הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פציעה ?

• פותח/ת השרשור method5
  • פורסם בתאריך

method5

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
120
12
0
שלום לכולם,
לפני כמה שבועות התחלתי לעשות סקוואטים (בסמית', אני יודע שזה לא מומלץ אבל לא היה לי ברירה, המדריכים לא הסכימו שאני יתחיל ישר סקוואט חופשי ורצו שאני יתחיל כמה שבועות עם הסמית' מאשין), אני הבנתי שכן צריכים להיות כאבים כשעושים סקוואטים, אבל אני לא יודע אם מה שיש לי זה כאב שנחשב רגיל או משהו שצריך להתייחס אליו יותר ברצינות...

לפני כמה ימים, אחרי האימון, לא הצלחתי ליישר את רגל ימין, ממש אם ניסיתי היא כאבה לי. עכשיו אחרי כמה ימים שלא התאמנתי המצב קצת יותר טוב - אני יכול ליישר אותה (עם טיפה כאבים), אבל לקפל אותה אני לא יכול עד הסוף..

מצטער על הבורות, אבל אני לא רוצה לעשות שטויות שיפגעו ברגל...
תודה מראש !

יש סיבה שזה לא מומלץ. אני לא ישר אגיד לך שהמקרה הספציפי הזה קרה בגלל הסמית', אבל דע שהעומסים שמופעלים על הברך בביצוע בסמית' לא מאוזנים.

קח מנוחה עד שזה עובר, תחזור לאט לאט ולמוט החופשי.

"Smith machine squat is an oxymoron"
mark rippetoe

• פותח/ת השרשור
למה לעזאזל צריכים להיות כאבים בסקוואט?

לא הסברתי את עצמי טוב כנראה, הכוונה שלי היא לכאבים שבאים אחרי הסקוואט, בזמן הסקוואט עצמו החזרה הראשונה ולפעמים גם השניה כואבות קצת, ואחר כך זה לא כואב.
אני קראתי שכשמתחילים לעשות סקוואט, יהיו כאבים ביום שאחרי למשך כמה זמן...

רגע, אתה מתכוון לשרירים תפוסים? באים אחרי הסקוואט זה אומר ביום שאחרי האימון? אם כן אז תפסיק להיות כוסית...

• פותח/ת השרשור
רגע, אתה מתכוון לשרירים תפוסים? באים אחרי הסקוואט זה אומר ביום שאחרי האימון? אם כן אז תפסיק להיות כוסית...

חח הקטע שאני מאוד מקווה שזה רק שרירים תפוסים ולא משהו אחר, כבר 4 ימים שלא התאמנתי, ונחתי ועדיין הרגל הימנית שלי מוגבלת בתנועה שלה, אם זה סתם שרירים תפוסים אני ימשיך להתאמן ולעשות סקוואטים, אבל אם זה לא אני לא רוצה לפגוע ברגל יותר..

שרירים ברגליים בגלל סקוואט יכולים להיות תפוסים שבוע אם אתה חדש בתרגיל הזה .
לכן מומלץ להכנס לתרגיל הזה בהדרגתיות עם המשקלים ולא להפציץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית