הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חתירות בSS

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
שבוע הבא אני מתחיל פעם ראשונה בחיים לבצע תוכנית SS (הגיע זמן אחרי 4 שנים של פיצולים אה?)

קראתי את שני המאמרים בפורטל שיש על התכנית הזאת, יש לי רק שאלה אחת בנושא:

אני רוצה להתחיל מי שילוב של מתח+חתירות ובמקביל ללמוד את הטכניקה של פורקלין. איך אפשרי להכניס את זה לתכנית שבועית?
לגבי תכנית PPST אז אין שם חתירות. אבל אני רוצה להכניס חתירות כי להחליף פוורקלין אך ורק במתח נירא לי קצת לא הוגן. כלומר מתח לבד =/= לפוורקלין.
כמו כן בPPST אין את פוורקלין בכלל ואני כן רוצה להוסיף אותו אך לא להתקדם שם במשקל מי אימון לאימון אלא ללמוד טכניקה (ולהתחיל להוסיף משקל רק כשאני ירגיש שטכניקה שלי סבירה).

תודה לעונים ואם אפשר לרשום לי איך בהרך אמורה להראות התכנית שכוללת בתוכה גם חתירות וגם מתח אני מאוד הודה לו (על תרגילי עזר אני מוותר לגמרי בשלב הזה אולי חוץ מי סט או שניים בטן לשבוע)

תעשה רק חתירה או רק מתח
עדיף רק חתירה, וחתירה מלאה, עם גב מקביל לריצפה וכל חזרה המוט נח על הריצפה, לא כמו חתירה של בילדרים.

באימון שבו צריך לבצע PC, תרגל את התנועה ותעשה מתח בשביל השקט הנפשי שעבדת מספיק על הגב.

כשתשלוט בטכניקה, תוכל לוותר על המתח כשתעשה PC.

• פותח/ת השרשור
באימון שבו צריך לבצע PC, תרגל את התנועה ותעשה מתח בשביל השקט הנפשי שעבדת מספיק על הגב.

כשתשלוט בטכניקה, תוכל לוותר על המתח כשתעשה PC.

ומה עם חתירות?
ובמאמר הם משאירים אופציה להתקדם גם במתח וגם בקלין בהמשך:
"
מי שכבר יודע איך לבצע דדליפט ברמה טובה, יכול להתחיל לשלב את הפאוורקלין מתחילת התוכנית. מאחר שבד"כ לוקח זמן להגיע למשקלים מאתגרים בתרגיל, ההמלצה תהיה לשלב בתוכנית גם את המתח עד שמגיעים לשליטה נאותה בפאוורקלין (ומשם אפשר לעשות רק את הפאוורקלין או להמשיך בביצוע שניהם יחד, לשיקולכם כתלות ביכולת)."
זה אפשרי?

תעשה רק חתירה או רק מתח
עדיף רק חתירה, וחתירה מלאה, עם גב מקביל לריצפה וכל חזרה המוט נח על הריצפה, לא כמו חתירה של בילדרים.
למה חתירה עדיפה על מתח ולמה אי אפשר לעשות את שניהם?

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות מתח וחתירות לסירוגין.

כלומר לעשות פעם מתח פעם חתירות (עולה חדש לא יודע מה זה - לסירוגין :() באימון בו אני אמור לעשות את הפורקלין + באותו אימון לתרגל את הפוורקלין נגיד 3*3?
ולבצע באותו אימון גם מתח וגם חתירות זה יהיה יותר מידי?

לסירוגין: באימון אחד את המתח ובאימון שאחריו את החתירה, בדיוק כמו שמחליפים בין פרס לבין בנץ' פרס.

אני חושב שמתח וחתירה יהיו עומס גדול מדי בשלבים המתקדמים. אתה רוצה להעמיס על עצמך, אבל לא להרוג את עצמך.

• פותח/ת השרשור
לסירוגין: באימון אחד את המתח ובאימון שאחריו את החתירה, בדיוק כמו שמחליפים בין פרס לבין בנץ' פרס.

אני חושב שמתח וחתירה יהיו עומס גדול מדי בשלבים המתקדמים. אתה רוצה להעמיס על עצמך, אבל לא להרוג את עצמך.

A:
סקוואט 3 5
בנצ 3 5
פורקלין(טכניקה) 3 3
מתח 3 12
בטן 2 15

B
סקוואט 3 5
פרס 3 5
דדליפט 1(זה באמת רק סט אחד?) 5
חתירה 3 5

הכל תקין? לזה התכונתה?
ובבטן אני יכול לעשות כל פעם תרגיל אחר? סתם כדי לגוון קצת (הרי אין צורך להתקדם במשקלים מי אימון לאימון בבטן נכון?)

*וכשאני ירגיש שאני יכול להתקדם בקלין אני יעיף את החתירות ואת המתח יעביר לאימון B אחרי דדליפט זה יכול לעבוד?

נניח וב- A הראשון בשבוע עשית PC לתרגול ומתח (שלושה סטים לכשל, כשתגיע ל- 15 חזרות רצופות תוסיף משקל), אז באימון A השני בשבוע תעשה PC לתרגול וחתירה.

באימון B תעשה רק סט אחד כבד של דדליפט, בלי מתח.

• פותח/ת השרשור
נניח וב- A הראשון בשבוע עשית PC לתרגול ומתח (שלושה סטים לכשל, כשתגיע ל- 15 חזרות רצופות תוסיף משקל), אז באימון A השני בשבוע תעשה PC לתרגול וחתירה.

באימון B תעשה רק סט אחד כבד של דדליפט, בלי מתח.

הבנתי אותך. הגרסא הסופית, רק תגיד אם תקין או לא:

A:
סקוואט 3 5
בנצ 3 5
פורקלין(טכניקה) 5 3
מתח 3 12
בטן 2 15 (כל פעם תרגיל אחר קצת גוון...)

B
סקוואט 3 5
פרס 3 5
דדליפט 1 5

A
סקוואט 3 5
בנצ 3 5
פורקלין(טכניקה) 5 3
חתירה 3 5

ואחרי זה אני כבר ירא אם להשאיר רק את המתח כתרגיל עזר או להעיף אותו...(תלוי מתי אני ילמד את הקלין ומתי אני יגיע שם למשקל רציני)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית