הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ באיזה גיל להתחיל ss

• פותח/ת השרשור PARSI1
  • פורסם בתאריך

PARSI1

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום לכולם אני בss כבר חודשיים כי אמרו לי שמותר וזה לא עוצר גדילה אבל מארק ריפטו אמר שאת התוכנית מתחילים מגיל 17
יכול להיות בגלל שrm 5 יכול להעמיס יותר מדי על השרירים והעצמות ?

הנה פה http://scoobysworkshop.com/starting-strength-by-mark-rippetoe/
למטה בפסקה הרביעית שרשום למי התוכנית מתאימה :
  1. People who are newcomers to fitness wanting to gain strength and weight as quickly as possible.
  2. People who have access to a squat rack.
  3. People who have access to a good strength training coach who can help perfect their technique.
  4. People without lower back problems.
  5. People who have realistic growth expectations.
  6. People ages 17-35.

זה נכון ? והאם באמת מותר לי לעשות תוכנית כוח כזאת עם 5 חזרות מקסימום משקל , בתנאי שאני מבצע נכון את התרגילים ?
תודה

ממה שזכור לי כל עוד התפתחת מינית כבר ואתה מוכן מנטלית להרים כבד אין שום בעיה או סכנה לפגיעה בגדילה (כל עוד אתה אוכל , ישן טוב והטכניקה שלך טובה).

אני הייתי בן 13.5 שהתחלתי SS וזה בערך השלב שהתחלתי לתפוס גובה על שאר החברים שלי,אתה יכול להבין את המסקנה לבד.
מעבר לזה שלהרים כבד משחרר הורמון גדילה ומן הסתם עוזר לגובה

ממה שזכור לי כל עוד התפתחת מינית כבר ואתה מוכן מנטלית להרים כבד אין שום בעיה או סכנה לפגיעה בגדילה (כל עוד אתה אוכל , ישן טוב והטכניקה שלך טובה).
התפתחת מינית?
מלא ילדים בני 14-16 עשו התוכנית, ורובם לא התפתחו מינית (אין מצב שכל מי שעושה SS בגילאים האלה הוא "בשל" מוקדם מהרגיל, וממליצים לילדים בגילאים האלה SS).
לא נראה לי שזה מדוייק...

התפתחת מינית?
מלא ילדים בני 14-16 עשו התוכנית, ורובם לא התפתחו מינית (אין מצב שכל מי שעושה SS בגילאים האלה הוא "בשל" מוקדם מהרגיל, וממליצים לילדים בגילאים האלה SS).
לא נראה לי שזה מדוייק...
היום מתפתחים גם בגיל 13...

התחלתי SS לפני חודשיים~חודשיים וחצי בערך ואני ב 3~4 ס''מ יותר גבוה
אם אתה יכול להתמודד עם תוכנית תובענית שכזו, אני לא רואה בעיה להתחיל בגיל ההתבגרות המוקדם גם.

היום מתפתחים גם בגיל 13...
מתחילים להתפתח, זה משהו אחר לגמרי...
אמנם יש לי חבר שמתקלח פעמיים בשבוע או שהוא נראה כמו דוס, והוא עוד חודשיים בן 14, אבל רוב מי שאני מכיר בגיל הזה עומד כל בוקר מול המראה ומחפש עם זכוכית מגדלת שיערות בית שחי.

אמנם יש לי חבר שמתקלח פעמיים בשבוע או שהוא נראה כמו דוס, והוא עוד חודשיים בן 14, אבל רוב מי שאני מכיר בגיל הזה עומד כל בוקר מול המראה ומחפש עם זכוכית מגדלת שיערות בית שחי.
🤡​

הייתי מציע לחבר שלך להתקלח לעיתים קרובות יותר
או שהייתי מציע לך למצוא חברים חדשים

בלי שמירה צמודה של מאמן שיודע מה הוא עושה, לא הייתי ממליץ את התכנית הזו לילדים מתחת לגיל 16 לדעתי...
כמה שהיא פשוטה אנשים פשוט לא יודעים מה הם עושים ואח"כ חוטפים דלקות ומשמינים סתם

תשובה הנכונה ביותר לטעמי תיהיה שזה עניין של גישה ושורה תחתונה אתה יכול, אבל אני מניח שזה מסובך להבנה בגיל שלך, ולמען האמת בכל גיל, למרות שזה משתפר. אגב, הרפרנס שהבאת זה לא דבריו של ריפטו, אין לי כרגע זמן להביא רפרנס בעצמי אך עד כמה שזכור לי הוא גם בעד שגילאי 13-14 יעבדו בתוכנית. עניין של גישה, אמרתי?

פעם ראשונה ניסיתי אותה בגיל 14 לא הלך, בפעם השנייה ניסיתי אותה לקראת גיל 16 והלך מעולה אבל בסופו של דבר לא מציתי את התוכנית כי היא לא התאימה למטרות שלי..

• פותח/ת השרשור
כי מתחת לזה בלי הדרכה הוא יעשה הכל לא נכון, אם יש מישהו שאתה מכיר שכבר עשה את התוכנית או מדריך שמבין אז זה בסדר גם בגיל 9
אה אוקיי אבל תראה שאמרתי בפרסום שבתנאי שאני מבצע את כל התרגילים נכון וכמובן אוכל טוב ויושן טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית