הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב- כמה זה נורא להתחיל בלי להתרגל?

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
אני יודע שצריך להוריד לאט לאט את הקלוריות כשעוברים לחיטוב וגם את הפחמימות עד שמגיעים לערכים של התפריט, השאלה שלי היא חוץ מזה שזה מכין אותי מנטלית לחיטוב, האם חשוב לעשות את התהליך הזה בשביל ירידה טובה יותר בשומן? או שאם אני נמצא כרגע במסה ועובר יום אחרי לתפריט שבניתי לעצמי בשביל חיטוב, בלי להוריד לאט לאט, האם זה יפגע בירידה בשומן?

אני יודע שצריך להוריד לאט לאט את הקלוריות כשעוברים לחיטוב וגם את הפחמימות עד שמגיעים לערכים של התפריט, השאלה שלי היא חוץ מזה שזה מכין אותי מנטלית לחיטוב, האם חשוב לעשות את התהליך הזה בשביל ירידה טובה יותר בשומן? או שאם אני נמצא כרגע במסה ועובר יום אחרי לתפריט שבניתי לעצמי בשביל חיטוב, בלי להוריד לאט לאט, האם זה יפגע בירידה בשומן?

אין שום קשר בין הירידה בשומן לבין עשיית תפריט ניטרלי בין מסה לחיטוב.

אין שום קשר בין הירידה בשומן לבין עשיית תפריט ניטרלי בין מסה לחיטוב.

1. מה זה תפריט נייטרלי בין מסה לחיטוב? ממה שאני מכיר יש שלושה תפריטים עיקריים: מסה,תחזוקה וחיטוב, ואני די בטוח שהוא מתכוון לעשות תפריט חיטוב רק שהוא רוצה לדעת מדוע אומרים לקצץ לאט לאט את הקלוריות ולא במכה אחת.

2. אומנם אין קשר בין ירידה בשומן לתפריט נייטרלי, אבל יש ועוד איך קשר בין ירידה חדה בקלוריות ועצירה או האטה מסיבית בשריפת שומן!

תשמע אם הבנתי נכון ואתה עובר ממסה לחיטוב בתפריט, הסיבה שאתה חייב להוריד לאט לאט את הקלוריות היא פשוטה:
הגוף מתוכנן להישרדות ולכן הוא אוגר שומן ליום קשה. בנוסף, ישנו מנגנון חילוף החומרים שהגוף מווסת ע"מ לשרוד בהתאם.
במקרים של הפחתה דרסטית בכמות הקלוריות מנגון ההגנה של הגוף נכנס לפעולה ומיד מנמיך את המטבוליזם (כפי שנכתב בקצרה למעלה) בכדי לשרוד, הגוף אינו מבין שאתה מעוניין להיפטר מהשומן ולכן אתה מכניס פחות קלוריות. התוצאה: איבוד מעט שומן אם בכלל.
מכאן נובע שהפחתה בשלבים "עובדת" על המנגנון וחילוף החומרים נשאר גבוה.

מקווה שההסבר מובן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בדיוק ההסבר שביקשתי.
תודה רבה

---------- התגובה התווספה ב 12:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:20 ----------

ד"א, מה לגבי העמסות?
זה שאתה אוכל לפי תפריט ואז פתאום נותן כמות מטורפת של פחמימות וקלוריות זה לא פוגע במטבוליזם?

בדיוק ההסבר שביקשתי.
תודה רבה

---------- התגובה התווספה ב 12:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:20 ----------

ד"א, מה לגבי העמסות?
זה שאתה אוכל לפי תפריט ואז פתאום נותן כמות מטורפת של פחמימות וקלוריות זה לא פוגע במטבוליזם?

המטרה של העמסות היא בדיוק אותה מטרה "לעבוד" על המטבוליזם.
הגוף בסופו של דבר מבין שאתה מתכוון להישאר רעב עוד הרבה זמן ולאט לאט הוא גם מאט את חילוף החומרים.
השיגוע הזה של העמסת פחמימות בא להמשיך ולהריץ אותו באותו כיוון.
יש עוד סיבה להעמסת פחמימות והיא לאושש קצת את הגוף והשרירים, כי בחיטוב הגוף בחסר.

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה רבה.
אז נניח שאני במאזן חיובי של 500 עכשיו
מחר נגיד אני יכול לאכול כבר במאזן נייטרלי?
ויום אחרי זה כבר במאזן שלילי?

בין מעבר מתקופת המסה לחיטוב וההפך יש צורך ב10-14 ימים של תפריט נטראלי כדי:
1. לתת לגוף לנוח מהשגיעונות שלנו ולאזן את עצמו הורמונלית
2. אם זה מחיטוב למסה אז הגוף התרגל לX קלוריות, הBMR ירד (כל מאזן קלורי שלילי מוריד אותו ב5-10% נרצה או לא נרצה) לכן צריך לתת לגוף להסתכל לסך קלורי חדש ולא לקבל ריבאונד של שומן (בד"כ גם מגזימים עם האוכל למרות שלא מתכוונים)
3. אם זה ממסה לחיטוב, לפעמים אירובי מוגבר שיכניס אותכם למאזן שלילי או גם להיכנס ישר למאזן שלילי לאחר שהגוף התרגל לX קלוריות מסויים יכול לגרום לאיבוד שריר או לתחושות לא נעימות של איבוד אנרגיה, עצבנות וכו' - גם פה נדרש הגוף להסתגל למצב חדש.

יש עוד הרבה סיבות לכל הדברים הללו, ציינתי את העיקריים.

כפי שנאמר ע"י חכמים ומנוסים ממני(ראה הדגשה), יש צורך ב10-14 יום של נייטראלי ואז אתה יכול להתחיל להוריד בהדרגה (אני חושב -לא בטוח, תחפש במאמרים- הורדה כל 3 ימים בערך) עד שתגיע לגרעון הקלורי שבו אתה שואף להיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית