הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בתזונה ואימונים

afgal123

משתמש מתחיל
76
3
נק' מוניטין:
2
76
3
שלום...אני לא בדיוק מתחיל אני מתאמן כבר שנה וחודשיים...בהתחלה עשיתי דיאטה ירדתי במשקל סביבות 20 קילו... במהלך התקופה העליתי במסת השריר.
הבעיה שאני לא הולך לפי תוכנית מסויימת (חיטוב/ניפוח) , התזונה שלי היא פחות או יותר לפי הראש אני אוכל מסודר 3 ארוחות גדולות ביום בוקר צהוריים וערב מכניס את הכמות חלבון שאני צריך ואני עוד פעמיים בשבוע ריצה חצי שעה.
אני יודע שאי אפשר גם להתחטב וגם לעלות במסת שריר במקביל אבל עכשיו הגיע החורף ואני רוצה לעלות במסת השריר כי אני מרגיש בזמן האחרון ירדתי קצת אבל מנגד אני גם מרגיש שקצת עליתי באחוז השומן אולי זה רק ברא ששלי ככה הרבה אומרים לי...כי כל כמה זמן אני מרגיש או שהגוף עולה או יורד אם זה במסת שריר או אם זה בשומן,
אני רוצה שמישהו יכוון אותי פה איך לאכול לפני האימון ואחרי האימון...אני משתמש בקראטין ובאבקת חלבון...וזה לא שאני צריך עכשיו תוכנית של מתחילים אבל אם אפשר תוכנית אימונים לעלות במסה ואולי אני עושה משהו לא בסדר? כי כל הזמן אני מרגיש שאני לשבוע שבוע ומשהו עולה במסת שריר ואני מחוטב ופתאום אני מרגיש לכמה זמן שעליתי באחוז השומן קצת מבחינת מותניים גם תחתון ובטן בעיקר לפעמים יש שומן שמה ולפעמים אין.
החלטת ילהפסיק לשתות וודקה , זה עדיף? תודה לעוזרים.

אתה לא משמין מאוכל משמין, אתה משמין מעודף קלורי בלי העלאה פרופורציונלית במסת שריר. תבנה תפריט או שתקח תפריט מוכן, עם עודף קלורי מחושב ומדויק, ועם ערכים סופיים מדויקים, ו-2 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף.
לא נתת פרטים, איזה תכנית אתה עושה, איזה גובה ומשקל אתה?

• פותח/ת השרשור
אוקיי אני יפרט...
אני גבן 23 (עוד מעט 24), גובה : 157 , משקל : 54 ממוצע לא בדקתי איזה חודשיים ככה...
אני עובד כרגע על תוכנית abc , חזה יד אחורית -- גב יד קדמית -- כפתיים רגליים.
אם צריך אני יפרט ממש את התוכנית ואיזה תרגילים וכמה חזרות וסטים והכל.
מבחינת אוכל אני יודע כמה גרם חלבון להכניס ביממה סביבות 80-90 שאלתי כבר מומחים.
שבוע הבא אני מקבל קריאטין של צ'מפיון היה לי את הנו אקספלוד ולפני שבועיים הוא ניגמר לי... וגם ניגמר לי לפני שבוע החלבון אז אני יזמין שבוע הבא, ואני רוצה להתחיל תוכנית חדשה מיום ראשון תגיד לי איך היא :
A חזה
לחיצת חזה כנגד מוט ישר ללא זוית – 10,8,6,5-6
לחיצת חזה כנגד מוט בזווית של 30 מעלות 4X8
פלייס (פרפר) בזוית כנגד משקוליות בודדות 3X12
לחיצת חזה כנגד מכונה בשכיבה 10,8+8,6 רק הסט הראשון הוא החימום
אופצייה - קרוס הובר- 3X10 רק סט ראשון חימום.

B גב
מתח רחב לפנים – 4X6 עם משקל נוסף במקרה הצורך
פולי צר לפנים 4X8
חתירה בהטיית גו יד יד 4X10
סופר סט: פולי רחב לאחור 2X12 / פול הובר בעמידה 2X12 סופר סט

C כתפיים
לחיצת כתפיים כנגד משקוליות בודדות 10,8,8,6
לחיצת כתפיים כנגד מוט בסמית מאשין 3X8
הרחקת זרועות לצדדים (שתי הידיים בו זמנית) בעמידה כנגד משקוליות 4X8-10
הרחקת זרועות לצדדים יד יד בכיפוף לפנים 3X10

D רגליים
סקוואט חופשי 4X6-7
סקוואט בסמית 2X10 טווח תנועה מלא ללא חימום
פשיטת ברכיים במכונה – 2X12
כפיפת ברכיים במכונה 3X8
תאומים כנגד מכונת לחיצת רגליים 4X15

E ידיים:
קדמית - בייספס
כפיפות מרפקים כנגד מוט W 3X8
כפיפות מרפקים כנגד מוט ישר 2X10
כפיפות מרפקים יד יד על הספה פריצ'ר 3X8
כפיפות מרפקים בישיבה בזווית 3X10

יד אוחרית - טרייספס
לחיצה צרפתית ללא זווית 4X8
פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון מעל הראש 3X10
פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון יד יד הורדה לצד הגוף 3X10
הרמת משקולת אחת בשתי ידיים מאחורי הראש בישיבה 3-4X8

תודה רבה חבר.

התכנית ביזיון. גם אותה בנו ה-"מומחים שלך" שממליצים על 80 גרם חלבון ביום?
אתה לא צריך אבקת חלבון, אתה יכול להגיע לערכים האלו בארוחה אחת.

או שתמשיך להקשיב לאנשים שלא מבינים כלום ותעשה תכנית פח, או שתתחיל לקרוא מהתחלה, בחירה שלך

• פותח/ת השרשור
תאמת את התוכנית הזאת לקחתי מהאתר ישראל באדי, אז כמה גרם חלבון אני צריך ביום? ואיך בדיוק אני יכול להכניס בארוחה אחת 80 גרם? וגם הבנתי שזה לא טוב להכניס את כל החלבון בארוחה אחת צריך לפרוס את ...תתקן אותי.

תאמת את התוכנית הזאת לקחתי מהאתר ישראל באדי, אז כמה גרם חלבון אני צריך ביום? ואיך בדיוק אני יכול להכניס בארוחה אחת 80 גרם? וגם הבנתי שזה לא טוב להכניס את כל החלבון בארוחה אחת צריך לפרוס את ...תתקן אותי.
😵
אתה מתאמן מתחיל תקן אותי אם אני טועה
אם תוכנית כזות לא תגדל היא ממש לא מתאימה לך
אתה צריך 110 חלבון בערך אבל זה כלום אתה לא צריך לבזבז כסף על אבקת חלבון

• פותח/ת השרשור
איך 110? אני שוקל 54 ...לפי מה חישבת? ואני לא מתאמן מתחיל שוב אני אומר אני מתאמן שנה וחודשיים ואני לא אומר את זה בגלל הזמן .

עזוב ..אני לא בא להתווכח בטוח שיש לך ידע, אם אתה יכול רק להרכיב לי תוכנית אימונים או להפנות אותי לאתר מסויים...וגם להדריך אותי קצת בעניין האוכל? בקצרה אני רוצה לעלות מסת שריר ותוך כדי לא להשמין יש לי ריבועים אבל לפעמים שיכבת שומן מכסה אותם ולפעמים רואים אותם יש ימים ויש ימים והבעיה שאני לא יודע מה אני עוש הלא טוב שזה לא מאוזן שזה משתנה אצלי פעם ככה ופעם ככה ואותו דבר בנוגע למסת שריר לפעמים אני יותר גדול לפעמים יותר קטן, איך מאזנים ושמרים על זה?

אין קשר לפז"ם שלך בחדר הכושר. קרא את הנעוצים. תעשה SS. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אני כבר מבולבל אבל מכל הדברים שקראתי ...באינטרנט קראתי מאמרים כתבות ובפורומים...וגם הבעיה שלכל אחד דעה שונה וידע אחר מאמן כזה אומר ככה והאחר אומר אחרת...
מה עושים אז? שמע אני לא שמן ולא רזה פעם אחרונה שבדקתי לפני חודשיים...שקלתי 55 מסת שריר ב48 אחוז שומן סביבות 10 לא זוכר אני יודע שהנתונים לא היו מדוייקים ב-100 אחוז אבל קרובים לזה.
אני לא גבוה אז אני לא רוצה להיות ענקי מבחינת שריריםא בל עוד קצת לגדול ובעיקר יותר לחטב את הגב התחתון והמותן יש לי שמה שומן ואת הבטן שיראו יותר את הריבועים ושהם יהיו חזקים ובולטים.

אתה רוצה שתי מטרות מנוגדות - אי אפשר לגדול ולהתחטב בו זמנית.

• פותח/ת השרשור
אוקיי את זה הבנתי...אז החלטתי שלתקופת החורף אני רוצה לגדול אבל לא להזניח ולא להתחיל להשמין וזרוק לפח את כל מה שעשיתי עד עכשיו...איך עושים את זה? איך גם גודלים וגם שומרים על החיטוב שהיה עד עכשיו? לא ב-100 אחוז אבל לפחות לא להשמין יותר מידי, ומה דעתך על שורפי שומנים? שמעת על זה? בתקופת החיטוב זה רצוי?

לא צריך שורפי שומנים בחיטוב
להוריד את השומן זה קל הרבה יותר מלהעלות את המסת שריר
אתה כן מתאמן מתחיל - מתאמן מתחיל לפי המשקלים לא הזמן שביזבזתה בחדר כושר
אני מכיר כאלה שמתאמנים 3 שנים ועדין מתאמנים מתחילים ויש כאלה שב3 חודשים כבר לא
אתה יכול ליהיות ב 300 קלוריות מעל התחזוקה במסה ואז תעלה פחות בשומן
אתה כן צריך 110 חלבון אם אתה רוצה לעלות נקי יחסית תוסיף גם הרבה שומן לתפריט שלך
התוכנית למעלה זוועה
תעשה לדוגמא
AB 4 פעמים בשבוע
A
סקוואט 3X5
לג פרס 2X8-12
בנץ פרס 3X6
מקבילים 2XMAX
B
דדליפט 1X5
מתח 3XMAX
פרס 3X5
תרגיל אקראי ליד קידמית 2X8-12
המאמנים נוטים להפחיד ילדים בדברים כמו סקוואט יכניס אותך לכיסא גלגלים אם לא תאכל אחרי האימון טונה השריר יתפרק
ודדליפט ישבור את העמוד שידרה שלך ל 2
אם הזמן אתה תלמד לשים ז*ן 🤡

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה...אבל מאיפה לך איזה משקלים אני מרים בחדר כושר בדיוק? שאתה אומר שאני מתחיל..? למשקל גוף שלי אני מרים אולי הכי הרבה במכון כושר ..
שמע אולי זה ישמע חובבני מצידי אבל אני לא מבין מזה כל המונחים שרשמת בתוכנית אימונים אני יודע בחדר כושר מזה כל דבר אבל לא ככה במונחים כאלו אם אתה יכול לפרש אני ישמח.
איזה שומן להוסיף לתפריט שלי לא הבנתי?
ואם זה יעזור אני ירשום את התפריט של האוכל הממוצע שלי של יום רגיל ותבין מה אני אוכל ותגיד לי אם זה בסדר ומה צריך לתקן.

כי אני די בטוח שאתה לא מרים 110 דדליפט
ו 90 סקוואט
לפי הידע שלך ><
אם אתה לא יודע אתה מוזמן לחפש את התרגילים ביוטיוב
רוב האנשים מתייחסים לשומן כאויב שזו גישה לא נכונה
אז אני מיעץ לך להוסיף שומן לתפריט

Back
למעלה תחתית