הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הייתם רוצים להגר מפה?

א. אני לומד בבית ספר פרטי של 16 אלף בשנה ואני רואה את ההבדלים בין בית ספר ציבורי לרגיל

אני לא זוכר איפה ראיתי את זה אבל לפני שבוע-שבועיים פורסם דוח שמראה שאין הבדל בין התוצאות (בבגרויות) בין בתי ספר פרטיים לבין ציבוריים ובנוסף שרמת ההצלחה (מבחינה כלכלית) לאחר הלימודים זהה בין שתי בתי הספר.

אומנם אין ספק שהרבה יותר נוח ללמוד בבית ספר פרטי..

אני לומד בבית ספר פרטי של 16 אלף בשנה ואני רואה את ההבדלים בין בית ספר ציבורי לרגיל
בסך הכל החומר הנלמד לבגרות הוא אותו דבר, זה לא משנה כל כך איך המורה מעביר אותו אלא מה אתה
עושה בשביל להבין וכמה אתה לומד בעצמך.
בגרות של בית ספר ב-1500 שקל לשנה לא שווה פחות מתעודת בגרות של מישהו שלמד בבית ספר שעולה 16 אלף לשנה,
מה שמשנה בסוף זה הציונים.

אין ספק שיותר נוח ללמוד בבית ספר פרטי, אבל גם בבית ספר של 16 אלף שקל אפשר להוציא תעודת בגרות זבל.

בכל מקרה אף אחד לא יסתכל בעתיד באיזה בית ספר עשית את תעודת הבגרות.

תעודת הבגרות היא עוד שלב בתהליך לתואר ראשון ותואר שני באוניברסיטה.

אני לא זוכר איפה ראיתי את זה אבל לפני שבוע-שבועיים פורסם דוח שמראה שאין הבדל בין התוצאות (בבגרויות) בין בתי ספר פרטיים לבין ציבוריים ובנוסף שרמת ההצלחה (מבחינה כלכלית) לאחר הלימודים זהה בין שתי בתי הספר.

אומנם אין ספק שהרבה יותר נוח ללמוד בבית ספר פרטי..
אני אשמח אם תביא לי את הדוח..
לריאלי יש את בין הממוצעים הגבוהים ביותר בבגרויות. אני לא בדיוק ריאליסט, אני בפנימייה שליד הריאלי אני תלמיד שם.

כן ,
בישראל כולם עובדים (טוב לא כולם 90%) בשביל לגמור את החודש/השנה/ ו/או חוסכים/שומרים כסף לתקופה שיצטרכו (ויצטרכו) למטרות שונות .
אני יודע שאם אתה נוסע לחו"ל פתאום ה-2 שקל שלך לא נהפכים ל-2000 שקל אבל יש מקומות שבהם יש לך מותרות גם אם הן מינימליסטיות זה עדיין עדיף על לחיות פה. (בית זול יותר , אוכל זול יותר , רוב המוצרים בכללי זולים יותר וכל זה כשההכנסה גבוהה יותר במידה לעבודות שוות ערך בארץ).
בכל זאת אני בן 15 כמו @aloniman ויש לי לפחות 6 שנים עד הרגע שאוכל בכלל לחשוב על לעזוב את הארץ וגם זה יצריך מאמצים מסוימים אחרת כולם היו עושים זאת 😃

הוא באמת "מצחיק" יאיר הזה, אני באמת צריך להישאר פה כי זאת איזושהי גאווה מסוימת במקום לדאוג לזה שאני לא ארעב ללחם ושיהיה לי גג מתחת לראשי ? זה באמת מפתיע מישו כאן שכ"כ הרבה ישראלים רוצים לרדת מהמדינה ? אותי ממש לא. אני זוכר כששביתת הרופאים התקיימה ועשו כתבה בחדשות על רופאים ישראלים שירדו מן הארץ-איפה הם ואיפה הרופאים המסכנים שלנו. איזה תנאים מקבלים שם ומה נתנו פה.

הסדרה "היורדים החדשים" של מתן חודורוב

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1007634 פרק 1

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1008086 פרק 2

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1008242 פרק 3

חייב להגיד שאחרי שראיתי את שלושת התכניות זה עושה הרבה יותר חשק וגם מוטיבציה להגר מהארץ.

נערך לאחרונה:
סטטוס (של דאנס-בר תל אביבי) בעקבות סדרת הכתבות :

רק היום - כל השתיה והאוכל, צ'ייסרים, בירות, וודקה, רוסטביף, סלט יווני - 5 שקל בלבד. סתם, נו. מחירים רגילים. לא מתאים לכם? תעברו לגור בברלין. כי אתם כאלה מסכנים. ממש תל אביבים מסכנים שהגיעו עד פת לחם. מתים מרעב, נטולי עבודה, נטולי עתיד, נטולי נדל"ן. איזה דור אבוד ומקולל. באמת, רחמנות עליכם. תבואו, נוציא את הכינור הקטן מהמגירה וננגן לכם את הרקוויאם לתל אביבי הבכיין - אלוהים, רחם על התל אביבי \ רחם, רחם עליו \ הוא נוסע רק פעמיים בשנה לחו"ל (לא כולל יוון) \ ומבזבז רק 400 שקל לילה בבלוק (לא כולל אם.די) \ רחם, רחם, אלוהים, על התל אביבי \ ההורים שלו עדיין לא מתו, הירושה תגיע עוד הרבה הרבה שנים \ אלוהים, רחם על התל אביבי \ תן לו מנוחה נכונה \ סבתא כבר לא מסכימה להכניס לו כסף לחשבון \ כי נגמרה לה הסבלנות, אלוהים \ התל אביבי, אין לו אוכל במקרר \ בטיב טעם כבר לא מביאים את המוצרלה האיכותית ההיא מקאמפאניה \ אלוהים, הצל את נשמתו של התל אביבי האומלל \ הבוס כבר לא מסכים שהוא יעבוד מהבית בעריכת תוכן \ ואין כרגע דרישה ליועצי מדיה חברתית \ והידיים, הידיים שלו, אלוהים, התלכלכו קצת כשהוא יצא מהבית \ וסחב שני רמקולים כבדים \ כי הוא הקים להקת אינדי מהורהרת עם קטע קצת יותר דאנסיבילי\ ולהקות אינדי מהורהרות עם קטע דאנסיבילי לא מקנות זכאות לפנסיה \ אתה ידעת את זה אלוהים? \ איך ננגן בלהקות האינדי המהורהרות עם הקטע הדאנסיבילי בלי פנסיה ובלי קביעות \ אלוהים, שמור נא על התל אביבי \ המצב שלו ממש קשה \ הו אלוהים, אנא מצא מנוחה נכונה לתל אביבי \ שמזלו הרע הביא אותו לדירת שני חדרים וחצי ברחוב מלצ'ט (החצי הוא מרפסת סגורה, אלוהים) \ וגם הסטרימר לא עובד \ כי חיבור ה-HDMI נדפק, אלוהים \ אלוהים, כל כך הרבה סבל \ רחם, רחם, אלוהים, על התל אביבי שנידון לסבול \ כי עשו לו ספוילר ל"ברייקינג בד" \ אלוהים, רחם, רחם על התל אביבי \ זה לא מגיע לו \ שמע את תפילתו \ רחם, רחם על התל אביבי, אלוהים, רחם על התל אביבי .

נערך לאחרונה:

רק היום - כל השתיה והאוכל, צ'ייסרים, בירות, וודקה, רוסטביף, סלט יווני - 5 שקל בלבד. סתם, נו. מחירים רגילים. לא מתאים לכם? תעברו לגור בברלין. כי אתם כאלה מסכנים. ממש תל אביבים מסכנים שהגיעו עד פת לחם. מתים מרעב, נטולי עבודה, נטולי עתיד, נטולי נדל"ן. איזה דור אבוד ומקולל. באמת, רחמנות עליכם. תבואו, נוציא את הכינור הקטן מהמגירה וננגן לכם את הרקוויאם לתל אביבי הבכיין - אלוהים, רחם על התל אביבי \ רחם, רחם עליו \ הוא נוסע רק פעמיים בשנה לחו"ל (לא כולל יוון) \ ומבזבז רק 400 שקל לילה בבלוק (לא כולל אם.די) \ רחם, רחם, אלוהים, על התל אביבי \ ההורים שלו עדיין לא מתו, הירושה תגיע עוד הרבה הרבה שנים \ אלוהים, רחם על התל אביבי \ תן לו מנוחה נכונה \ סבתא כבר לא מסכימה להכניס לו כסף לחשבון \ כי נגמרה לה הסבלנות, אלוהים \ התל אביבי, אין לו אוכל במקרר \ בטיב טעם כבר לא מביאים את המוצרלה האיכותית ההיא מקאמפאניה \ אלוהים, הצל את נשמתו של התל אביבי האומלל \ הבוס כבר לא מסכים שהוא יעבוד מהבית בעריכת תוכן \ ואין כרגע דרישה ליועצי מדיה חברתית \ והידיים, הידיים שלו, אלוהים, התלכלכו קצת כשהוא יצא מהבית \ וסחב שני רמקולים כבדים \ כי הוא הקים להקת אינדי מהורהרת עם קטע קצת יותר דאנסיבילי\ ולהקות אינדי מהורהרות עם קטע דאנסיבילי לא מקנות זכאות לפנסיה \ אתה ידעת את זה אלוהים? \ איך ננגן בלהקות האינדי המהורהרות עם הקטע הדאנסיבילי בלי פנסיה ובלי קביעות \ אלוהים, שמור נא על התל אביבי \ המצב שלו ממש קשה \ הו אלוהים, אנא מצא מנוחה נכונה לתל אביבי \ שמזלו הרע הביא אותו לדירת שני חדרים וחצי ברחוב מלצ'ט (החצי הוא מרפסת סגורה, אלוהים) \ וגם הסטרימר לא עובד \ כי חיבור ה-HDMI נדפק, אלוהים \ אלוהים, כל כך הרבה סבל \ רחם, רחם, אלוהים, על התל אביבי שנידון לסבול \ כי עשו לו ספוילר ל"ברייקינג בד" \ אלוהים, רחם, רחם על התל אביבי \ זה לא מגיע לו \ שמע את תפילתו \ רחם, רחם על התל אביבי, אלוהים, רחם על התל אביבי .

מה השם של המקום? שאדע לא ללכת לשם אף פעם.

כן. כי רק תל אביבניקים הם אלה שלא גומרים את החודש, ורק הם אלה שלא מצליחים לקנות דירה ולגדל ילדים בו זמנית. פוסט אידוטי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4435587,00.html

אני מסכים עם רוב התגובות שאנשים רשמו לו בתגובה לכתבה.

הבנאדם טוען שאנשים צריכים ללמוד משהו שהם יודעים שיש בו עבודה פרנסה וביטחון תעסוקתי ולא תואר שקר כלשהו רק בשביל לעשות תואר.

הבעיה שהיום כמעט בכל שוק ובכל מקצוע יש אינפלציה מטורפת של עובדים ובעלי תואר.

יש אינפלציה ברואי חשבון, יש אינפלציה בעורכי דין, יש אינפלציה לבעלי תואר בכלכלה, יש אינפלציה לבעלי תואר במנהל עסקים.

האם זה בושה לבקש במדינה שבמשך כמה שנים של חיסכון אפשר יהיה לקנות רכב ? האם זה בושה לרצות לקנות דירה ?

אגב מה אומרים על לימודי תואר ראשון בהנדסה בברלין?למישהו יש חוו"ד בנושא?

אם אתה לא יודע גרמנית יהיה לך מאוד קשה (אלא אם מדובר בתוכנית בינלאומית שעולה הון). למה דווקא בברלין?

ניסיתי את ברלין קשה מאוד בלי שפה (גרמנית) שם חזרתי אחרי שבועיים חח

אם אתה לא יודע גרמנית יהיה לך מאוד קשה (אלא אם מדובר בתוכנית בינלאומית שעולה הון). למה דווקא בברלין?

אני מתכוון לעשות קורס גרמנית בברלין ואז לנסות להתקבל לאוניברסיטה שם(לקבל ישר ויזת סטודנט).
למה דווקא ברלין?לימודים בחינם ומחיה זולה יחסית לארץ.

כן ,
בישראל כולם עובדים (טוב לא כולם 90%) בשביל לגמור את החודש/השנה/ ו/או חוסכים/שומרים כסף לתקופה שיצטרכו (ויצטרכו) למטרות שונות .
אני יודע שאם אתה נוסע לחו"ל פתאום ה-2 שקל שלך לא נהפכים ל-2000 שקל אבל יש מקומות שבהם יש לך מותרות גם אם הן מינימליסטיות זה עדיין עדיף על לחיות פה. (בית זול יותר , אוכל זול יותר , רוב המוצרים בכללי זולים יותר וכל זה כשההכנסה גבוהה יותר במידה לעבודות שוות ערך בארץ).
בכל זאת אני בן 15 כמו @aloniman ויש לי לפחות 6 שנים עד הרגע שאוכל בכלל לחשוב על לעזוב את הארץ וגם זה יצריך מאמצים מסוימים אחרת כולם היו עושים זאת 😃
תיהיה בטוח שבלי תואר ועבודה טובה תחזור לארץ עם הזנב בין הרגלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית