הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השפעת gh בכמויות טבעיות

• פותח/ת השרשור oneo1
  • פורסם בתאריך

oneo1

משתמש פעיל
678
1
נק' מוניטין:
128
678
1
יש איזשהו השפעה?
לדוגמא אם סקוואט גורם להפרשה מוגברת של gh זה משנה משהו?
או שהשפעה אמיתית תבוא רק ע"י הזרקה?

הוא לא רוצה להוכיח כלום

עריכה - ראיתי את התגובה של אלכס באיחור קל.

לייל טוען ע"ב מחקר :

לגבי נושא ההורמונים, לא הוכח מעלם שקפיצות הורמונליות קטנות (שנגרמות מהסקוואט) באימון משנות משהו. מחקר שנערך מראה שהספייקים בהורמוני הגדילה חסרי משמעות לכוח/גדילה.

• פותח/ת השרשור
בקיצור יש השפעה למנוחות קצרות וטווח חזרות גבוה יותר? אם הורמנלית זה לא משנה, אז תכלס כל מה שמשנה fatigue stimulus ?
ולמטרות היפרטרופיה מתאמן יוכל להמשיך להתרכז ב tension stimuls (והתוצאות יהיו אפילו יותר טובות בתוכנית טובה..) כל קריירת האימונים שלו?

למה לאנשים יש פה זווית ראיה כל כך צרה!? GH זה לא הפרמטר היחידי להיפרטרופיה יש עוד זיליון גורמים אחרים שיקבעו האם תהיה היפרטרופיה או לא. ההפרשות של GH במנוחות קצרות היא לא משמעותית לטווח הרחוק ואין שום סיבה להתעסק עם זה החזרה לרמות ה baseline היא מהירה מאוד והקפיצה של רמות ה GH בפלזמה לא מספיקה על מנת לגרום לגדילה משמעותית. בקיצור אין מה לייחס לזה חשיבות או כמו שאוהבים להגיד פה. זה להתעסק בקקה.

• פותח/ת השרשור
למה לאנשים יש פה זווית ראיה כל כך צרה!? GH זה לא הפרמטר היחידי להיפרטרופיה יש עוד זיליון גורמים אחרים שיקבעו האם תהיה היפרטרופיה או לא. ההפרשות של GH במנוחות קצרות היא לא משמעותית לטווח הרחוק ואין שום סיבה להתעסק עם זה החזרה לרמות ה baseline היא מהירה מאוד והקפיצה של רמות ה GH בפלזמה לא מספיקה על מנת לגרום לגדילה משמעותית. בקיצור אין מה לייחס לזה חשיבות או כמו שאוהבים להגיד פה. זה להתעסק בקקה.
תסתכל שוב מה כתבתי.
שאלתי מה היתרונות של מנוחות קצרות וטווח עבודה גבוה (כי היתרונות של טווח חזרות נמוך ברורים)
ולמה הטווח הזה נחשב כטווח הטוב ביותר להיפרטרופיה ( אצל מתאמנים לא מתחילים)?
לא אמרתי שום דבר לרעה על עבודה כזאת, אלא שאלתי- אם אין משמעות להורמונים למה כן יש?
ואני לא מדבר על חברה שיגידו לי- בכל מקרה צריך להתחזק וכו', זה אני כבר יודע... אני שואל מה היתרונות בטווח חזרות גבוה יותר להיפרטרופיה חוץ מ fatigue stimulus?

תסתכל שוב מה כתבתי.
שאלתי מה היתרונות של מנוחות קצרות וטווח עבודה גבוה (כי היתרונות של טווח חזרות נמוך ברורים)
ולמה הטווח הזה נחשב כטווח הטוב ביותר להיפרטרופיה ( אצל מתאמנים לא מתחילים)?
לא אמרתי שום דבר לרעה על עבודה כזאת, אלא שאלתי- אם אין משמעות להורמונים למה כן יש?
ואני לא מדבר על חברה שיגידו לי- בכל מקרה צריך להתחזק וכו', זה אני כבר יודע... אני שואל מה היתרונות בטווח חזרות גבוה יותר להיפרטרופיה חוץ מ fatigue stimulus?

אני לא חושב שזמני המנוחה כל כך חשובים זאת אומרת אם תנוח חצי דקה או 90 שניות בין סט לסט זה לא ישנה כל כך הרבה. אבל לגבי הטווחי חזרות. תקרא את המאמר בפוסט הזה (אני מקווה שאין לך בעיה עם אנגלית זה יתן לך את הצד המדעי של העיניין) דרך אגב יש עוד הרבה מה לגלות בנושא הזה של היפרטרופיה וגדילת שריר לא הכל ברור בתהליכים האלה. אני יכול להגיד לך שניסיון אישי שהי טוב זה לשלב את כל טווח החזרות באימון כלומר תרגילים של טווח חזרות נמוך בינוני וגבוה. אני אישית מגיב לזה הכי טוב.
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17455

בקיצור יש השפעה למנוחות קצרות וטווח חזרות גבוה יותר? אם הורמנלית זה לא משנה, אז תכלס כל מה שמשנה fatigue stimulus ?
ולמטרות היפרטרופיה מתאמן יוכל להמשיך להתרכז ב tension stimuls (והתוצאות יהיו אפילו יותר טובות בתוכנית טובה..) כל קריירת האימונים שלו?

שמע, אתה חייב להפסיק לקרוא מושגים אקראיים באינטרנט.

• פותח/ת השרשור
שמע, אתה חייב להפסיק לקרוא מושגים אקראיים באינטרנט.

אתה חייב להפסיק לעקוץ.. אחלה אתה מנהל פה ואני מעריך תידע שלך ועזרתה לי הרבה פעמים..
אבל מאיפה נראה לך שאני קורא? מאמרים של לייל, ריפטו, אלאן אראגון, ביל סטאר וכו' ומשם לומד...יש לך מקום יותר טוב ללמוד בו?

אתה חייב להפסיק לעקוץ.. אחלה אתה מנהל פה ואני מעריך תידע שלך ועזרתה לי הרבה פעמים..
אבל מאיפה נראה לך שאני קורא? מאמרים של לייל, ריפטו, אלאן אראגון, ביל סטאר וכו' ומשם לומד...יש לך מקום יותר טוב ללמוד בו?

זו לא הייתה עקיצה. אני רציני לגמרי. כשאתה מגיע לדבר עם דברים כמו fatigue stimulus ו tension stimulus, אתה יכול להיות בטוח שהם לא יצאו מאנשים שמתאמנים או מאמנים אנשים אחרים ברצינות. כשזה נוגע להיפרטרופיה, באמת שלאף אחד אין מושג יותר מ"שים עוד משקל על המוט ותעשה איתו מספיק נפח". כל השאר זה בגדר וודו.

• פותח/ת השרשור
זו לא הייתה עקיצה. אני רציני לגמרי. כשאתה מגיע לדבר עם דברים כמו fatigue stimulus ו tension stimulus, אתה יכול להיות בטוח שהם לא יצאו מאנשים שמתאמנים או מאמנים אנשים אחרים ברצינות. כשזה נוגע להיפרטרופיה, באמת שלאף אחד אין מושג יותר מ"שים עוד משקל על המוט ותעשה איתו מספיק נפח". כל השאר זה בגדר וודו.

לביטויים- הם של לייל, ולדעתי דווקא זה הגדרה די טובה להבדלים...
ולגבי היפרטרופיה- אני מסכים איתך... באמת שאני לא מצליח להגיע לתשובות, לדוגמא לא יודע אם התאוריה על סארקופלסמיק נכונה, לדעתי גם ריפ כתב עליה בספר שלו(באאסה שאין לי אותו עכשיו להתסכל..)
לדוגמא בקורס מאמנים מציגים דברים כעובדות ברורות- למרות שאין להם מושגג..
אין לי מושג מה קורה בטווח חזרות יותר גבוה שנחשב לעדיף להיפרטרופיה, מנוחות וכו'

לביטויים- הם של לייל, ולדעתי דווקא זה הגדרה די טובה להבדלים...
ולגבי היפרטרופיה- אני מסכים איתך... באמת שאני לא מצליח להגיע לתשובות, לדוגמא לא יודע אם התאוריה על סארקופלסמיק נכונה, לדעתי גם ריפ כתב עליה בספר שלו(באאסה שאין לי אותו עכשיו להתסכל..)
לדוגמא בקורס מאמנים מציגים דברים כעובדות ברורות- למרות שאין להם מושגג..
אין לי מושג מה קורה בטווח חזרות יותר גבוה שנחשב לעדיף להיפרטרופיה, מנוחות וכו'

אני לא רואה שום סיבה להתייחס למה שלייל אומר לגבי אימונים, בטח שלא לגבי היפרטרופיה. אין לו אחת כזו, והוא גם לא אימן מישהו שיש לו.

ואני אגלה לך סוד, לאף אחד אין מושג, כל המחקרים לא שווים כלום וכל התחום הזה מבוסס על ניסיון אישי וניסיון של אחרים. אי אפשר לעבוד רק על סוג אחד של היפרטרופיה והכל בולשיט אחד גדול.

• פותח/ת השרשור
כן תאמת שבקטע של גדילה די התחלתי להבין את זה בזמן האחרון...אף אחד לא באמת יודע לדוגמא מה הטווח האופטימאלי ולמה.. וזה עוד נושא בסיסי יחסית.. והרבה לא יודעים מה הם עושים/חושבים..
מאמר ממוצע יכול להראות ככה- בילדרים עובדים בטווח x אז כנראה הוא הכי מתאים ומפמפמים אז כנראה שזה טוב, רגע אבל הרבה ליפטרים יותר גדולים מבילדר ממוצע אז אולי טווח של 1-3 חזרות אידאלי ביכלל, אה אבל בעצם גם הם משלבים טווח יותר גבוה אז אי אפשר לקבוע... ובלה בלה בלה...

אני רואה שהחברה בפורום גם משנים לאט לאט את הדעה שלהם, אם פעם הפורום היה נטו בעד אימוני כוח לגדילה לפחות של מתאמן מתחיל-בינוני היום יש ספק...
אבל נגיד הפורום של ריפטו פעם נמנע (בעיקר ריפטו בעצמו) לדבר על היפרטרופיה והתרכזות בגדילה אלא בכוח ותכלס ריפטו כתב בספר הראשון שטווח גבוה יותר ל חזרות משו כמו 10,12 אידאלי יותר להיפרטרופיה (לא אצל מתאמן מתחיל..) שינה את דעתו קצת והיום די מדברים בכיוון של- חזק יותר גדול יותר ..

זה כנראה פחות עניין של טווח חזרות (כל עוד זה משהו הגיוני) ויותר עניין של נפח. רק שקצת קשה להשיג הרבה נפח עם סטים של 5.

אני אקח תוכנית של בילדר ואחליף את כל ה10\12\15 חזרות שלו ב5?
מה הבעיה פה?
אתה רשמת בעצמך שמסטים של 5 לוקח פחות זמן להתאושש.

כן תאמת שבקטע של גדילה די התחלתי להבין את זה בזמן האחרון...אף אחד לא באמת יודע לדוגמא מה הטווח האופטימאלי ולמה.. וזה עוד נושא בסיסי יחסית.. והרבה לא יודעים מה הם עושים/חושבים..
מאמר ממוצע יכול להראות ככה- בילדרים עובדים בטווח x אז כנראה הוא הכי מתאים ומפמפמים אז כנראה שזה טוב, רגע אבל הרבה ליפטרים יותר גדולים מבילדר ממוצע אז אולי טווח של 1-3 חזרות אידאלי ביכלל, אה אבל בעצם גם הם משלבים טווח יותר גבוה אז אי אפשר לקבוע... ובלה בלה בלה...

אני רואה שהחברה בפורום גם משנים לאט לאט את הדעה שלהם, אם פעם הפורום היה נטו בעד אימוני כוח לגדילה לפחות של מתאמן מתחיל-בינוני היום יש ספק...
אבל נגיד הפורום של ריפטו פעם נמנע (בעיקר ריפטו בעצמו) לדבר על היפרטרופיה והתרכזות בגדילה אלא בכוח ותכלס ריפטו כתב בספר הראשון שטווח גבוה יותר ל חזרות משו כמו 10,12 אידאלי יותר להיפרטרופיה (לא אצל מתאמן מתחיל..) שינה את דעתו קצת והיום די מדברים בכיוון של- חזק יותר גדול יותר ..
כמו שאני אמרתי הדרך הטובה ביותר לגדול (הדרך שאני מגיב לה הכי טוב לפחות) זה שילוב של כל טווחי החזרות באימון. תרגילים של 5-6 חזרות ותרגילים של 8-10 ויש גם כאלה של 15. ככה אתה גם גודל וגם מתחזק..לאצריכים להיות כלכך אנליים בנושא פשוט תרים משקלים...ההתעסקות ה fatigue smulation וכל בולשיט הזה זה הכל קישקוש וניסיון להשימע יותר חכם ממה שאתה באמת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית