הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ החזרת פרמטרי תפקודי כליה לערכים "נורמליים"

MOONLight

גורו חיטוב ממה שקיים היום
6,962
58
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,373
6,962
58
גו אקטיב - יהוד
שלום,

לצורך מעבר בדיקות רפואיות (עבור מקום עבודה) אני רוצה לשאול איך (אם בכלל) ניתן להוריד את הערכים שקשורים לתפקודי הכלייה\כבד אבל בדגש על הכליות כמו - CREATININE.

מה שקופץ לי לראש:
הפסקת נטילת הקריאטין
להוריד צריכת חלבון
אימונים פחות אינטנסיביים\הפסקת אימונים (כרגע האימונים מאוד אינטנסיביים)

מדובר רק לתקופת מסוימת כדי להוריד את הערכים לצורך הבדיקה.

הערכים שבעייתים אצלי
קריאטינין 1.43
אוריאה 48
בילירובין כללי 2

השאלה שלי - היא האם מה ש"קפץ" לי לראש נכון בכלל? ואם כן לאיזה תקופה יש לבצע את השינויים כדי לשפר את הבדיקות (בהנחה שאין בעיה בכליות)

דבר נוסף הרופא אמר לי שאם שוב הבדיקות יצאו לא תקינות צריך לעבור אולטרסואנד לכליות.

אשמח לשמוע רעיונות, מידע בנושא, ניסיון שהיה או דברים נוספים.

נ.ב. קראתי גם בחיפוש שחיים טען שמסת שריר גבוהה תביא לתוצאות גבוהות בפרמטרים (אז זה אומר שאין ברירה כדאי כבר לבצע את האולטראסאונד?)

נערך לאחרונה:
אני חושב שלא טמבלים בפורום, אני חושב שאתה טמבל, ודבר אליי יפה, אני חוזר בקשה. לא משנה מה הידע שלי ביחס אלייך אני רואה פה המון אנטי מצד אנשים כמוך בפורום וזה מוריד מהרצינות ומהחשיבות של הפורום. אנשים כמוך הם המקקים האמיתיים. ואתה מוריד פה את הרמה. אני בטוח שמי שנורמלי יסכים איתי שזה פשוט דוחה.

טוב די הבנו את הריב ביניכם, תחזרו לדיון על נושא האשכול.

SOMEONE בבקשה אתה לא מגיב למה שהוא כתב הבנתם אחד את השני וחאלס.

בילירובין גבוה כי אתה לא שותה מספיק.
ה UREA לא גבוה וזה נובע מאכילה של הרבה חלבון אבל זה לא תמיד נכון וזה יכול גם לנבוע מסעיף 1
במקום ללכת לעשות אולטרסאונד וכל הבלבלת הזו שיבדקו שתן ל 24 שעות ויראו מה הערכים שם.

אני חבר של משה שבא לעשות סדר בעניינים.

גם אם הוא כתב מה שכתב אז לא צריך לקרוא לו בשמות גנאי, תכתוב לו שאתה לא מסכים איתו אבל אל תשתמש בשפה לא נאותה.

הקץ למינויים פוליטיים:Sync-0h5y1d7:

אגב, בילירובין נוטה להיות גבוה אצל הרבה אנשים ואי אפשר להוריד אותו.
ראה תסמנות ז'ילבר.

• פותח/ת השרשור
תודה למשה ולאלירן על התגובות.

בילירובין גבוה כי אתה לא שותה מספיק.
ה UREA לא גבוה וזה נובע מאכילה של הרבה חלבון אבל זה לא תמיד נכון וזה יכול גם לנבוע מסעיף 1
במקום ללכת לעשות אולטרסאונד וכל הבלבלת הזו שיבדקו שתן ל 24 שעות ויראו מה הערכים שם.

לגבי הבדיקת שתן התוצאות היו מעל טווח הנורמה באוראה והקריאטינין

UREA- URINE 24h - 43.9 כאשר הטווח הוא 10 עד 35

CREATININE- U 24h - 3.25 - כאשר הטווח הוא 0.8 עד 2

PROTEIN- URINE 24h - 95 - כאשר הטווח הוא 50 עד 80

לגבי בילירובין - לפי ההיסטוריה הוא בדרך כלל גבוה אבל היו פעמים שהוא היה גם נמוך 1.2

בקיצור גם בשתן התוצאות לא הכי לטובתי.

בנוסף שאלה - האם אימון אירובי (עצים\לא עצים) יכול לעזור כדי לזרז את ה"חזרת" הערכים לנורמל?

נערך לאחרונה:
לא. כי גם בו יש תהליכי פירוק ובנייה של שריר.
פשוט תנוח ואל תאכל הרבה חלבון.

מה זה נותן לנוח לפני בדיקה ולהוריד את הערכים ולייפות את התוצאות , ואחרי הבדיקה לחזור לאותה עצימות של אימונים ואותה תזונה . הערכים שוב יעלו ואתה שוב תחיה עם ערכים גבוהים עד הבדיקה הבאה
השאלה שעולה היא האם זה נורמלי ותקין להיות עם ערכים כאלו גבוהים כאשר מתאמנים,ז'תומרת האם ערכים תקינים באדם שלא מתאמן שקול לערכים גבוהים אצל אדם שמתאמן מבחינת התקינות

• פותח/ת השרשור
זה נותן אפשרות לעבוד 😃 לכן ההפסקה.

לפי מה שהבנתי בפורום (בהנחה שאין בעיה אמיתית) זה לא דבר חריג לאנשים שמתאמנים\בעלי מסת שריר גדולה\תיסוף

• פותח/ת השרשור
האם זה נורמלי - שלמרות שתייה מרובה (3 ליטר ליום ואלי קצת יותר), השתן יהיה צהוב-צהבהב ולא שקוף ? (בלי נטילת תוספים)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית