הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פריצת דיסק = סיום קריירה?

Maorswan

משתמש פעיל
989
93
נק' מוניטין:
715
989
93
פריצת דיסק היא בעצם סיום קריירה בפאוורליפטינג או שאפשר לתקן את זה ולהתחרות עוד? או אפילו "לסבול" ולהתחרות? תודה.

פריצת דיסק היא בעצם סיום קריירה בפאוורליפטינג או שאפשר לתקן את זה ולהתחרות עוד? או אפילו "לסבול" ולהתחרות? תודה.
אני מכיר לא מעט אנשים שחזרו מפציעות של פריצות דיסק לאימונים והגיעו שוב למשקלים עצומים , אבל שלא תחשוב על להתחרות אם גילית שפרצת דיסק

• פותח/ת השרשור
אני מכיר לא מעט אנשים שחזרו מפציעות של פריצות דיסק לאימונים והגיעו שוב למשקלים עצומים , אבל שלא תחשוב על להתחרות אם גילית שפרצת דיסק
יש לי כאב מסויים בעמוד השדרה כבר תקופה מאוד מאוד ארוכה.. הוא לא מפריע לי ביום יום וגם לא מפריע לי להתאמן, אלך לבדוק ליתר ביטחון אבל רק אחרי התחרויות שבעוד חודשיים חחח

בתור אחד שגילו אלו בעיות גב הסתכלתי על הנושא הרבה..היום המון אנשים והמון פאוורליפטירים סובלים מפריצת דיסק ופציעות גב..חלקם עברו טיפול אצל מומחים וחלקם עזרו לעצמם..אני חושב שלרוני קולמן יש 4 פריצות

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שגילו אלו בעיות גב הסתכלתי על הנושא הרבה..היום המון אנשים והמון פאוורליפטירים סובלים מפריצת דיסק ופציעות גב..חלקם עברו טיפול אצל מומחים וחלקם עזרו לעצמם..אני חושב שלרוני קולמן יש 4 פריצות
כשיש פריצת דיסק אפשרות לעשות דדליפט [ולסבול], או שזה פשוט מונע ממך לעשות אפילו את התנועה? אני מדבר על פריצת דיסק שלא טיפלת בה.

תלוי מאוד בחומרת הפריצה.
יש תקדימים לאנשים שחזרו לרמות הגבוהות ביותר, אך מהצד השני יש גם תקדימים לאנשים שפרצו דיסק וסבלו מתופעות קשות עד כדי נכות בדרגות שונות, כתוצאה מכך.
אז שוב - תלוי איזה דיסק נפרץ, כמה נפרץ, באיזה כיוון, כמה חזק היית לפני כן....וכו....

מה שבטוח זה שבטווח הארוך המחיר של חזרה לתחרות, ושל פריצה בכלל, הוא לא פשוט.
משום שהדיסק שנפרץ משנה את כל המכניקה של המפרק וכתוצאה מכך מוביל לניוון מהיר (וחמור) יותר שלו.

מאור אמרתי לך כבר אלף פעמים, לך תבדוק את זה. מילא לא היית בודק ומפסיק להתאמן אבל אם באמת יש לך פריצת דיסק או בלט ואתה ממשיך בהרמות כבדות זה יכול להגמר בנכות אפילו.

אתה שואל ברצינות? אתה בן 19, אם יש לך כאבי גב - תבדוק את זה כמה שיותר מהר. אל תתן לאגו להרוס לך את הבריאות.

• פותח/ת השרשור
אתה שואל ברצינות? אתה בן 19, אם יש לך כאבי גב - תבדוק את זה כמה שיותר מהר. אל תתן לאגו להרוס לך את הבריאות.
כאבי גב יש לרוב האוכלוסייה, לא על כל דבר הולכים לרופא. לי בפרט יש יותר כאבים משאר האוכלוסייה בגלל שיש לי גמישות יתר, תאמין לי שאם הייתי הולך לרופא על כל דבר שכאב לי [ועבר תוך יום-יומיים, ככה זה] לא היה לי כסף למכון כושר.

אני לא יודע לגבי כל האוכלוסיה (לרובם בדר''כ שרירי גב חלשים), זה פורום לאנשים שמתאמנים ואני מתייחס ספציפית אליך. אם פתחת דיון אני מניח שמדובר בכאב חריג, לא? סבלתי בעבר גם מכאבי גב - רק שזה נפסק ברגע שהתחלתי להתאמן. ובניגוד למה שרשמו לך קודם, ברגע שאתה פורץ דיסק בגב אתה מאבד הרבה מהגמישות בגב והסיכוי שלך לפציעה חוזרת עולה באופן ניכר. ואתה רק בן 19.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע לגבי כל האוכלוסיה (לרובם בדר''כ שרירי גב חלשים), זה פורום לאנשים שמתאמנים ואני מתייחס ספציפית אליך. אם פתחת דיון אני מניח שמדובר בכאב חריג, לא? סבלתי בעבר גם מכאבי גב - רק שזה נפסק ברגע שהתחלתי להתאמן. ובניגוד למה שרשמו לך קודם, ברגע שאתה פורץ דיסק בגב אתה מאבד הרבה מהגמישות בגב והסיכוי שלך לפציעה חוזרת עולה באופן ניכר. ואתה רק בן 19.
אני מניח שאין לי פריצת דיסק כי כמו שאמרו, הייתי מרגיש, ובכללי רוב הזמן הלכתי לפי הספר והטכניקה שלי יחסית מאוד טובה, לא רואה סיבה שתהיה לי פריצת דיסק.

כשיש לך פריצת דיסק אתה בקושי מגיע בהליכה למכון
אל תדבר שטויות
כשיש פריצת דיסק אפשרות לעשות דדליפט [ולסבול], או שזה פשוט מונע ממך לעשות אפילו את התנועה? אני מדבר על פריצת דיסק שלא טיפלת בה.
סלח לי שלא עניתי לך,לא ראיתי את הציטוט
תשמע אני אישית יכול לעשות סקוואט ובנצ'..דדליפט פשוט נורא מפחיד ויכול לגרום למצב להיות גרוע יותר שגם סקוואט ובנצ' לא תוכל לעשות

בלט לדעתי זה לא דבר שמרגישים,אנשים ברחוב יכולים להיות עם בלט 1 או אפילו 2 ולא לדעת מזה
מציע לך לחכות קצת עם הדדליפט עד שתרגיש שאתה מוכן

• פותח/ת השרשור
אל תדבר שטויות

סלח לי שלא עניתי לך,לא ראיתי את הציטוט
תשמע אני אישית יכול לעשות סקוואט ובנצ'..דדליפט פשוט נורא מפחיד ויכול לגרום למצב להיות גרוע יותר שגם סקוואט ובנצ' לא תוכל לעשות

בלט לדעתי זה לא דבר שמרגישים,אנשים ברחוב יכולים להיות עם בלט 1 או אפילו 2 ולא לדעת מזה
מציע לך לחכות קצת עם הדדליפט עד שתרגיש שאתה מוכן
זה העניין, שאני תמיד מוכן..
בגלל שיש לי גמישות יתר וכל יום אני מתעורר עם כאבים במקום אחר, הגוף שלי הסתגל לכאב ואני בעצם יכול להתאמן בכל מצב, בכל רמה של כאב; בימים האחרונים מאוד מאוד כואב לי הגב, מרגיש כמו מכה יבשה על כמה חוליות בעמוד השדרה, כרגע נזכרתי גם שתמיד כשאני יושב ישיבת פרפר רגל שמאל שלי נרדמת אחרי זמן קצר מאוד [אף פעם לא ייחסתי לזה קשר לפריצת דיסק], אבל שמע, יכול להיות שיש לי פריצת דיסק.. באופן כללי זה לא מפריע לי להתאמן, אני מרגיש את הכאב וסובל ממנו אבל תכלס ההגדרה שלי לסבל וההגדרה שלך לסבל הן שתי הגדרות שונות כי אני כבר התרגלתי לזה. כרגע אני בסה"כ רוצה לעבור את שתי התחרויות ואחרי זה אולי אראה מה האופציות שלי. קבעתי לעצמי אורטופד לשבוע הבא ואנסה לשכנע אותו לתת לי הפנייה ל-MRI לראות מה מצבי.

תשמע הדעה שלי בנושא הוא ששום דבר לא שווה פציעה..אבל כולנו אוהבים את מה שאנחנו עושים ומותחים את הגבול כמה שאפשר
ואין הרגשה יותר חרא מלהיות פצוע ולא לעשות את מה שאתה אוהב

• פותח/ת השרשור
תשמע הדעה שלי בנושא הוא ששום דבר לא שווה פציעה..אבל כולנו אוהבים את מה שאנחנו עושים ומותחים את הגבול כמה שאפשר
ואין הרגשה יותר חרא מלהיות פצוע ולא לעשות את מה שאתה אוהב
והדעה שלי היא כזו: אני לא עוזב את התחום הזה, ונגיד ואקח הפסקה עכשיו - במוקדם או במאוחר במילא תהיה לי פריצת דיסק, אז למה לא עכשיו? כל עוד אני בשיא של משקלי העבודה שלי ויש שתי תחרויות לפניי אני לא רואה סיבה להפסיק; אחרי התחרויות - השד גדול.

והדעה שלי היא כזו: אני לא עוזב את התחום הזה, ונגיד ואקח הפסקה עכשיו - במוקדם או במאוחר במילא תהיה לי פריצת דיסק, אז למה לא עכשיו? כל עוד אני בשיא של משקלי העבודה שלי ויש שתי תחרויות לפניי אני לא רואה סיבה להפסיק; אחרי התחרויות - השד גדול.

לא אמרתי לעזוב את התחום..רק תראה ותבין שיש מצב שבגישה הזאת לא תמשיך הקריירה לאורך הזמן לא יודע אם יצא לך לראות אנשים נתפסים שיש להם פריצת דיסק
וממשיכים להתאמן איתה ..יצא לי כמה פעמים חברה שיש להם פריצת דיסק מתאמנים וגם שני חברה נתספו שאני הייתי נוכח בסיטואציות שונות הם פונו באלנוקה וכמה ימים שבועות עד שחזרו לתפקוד רגיל ובכלל לחזור לחדר כושר..אז אל תיהיה גיבור גדול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית