הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

הלוג של פומפה השמן - החזרה מהצללים

אימון התאוששות
הלכתי יום אחרי יום
סקוואט קל 120 קילו 3X3
בנצ' התאוששות 87.5 קילו 5X2 (שאני רחוק 2.5 קילו מהPR שלי?!)
פאוורקלין 75 קילו 3X1

אימון עצימות שהסתיים עם הרגשה מאוד מחורבנת.
ישנתי לא טוב ומספיק בלילה (בערך 7 שעות, קמתי איזה פעמיים מצמה)
והיום היה לי יום די קשה, הכל היה היום צפוף ובלי זמני מנוחה אז לקחתי את הג'אק שהביא לי אנרגיות מטורפות (וגם גירודים מוזרים בגלל שהלחץ דם עלה)

סקוואט 172.5XFXF
יחסית היה "קל" להוציא מהראק אבל איך שירדתי זה הרגיש כבד רצח ובכלל לא הצלחתי לעלות.. פעמיים, למרות האנרגיות.
ואז הייתה לי שיחה שלא יכלתי לדחות והיא שרפה לי 50 דקות מהאימון ואני עוד מהרתי ללכת לאיזו ישיבה בעבודה.. זה דפק לי הכל
בתוך רבע שעה "סיימתי" את המשך האימון וככה זה נראה
פרס 62.5 קילו 2XF
לא היו מנוחות כלל בין החימומים והכל נעשה מהר
דדליפט 140 קילו 5X1 גם לא היו מנוחות

לאור המצב והשלמת המטרה העיקרית - לסגור 170 לשלוש חזרות.. אני חושב על לרדת קצת במשקל כדי לעלות את היחס של המשקל והמוט.
כנראה מראשון אני חושב ללינארית במאזן שלילי לאיזה חודש.

הגירודים מהג׳ק זה בגלל הבטא אלנין , חח מה לעזאל דיברת 50 דקות האוזן שלך לא נפלה אחר כך?

תוכל לפרט על הבטא אלנין? דווקא מעניין אותי
וסתם איזה בחור בכה לי בטלפון בקשר לחברה שלו ולא היה לי נעים לנפנף אותו.. אני בן אדם טוב מדי לפעמים ובאמת שאני מצטער על זה.
בקיצור אני מתכוון ככה לשמור כמו שצריך על הסקוואט, לא לרדת מה160 קילו עד סוף החיטוב אבל כן לרדת באיזה 10 קילו משקל גוף ואז להתחיל תוכנית עם יותר עצימות בדדליפט ופחות בסקוואט.

בטא אלנין
תוספת חדשה יחסית למאגר תוספי הביצועים לענפי הספורט המגוונים היא חומצת האמינו בטא אלנין. היא מתפקדת כמעין מבודדת של ההשפעה של חומצת החלב בשרירי השלד, ועשויה לשפר ביצועים מסויימים, בייחוד בפעילויות שמסתמכות בעיקר על חילוף חומרים אנאירובי (כמו מאמץ מקסימלי (ME) הנמשך 30-60 שניות). לפחות מחקר אחד מצא שבטא אלנין וקריאטין משפרים את קצב העלאת משקלי העבודה. האתלטים העוסקים בפעילות ספורט מגוונת, והמעוניינים להעלות משקל לגוף או על מוט, עשויים לשקול שימוש בחומצת אמינו זו.
החסרון העיקרי של בטא אלנין היא הכמות הנדרשת כדי להגיע להשפעה הרצויה: 400-800 מ"ג, 4 פעמים ביום (סה"כ 1.6-3.2 גרמים ביום). חייבים לצרוך את החומר בשיטה הזו כדי להגיע להשפעות מירביות. אנשים מסויימים מדווחים שהשימוש גורם לתחושת עיקצוץ/גירוד/הסמקה. זה לא מסוכן, רק לא נעים.
קרדיט לקילוגרם ****

בטא אלנין
תוספת חדשה יחסית למאגר תוספי הביצועים לענפי הספורט המגוונים היא חומצת האמינו בטא אלנין. היא מתפקדת כמעין מבודדת של ההשפעה של חומצת החלב בשרירי השלד, ועשויה לשפר ביצועים מסויימים, בייחוד בפעילויות שמסתמכות בעיקר על חילוף חומרים אנאירובי (כמו מאמץ מקסימלי (ME) הנמשך 30-60 שניות). לפחות מחקר אחד מצא שבטא אלנין וקריאטין משפרים את קצב העלאת משקלי העבודה. האתלטים העוסקים בפעילות ספורט מגוונת, והמעוניינים להעלות משקל לגוף או על מוט, עשויים לשקול שימוש בחומצת אמינו זו.
החסרון העיקרי של בטא אלנין היא הכמות הנדרשת כדי להגיע להשפעה הרצויה: 400-800 מ"ג, 4 פעמים ביום (סה"כ 1.6-3.2 גרמים ביום). חייבים לצרוך את החומר בשיטה הזו כדי להגיע להשפעות מירביות. אנשים מסויימים מדווחים שהשימוש גורם לתחושת עיקצוץ/גירוד/הסמקה. זה לא מסוכן, רק לא נעים.
קרדיט לקילוגרם ****
יש צורך בלחלק מוניטין למשתמשים אחרים לפני שניתן לחלק שוב מוניטין ל דני שובבני.
תודה בכל מקרה חח

עשיתי טעות על ההתחלה כשאמרתי לעצמי שאני אנסה להמנע מפחמימות וכך היה, התוצאות של האימון היו בהתאם.
אימון A לינארית
סקוואט 130x5, 150x1
בהתחלה היה כשל, אמרתי לעצמי שאני חייב מינימום סינגל וזה מה שהיה.. אני אוסיף עוד פחמימה לאימון (גם ככה האינטרוולים שורפים שומן ישירות אז נסתדר כבר)
בנצ' פרס 75x5
מתח עם 10x5
בגלל שהסקוואט היה כזה גרוע אז יצאתי לרוץ קצת ספרינטים, 6 סטים של ריצה מהירה (בערך 150 מטר) והליכה של 50 מטר.

אימון B
סקוואט קל 110 קילו 5x2
פרס 55 קילו 5x2
דדליפט 150 קילו 5x1
ספרינטים 6 סטים של 100 מטר 100% כוח

היום אכלתי טיפה יותר פחמימה והאימון היה קשה אבל העיקר שהצלחתי

אימון C
סקוואט 150 קילו 3X1
המוט עצמו היה כבד, התנועה יחסית קלה. ככה זה שאוכלים בצהריים צלחת ספגטי ובבוקר בגט חחחחחח ;)
בנצ' פרס 77 קילו 3x1
70 קילו 8x1
מתח עם 12.5 קילו 3x3

כמה קלוריות אתה אוכל? נראה לי אתה מגזים בפחמימות
בערך 2000.
אוכל בדרך כלל בבוקר לחם קל (2-4 פרוסות) עם טונה/קוטג' או ביום של אימון אני קונה בקפיטריה בבצפר בגט עם חומוס ציפס וחביתה חחחחח
בצהריים בעיקר עוף + אורז/פסטה וכו'
ובערב משהו בסגנון של הבוקר
וזהו..

קמתי חולה ולא אכלתי מספיק פחמימה
אימון A
סקוואט 130X5
בנצ' 77.5X5
מתח 12קילו 5X3
ספרינטים 6 סטים 100 מטר

אימון B
סקוואט קל 110 קילו 5X2
פרס 57 קילו 4X2 כבד.
דדליפט 152.5 קילו 5X1 קל.

אימון C
ניסיתי לגוון קצת מהסקוואט כי מתחיל לשעמם אותי הLB אז עשיתי FS.

FS 90K 5X1
(עכשיו הקטע של לעלות מהתחתית למעלה היה קל מאוד. הקטע של להחזיק את המשקל על החזה עליון/כתפיים זה היה כבד והרגשתי שנעצר לי הדם חח, זה גם עיניין שאין מספיק גמישות אבל לאט לאט.
אני אעלה ל95 אימון הבא)

BP 80K 3X1
70K 8X1
PULLUPS 15K 3X3

אימון B
LB SQUAT 110K 5X2
PRESS 55K 5X2
DEADLIFT 155K 5X1
HIIT 100M X 6

אימון C ואחרון לחיטובצי'ק הזה
FS 100K 5X1
BP 82.5K 3X1