מידע מזה השטויות האלה??

• פותח/ת השרשור shimon
  • פורסם בתאריך
עוד פעם YNET מדברים שטויות?
הם תמיד(!) מדברים שטויות.
לא היה שם אפילו רפרנס אחד ל"מחקר" מה גם שאנשים בגילאי 50-76 זה אנשים שלרוב כבר לקו במחלה לפני הניסוי הזה.
תחשוב:יותר יחצון גרוע לויטמינים = פחות שימוש בויטמינים = יותר מחלות = יותר רווח לרופאים.
יש סיבה שאנשים בסייקלים לוקחים מולטיויטמינים בכמויות גדולות, כי המערכת החיסונית במהלך סייקל בקנטים. אז להגיד שזה לא עוזר זה כמו לירוק בפרצוף לכל אחד שצרך אותם בשביל סיבות אלו.
תודה שוב לYNET על עוד "כתבה" מפגרת וחסרת ביסוס.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ראשית ויטלו, אתה לא מבין על מה אתה כותב, עודפי ויטמינים מסרטנים וגורמים להמון בעיות. אין כאן שום אינטרס לחברות התרופות כי חלק מהמולטיויטמינים שייכים לחברות שמייצרות או קשורות גם לתרופות.

מי שהפיץ את השטות הזאת על חברות התרופות אלה הנטרופטים, שמרוויחים כסף ממכירת ויטמינים ומוצרים ""טבעיים"".

בשנים האחרונות נערכו מחקרים מדרגות אמינות גבוהות על העניין, על מאות אלפי בני אדם. יש לנושא הזה ביסוס חזק מאוד, הבעייה היא רק עם עודפים ובעיקר עם ויטמינים שלא מגיעים מהמקור הטבעי שלהם(חוץ מויטמין E אולי שיוצר בעיות גם כשיש עודפים ממקורות טיבעיים).

נערך לאחרונה:
זה לא ממש חדש, מחלת הסרטן כמו שאמרתי פה בתגובה פעם מוכחת בכמה מחקרים כתוצאה פסיכולוגית בין היתר ואפילו יש טענות ממשיות שרוב הסוגים באים מהסיבה הזו (רמת PH בדם עקב רגשות ומצב נפשי ועוד).
בכל מקרה, מולטיויטמין לא נועד בשביל הדברים הללו, במקרה שלנו, ה"ספורטאים", זה נועד לתחזק את מערכת החיסון, ולשפר התאוששות בין היתר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ראשית ויטלו, אתה לא מבין על מה אתה כותב, עודפי ויטמינים מסרטנים וגורמים להמון בעיות. אין כאן שום אינטרס לחברות התרופות כי חלק מהמולטיויטמינים שייכים לחברות שמייצרות או קשורות גם לתרופות.

מי שהפיץ את השטות הזאת על חברות התרופות אלה הנטרופטים, שמרוויחים כסף ממכירת ויטמינים ומוצרים ""טבעיים"".

בשנים האחרונות נערכו מחקרים מדרגות אמינות גבוהות על העניין, על מאות אלפי בני אדם. יש לנושא הזה ביסוס חזק מאוד, הבעייה היא רק עם עודפים ובעיקר עם ויטמינים שלא מגיעים מהמקור הטבעי שלהם(חוץ מויטמין E אולי שיוצר בעיות גם כשיש עודפים ממקורות טיבעיים).

אחי,אני לא מדבר על עודפים. כל דבר שהוא "עודף" הוא לא טוב אף פעם.
גם אם תיקח מים בכמויות מטורפות יהיו בעיות, אבל אף אחד לא כותב שמיים גורמים לבעיות נכון?
ומה יהיה אם לא תיקח ויטמינים? נגיד אדם שלא אוכל פירות וירקות, ולא מקבל ויטמינים ממקורות אחרים, גם בשבילו זה לא טוב לקחת מולטיויטמינים? אי אפשר להכליל כזה נושא ולהגיד שויטמינים פוגעים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

רק חבל שהמחקרים עם דגרות אמינות גבוהות שאתה מדבר עליהם לא נעשו על ספורטאים.

רק חבל שהמחקרים עם דגרות אמינות גבוהות שאתה מדבר עליהם לא נעשו על ספורטאים.
כן ולא, אני מוכן לקבל את זה שספורטאים צריכים יותר, אבל לא את זה שבהכרח אין להם יותר מידי.
זה צריך להחקר...

ויטנו, תמיד עדיף לאכול פרות וירקות, כי יש בהם מרכיבים ויתרונות שאין לכדורים , אם לאדם יש חסרים שיטפל בהם בתזונה ורק אם הוא לא יכול, שיפנה לויטמינים. הבעיה שלי (בהקשר לכלל האוכלוסייה ולא לספורטאים), היא שלחברות יש אינטרס לשכנע אנשים שהם כבר בריאים, לתסף במה שהם לא צריכים בטענה שהם יהיו יותר בריאים. בסופו של יום המחקר מראה שזה יכול להזיק...

נערך לאחרונה:
כן ולא, אני מוכן לקבל את זה שספורטאים צריכים יותר, אבל לא את זה שבהכרח אין להם יותר מידי.
זה צריך להחקר...

ויטנו, תמיד עדיף לאכול פרות וירקות, כי יש בהם מרכיבים ויתרונות שאין לכדורים , אם לאדם יש חסרים שיטפל בהם בתזונה ורק אם הוא לא יכול, שיפנה לויטמינים. הבעיה שלי (בהקשר לכלל האוכלוסייה ולא לספורטאים), היא שלחברות יש אינטרס לשכנע אנשים שהם כבר בריאים, לתסף במה שהם לא צריכים בטענה שהם יהיו יותר בריאים. בסופו של יום המחקר מראה שזה יכול להזיק...
לרוב האוכלוסייה יש חסרים בקטע של הויטמינים,והם יכולים להזיק כאשר לוקחים יותר מדי,בקטע על ויטמין E נתנו להם 400 IU ויותר! שזה 6 קפסולות OPTIMEN ביום!
אפילו ספורטאים לוקחים רק 3,תעשה תמסקנות שלך לבד לגבי המחקרים שמתפרסמים בYNET.

אני לא כותב רק על המחקר הזה, יש סיכום מחקרים גדול אחר משנה שעברה, שאני מחפש כרגע בין מאות הדפים שנמצאים לי בג'ימייל.אאל"ט יש מחקרים שמדברים גם על עודפים קלים של ויטמיון E . כשאני אמצא אעלה אותו לכאן.

אני בטוח שלמחקר הייתה מסקנה אחרת ולא "ויטמינים לא מונעים סרטן ומחלות לב"!
Ynet תמיד מגזימים בכותרות ובתוכן שלהם...

היה לי סיכום הרבה יותר ברור על הנושא, שהיו בו כמה טבלאות מאוד יפות, אני לא מצליח למצוא אותו...

זה המאמר שדובר עליו בYNET והם ציטטו את מסקנות המאמר כמו שצריך:
http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/short/169/3/294

[FONT=verdana, arial, helvetica, sans-serif]Conclusion After a median follow-up of 8.0 and 7.9 years in the clinical trial and observational study cohorts, respectively, the Women's Health Initiative study provided convincing evidence that multivitamin use has little or no influence on the risk of common cancers, CVD, or total mortality in postmenopausal women.[/FONT]
בכל אופן הספרות מפוצצת במחקרים וסיכומים על הנושא, אם אתם רוצים עוד, תחפשו בסקולר.

אה וויטנו, בהרבה מולטיויטמינים או קפסולות של אומגה שלוש דוחפים כמויות קרובות של ויטמין E.

קבצים מצורפים

• 842.pdf
    KB 331 · צפיות: 140
  • download.pdf
    KB 101.2 · צפיות: 133
נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז מה המסקנה שאין סכנה לקחת מולטיויטמין ואומגה 3?
ואיך אפשר לדעת שאין ויטמין e ? מה הם דוחפים בלי לרשום ?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא לצרוך מוצרי אומגה 3 שמוסיפים להם ויטמין e בכמויות (הם חייבים לרשום). כשמדובר במולטיויטמינים, בהרבה מהם הורידו את המינונים של הויטמינים הבעייתיים בעקבות המחקרים, העיקר כאן הוא לקחת כמה שמומלץ, אם אתם מתאמנים אז קצת יותר, לא להגיע למצב שלוקחים 3 כדורים ביום וגם הרבה ירקות ופירות למשל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית