הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה אני חושב שבילי סטאר התנגד לדדליפט?

• פותח/ת השרשור oneo1
  • פורסם בתאריך

oneo1

משתמש פעיל
678
1
נק' מוניטין:
128
678
1
למה בילי סטאר התנגד לתרגיל בתוכניות שלו? אני באופן אישי כל כך אוהב את התרגיל וחושב שהאחוז פציעות בו לא אמור להיות גבוה. אבל למה בילי סטאר חשב אחרת? יש סטטיסטיקה או משו לפציעות בתרגיל לעומת אחרים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
איפה אתה רואה שהוא התנגד לדדליפט ?
פשוט לדעתו התרגילים העיקריים של שחקן פוטבול צריכים להיות הביג 3 (סקוואט/בנצ'/פאוורקלין)
הוא מכניס הרבה תרגילי עזר בתוכניות שלו כמו דדליפט, מתח, מקבילים,חתירות, פרס, אינקליין....

פשוט לדעתו התרגילים העיקריים של שחקן פוטבול צריכים להיות הביג 3 (סקוואט/בנצ'/פאוורקלין)
הוא מכניס הרבה תרגילי עזר בתוכניות שלו כמו דדליפט, מתח, מקבילים,חתירות, פרס, אינקליין....

הייתי תמיד בטוח שאומרים ביג 3 מתכוונים ל: סקוואט, דדילפט ובנץ'.

הזונות ממג'יק לעט לעט מעלים את המחירים;azban
מה נעשה בחורף הקרוב holly shit

אני כמעט לא אוכל שם באמת יקר או שאני מכין לבד בבית יוצא יותר טעים
או שאני אוכל בתקווה פיצה ב 20, אחרי אימון בד"כ

• פותח/ת השרשור

בספר שלו הוא ביכלל לא מזכיר את הדדליפט, ויש לו פסקה אחת שבה הוא כותב שזה תרגיל מתקדם לבניית גב חזק יותר, אבל היקף הפציעות בו גבוהה, במיוחד אצל אלה שלא מוכנים ללחץ הגבוהה שיופעל על הגב התחתון. לדעתו מעט מתאמנים יחסית שומרים על מיקום טוב של הגב בזמן התרגיל, אבל לדעתו כל מתאמן יוכל לבנות גב חזק עם שלושת התרגילים המרכזיים, ולפי מה שהוא אומר מתאמנים שלו הגיעו לדדליפט יותר גבוה אפילו מאלה שעשו דדליפט פעמיים שלוש בשבוע עם שלושת התרגילים המרכזיים.

וכן הוא מכניס הרבה תרגילי עזר בתוכניות שלו בעיקר כדי לקדם את השלושה מרכזיים, מוסיף אותם שנתקעים בהם

אני כמעט לא אוכל שם באמת יקר או שאני מכין לבד בבית יוצא יותר טעים
או שאני אוכל בתקווה פיצה ב 20, אחרי אימון בד"כ

יש לי מה להגיד אבל זה כבר נושא לטיפים לגדול ולהתחזק, בוא לשם אם אתה רוצה.... אגב, אולי תצא עונה חדשה? 🤡

בספר שלו הוא ביכלל לא מזכיר את הדדליפט, ויש לו פסקה אחת שבה הוא כותב שזה תרגיל מתקדם לבניית גב חזק יותר, אבל היקף הפציעות בו גבוהה, במיוחד אצל אלה שלא מוכנים ללחץ הגבוהה שיופעל על הגב התחתון. לדעתו מעט מתאמנים יחסית שומרים על מיקום טוב של הגב בזמן התרגיל, אבל לדעתו כל מתאמן יוכל לבנות גב חזק עם שלושת התרגילים המרכזיים, ולפי מה שהוא אומר מתאמנים שלו הגיעו לדדליפט יותר גבוה אפילו מאלה שעשו דדליפט פעמיים שלוש בשבוע עם שלושת התרגילים המרכזיים.

וכן הוא מכניס הרבה תרגילי עזר בתוכניות שלו בעיקר כדי לקדם את השלושה מרכזיים, מוסיף אותם שנתקעים בהם

זה ספר לשחקני פוטבול. למה נראה לך שיש שם בנץ' ולא פרס? ולמה נראה לך שהוא אומר לעצור בתחתית הסקוואט? הוא יודע שקהל היעד הוא קהל של מפגרים.

• פותח/ת השרשור
זה ספר לשחקני פוטבול. למה נראה לך שיש שם בנץ' ולא פרס? ולמה נראה לך שהוא אומר לעצור בתחתית הסקוואט? הוא יודע שקהל היעד הוא קהל של מפגרים.

חחח אני אוהב את הגישה שלך

ובכל זאת דווקא דדליפט יכול להיות מאוד חשוב לשחקן פוטבול בפיתוח הכוח שלו.
ודווקא הפוטבול במצב טוב יחסית לשאר הענפים, אז אמור ליהיות סיבה אמיתית ללמה לא לעשות דדליפט...

פתחתי ביכלל את הדיון כי לבילי יש מאמרים מצוינים על הדדליפט(אני בטוח שהרבה ממכם קראו אותם..), אז מה קרה לו בכתיבת שורות אלה חחח?
או יותר נכון מתי יהיה עדיף לאתלט לעשות דדליפט ומתי יהיה עדיף לו לעשות רק את שלושת הגדולים+תרגילי עזר?

למה פרס זה תרגיל יותר חשוב מבנץ'? ראיתי שאתה כותב או רומז לזה הרבה.
אפשר הסבר?

חחח אני אוהב את הגישה שלך

ובכל זאת דווקא דדליפט יכול להיות מאוד חשוב לשחקן פוטבול בפיתוח הכוח שלו.
ודווקא הפוטבול במצב טוב יחסית לשאר הענפים, אז אמור ליהיות סיבה אמיתית ללמה לא לעשות דדליפט...

פתחתי ביכלל את הדיון כי לבילי יש מאמרים מצוינים על הדדליפט(אני בטוח שהרבה ממכם קראו אותם..), אז מה קרה לו בכתיבת שורות אלה חחח?
או יותר נכון מתי יהיה עדיף לאתלט לעשות דדליפט ומתי יהיה עדיף לו לעשות רק את שלושת הגדולים+תרגילי עזר?

כל עוד יש סקוואט בתוכנית הכל בסדר. דדליפט זה טוב, אבל כשאתה שחקן פוטבול מאוד חזק יהיה קשה להתאושש מזה. ובהתחשב בעובדה שמאוד סביר שהמאמן שלך אידיוט, אולי עדיף לא לעשות דדליפט.

אני מבטיח לך שאם ביל אימן מישהו לתחרות פאוורליפטינג המתאמן שלו עשה דדליפט, לפחות חלק מהזמן.

למה פרס זה תרגיל יותר חשוב מבנץ'? ראיתי שאתה כותב או רומז לזה הרבה.
אפשר הסבר?

שניהם חשובים. אני חושב שבנץ' בלי פרס בתוכנית זו טעות.

• פותח/ת השרשור
למה לשחקן פוטבול יהיה עדיף פווארקלין על דדליפט? חוץ מהעניין של הפציעות.
שחקני פוטבול צריכים כוח.
מפה באה השאלה שלי. די ברור שהוא יצטרך להתרכז בהרמות האיטיות לפתח כוח, אז למה לא דדליפט.
לא שאני אומר שפאוור קלין לא חשוב, הוא מאוד חשוב בעיקר לשחקן פוטבול

כל עוד יש סקוואט בתוכנית הכל בסדר. דדליפט זה טוב, אבל כשאתה שחקן פוטבול מאוד חזק יהיה קשה להתאושש מזה. ובהתחשב בעובדה שמאוד סביר שהמאמן שלך אידיוט, אולי עדיף לא לעשות דדליפט.

אני מבטיח לך שאם ביל אימן מישהו לתחרות פאוורליפטינג המתאמן שלו עשה דדליפט, לפחות חלק מהזמן.
התוכניות שלו הם לאוף סיזן, שבתקופה הזאת אמור ליהיות דדליפט בכל תוכנית לדעתי

בילי...נפתחתנו אה? : )
חחחח כבר הרגל לכתוב בילי ולא ביל

שניהם חשובים. אני חושב שבנץ' בלי פרס בתוכנית זו טעות.
למה בנץ בלי פרס זו טעות?

• פותח/ת השרשור
הם גם צריכים כוח מתפרץ ופאוורקלין תרגיל תותח בשביל זה

אני יענה עם מושגים באנגלית כי בעברית אין באמת תרגום אמיתי...
ידוע שמאמני פוטבול דוחקים במתאמנים שלהם לבצע פאוור קלין לכוח מתפרץ, אבל לדעתי הבנייה של power מגיע דווקא שעבודים על force, שמספק את היכולת לייצר תאוצה.
או במילים אחרות דדליפט אחד התרגילים היותר חשובים שאפשר לעשות.

שמע, יכול מאוד להיות שזה תרגיל חשוב בשביל שחקני פוטבול, אבל גם מאוד קשה להתאושש מתרגיל כזה כשאתה מרים כבד
לכן עדיף להתמקד יותר בסקוואט בנצ' פאוורקלין ופחות בדדליפט
דדליפט תרגיל כל כך טוב לפיתוח כוח ואני שאני מתאמן רק חודשיים חוויתי הבדלי כוח מטורפים מאז שהתחלתי להתאמן, והדדליפט שלי עלה מ-50 ל-115 וההבדל כוח הוא ענק, אני גם בדעה שצריך דדליפט בתכניות אימונים לשחקני פוטבול, אבל רק כאשר הם באוף סיזן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית