הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

[שאלה] להתחיל SS בידיעה שאין השגחה של מאמנים?

עזוב רגע AB או SS...

אתה באמת מאמין שבנאדם שלא עושה סקוואט ולא עושה דדליפט יתחזק מלחיצת רגליים ותרגילי מכונות?? יש בכלל מקום להשוואה?

ב 3X5 איזה מספיק גירוי לקבוצת שריר ,זה עובדה , תשאל את מי שבאלך.
זה שיש אנשים שעושים מיליון ו אחת תרגילים וחושבים שיותר טוב יותר חזק זה משהוא אחר.

גם בתוכנית פיצולים יש עבודה כמעט בלי חופשי, מה שנותן יותר תמיכה לגב, וגם אם אתה נגיד שובר חיים כדי להגיע לR8 זה לא בהרכח ישבור לך טכניקה, כמו בסקוואט 3X5 ואחריו דדליפט רצחני של 1X5 + 10 קילו מאימון קודם.
קראתי פחות או יותר הכל וטוב לראות שיש דיון נורמאלי פה - לגבי מה שכתבת למעלה אני עושה SS ועדיין יוצא לפעמים לריצות ולגבי מתאמני תכניות כח שותים מעשנים וכל זה זה הכל תלוי במטרה שלך אתה יכול לעשות תכנית כח ולאכול כמו חזיר לשתות ולעשן ובסוף אתה תהיה חזק עם מאסה אבל אתה תראה כמו פח זבל שאחרי החיטוב אתה תאבד המון שריר מכיוון שתצטרך חיטוב ארוך - מנסיון אישי אם עושים תכנית כח כמו SS ושומרים על תפריט נכון אתה תתקדם במאסה אפילו יותר מעבודה בפיצולים
לגבי עבודה ב3X5 תאמין לי שרואים התקדמות מספיקה ולא תמיד צריך יותר מזה כדי לגדול
אני מסכים איתך שהרבה ילדים שמעלים משקל מאימון לאימון דופקים תטכניקה אבל זה כל הקטע-הם לא עובדים כמו שצריך ואין סיבה שזה לא ייקרה להם גם ביותר חזרות... בתכנית האמיתית אם תקרא אותה כמו שצריך תבין שהמטרה פה היא להתקדם מאימון לאימון בזכות זה שצברת כח באימון האחרון ואכלת כמו שצריך אז באימון הבא אתה מתחזק עד שאתה מגיע אליו אז גם תתקדם במשקלים ולא בהכרח חרא טכניקה ולפי ההוראות אם הטכניקה שלך לא טובה ואתה לא סוגר את כל החזרות עם טכניקה טובה אז בגלל זה יש ריסט . ולעבוד במספר גבוה של חזרות דווקא יש גם סיכון גדול שהטכניקה תתפקשש אתה בכל זאת עובד למקסימום שלך כמו ב5 חזרות וב15 חזרות אתה מגיע לחזרות האחרונות ומגיע לרמת קושי גבוהה לסיים את הסט ופה אני רואה הרבה שבחזרות האחרונות מזייפים בטכניקה ברמה שיכולה לדפוק אותם לא פחות ממה שאמרת.

לגבי דדליפט של עלייה 10 קילו כל אימון וסקוואט 5 קילו כל אימון מדובר בשבועות הראשונים - בשלב מסויים אתה כבר לא תוכל לעלות ככה במשקלים מאימון לאימון אז מקצצים את העלייה ל2 וחצי קילו בסקוואט כל אימון ודדליפט בהתחלה ל7 וחצי ואז ל5 ואז ל2.5 כל אימון זה כל הקטע עד שנתקעים ולא מצליחים להעלות יותר במשקלים...
אחרי כמה ריסטים שנתקעת בכל התרגילים מיצית את התכנית שמבוססת על היכולת של מתאמן מתחיל להתקדם מאימון לאימון ומפה אחרי שצברת בסיס טוב בכח ומאסה אתה בוחר לאן להמשיך לתכנית כח או לפיצולים המטרה של הSS היא רק לתת לך נקודת פתיחה טובה להתחלה שנותנת לך למצות את המקסימום שלך מבחינת רמת המתאמן ...

• פותח/ת השרשור
עזוב רגע AB או SS...

אתה באמת מאמין שבנאדם שלא עושה סקוואט ולא עושה דדליפט יתחזק מלחיצת רגליים ותרגילי מכונות?? יש בכלל מקום להשוואה?

זה מה שאני שואל...
מה אין מצב שבן אדם יגדיל היקפים ברגליים בלי סקוואט ודדליפט? זה לא נשמע לי הגיוני

בתור מתאמן מתחיל הרגליים שלך יגדלו גם מריצה. השאלה היא כמה, ובכמה זמן. סקוואט ודדליפט הם התרגילים הכי טובים למטרה. לג פרס יכול בהרבה מאוד מקרים לגרום לכאבי גב יותר חזקים משניהם (זה מה שקורה אצלי) בגלל משיכת האגן שהוא מייצר.

• פותח/ת השרשור
בתור מתאמן מתחיל הרגליים שלך יגדלו גם מריצה. השאלה היא כמה, ובכמה זמן. סקוואט ודדליפט הם התרגילים הכי טובים למטרה. לג פרס יכול בהרבה מאוד מקרים לגרום לכאבי גב יותר חזקים משניהם (זה מה שקורה אצלי) בגלל משיכת האגן שהוא מייצר.
מה זה בדיוק אומר משיכת אגן והאם אין דרך להימנע מיזה?
אולי הפתרון זה לעשות סקוואט ודדליפט אבל לא 3x5 אלא 3x10 נגיד כדי להפחית את הסיכון להיפצע..
(הכל בהנחה שאם פחות משקל יש פחות סיכוי להיפצע... תקן אותי אם אני טועה)

עריכה: לפי מה שאתה אומר אני מבין שחוץ מהסיכון שלדעתך יש בלג פרס (אם לא יותר מהסקוואט) הוא לאו דווקא פחות טוב (כמובן שזה פחות טוב כי זה מכונה אבל הבנת לאן אני חותר)

נערך לאחרונה:
לג פרס פחות טוב מסקוואט בכמעט כל מובן. כדי לעבוד בטכניקה נכונה, הדבר האחרון שאתה צריך לעשות זה להעלות את טווח החזרות ל-10. תתחיל ממשקלים קלים, תעלה לכאן סרטונים, כדי שנתקן אותך. אתה לא חייב לעשות SS, אבל התרגילים האלה צריכים להיות בכל תכנית שמכבדת את עצמה.

• פותח/ת השרשור
לג פרס פחות טוב מסקוואט בכמעט כל מובן. כדי לעבוד בטכניקה נכונה, הדבר האחרון שאתה צריך לעשות זה להעלות את טווח החזרות ל-10. תתחיל ממשקלים קלים, תעלה לכאן סרטונים, כדי שנתקן אותך. אתה לא חייב לעשות SS, אבל התרגילים האלה צריכים להיות בכל תכנית שמכבדת את עצמה.
אם אני לא אעשה SS אז זה בגלל התרגילים האלה 😲
על זה כל הדיון פה האם זה בסדר לעשות אותם בלי השגחה או לא

אם אני לא אעשה SS אז זה בגלל התרגילים האלה 😲
על זה כל הדיון פה האם זה בסדר לעשות אותם בלי השגחה או לא
אם באמת תקרא את הספר ותראה את הDVD של SS אז בוודאות תהיה לך טכניקה מינימלית ותוכל לעמוד ב"עומס" של סקוואט עם 40 קילו ודדליפט עם 60 קילו.
קח לך את הזמן ותצלם כל אימון ואימון ותעלה לפה לביקורת ולאט לאט תשפר את הטכניקה.
באיזה שהוא שלב אתה כבר תדע אם ביצעת את התרגיל טוב או לא, ברגע שהמשקלים עולים אתה תוכל לדעת שלא ביצעת נכון אז שוב תעלה סרטונים ותבקש ביקורת.

אני אומר לך בוודאות שאתה לא תפצע במשקלים נמוכים כאלה אם רק תקרא ותראה סירטונים של התרגילים!!

Back
למעלה תחתית