הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אנדוקרינולוג

• פותח/ת השרשור Pauchok
  • פורסם בתאריך

Pauchok

משתמש מתחיל
252
113
נק' מוניטין:
177
252
113
קאנטרי קלאב ההסתדרות ראשל"צ
יש לי רמות טסט נמוכות מאוד באופן טבעי, 8.22 NMOL\L שזה 236.8 ng/dL. הייתי כבר אצל 3 רופאים אנדוקרינולוגים מטעם הקופ"ח שלי וכולם אמרו שזה בסדר ואין לי מה לדאוג. ברור לי שאני יצתרך בשלב מסויים לעשות TRT אם בגיל 22 זה הרמת טסט שלי, שכבר עכשיו נחשבת מתחת למינימום ובהרבה מקומות מקנה טיפול מיידי מתחת ל-8.5 נמול. השאלה שלי האם יש למישהו רופא אנדוקרינולוג פרטי שהוא יכול להמליץ לי עליו? זאת בעצם הפעם האחרונה שאני מוכן ללכת לנסות לקבל טיפול מטעם רופא כלשהו לפני שאני עושה משהו בעצמי.

קודם כל, אל תעשה שום דבר בעצמך.
זה לא סייקל ולפי דעתי למצב כזה צריך פיקוח רפואי.

צריך עוד פרטים,
התוצאה הזו היא טסט' חופשי או טוטאל?
יש לך חשק מיני נמוך?
לא מצליח להתאושש מאימונים?
תפרסם את שאר הבדיקות, אולי יש דברים נוספים שלא בנורמה וזה חופף עם הטסטוסטרון.
יש מצב שאתה מטפל בבעיה נקודתית כשבעצם זה חלק ממשהו גדול יותר.

בכל אופן, ביקורים אצל אנדוקרינולוג פרטי (ובכלל, כמעט כל רופא פרטי) יקחו לך מחירים גבוהים מאוד על הביקורים
האלה, ואתה תצטרך הרבה יותר מביקור אחד.

בארץ אם זה לא אנטיביוטיקה או איזה טיפות לאף צריך לשבת לרופא על הוריד עד שהוא יתן לך מרשם למשהו.
אני חושב שכדאי לך לחזור מספר פעמים לאנדוקרינולוג כלשהו מבין אלו שהיית אצלם כבר ולהתלונן כל פעם מחדש
שאתה לא מרגיש טוב, כנראה שבסוף תקבל טיפול נורמלי.

• פותח/ת השרשור
יש לי כמעט את כל התופעות לוואי שחופפות עם טסט נמוך, אני לא יפרט אבל אני בטוח שזה קשור.

אני יפרסם את הבדיקות שעשיתי לפני יותר מחצי שנה. התוצאה ב-T1 זה טוטאל, ב-T3 זה חופשי.

קבצים מצורפים

• T1.png
    T1.png
    KB 506.2 · צפיות: 402
  • T2.png
    T2.png
    KB 272.3 · צפיות: 447
  • T3.png
    T3.png
    KB 143.9 · צפיות: 376
עשית בעבר סייקל ? אם כן , זה היה לפני גם או בא לאחר ההתאוששות?

לך לאורולוג. פרט לו את כל תופעות הלואי ובימיוחד את החשק המיני הירוד. יש סיכוי שיתן לך טיפול טסטוסטרון. כך בחשבון שטיפול כזה הוא לכל החיים. לדעתי מצבי סטרס דיאטה או אימונים קשים מורידים את רמת הטסט. כך שיכול ליהיות שזה מצב זמני. הטיפול המועדף הוא זריקה כל שבועיים (טסטווירון). בהצלחה ותעדכן.

• פותח/ת השרשור
לך לאורולוג. פרט לו את כל תופעות הלואי ובימיוחד את החשק המיני הירוד. יש סיכוי שיתן לך טיפול טסטוסטרון. כך בחשבון שטיפול כזה הוא לכל החיים. לדעתי מצבי סטרס דיאטה או אימונים קשים מורידים את רמת הטסט. כך שיכול ליהיות שזה מצב זמני. הטיפול המועדף הוא זריקה כל שבועיים (טסטווירון). בהצלחה ותעדכן.

תודה, זה מה שאני יעשה. בקשר לירידה של רמת הטסט, עברתי על בדיקות דם שעשיתי מאז 2006 ואומנם הטסט שלי עמד בזמנו על 11 NMOL\L אבל אני מאמין שזה פשוט ירד עם הגיל (כרגע בן 22). בכל הבדיקות דם שביצעתי בשנה האחרונה זה באמת עמד על אזור 8.

• פותח/ת השרשור
לאנשים שמתחילים טיפול כזה יש תופעות לוואי שצריך לקחת בחשבון?

אני לא מומחה בעניין אבל אני מניח שהתופעות לוואי הרגילות הכרוכות בלקיחת טסטוסטרון: אקנה, איבוד שיער, עור שמן וג'ינו (שניתן לטפל בעזרת HCG וכלומיד). בכל מקרה זה בפיקוח רפואי ובמינונים נמוכים הרבה יותר ממה שבילדרים לוקחים בסייקלים ככה שאני פחות דואג בעניין הזה. החיובי לעומת השלילי בטיפול כזה מגמד את התופעות לוואי.
אגב שחכתי לשאול, יש לי גם אוסטאופורוזיס, בבדיקה שעשיתי לפני כמה שנים הצפיפות עצם שלי עמדה על כ-80% מהנורמה. הבנתי שגם זה תסמין לטסט נמוך, עד כמה חזק זה יכול לתפוס?

בגדול הרופא רוצה להגיע לכמות טסט כמו שיש בכוף בריא ואז יש רק תופעות חיוביות אך חיבים ליבדוק כל כמה חודשים מה המצב. בכל מיקרה לא מקבלים תרופות נוספות כמו בסייקל
לאנשים שמתחילים טיפול כזה יש תופעות לוואי שצריך לקחת בחשבון?

יש מצב שהוא יקבל גם את הנבידו..

אני לא מומחה בעניין אבל אני מניח שהתופעות לוואי הרגילות הכרוכות בלקיחת טסטוסטרון: אקנה, איבוד שיער, עור שמן וג'ינו (שניתן לטפל בעזרת HCG וכלומיד). בכל מקרה זה בפיקוח רפואי ובמינונים נמוכים הרבה יותר ממה שבילדרים לוקחים בסייקלים ככה שאני פחות דואג בעניין הזה. החיובי לעומת השלילי בטיפול כזה מגמד את התופעות לוואי.
אגב שחכתי לשאול, יש לי גם אוסטאופורוזיס, בבדיקה שעשיתי לפני כמה שנים הצפיפות עצם שלי עמדה על כ-80% מהנורמה. הבנתי שגם זה תסמין לטסט נמוך, עד כמה חזק זה יכול לתפוס?

לפי הבדיקות והטענות שאתה מעלה אני לא מבין באיזו חוצפה הרופא שלך לא רושם לך ג'ל למריחה של טסט'.
תדרוש ממנו בלי לוותר - תסביר לו הכל ותסביר לו שזה מדכא אותך ואל תדבר בכלל על אימונים, למעשה תתרחק מזה ותנסה אפילו להגיע
בלבוש שלא מסגיר שאתה מתאמן כי היום יש נטייה לחשוד ישר שמדובר בהעלאת רמות טסט' בשביל זה.

אתה אמור לקבל ממנו מרשם - אם זה לא הולך, פשוט תוציא באופן חד-פעמי סכום כסף, גש לרופא שירשום לך את זה קבוע ופשוט תחדש מרשם בקופה כל חודש.

• פותח/ת השרשור
חברים, עשיתי את זה!!!!! הסברתי את כל המצב, יחד עם כל הבדיקות משנים קודמות והבדיקת צפיפות עצם.

הרופא היה בשוק שלא קיבלתי שום טיפול עד עכשיו, קיבלתי 250MG טסטווירון, כל חודש זריקה בינתיים, ועוד הרבה בדיקות להמשך טיפול. תודה רבה לכולם בינתיים על העצות!!

הנה המרשם, אני ימשיך לעדכן בהמשך הטיפולים:

קבצים מצורפים

• 001.JPG
    001.JPG
    KB 85.4 · צפיות: 371
אבל זריקה אחת לחודש זה לטיפול הורמונלי אתה יודע זה לא ייתן לך כלום אם אתה חושב לנצל את זה לסייקל

• פותח/ת השרשור
אבל זריקה אחת לחודש זה לטיפול הורמונלי אתה יודע זה לא ייתן לך כלום אם אתה חושב לנצל את זה לסייקל

זאת היתה המטרה, אני לא מתכנן יחד עם זה סייקל של עוד דברים. אפילו שאני כן מאמין שעם טסט גבוה יותר זה יעזור לי באימונים, לא?
בכל מקרה עשיתי עכשיו את הזריקה הראשונה, 250 מג' טסט Enanthate של Bayer Schering.

• פותח/ת השרשור
שרף לך קצת לאחר הזריקה ?

לא ממש. הרגשתי אולי קצת סחרחורת ב-2 דקות אחרי הזריקה וזהו. האחות אמרה שזה יכול לכאוב או להתנפח קצת וצריך לעסות את האזור אבל בינתיים אין כלום.

עדכן מה התחושות ,הרגשה,אימונים וכו' ... מעניין...

סבבה אני יעדכן פה. בינתיים מרגיש אנרגטי במשך כל היום, אבל לא יודע, יכול להיות שזה רק אפקט פלסיבו בינתיים.

תגיד לרופא שאתה רוצה PCT מסודר !

סתם , קבלתי את ההורמון הזה כשהייתי בן 13 , זריקה כל חודש למשך 3 חודשים (צפיפות עצם איחרה בכ4 שנים).

תרגיש טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית