Resource icon

הלוג של פומפה השמן - החזרה מהצללים

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
יאללה נפתח לוג לכבוד המכון והחברה החדשים 🤩

three.jpg

אני עושה בפעם השניה את SS בגלל שבפעם הראשונה די נכשלתי, לא העלתי כל אימון משקל והתזונה היית לא במקום.. התאמנתי בסביבות ה-7 חודש...
עכשיו שעזבתי תמכון הקודם שאפילו כלוב..רק... לא היה שם (סיוט להרים 110 קילו סקוואט מהבנצ' פרס) אפשר לחגוג על הכלוב החדש :D

נתונים:
גובה: 1.73 נראלי
משקל: 74

משקלי עבודה התחלתיים:
סקוואט: 100K
בנצ': 65K
פרס: 45K
דדליפט: 120K
בנט אובר ראו: 50K

יצא לי כבר להתאמן 2 אימונים במכון החדש.. היה קל במיוחד הדדליפט, הבנט אובר והסקוואט.. כנראה שאני חלש בדחיקות :120ag:

שיהיה לי בהצלחה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עד שאני אמצא את התוכנית, משו כמו חודשיים..

• פותח/ת השרשור
טוב היה היום אימון.. היה טוב מאוד חוץ מהדדליפט שאני קצת מאוכזב..

שמתי לעצמי את כל הנאומים של המוטיבציה באייפון פול ווליום ובאוזניות.. זה פשוט עושה צמרורות ואז אתה מוציא את כל מה שיש לך :D

סקוואט:
עליות של 20 קילו עד המטרה בפרמידה.. ואז
105K:
5X3 קל
5X3 קל
7X3 היית לי סופר מוטיביציה 😃
בנצ'
עליות של 10 קילו עד המטרה בפרמידה.. ואז
65K:
5X3 קל
5X3 קל
5X3 חזרה אחרונה נמתח לי השריר ברגל, למרות שעשיתי הכל חלק.. לא נעים.
דדליפט:
40K X5
60K X3
80K X3
100K X1
130K X 3
עכשיו התבלבלתי והייתי בטוח שאימון שעבר עשיתי 125. עשיתי 120 והעלתי ב10 קילו.. הרגשתי כבר שהגב מתעגל מרוב מאמץ בחזרה הרביעית אז הפסקתי.. :(

תשמע אמרתי לך את זה כבר, אבל באמת אחלה משקלים, ויש לך טכניקה מעולה, גם בסטים הכבדים שלך, בהחלט הולך לעקוב ואין לי ספק שתגיע למשקלים גבוהים מאוד...

• פותח/ת השרשור
תשמע אמרתי לך את זה כבר, אבל באמת אחלה משקלים, ויש לך טכניקה מעולה, גם בסטים הכבדים שלך, בהחלט הולך לעקוב ואין לי ספק שתגיע למשקלים גבוהים מאוד...
תודה רבה, אני שמח שאתה עוקב גם במכון ולא רק פה 😛

בהצלחה גבר! אם אתה מתחיל עם המשקלים האלו אני מחכה כבר לראות עם אילו משקלים אתה תסיים:victory:

• פותח/ת השרשור
תודה 😃
המטרה שלי היא לסקוואט 150-160, דדליפט 180+- והשאר אין מטרה..
הקטע שהולך להיות לי מאוד קשה. אני גם שופט כדורגל ומדי פעם יש לי משחקים בשישי ואז אין מכון.. :( ובטח שלא בשבת שגם אז יש לי משחק..
בקיצר שישי הקרוב יש לי כמה משחקים בסכנין (מקווה לחזור שלם)
אז היום האימון יהיה כמו שהוא, אבל אני יצטרך לבטל את המנוחה בחמישי לטובת האימון רק בלי סקוואט.. זה עדיף או שעדיף לבטל את האימון בכלל?

• פותח/ת השרשור
תודה רבה משה. 😃

בקיצור, אחרי הרבה זמן שלא עדכנתי את הלוג בגלל לחץ בבצפר אז הוא נפתח שוב..

בזמן האחרון התחילה להיות לי חרא של תקופה באימונים, הטכניקה של הסקוואט נהרסה לי, ירדתי בבנצ' פרס בגלל סיבות שוליות והנקודת אור זה הדדליפט..

אז אימון אחרון היה אתמול והלך ככה:

סקוואט: עשיתי דילואד כדי לשפר את הטכניקה. מ127.5 ירדתי ל100.
אז אימון אחרון הלך ככה:
20 קילו 5X2
60 קילו 5X1
80 קילו 4X1
105 קילו 5X3
הלך לי לא טוב, התנועה באמת שקלה לי אבל כשאני מתרכז בלשפר את הטכניקה במקום לעשות את התנועה אז יותר קשה.

בנצ': התחילה לי בעיה חדשה.. עד עכשיו פשוט לא היה חסר לי צרות!
עשיתי
20 קילו 5X2
30 קילו 5X1
40 קילו 4X1
50 קילו 4X1
60 קילו 5X1 (אטרף)
70 קילו 4.5X3
עכשיו מה זה 4.5? אני עושה את ה4 חזרות כמו שצריך ופתאום חזרה אחרונה אין לי יותר כוח פיזי ביד שמאל! יד ימין מגיעה למעלה ויד שמאל נתעקת > אין לי איזון > ספוטר עוזר > חצי חזרה..
מה אני עושה במצב כזה?!

דדליפט:
60 קילו 5X1
90 קילו 4X1
100 קילו 3X1 (אל תשאלו למה עליתי רק ב10 קילו בחימום)
130 קילו 5X1
עכשיו יש לי שאלה. אם אני עושה בהתחלה, עולה יורד.. עכשיו אני קשה לי להשאר באותו סאט אפ מחדש ולעשות, הרי אני מוציא את כל הכוח שיש לי אז אני פשוט אחרי הירידה עומד זקוף, נושם 2-3 נשימות עמוקות, יורד עוד פעם לסאט אפ ומושך. עיניין של איזה 7-9 שניות בין משיכה למשיכה. אם אני בתכלס נשאר ישר באותו סאט אפ אני חוסך איזה 3-4 שניות, זה יוצא לי 5 סינגלים או שזה בסדר?

תודה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני עושה גם כמוך בדדליפט,
עדיף מלעשות touch & go
ההפסקות האלה בין כל חזרה רק עוזרות לי יותר..

• פותח/ת השרשור
נכון, אני בקלות יכול לעשות טאצ' אנד גו.. והיד מתחממת אחרי חזרה אחת אז חייבים לעזור תמוט לאוורר אותה חח..

הסקוואט לא טוב. תחזור על כל מה שאמרנו לפני כן - תשמור על גב, תוציא ברכיים לצדדים ושב אחורה. אל תעביר משקל קדימה למטה, תרגיש את המתיחה בהאמסטינגס. ותגיד לחבר שלך לא לגעת בך, יכול להיות שאתה נוטה פסיכולוגית קדימה כי הוא "דוחף" אותך.
מה שאתה מתאר בדדליפט זה סינגלים.

• פותח/ת השרשור
הסקוואט לא טוב. תחזור על כל מה שאמרנו לפני כן - תשמור על גב, תוציא ברכיים לצדדים ושב אחורה. אל תעביר משקל קדימה למטה, תרגיש את המתיחה בהאמסטינגס. ותגיד לחבר שלך לא לגעת בך, יכול להיות שאתה נוטה פסיכולוגית קדימה כי הוא "דוחף" אותך.
מה שאתה מתאר בדדליפט זה סינגלים.
אני כבר שנה עושה סקוואטים וזה די מעציב אותי שלמרות שאני עושה בצורה פסיבית את התנועה, יש לי טכניקה לקויה. הקורות בטחון האלו לא נותנים לי חופש תנועה, אין לי גם לאן ללכת אחורה כי יש איזה מכשיר בשקל שתופס את המקום וחס וחלילה אסור להזיז.. בכל מקרה אני מוציא ברכיים לצדדים, חזה מורם.
אז יש לי כמה שאלות.. מבחינת הגב והחזה התנועה בסדר? אני לא מדבר על הישיבה עצמה שלא הולכת לי. אני פשוט ימשוך את התחת שלי למקסימום ונקווה שזה יצליח. אגב החימום לא בסדר?
ומה הכוונה ל"אל תעביר משקל קדימה למטה". בקשר לחבר שלי - הוא לא נוגע בי, הוא נוגע בחגורה.. הרצועה כל הזמן נוגעת לי ביד בזמן שאני עושה אז הוא מחזיק אותה שלא תיגע בי.

ואם אין לי אוויר בדדליפט מה אני יכול לעשות?

עכשיו אני רואה שוב את הסט השלישי והחזה הראשונה והשניה נראו לי דווקא אחלה..

נערך לאחרונה:
גם החימום לא משהו, שים לב איך הברכיים שלך זזות למטה - זה כי אתה מחליק קדימה. ב-60 קילו זה פחות מורגש כי המשקל קל, אבל בסט עצמו זה כבר נהיה לא טוב.
תתיישב אחורה ושים לב כל הזמן לגב ולתחת, אם אתה לא מרגיש מתיחה בהאמסטרינגס לא התיישבת אחורה אלא הרפית וגלשת קדימה.
וקשה לי להבין למה אין לך אוויר בדדליפט. מדובר בתנועה שנמשכת מספר מצומצם של שניות, ולוקח מספר מצומצם של שניות להתאושש ממנה מבחינת נשימה (אלא אם אתה מרים כבד, או שאתה מכניס את עצמך להיפרוונטילציה לפני המשיכה).

• פותח/ת השרשור
גם החימום לא משהו, שים לב איך הברכיים שלך זזות למטה - זה כי אתה מחליק קדימה. ב-60 קילו זה פחות מורגש כי המשקל קל, אבל בסט עצמו זה כבר נהיה לא טוב.
תתיישב אחורה ושים לב כל הזמן לגב ולתחת, אם אתה לא מרגיש מתיחה בהאמסטרינגס לא התיישבת אחורה אלא הרפית וגלשת קדימה.
וקשה לי להבין למה אין לך אוויר בדדליפט. מדובר בתנועה שנמשכת מספר מצומצם של שניות, ולוקח מספר מצומצם של שניות להתאושש ממנה מבחינת נשימה (אלא אם אתה מרים כבד, או שאתה מכניס את עצמך להיפרוונטילציה לפני המשיכה).
אין בעיה, מחר יש לי אימון ואני אשים דגש על המתיחה אחורה, ממש כמו שהתחלתי 😃 אז תעקוב מחר..

ואני אגיד לך, הדדליפט שלי לא כזה קל לי האמת, הוא אפילו קשה לי.. אם אין לי מוטיבציה מאיזה נאום של איזה מאמן ברקע , אני לא מסוגל בכלל להרים את המשקל הזה. חזרה רביעית - חמישית אני כבר שואג.. אז אפשר לומר שאני מרים כבד.. אני לא מכניס את עצמי להיפרוונטילציה כי אני נושם בשיטת ריפטו, ואלוסה משהו..

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית