הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פילאטיס - נושא רציני!

bietarist

מושעה
2,468
0
נק' מוניטין:
7,494
2,468
0
😃
אני יודע שזה אחלה כדור שינה, אבל בכל זאת מישהו יכול להסביר לי מה זה עושה - במקום שאני עובד אומרים שזה עוזר ליציבות לחיזוק שרירים - ולגמישות, ממה שאני ראיתי זה עוזר להשלים שעות שינה.

אבל בכל זאת, יש איזה מחקר או מאמר (שאפשר להסתמך עליו - לא YNET) על ההשפעות של פילאטיס?

😃
אני יודע שזה אחלה כדור שינה, אבל בכל זאת מישהו יכול להסביר לי מה זה עושה - במקום שאני עובד אומרים שזה עוזר ליציבות לחיזוק שרירים - ולגמישות, ממה שאני ראיתי זה עוזר להשלים שעות שינה.

אבל בכל זאת, יש איזה מחקר או מאמר (שאפשר להסתמך עליו - לא YNET) על ההשפעות של פילאטיס?

יציבות וחיזוק שרירים תקבל מסקוואט.. לא ממתיחות עם גומיות או כפיפות בטן על פיטבול
זה שיעורים לגיל הזהב או לעצלנים שלא אוהבים לעבוד קשה [וכמובן למי שרוצה קצת להרגע.. שזה בסדר.. יש גם יוגה וכאלה]

פילאטיס נוצרה כשיטת אימון לאנשים עם מוגבלויות ולצורך שיקום פצועי מלחמה.
העבודה היא בעיקר על השרירים המייצבים ועל הנשימה.
כמו שהגדירו את זה בויקיפדיה: מטרת השיטה היא אימון הגוף כך שיוכל לבצע את המטלות היומיומיות במינימום מאמץ, ללא שחיקה מיותרת, וללא פגיעות גופניות.
אם מדובר באנשים עם מוגבלויות פיזיות או אנשים מבוגרים אז אולי זו באמת שיטה טובה.
לכל השאר - זו אחלה שיטה להזיז את הגוף בלי להתאמץ יותר מדי ואז לספר לכולם איך זה מגמיש ומחזק.
זו גם שיטה נחמדה להכיר נשים בגיל העמידה. 😆

• פותח/ת השרשור
פילאטיס נוצרה כשיטת אימון לאנשים עם מוגבלויות ולצורך שיקום פצועי מלחמה.
העבודה היא בעיקר על השרירים המייצבים ועל הנשימה.
כמו שהגדירו את זה בויקיפדיה: מטרת השיטה היא אימון הגוף כך שיוכל לבצע את המטלות היומיומיות במינימום מאמץ, ללא שחיקה מיותרת, וללא פגיעות גופניות.
אם מדובר באנשים עם מוגבלויות פיזיות או אנשים מבוגרים אז אולי זו באמת שיטה טובה.
לכל השאר - זו אחלה שיטה להזיז את הגוף בלי להתאמץ יותר מדי ואז לספר לכולם איך זה מגמיש ומחזק.
זו גם שיטה נחמדה להכיר נשים בגיל העמידה. 😆

תודה 👏
ותתפלאי, יש שם קצת יותר מנשים בגיל העמידה, אפילו את יכולה להימשך לנשים שיש בכמה מקומות בפילאטיס.

תודה 👏
ותתפלאי, יש שם קצת יותר מנשים בגיל העמידה, אפילו את יכולה להימשך לנשים שיש בכמה מקומות בפילאטיס.
עשיתי יוגה, פילאטיס, אירובי מדרגה, ספינינג וקיקסוקסינג.. וראיתי שם נשים מכל הסוגים ואני בכל זאת מעדיפה גברים שמנים עם כרס שעושים סקוואט 😆
האמת היא שלדעתי לשיפור הכוח (וגם לעיצוב הגוף) צריך לעשות אימוני כוח - ואם מרגישים שצריך לשפר גם גמישות אז אפשר לקחת כמה תרגילי גמישות (מיוגה, מפילאטיס, מכל דבר אחר) ולעשות בסוף האימון או כשקמים בבוקר ומרגישים שהגוף לא גמיש - ולא למרוח את זה לשעה שלמה כמו שעושים את זה בחוגי הפילאטיס.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אין וויכוח בכלל שפילאטיס זה בזבוז זמן , להשגת מטרות רציניות(כושר, כוח), סתם רציתי לשמוע מאיפה בא הרצון של האנשים להתאמן בדבר כל כך משעמם ולא יעיל למטרות כושר.

אין וויכוח בכלל שפילאטיס זה בזבוז זמן , להשגת מטרות רציניות(כושר, כוח), סתם רציתי לשמוע מאיפה בא הרצון של האנשים להתאמן בדבר כל כך משעמם ולא יעיל למטרות כושר.

כי זה קל
סקוואט לא ...

אני חושבת שהרצון נובע מ:
1. מוכרים את זה בתור שוס - גמישות וכוח בלי להתאמץ יותר מדי. זה גם די "טרנד".
2. זה לא קשה ואפילו מרגיע
3. לא כולם מוצאים את זה משעמם כי עובדים בקבוצה - שזה אחלה בשביל מינגלינג ובירבורים- ויש מדריכים שכביכול נותנים "יחס אישי" וגיוון של תרגילים.
4. זה כן משפר מצב גופני של אנשים שלא עושים שום פעילות בכלל - אבל כל דבר ישפר את המצב הגופני שלהם אז זה לא חוכמה גדולה. לרוב מי שבא לשם זה אנשים שלא בכושר יותר מידי - אז הם רואים תוצאות ונשארים.

כי זה קל
סקוואט לא ...
גם סקוואט אפשר להפוך לקל במספר צעדים פשוטים:
1. להקפיד על רבע תנועה ולא יותר מזה. סקוואט עמוק פוגע בברכיים והורס את הגב!
2. סמית מאשין עוזר לעשות תנועה מדויקת ולהימנע מפציעות.
3. סקוואט עם פיטבול - מתאים למתחילים: משעינים פיטבול על קיר ונשענים עליו עם הגב. יורדים למטה ואז עולים למעלה כך שהפיטבול לא נופל. שומרים על עיקרון מס' 1.

גם סקוואט אפשר להפוך לקל במספר צעדים פשוטים:
1. להקפיד על רבע תנועה ולא יותר מזה. סקוואט עמוק פוגע בברכיים והורס את הגב!
2. סמית מאשין עוזר לעשות תנועה מדויקת ולהימנע מפציעות.
3. סקוואט עם פיטבול - מתאים למתחילים: משעינים פיטבול על קיר ונשענים עליו עם הגב. יורדים למטה ואז עולים למעלה כך שהפיטבול לא נופל. שומרים על עיקרון מס' 1.

רק שתדעי לך שזה יותר קשה ממה שזה נראה :(

אין וויכוח בכלל שפילאטיס זה בזבוז זמן , להשגת מטרות רציניות(כושר, כוח)

לא, כי כושר וכוח אילו מטרות מאוד מאוד רציניות, נכון? והן עדיפות בהרבה על המטרות הנחותות של הטיפשים שחושבים שאם הם ישימו את הרגל מאחורי הראש הם יהפכו לצבי נינג'ה?
לדעתי אתה צריך להתחיל להעביר סדנאות ניו אייג' למינהן וללמד אנשים איך להגדיר מטרות לחיים. תתחיל בלמה להיות מאמן חד"כ ולקבל תלוש משכורת בשווי ארוחה (מוגדלת, כן?) במקונלדס זו כזו מטרה נעלה.

לא, כי כושר וכוח אילו מטרות מאוד מאוד רציניות, נכון? והן עדיפות בהרבה על המטרות הנחותות של הטיפשים שחושבים שאם הם ישימו את הרגל מאחורי הראש הם יהפכו לצבי נינג'ה?
לדעתי אתה צריך להתחיל להעביר סדנאות ניו אייג' למינהן וללמד אנשים איך להגדיר מטרות לחיים. תתחיל בלמה להיות מאמן חד"כ ולקבל תלוש משכורת בשווי ארוחה (מוגדלת, כן?) במקונלדס זו כזו מטרה נעלה.
הבעיה היא שבפילאטיס גם לא מלמדים אותך לשים רגל מאחורי הראש.
ולהיות מאמן חד''כ זו אכן מטרה נעלה - כי אתה עוזר לאנשים להיות בריאים/יפים/חזקים יותר וכמעט ולא מקבל מזה תמורה כספית.
אגב סדנאות ניו אייג' זה אחלה פרנסה. גם הדרכת פילאטיס לדודות עשירות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית