הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין

ספורטאים, מהסיבה שהם מתאמנים קשה, צריכים לקבל יותר ויטמינים ומינרלים מאשר אדם שלא מתאמן, למרות שהם גם אוכלים יותר מאדם שלא מתאמן וכך צורכים ויטמינים גם מאוכל. בכל אופן, מולטי-ויטמין/מינרל פעם ביום אמור להספיק בתור ביטוח תזונתי זול. זה לא יזיק וזה יכול לסדר או למנוע חוסרים קטנים.
בכל מקרה, אין ממש צורך לקנות כל מני פורמולות יקרות, וספורטאים שאובססיביים לגבי זה יכולים פשוט לקחת שני כדורים (לחלק לבוקר ולערב). חשוב לציין שלגברים, בייחוד לאלו שאוכלים הרבה בשר אדום, כדאי לחפש מולטי שלא מכיל ברזל. לעומת זאת לנשים כדאי לחפש מולטי שכן מכיל ברזל, בשל נטייתן לפתח אנמיה (בעיקר בגלל דיאטות מסויימות ואיבוד דם חודשי).
חשוב להדגיש שבשום פנים ואופן ספורטאי אינו יכול להתעלם מדברים חשובים בדיאטה הכללית שלו תוך ציפייה שהמולטי "יכסה אותם".

http://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/

נחוץ, בעיקר לספורטאים.
בכל מקרה כדי לך לקחת כדי להיות בטוח שלא חסר לך כלום.
אם יש לך הרבה ברזל תקנה ללא ברזל.

הכי טוב המולטיויטמין של GNC MEGA MEN כדור אחד ביום מספיק לך כמעט לכל הויטמינים ויש עוד ויטמינים שמקבלים מהאוכל אז ככה שאתה מסודר ולא צריך לדאוג. מה שכן אני מתסף גם בויטמין C 1000MG כדי שלא יהיה לי DOMS חזק אחרי אימון.

חבל שהמוניטין שלך מכובה הייתי נותן לך עוד שלילי 1 על העצות הטובות שלך.

אין כל הוכחה מדעית ליעילות בצריכה של ויטמינים בצורה בדידה. יש להתייחס אליהם כאל תרופה, שלוקחים כשיש חוסר רפואי מתועד. חוסר שכזה נדיר בעולם המערבי (אולי רק ויטמין D..שגם אותו עדיף לקבל מהשמש ממגוון סיבות)
בנוסף, יש את מה שאתה צורך, ויש את מה שנספג בגוף. ויטמינים בצורה בדידה יוצאים לגמרי מהמערכת כמו שנכנסו...כמו להשתין כסף.
אין כמו מזון מלא, טרי, ואיכותי.

אין כל הוכחה מדעית ליעילות בצריכה של ויטמינים בצורה בדידה. יש להתייחס אליהם כאל תרופה, שלוקחים כשיש חוסר רפואי מתועד. חוסר שכזה נדיר בעולם המערבי (אולי רק ויטמין D..שגם אותו עדיף לקבל מהשמש ממגוון סיבות)
בנוסף, יש את מה שאתה צורך, ויש את מה שנספג בגוף. ויטמינים בצורה בדידה יוצאים לגמרי מהמערכת כמו שנכנסו...כמו להשתין כסף.

לפעמים בחיטוב אין לך תיכולת לצרוך תערכים שצריך

כן אחי. ואין כמו עצות של כלומניק שלא יודע מהי הגדרה של ויטמין בפורום.

כן אחי. ואין כמו עצות של כלומניק שלא יודע מהי הגדרה של ויטמין בפורום.

חבל שאי אפשר לתת לו כמה פעמים מוניטין חיובי - הבן אדם פשוט מבריק. :bad:

למרות שאני מתלבט בינו לבין הליצן עם החלבון בטעם בננה שהפך לפסיפלורה בהפרש של 4 ימים.

2 אנשים מבריקים שתרומתם לפורום לא ניתנת לכמות.

באמת? אתה יכול להביא מחקר שמראה שאין שום יעילות?😳
בזמן האחרון אני שם לב שיש הרבה טרולים בפורום:🙁

הטרול מטוב טוב הגמד - מה שבטוח הוא לא נציג של אחת מחברות התוספי מזון חחחח

עד עכשיו כולכם מבלבלים תמח על היעילות של מולטי ויטמין כאשר כל המחקרים הם נגד זה, בואו תראו מחקר שמוכיח שזה יעיל ונספג כמו שצריך בגוף.
אני לא לוקח שום ויטמינים ואני לא רואה שזה מעכב אותי באימונים או מחליש אותי, אתם פשוט מוציאים סתם כסף בלי לדעת אם זה עוזר לכם.
אני מציע שתפסיקו עם הכדורים לזמן מה ותראו אם פתאום אתם תתחילו לגסוס אם כן תחזרו לקחת.

עד עכשיו כולכם מבלבלים תמח על היעילות של מולטי ויטמין כאשר כל המחקרים הם נגד זה, בואו תראו מחקר שמוכיח שזה יעיל ונספג כמו שצריך בגוף.
אני לא לוקח שום ויטמינים ואני לא רואה שזה מעכב אותי באימונים או מחליש אותי, אתם פשוט מוציאים סתם כסף בלי לדעת אם זה עוזר לכם.
אני מציע שתפסיקו עם הכדורים לזמן מה ותראו אם פתאום אתם תתחילו לגסוס אם כן תחזרו לקחת.
תריץ חיפוש על המילה multivitamin תקבל תוצאות לחיפוש שלך בפורום מחקרים וגם ב Pubmed. זה ברור שלא הכל נספג, אבל חלק גדול מזה כן ומה שאתה צריך אתה מקבל. לא סתם שמים אלפי אחוזים מהצריכה היומית במולטיויטמינים.
להזיק זה בטוח לא מזיק, אז למה לא?
עשו לא מזמן מחקר בכל מדינות בארה"ב ושילבו אותן יחד ומצאו שלכ-97% מהאוכלוסיה יש חוסר במרכיב אחד לפחות בתזונה היומית שמולטיויטמין יכול להשלים אותו או משלים אותו, אם אתה חושב שבמדינות אחרות המצב טוב יותר, אני לא חושב ככה.
יש המון מחקרים שמראים מחסור חמור בויטמין D באוכלוסיה בישראל ובעולם בכלל, זה גם יהיה הנושא החם הבא אחרי אומגה 3 בעשור הקרוב.

אני מאוד בעד מולטי ויטמין

אולי אפשר לא להגזים לתסף ויטמינים כבודדים
אבל טבלייה של מולטי ויטמין עם כמויות לא מטורפות יכולה להיות כתוסף משלים לכל החוסרים

הייתי הולך למשל על טבליה אחת של אופטימן ביום , גג 2 .
בטבליה אחת יש שליש מהכמות שיש באחרים , שלדעתי מעמיסים יותר מדי , וככה אפשר לקחת פעמיים ביום להבטיח ספיגה יותר גדולה .

ובכן, ראשית כל להערות לא חכמות אין טעם להגיב... הם מעידות על כותביהן, ועל האינטרסים שלהם.
בקשר לתגובתו של משה -

"להזיק זה בטוח לא מזיק, אז למה לא?" -
בטוח זאת מילה וודאית מדי.
אתה בוודאות לא יודע שום דבר בטוח. יש דברים שהם כן ידועים -
כמו זה שהכליות והכבד מסננים את כל מה שאנחנו מכניסים לגוף, וצריכים גם להיפטר מזה - העמסה על הכליות הוא לא דבר של מה בכך, דבר עם כל נפרולוג ולא תמהר להכניס דברים מלאכותיים לגוף.

"עשו לא מזמן מחקר בכל מדינות בארה"ב ושילבו אותן יחד ומצאו שלכ-97% מהאוכלוסיה יש חוסר במרכיב אחד לפחות בתזונה היומית שמולטיויטמין יכול להשלים אותו או משלים אותו, אם אתה חושב שבמדינות אחרות המצב טוב יותר, אני לא חושב ככה" -
אינני מכיר את המחקר, ואם אתה מדבר על מטה-אנליזה, אז ובכן - זה לא באמת מחקר...
מלבד זאת, ע"י בחירת הנתון הנכון, ואופן התצפית המתאים,
אתה יכול להסיק מתוצאות סטטיסטיות של משתנים בעלי קורלציה רחבת טווח, כל מסקנה שתרצה להסיק..
אכן נקודה למחשבה...

"יש המון מחקרים שמראים מחסור חמור בויטמין D באוכלוסיה בישראל ובעולם בכלל, זה גם יהיה הנושא החם הבא אחרי אומגה 3 בעשור הקרוב" -
בהחלט מסכים איתך.
ככל שמתרחקים מהטבע יש חוסרים. אבל אין כמו להשלים אותם מהטבע בחזרה, וזה תמיד יותר טוב - אם מהסיבה הפשוטה שהגוף מקבל את מה שהוא אמור -
חומרים חיוניים שפועלים בסינרגיזם עם כלל המרכיבים במזון,
ואם מסיבות יותר מגוונות ומעניינות - כמו השימוש בכולסטרול ע"מ לייצר ויטמין D ע"י הגוף - מה שבדיעבד מאוד מועיל לחלקינו...

כמובן שבסיכומו של דבר הכל הוא בחירה אישית -
אבל בשנות ה - 20 היו פרסומות של רופאים שאמרו שלעשן סיגריות מאוד בריא כי החום שעובר ליד הלב ממיס שם את השומנים... לך תדע מה ידעו עוד 10 שנים ?

לסיכום, העולם מכיל הרבה מאוד מזונות וטעמים.
מה שבטוח - אם זה מלאכותי (כאשר אני מדבר כרגע על מזון ומשקה בלבד),
זה ככל הנראה מזיק לך.
שותים קפה עד שעתיים אחרי ולפני האוכל ? ספיגת הברזל מופרעת.
חומרים מעכבי חימצון כמעט בכל מזון תעשייתי? פוגעים במעגל ייצור האנרגיה בתא (אירובי).
ויש עוד מלא דוגמאות. אין צורך להעמיס על הגוף שגם ככה מתמודד עם הרבה.

רוצים גוף בריא - תנהגו בו באדיבות. תזינו אותו טוב, ותעשו ספורט !
אל תשכחו כי בריאות היא בהחלט לא מצב של היעדר מחלה, אלא משהו הרבה יותר מפותח ומורכב.
ואל תחפשו תוספים למיניהם שמקסימום תורמים לעלייה של 5% ביכולת (ללא קשר ישיר למסה השרירית) - כפי שציינתי בעבר, אבקות חלבון שמהוות תחליף מזון בלבד הם לא תוסף - אלא מזון לכל דבר.
יש משפט טוב לגבי זה - אם זה נשמע יותר מדי טוב כדי להיות אמיתי - זה כנראה לא אמיתי !

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית