הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התחלת עבודה- בקשה לתגובות

• פותח/ת השרשור
טעויות טעויות

היי חברים
טוב אתמול עשיתי טעות דפקתי אוכל כאילו אין מחר מהבאסה
טוב זה אומר שאני צריכה להתחיל הכל מחדש נכון ?!
לא נורא יאצק תמיד נופל וקם.... (טוב זה "הזקנים " בנינו צריכים להכיר - כמוני למשל)
תודה לכולם על ההקשבה לחפירות שלי:)
ביי ביי
דנה

גם אני חשבתי ככה אבל אז חישבתי וזה באמת יוצא כך, התחזוקה שלה היא 1700, אם היא אוכלת 1200 היא בגירעון של 500 בלבד, אם היא עושה 40 דקות אירובי שזה נגיד 500 קלוריות אז הגירעון כבר 1000 קלוריות.
בכל מקרה הגירעון שלה פה יכול להיות עצום כי היא בחורה = יותר אחוזי שומן = יותר גירעון.
מה שכן לא צריך להיות סדיסט ולהרעיב את עצמך למוות.
בקשר לתוצאות שלך וכך שההיקפים עלו, הם עולים בהתחלה ואז מייצבים, שבוע זה כלום זמן לחיטוב, באחד המאמרים באתר רשמתי גם שאנשים יכולים לא לראות תוצאות במשך 3 שבועות אפילו (בין אם זה העלאה במסה או הורדה בשומן - מסה/חיטוב) ואחרי 3 שבועות הם יורדים בבום 2-3 ק"ג או מנגד עולים.
תריצי את זה כמה זמן במתכונת שנוחה לך יותר, תשקלי אחת לשבועיים ותראי מה קורה,
בהצלחה. (בקשר לירקות כמו שאמרתי פה לפני כן, אם את לא ארנב ואוכלת ירקות בכמות סבירה אין צורך להחשיב, אם את מגזימה לדוגמא כמו מישל שיכול לשבת על 2 ראשי כרוב שלמים ביום כי הוא "רעב" אז כן תחשבי את זה)
2 ראשי כרוב בחיי שזה לא כזה הרבה שרעבים, אכלתי גם יותר ואני אפילו לא קרוב, אפילו לא קרוב למשקל של מישל, ובחיית אל תגיד לי "אכלת הקאת אכלת הקאת" או צמת ודברים בסגנון, אבל בחיי שזה לא כזה הרבה וקשה, וכרובית מבושלת זה בכלל קל..
דרך אגב, חווית פעם תהליך "WOOSH", יש לך מידע\אתהי כול לפרט על זה קצת?

כן פעם אחת בחיים אחרי חיטוב בלי העמסות (ג.ג משהו?) אממ בעיקרון אתה עושה העמסה (יותר נכון עשיתי צ'יט אחו******) ויומיים לאחר מכן ירדתי 3 ק"ג, בעיקרון אין לזה ממש הסבר התאוריה היחידה היא שיש זרימה מוגברת של נוזלים מתאי שומן (ריסטרקציה של נוזלים כללית גם בגוף) ולכן זה קורה (יחד עם שיחרור מוגבר של חומצות שומן חופשיות לדם ש"נשרפות לאנרגיה")

• פותח/ת השרשור
העמסה אחרי" שבירת" תהליך החיטוב

היי חבר'ה יש לי שאלה נראה לי די חשובה
מה קורה אם במהלך החיטוב פישלתי ואכלתי שטויות (כמו שעשיתי):nono:
האם להמשיך את החיטוב כרגיל , או שאני צריכה להתחיל מחדש
משום שהבנתי שאחרי 10-14 ימים של חיטוב צריך לעשות העמסה,
כך שאני לא ממש יודעת מה לעשות אם להמשיך כרגיל ולעשות העמסה (מה שלא נראה לי האמת),או להתחיל מחדש.
תודה לכולם
דנה

היי חבר'ה יש לי שאלה נראה לי די חשובה
מה קורה אם במהלך החיטוב פישלתי ואכלתי שטויות (כמו שעשיתי):nono:
האם להמשיך את החיטוב כרגיל , או שאני צריכה להתחיל מחדש
משום שהבנתי שאחרי 10-14 ימים של חיטוב צריך לעשות העמסה,
כך שאני לא ממש יודעת מה לעשות אם להמשיך כרגיל ולעשות העמסה (מה שלא נראה לי האמת),או להתחיל מחדש.
תודה לכולם
דנה

יום אחד לא יהרוס לך כלום, אפשר לעשות גם העמסה גם אחת ל-10 ימים תלוי בגרעון הקלורי ובכמות הפחמימות

• פותח/ת השרשור
העמסת פחמימות ראשונה

שלום לכולםםםםםםםםםם התגעגעתי 😍 טוב בלי שטויות...
רציתי פליז להתייעץ איתכם לגבי העמסת פחמימות
בעיקרון הייתי אמורה לעשות העמסה ראשונה לפני שבוע וחצי אבל לא עשיתי אותה כי פישלתי בתזונה שלי די בגדול באחד הימים אז התחלתי את הספירה מחדש ויום שישי הקרוב הוא היום העשירי בספירה .
עכשיו ,מה לעשות לחכות ליום ה14 או לעשות העמסה ביום שישי?
ובהעמסה בכמה נראה לכם שאני צריכה להעמיס ?אני על תפריט של 1200 קלוריות
דרך אגב לא נשקלתי ולא עשיתי מדידות אני רוצה לתת לזה זמן בד"כ כל התהליך אצלי הוא איטי
משום מה ולא בא לי להישקל ולהתבאס אז אני דוחה את השקילות עוד קצת, למרות שויזואלית אני מרגישה שהתחטבתי מעט.
אה , ועוד שאלה בבקשה מכם אם ביום אימון לא צרכתי את כל הקלוריות שהייתי צריכה האם ביום שאחרי אני יכולה לאכול קצת יותר מ1200 ? כי יוצא לי בד"כ ,ואין לי מושג מדוע שבימים של אימון אני פחות רעבה מאשר בימים שאני לא מתאמנת - הכל אצלי הפוך יאללה ....
המון תודה חברים
דנה

1. מין הסתם שביום אימון לא תהיי רעבה, ככה זה תמיד לא רק אצלך. (או לפחות אצל רובנו)
2. העמסות עושים בין תחזוקה עד ל1000~ מעל התחזוקה, הייתי לוקח משהו באמצע נגיד 500 מעל התחזוקה.
תחשבי תחזוקה ותחשבי, איך לעשות בדיוק רשום במדריך לחיטוב ויש שם גם מצרכים שאפשר לאמץ.
בקשר לתיזמון העמסה זה תלוי בעיקר בהרגשה, יש פעמים שמרגישים נורא מדוללים עקב הרבה אירובי וממש אפילו עצימות האירובי יורדת והדופק שלי יורד למרות שאני באותה המהירות/רמה במכשיר בצורה דיי דרסטית (10~ פעימות) אני יודע שכאן הגיע הזמן להעמסה, בד"כ זה אחרי 10 ימים.

• פותח/ת השרשור
בקשר לתיזמון העמסה זה תלוי בעיקר בהרגשה, יש פעמים שמרגישים נורא מדוללים עקב הרבה אירובי וממש אפילו עצימות האירובי יורדת והדופק שלי יורד למרות שאני באותה המהירות/רמה במכשיר בצורה דיי דרסטית (10~ פעימות) אני יודע שכאן הגיע הזמן להעמסה, בד"כ זה אחרי 10 ימים.[/QUOTE]

היי משה !!!😃
באימונים אני מרגישה סבבה והאמת שמיום ליום היכולות שלי גם מתעצמות
אלא שביום שאחרי אני גמורה , מזה גמורה ,יכולה להישאר במיטה כל היום מרוב שאני עייפה
אז נראה לי שאני יעשה באמת ביום שישי הקרוב את ההעמסה הראשונה ואני אקרא שוב את המדריך שלך לחיטוב , כדי להיות סגורה על הכל ואני כמובן יעדכן .
תודה
דנה

• פותח/ת השרשור
קראתי את המדריך לחיטוב - שוב רק רוצה לוודא שאני לא טועה בשום פרט
1.5 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף - חובה
כל השאר פחמימות - ללא שומן כלל, עד כמה שניתן כמובן.
רק לא סגורה על זה "העמסת פחממת מתפרסת בד"כ בין 24 ל-48 שעות" -אז למשך כמה זמן לעשות את ההעמסה שלי ?
תודה לכם

קראתי את המדריך לחיטוב - שוב רק רוצה לוודא שאני לא טועה בשום פרט
1.5 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף - חובה
כל השאר פחמימות - ללא שומן כלל, עד כמה שניתן כמובן.
רק לא סגורה על זה "העמסת פחממת מתפרסת בד"כ בין 24 ל-48 שעות" -אז למשך כמה זמן לעשות את ההעמסה שלי ?
תודה לכם

כמה שבא לך בטווח של 24-48. יהיו כאלו שיתקשו לאכול את כל הכמות האוכל ביום אחד, אותם המתאמנים יחלקו את העמסה ל-2. אני אישית מעדיף לסיים הכל ביום אחד ולא למשוך את זה.
ביום העמסה, את יכולה להתחיל כבר מהבוקר את העמסה. את רוב הקלוריות תתחילי לאכול לאחר האימון. יש להימנע מאפדרין/קלן בימי העמסה. יום למחרת רצוי לעשות אירובי להוריד את הרגישות לאינסולין ולהרגיע את הרעב שיפתח עקב צריכה גבוהה של פחמימות.

גם אני חשבתי ככה אבל אז חישבתי וזה באמת יוצא כך, התחזוקה שלה היא 1700, אם היא אוכלת 1200 היא בגירעון של 500 בלבד, אם היא עושה 40 דקות אירובי שזה נגיד 500 קלוריות אז הגירעון כבר 1000 קלוריות.
בכל מקרה הגירעון שלה פה יכול להיות עצום כי היא בחורה = יותר אחוזי שומן = יותר גירעון.
מה שכן לא צריך להיות סדיסט ולהרעיב את עצמך למוות.
בקשר לתוצאות שלך וכך שההיקפים עלו, הם עולים בהתחלה ואז מייצבים, שבוע זה כלום זמן לחיטוב, באחד המאמרים באתר רשמתי גם שאנשים יכולים לא לראות תוצאות במשך 3 שבועות אפילו (בין אם זה העלאה במסה או הורדה בשומן - מסה/חיטוב) ואחרי 3 שבועות הם יורדים בבום 2-3 ק"ג או מנגד עולים.
תריצי את זה כמה זמן במתכונת שנוחה לך יותר, תשקלי אחת לשבועיים ותראי מה קורה,
בהצלחה. (בקשר לירקות כמו שאמרתי פה לפני כן, אם את לא ארנב ואוכלת ירקות בכמות סבירה אין צורך להחשיב, אם את מגזימה לדוגמא כמו מישל שיכול לשבת על 2 ראשי כרוב שלמים ביום כי הוא "רעב" אז כן תחשבי את זה)
אחד הדברים בחיטוב

• פותח/ת השרשור
שבת שלום לכולם
רק להבין ביום של ההעמסה חייב להיות אימון? כי האימון שלי אמור להתקיים מחר ולא היום
והאם ישנה עדיפות מסויימת לאימון ביום של העמסה?

ישנה עדיפות לאימון משקולות בלבד ללא אירובי, אם לא יצא לא נורא.

• פותח/ת השרשור
האם חישבתי נכון :
1700 תחזוקה (ניטראלי)+ 500 קלוריות= 2200 קלוריות
מתוכן 1.5 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף= 100 גרם חלבון
יוצא לי בערך 400 גרם פחמימה לאכול זה הגיוני ? זה נשמע לי מספר "מפלצתי"
ואם הבנתי נכון את ה400 גרם האלה אני יכולה לחלק ליומיים נכון?כי בהתחלה טעיתי לחשוב שאת ההעמסה עושים כפול יומיים ולא מחלקים אותה על גבי יומיים , טוב שיש לי אתכם פה 😃
המון המון תודה לכם ושתהייה לכולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם- שבת שלום
דנה

אפשר יומיים אפשר יום אחד, אני גם מעדיף יום אחד כמו מישל.
בקשר לכמות הפחממות זה לא הגיוני כי תרצי או לא בימי העמסה יהיה לך 50-100 גרם שומן (אצלי זה לפעמים אף יותר כי אני לא באמת "שומר על הכללים")

כן פעם אחת בחיים אחרי חיטוב בלי העמסות (ג.ג משהו?) אממ בעיקרון אתה עושה העמסה (יותר נכון עשיתי צ'יט אחו******) ויומיים לאחר מכן ירדתי 3 ק"ג, בעיקרון אין לזה ממש הסבר התאוריה היחידה היא שיש זרימה מוגברת של נוזלים מתאי שומן (ריסטרקציה של נוזלים כללית גם בגוף) ולכן זה קורה (יחד עם שיחרור מוגבר של חומצות שומן חופשיות לדם ש"נשרפות לאנרגיה")

לא הבנתי למה אתה מתכוון כאן ..

לא הבנתי למה אתה מתכוון כאן ..

אוקיי הבנתי ולשאר שלא הבינו

תאוריית ה"וווש" (ע"פ פוסטים של לייל מקדונלד)
זה כלל לא נדיר למצוא אנשים שמבצעים הכל נכון, אך עדיין נדמה שאינם מאבדים שומן. לאחר זמן-מה הם מרשים לעצמם לאכול קצת בחופשיות, ובבוקר שלמחרת מגלים להפתעתם שמידת החיטוב שלהם השתפרה בין לילה. כדי להסביר את התופעה המוזרה הזו קיימת התאוריה הבאה.

תאי שומן מכילים 90% טריגליצרידים ו-10% רכיבים אחרים (מים, מיטוכונדריות, ועוד). משמע באופן נורמלי, לתאי שומן אין תכולת מים גבוהה במיוחד. אמנם, לאחר שהטריגליצרידים מנויידים החוצה מתא השומן, יתכן והתא מושך מים פנימה בטווח הקצר, ועל כן שומר פחות או יותר על גודלו הקודם. בשלב מסויים האקסטרה מים עוזבים את התא, ורק אז איבוד השומן נעשה גלוי לעין (מה שנקרא ה-`woosh`).

תאוריה זו יכולה להציג הסבר טוב לתופעת איבוד השומן הלא-לינארי בדיאטה עם גירעון קלורי קבוע. תופעה מוזרה נוספת התומכת בתאוריה הזו היא שאנשים בדיאטה הנמדדים במשקל טניטה, מדווחים לעיתים על עליה באחוזי השומן, היורדת בחדות לאחר ש"וווש" מתרחש. דבר זה מצביע שמשהו מוזר מתרחש עם מאזן הנוזלים בגוף.

עוד אנקדוטה מעניינת היא שאנשים מדווחים לעיתים שאיזורי השומן שלהם נעשים `רכים` יותר למגע לפני שמגיע השיפור במראה, מה שעלול להצביע על שינויים בתכולת ריקמת השומן (כמו אגירת יותר נוזלים מן הרגיל). באופן תאורתי, אם חומצות השומן שבתא השומן משתחררות בקצב גבוה יותר מן הגליצרול (גליצרול מושך מים), זה יכול להסביר את התופעה. הבעיה היא שהשיחרור הוא לרוב קצב שניתן לצפות לו, 3 חומצות שומן על כל גליצרול אחד (זה ההרכב של טרי-גליצריד, כפי שנגזר מן השם).

עוד השערה מוזרה טוענת שגליצרול `נתקע` בין תאי השומן, בעוד חומצות השומן מנויידות למחזור הדם, ועל כן מושך מים לאיזורי השומן. לפני מספר שנים התפרסם מחקר המראה עליה בתכולת המים של שומן תוך-בטני (visceral fat) במהלך דיאטה. זוהי פיסת מידע חצי-ישירה התומכת בתאוריה הנ"ל. אנקדוטה נוספת התומכת בתאוריה היא שאנשים דיווחו שהיכנסות למאזן חיובי יכולה לעורר שיפור במראה (קרה לי המון פעמים, כמו כן להמון ממכרי).

היכנסות למאזן חיובי (במיוחד מפחמימות) יכולה להשפיע על מאזן הנוזלים בגוף, ע"י סינתוז גליקוגן בשרירים הגורם למשיכת מים אל תאי השריר. יתכן גם שהעליה בלפטין אחראית במידה מה ל"וווש".

• פותח/ת השרשור
חבר'ה לילה טוב לכם!
איך אני מחלקת את ההעמסה ליומיים ? כי אני עוד שניה מתפוצצת 😵
ועוד לא הגעתי לחצי מהכמות שאני צריכה לאכול, והשעון מתקתק...
עכשיו לגבי החלוקה ליומיים למחרת אני אוכלת במאזן שלילי + כל מה שלא הצלחתי היום
או שזה עובד אחרת ....
וסתם בשביל ידע כללי כדאי בהעמסה לאכול ממתקים ? כי אחוז הסוכרים בהם הוא גבוהה מאוד
ונראה לי שיותר קל לצרוך את כל הפחמימות הנדרשות ממתקים מאשר מאוכל
תודה
דנה

דנה סתם לסקרנות יש מצב את מעלה תמונה?מעניין לראות את תוצאות ההשקעה שלך.

Back
למעלה תחתית