הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חודשיים של חיטוב וצום

• פותח/ת השרשור Cygnus
  • פורסם בתאריך
איפה אתה עומד עכשיו מבחינת מישקל גוף וא.ש.

• פותח/ת השרשור
משקל גוף כפי שרשמתי היום 89, נע בין 88 ו-89. אחוז שומן אני מעריך 14%.

• פותח/ת השרשור
אימון נוראי. אני נהיה חלש בטירוף.

LIGHT S: 80X5, 100X5, 120X5
BP: 110X3
DL: 100X5, 120X5, 140X3, 170XF - וואו. חטפתי סחרחורת איך שניסיתי להזיז את המוט, כמובן שהוא לא זז. כשאני נזכר ב-190X6 הקליל שהיה לי אך לפני כמה חודשים, כואב הלב :(

משקל גוף: 87.5.

נשארו 10 ימים לתום הצום. אני שוקל לצאת לנייטרלי לתקופה הזו ולהתאושש קצת. גם כי הירידה באחוזי שומן הואטה וגם בגלל שאני שבור וחלוש פיזית.

איזו תוכנית אתה מתכנן לעשות אחרי הצום?
ויש לי שאלה-ראיתי בבית חולים ערבי עם כיפה,זה חובה?

• פותח/ת השרשור
SS לשבוע שבועיים לחזור למשקלים, ואז להמשיך בטקסס.

לגבי ערבים וכיפות, כדי שתשאל אחד.

• פותח/ת השרשור
משהה את האימונים עד לסיום חודש הרמדאן והחג (יום שני הבא) כשבוע מנוחה, אולי אהיה על נייטרלי או גרעון קל כדי להתאושש קצת.

יש כבר תמונות?

בשביל מה?

• פותח/ת השרשור
עם ההעמסות אני לא מסתדר בכלל. התרגלתי כל כך להיות על דל פחמימה שאחרי ההעמסות מערכת העיכול שלי משתגעת ואני חוטף תופעות "היי" מהפחמימות, לא מצליח לישון וכ'ו. אני גם לא מרגיש שזה מאושש אותי לשבוע הבא. אבל אני מניח שזה עושה את שלו.

אבל כרגע אני לא מצפה לשום דבר ולא מסיק מסקנות, כי עם הצום אי אפשר לדעת. דברים פשוטים כמו לא לשתות מים במשך 15 שעות משפיעים לא מעט. בגלל זה אני מרגיע הכל עכשיו עד שהצום מסתיים בסופ"ש הזה.

בעיקרון אם לא עשית העמסות, אז זו אחת הסיבות לכך שאתה חלש וגם יבש יחסית, הן מבחינת נוזלים והן מבחינת תוצאות. אל תשכח שגם בפחמימות יש נוזלים, שחלקם נאגרים יחד עם גליקוגן.
לרוב מרגישים לא טוב אחרי יום העמסה, אבל זה נמשך רק יום אחד. נסה לעשות העמסות נקיות, בלי ג'אנק ותראה איך אתה מרגיש. אולי השילוב של הצום והעמסה אכן מעצים את האפקט, את האמת, לא ניסיתי.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון אם לא עשית העמסות, אז זו אחת הסיבות לכך שאתה חלש וגם יבש יחסית, הן מבחינת נוזלים והן מבחינת תוצאות. אל תשכח שגם בפחמימות יש נוזלים, שחלקם נאגרים יחד עם גליקוגן.
לרוב מרגישים לא טוב אחרי יום העמסה, אבל זה נמשך רק יום אחד. נסה לעשות העמסות נקיות, בלי ג'אנק ותראה איך אתה מרגיש. אולי השילוב של הצום והעמסה אכן מעצים את האפקט, את האמת, לא ניסיתי.

היום שאחרי ההעמסה הוא נוראי פשוט כי אני מתעורר כשאני לא יכול לשתות מים ויש לי צמא מטורף מההעמסה. ועשיתי העמסות שבועיות לאורך כל החיטוב, אבל התחלתי להתפרק באמת בשבוע השני של הצום. פשוט אי אפשר להספיק להתאושש מחוסר המים לאורך כל היום (למרות שניסיתי לישון כמה שיותר לאורכו) וכמו כן זה לא פשוט בכלל עם תזמוני האימונים. מה שכן לא ניסיתי לעשות העמסות נקיות של ממש, למרות שגם לא הגזמתי עם יותר מדי ג'אנק.

אחרי כל הבלאגן של החג (הצום נגמר מחר כנראה) אני אצא לשבוע שבועיים נייטרלי ואמשוך את החיטוב בצורה יותר חדה עם ריקונים וקצת אירובי עד לאחוז שומן נמוך מספיק (כרגע אני 14%+). אני מקווה שכל המצב ישתנה בהתאם.

עדיין לא מתאמן, מנוחה. משקל גוף 87 קילו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חזרתי לעדכן את הלוג. לא עדכנתי עד כה כי הייתי במנוחה בשבוע האחרון של הצום ובשבוע שאחריו, על מאזן נייטרלי מדומה. כמו כן גם האימונים לא היו רציניים או סדירים מדי להצדיק עדכונים שוטפים כאן.

אני ממשיך את החיטוב, לפחות עד תחילת סמסטר החורף, ועל מאזן קלורי הרבה יותר גבוה ממה שהייתי עליו עד כה (1700-1800-1900). אני רוצה לבדוק את הטווחים של 2000-2200 באופן שבועי ולהוסיף אימוני ריצה קלים פעמיים בשבוע (מה שלא היה אפשרי בצום) כקונטרה. משקל גוף נוכחי הינו 87-88 למרות שעליתי קצת בנוזלים מאז החגיגות בחג 😃

האימונים עד כה היו נוראיים, אבל אני מתחיל להרגיש את ההתאוששות שתקופת המנוחה העניקה לי, בנוסף לצריכה הקלורית הגבוהה יותר. אני עדיין על דל פחמימה, בימים שאני לא מצליח להקפיד בהם אני עדיין לא עובר את ה-100 גרם פחמימה.

האימון להיום:

S: 80X5, 100X3, 120X2, 140 3X5
BP: 60X5, 80X3, 100X5
DL: 100X5, 140X3, 160X5

תכנית האימון לעכשיו היא העלאת משקלים בסקוואט ובדדליפט במתכונת SS ואז המשך במתכונת הלינארית, לחיצות במתכונת טקסס. לאימון ברביעי הוספתי מטקונים ואינטרוולים קלים אחרי אימון הכוח בשביל שבירת השגרה (הפיכת צמיגים, prowler, ספרינטים), בראשון ושני אני רץ.

אתה עדיין משלב ההרמות אולימפיות או שבינתיים אתה מפסיק?

• פותח/ת השרשור
אתה עדיין משלב ההרמות אולימפיות או שבינתיים אתה מפסיק?

אני רוצה לסיים עם החיטוב הזה כמה שיותר מהר כי נמאס לי וזה מעליב עד כמה שנחלשתי. אז כרגע אני לא עושה שום דבר עצים חוץ מההרמות העיקריות (הריצות והשטויות עם צמיגים וכ'ו זה סתם בשביל הכיף) וכדי להשקיע אנרגיה בלמידת הדחיקות וההנפות צריך לא מעט סטים וחזרות וזה הרג אותי בתחילת החיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית