ייעוץ כולסטרול

orell20

משתמש פעיל
492
1
נק' מוניטין:
160
492
1
ביום שישי (רק ביום שישי )

אני אוכל בבוקר 4 פרוסות לחם ו6 פרוסות גבינה צהובה

ואמא שלי מודאגת מהכולסטרול שבגבינה צהובה (בגלל שזה 6 )

זה מזיק הרבה כולסטרול
כמה מ"ג אסור לעבור ?

תודה.

אין קשר בין כולסטרול באוכל לכולסטרול בדם.
עד 3 גרם כולסטרול ביום לא הייתי דואג(10 ביצים לדוג')

אין קשר בין כולסטרול באוכל לכולסטרול בדם.
עד 3 גרם כולסטרול ביום לא הייתי דואג(10 ביצים לדוג')

לא נכון. זה משתנה בין אנשים. בממוצע, כל 100 מיליגרם כולסטרול באוכל מעלים את הכולסטרול בדם ב-2 יחידות.

ביום שישי (רק ביום שישי )

אני אוכל בבוקר 4 פרוסות לחם ו6 פרוסות גבינה צהובה

ואמא שלי מודאגת מהכולסטרול שבגבינה צהובה (בגלל שזה 6 )

זה מזיק הרבה כולסטרול
כמה מ"ג אסור לעבור ?

תודה.

אני יכול לתת לך את הדוגמא שלי:
אני בן 35 ב-8 שנים האחרונות אני סובל מכולסטרול גבוה(משהו דפוק בגנטיקה).מאז שהתחלתי להתאמן לפני כחצי שנה,אני אוכל כל יום 3-4 פרוסות גבינה צהובה,יוגורטים,פסטרמות ואבקות חלבון .המשותף לכולם מלבד החלבון שיש בהם הוא שיש בהם כולסטרול ובחלקם גם לא מעט כולסטרול.במצב רגיל אכן הייתי יכול לגרום לנזקים אבל במצב שבו אני מבצע אימונים 5-6 פעמים בשבוע(כולל אירובי) הכולסטרול נעלם.לפני כשבועיים עשיתי בדיקות דם ,כל ערכי הכולסטרול והשומנים בדם התייצבו על ערכים תקינים לחלוטין.אם תרצה אני אוכל להעלות את הבדיקות לפני ואחרי כדי שאמא לך תיווכח שעם כושר,הכל בסדר.

ראיתי כבר את הלינק הזה פה וקראתי את האנליזה המלאה (זה לא מחקר, סה"כ סיכום של מחקרים).

דבר ראשון, מתוך 222 מחקרים הם סיננו ולקחו רק 17 (שסביר להניח התאימו למה שהם רצו להוכיח).
דבר שני, מתוך 15 מחקרים שציינו LDL הם הסיקו שה-LDL עולה ב-3.9 מ"ג/ד"ל מביצה המכילה 200מ"ג כולסטרול (לא נפלתי מהכיסא).
דבר שלישי, מסקנת המטה-אנליזה הזו:
Therefore, the advice to limit the consumption of eggs and other foods rich in dietary cholesterol may (read: may not) still be important in the prevention of coronary heart disease.

לסיכום, אם רמת הכולסטרול תקינה בבדיקות דם - אני לא רואה סיבה לקצץ בביצים.

ראיתי כבר את הלינק הזה פה וקראתי את האנליזה המלאה (זה לא מחקר, סה"כ סיכום של מחקרים).

דבר ראשון, מתוך 222 מחקרים הם סיננו ולקחו רק 17 (שסביר להניח התאימו למה שהם רצו להוכיח).
דבר שני, מתוך 15 מחקרים שציינו LDL הם הסיקו שה-LDL עולה ב-3.9 מ"ג/ד"ל מביצה המכילה 200מ"ג כולסטרול (לא נפלתי מהכיסא).
דבר שלישי, מסקנת המטה-אנליזה הזו:
Therefore, the advice to limit the consumption of eggs and other foods rich in dietary cholesterol may (read: may not) still be important in the prevention of coronary heart disease.

לסיכום, אם רמת הכולסטרול תקינה בבדיקות דם - אני לא רואה סיבה לקצץ בביצים.

אם אוכלים 5 ביצים ליום זה יוצא 19.5 וזה כבר די הרבה. כמו כן, מדובר בממוצע. יש אנשים שאצלם העליה גדולה יותר.

אם אוכלים 5 ביצים ליום זה יוצא 19.5 וזה כבר די הרבה. כמו כן, מדובר בממוצע. יש אנשים שאצלם העליה גדולה יותר.

אתה מוזמן לעשות בדיקות דם ולראות מה מצבך. בשלוש השנים האחרונות אני משתדל לאכול כמה שיותר בשר וביצים (6-7 שלמות ביום) והכולסטרול שלי ירד מ-187 ל-162.

ההמלצה הגורפת להימנע מביצים פשוט לא נכונה.

אתה מוזמן לעשות בדיקות דם ולראות מה מצבך. בשלוש השנים האחרונות אני משתדל לאכול כמה שיותר בשר וביצים (6-7 שלמות ביום) והכולסטרול שלי ירד מ-187 ל-162.

צריך לעבוד על מערכת ההפעלה בפורום שיהיה אפשר לתת לך יותר מוניטין

אני לא כתבתי שכולם צריכים להימנע מביצים. אך למעלה נטען שלכל האנשים אין בעיה עם אכילה מרובה של ביצים, וזה לא נכון.

נערך לאחרונה:
אני לא כתבתי שכולם צריכים להימנע מביצים. אך למעלה נטען שלכל האנשים אין בעיה עם אכילה מרובה של ביצים, וזה לא נכון.

אכילה מרובה זה עד 5-6 וזה שהצליח להוריד את הכולסטרול הוכיח לך שהטענה שלך לא נכונה..
נטען שאנשים עם רמות תקינות כן יכולים לאכול עד 3 ג כולסטרול שזה יוצא בערך 10 ביצים.

אכילה מרובה זה עד 5-6 וזה שהצליח להוריד את הכולסטרול הוכיח לך שהטענה שלך לא נכונה..
נטען שאנשים עם רמות תקינות כן יכולים לאכול עד 3 ג כולסטרול שזה יוצא בערך 10 ביצים.

אדם אחד זה לא הוכחה, ולא סותר את מה שכתבתי.

נערך לאחרונה:
אם כבר באותו נושא- הרבה מדברים על זה שכולוסטרול מהתזונה לא מעלה את הכולוסטרול בדם וזה בסדר ומגובה במחקרים, מצד שני יש כאלה שטוענים שכולוסטרול כן גורם למחלות לב ומחלות כאלה ואחרות בלי התייחסות למדדים שעולים בבדיקות(הטענה שהרבה מאלה שחולים נמצא אצלם רמה כביכול תקינה של כולוסטרול בבדיקות וכולוסטרול הוא בכל זאת הגורם)
הרבה ממה שאמרתי מבוסס על

אני לא מביע דעה לכאן או לכאן בפוסט, רק מנסה להבין את התשובות של אלה שתומכים בדעה שכולוסטרול זה בסדר נטו מתוך עניין לנושא ופיתוח הדיון
למען הפרוטוקול- אני אוכל 2 ביצים שלמות כל יום וגבינה צהובה כמעט כל יום

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית