הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

FAKE IT TILL YOU MAKE IT

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך
שמע קניתי היום כדורי טניס, התחלתי לעשות עיסוי כזה באגן, רציתי לבכות והפסקתי באמצע מרוב כאבים חחחחח
אני מתכוון לעבוד על זה חזק..
ממליץ לך מאוד
מחזק את דברי טל,אחרי משחק עשיתי עם הכדור טניס(קצת כאב) אבל הכאב השתחרר.

• פותח/ת השרשור
יום חמישי לפרוטוקול, המשקלים שבחרתי קצת כבדים מדי לעשות איתם 25 חזרות...אופס
40X3X15 היה ממש קשה, אני מוריד משקל אימון הבא ומבצע 25 חזרות. אני לא מוריד חזרות ולא מעלה משקל כי אני עדיין מרגיש את האזור מפמפם אחרי הסטים ועדיין יש לי בעיות טכניקה ברגל הימנית. חוץ מזה, מתיחות לפיריפורמיס ואיליופסואס בשילוב עם עבודה אינטנסיבית ונקודתית של הפואם רולר על האזור מעלימים כמעט לגמרי את הכאב אחרי הסטים.
תרגילי עזר.

יום חמישי לפרוטוקול, המשקלים שבחרתי קצת כבדים מדי לעשות איתם 25 חזרות...אופס
40X3X15 היה ממש קשה, אני מוריד משקל אימון הבא ומבצע 25 חזרות. אני לא מוריד חזרות ולא מעלה משקל כי אני עדיין מרגיש את האזור מפמפם אחרי הסטים ועדיין יש לי בעיות טכניקה ברגל הימנית. חוץ מזה, מתיחות לפיריפורמיס ואיליופסואס בשילוב עם עבודה אינטנסיבית ונקודתית של הפואם רולר על האזור מעלימים כמעט לגמרי את הכאב אחרי הסטים.
תרגילי עזר.
ראיתי איזה סרטון שהוא די תאורתי אבל לדעתי אם לא יצליח לך תנסה.
בעיקרון הוא מתייחס לשריר כחבל, אפשר לעשות קשרים בחבל וזה מה שגורם לשרירים להיות TIGHT(לא יודע איך לפרש את זה בעברית), וכשאתה מותח אתה בעצם מחזק את הקשרים "בחבל" או בהענשה גורם לשריר להיות יותר TIGHT . בקיצור אם את אובד עצות אז תנסה לא לעשות לזמן מסוים מתיחות אלא רק פואם רולינג ואם הכדור טניס ותראה איך זה מרגיש.

• פותח/ת השרשור
ראיתי איזה סרטון שהוא די תאורתי אבל לדעתי אם לא יצליח לך תנסה.
בעיקרון הוא מתייחס לשריר כחבל, אפשר לעשות קשרים בחבל וזה מה שגורם לשרירים להיות TIGHT(לא יודע איך לפרש את זה בעברית), וכשאתה מותח אתה בעצם מחזק את הקשרים "בחבל" או בהענשה גורם לשריר להיות יותר TIGHT . בקיצור אם את אובד עצות אז תנסה לא לעשות לזמן מסוים מתיחות אלא רק פואם רולינג ואם הכדור טניס ותראה איך זה מרגיש.
אני אשמח אם תוכל למצוא לי את הסרטון, זה גם יכול להיות...הכל יכול להיות! אני בסוף אהיה פרופסור אני נשבע לך.

אני אשמח אם תוכל למצוא לי את הסרטון, זה גם יכול להיות...הכל יכול להיות! אני בסוף אהיה פרופסור אני נשבע לך.

תראה את הכל או לפחות עד החלק שהוא מביא חבל כחול ותבין את ההגיון במה שהוא אומר. נכנסתי מקרה

• פותח/ת השרשור
סקוואט 35X3X25 הטכניקה הסריחה. אבל אני שם לב ש: אני מטה את הגב יותר מדי קדימה, הברכיים מעט גולשות, ואני עדיין יורד עמוק ונוטה מעד ימינה. אין לי מושג איך לפתור את זה, את האמת. חוץ מזה נראה שברחב פחות כואב לי אבל יש יותר נטיה ימינה בזמן שבצר יותר כואב לי אבל אני מצליח להיות סימטרי כשאני מרחיק את הברכיים החוצה. הכאבים רגילים, מרגיש פמפום בימין, אחרי מתיחה אחת לפיריפורמיס ואיליופסואס ופואם רולר הכל עובר...כמעט.
פרס 50 5-4-5 באמצע הייתה בגלל טכניקה, ממשיך לעשות
מתח 5-4-5 כנ"ך טכניקה ולא שמתי לב ששמתי בטעות 11.25...מעלה ל12.5 אימון הבא.

• פותח/ת השרשור
סקוואט 40X3X15 התחלתי להוריד מהנפח, להתקדם במשקל ולהוסיף קצת אופניים, מתקדם ב5 כל יום מעכשיו. מרגיש ממש טוב. אחרי הסטים אני מרגיש את האזור אבל מיד אחרי הסטים אני מתגלגל על הפואם רולר ומותח את האיליו פסואס והפיריפורמיס ואני לא מרגיש כלום. הבנתי את הבעיות שלי בטכניקה סוף סוף:
גב מעט בהיפר אקסטנשין
ברכיים מעט גולשות
יורד עמוק מדי
ברך ימין שעושה המון בעיות עם הטכניקה. בגלל שהתרגלתי לעשות סקוואט כשהרגל הימנית שלי במעט רוטאציה לטרלית, זה גרם לכל הסקוואט שלי להיות מוטה מעט לצד ימין ולגרום לעומס וכאבים...השאר היסטוריה. אני מנסה לתקן את זה דרך הפחתת הרוטאציה וחיזוק המרחיקים של הירך...אני מקווה שזה יעזור. מלבד זאת אני צריך לשמור על סימטריה. אני עושה ברוחב כתפיים, הכי נוח לי וטבעי.
האופניים גם ממש מרגיש טוב.

אז אתה אומר שגם אתה עודה בהיפר אקסטנשן? זה רציני או שבקטנה?
אני מאמין שזה המקור היחידי לכאבים שלי.
אמנם הטכניקה לא מושלמת, אבל ברכיים קדימה וכו' לא אמור להכאיב כמו החוסר נטרליות בגב

• פותח/ת השרשור
אז אתה אומר שגם אתה עודה בהיפר אקסטנשן? זה רציני או שבקטנה?
אני מאמין שזה המקור היחידי לכאבים שלי.
אמנם הטכניקה לא מושלמת, אבל ברכיים קדימה וכו' לא אמור להכאיב כמו החוסר נטרליות בגב
הי, המקור לכאבים שלי הם בגלל הרוטאציה של הרגל שגורמת לנטיה של הגוף ימינה, ואני גם יורד עמוק יותר בימין..כל העומס מופעל בחלק הימני של הגוף שלי.
ד"א אני ממליץ לך סוף סוף להתחיל מהתחלה עם נפח גבוהה ולהתקדם לאט לאט תוך כדי שיפור הכניקה. אם כואב לך, תנסה ישר לעסות את המקום ולמתוח(לא יום אחרי, אלא ישר אחרי הסטים! יש הקלה עצומה). הפציעות האלה לא יכולים לעבור מעצמם וצריך גם לטפל בהם כמו שצריך וגם להתחזק, אחרת אלה כאבים כרונים. יצרתי קשר עם אדם עם תסמינים דומים, הוא טוען שהוא החלים רק אחרי שנה אחרי שהתחזק, וגם עדיין לפעמים הוא מרגיש זכר לכאב, אז הוא דואג למתוח ולעסות באופן קבוע.

הי, המקור לכאבים שלי הם בגלל הרוטאציה של הרגל שגורמת לנטיה של הגוף ימינה, ואני גם יורד עמוק יותר בימין..כל העומס מופעל בחלק הימני של הגוף שלי.
ד"א אני ממליץ לך סוף סוף להתחיל מהתחלה עם נפח גבוהה ולהתקדם לאט לאט תוך כדי שיפור הכניקה. אם כואב לך, תנסה ישר לעסות את המקום ולמתוח(לא יום אחרי, אלא ישר אחרי הסטים! יש הקלה עצומה). הפציעות האלה לא יכולים לעבור מעצמם וצריך גם לטפל בהם כמו שצריך וגם להתחזק, אחרת אלה כאבים כרונים. יצרתי קשר עם אדם עם תסמינים דומים, הוא טוען שהוא החלים רק אחרי שנה אחרי שהתחזק, וגם עדיין לפעמים הוא מרגיש זכר לכאב, אז הוא דואג למתוח ולעסות באופן קבוע.
השאלה היא אם זה כאב שרירים, אני חושב שלפחות אצלי זה לא השריר.
המקור הוא האגן, כלומר או רצועה או העצמות. ההקרנות שלי הולכות לאיזורים בגב שנמצאים "על העצמות" ככה שגם אם אני רוצה אי אפשר לעסות אותם.
ברור שאני אעשה מתיחות ועיסויים באגן אבל אני מאמין שקודם כל השיפור של הטכניקה בסקוואט (כנראה ממתיחה ומחיזוק של השרירים הקדמיים במפשעה שלי) ולהתחיל ממוט ריק, עם "הדרכה" של מישהו צמוד.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא אם זה כאב שרירים, אני חושב שלפחות אצלי זה לא השריר.
המקור הוא האגן, כלומר או רצועה או העצמות. ההקרנות שלי הולכות לאיזורים בגב שנמצאים "על העצמות" ככה שגם אם אני רוצה אי אפשר לעסות אותם.
ברור שאני אעשה מתיחות ועיסויים באגן אבל אני מאמין שקודם כל השיפור של הטכניקה בסקוואט (כנראה ממתיחה ומחיזוק של השרירים הקדמיים במפשעה שלי) ולהתחיל ממוט ריק, עם "הדרכה" של מישהו צמוד.
אז אולי בכל זאת יש לנו דברים שונים :\ אני מרגיש עקיצות ועיסוי ספציפי על המקום נותן הקלה מידית ולפעמים מעלים לגמרי את הכאב, אבל אני מאמץ את השריר ביום יום ולכן קשה לאזור להחלים.אין ליה הקרנות לאזורים אחרים אבל אני כמעט בתוך שבשלב מסויים האזור היה דלקתי והתפשט לי לכל האגן\ירך.

אז אולי בכל זאת יש לנו דברים שונים :\ אני מרגיש עקיצות ועיסוי ספציפי על המקום נותן הקלה מידית ולפעמים מעלים לגמרי את הכאב, אבל אני מאמץ את השריר ביום יום ולכן קשה לאזור להחלים.אין ליה הקרנות לאזורים אחרים אבל אני כמעט בתוך שבשלב מסויים האזור היה דלקתי והתפשט לי לכל האגן\ירך.
עשיתי עיסוי עם כדור טניס, זה עוזר אבל לא להרבה זמן.
כנ"ל עם כרית חימום. עוזר לשעה שעתיים גג.
מה שכן אחרי הכירופרקט(אני עושה אצלו הרבה תרגילים בסגנון של פיזיותרפיה על השריר הקדמי של המשפעה) או המתיחה שאמרת לי לעשות יש גם כן הקלה רגעית.

• פותח/ת השרשור
עשיתי עיסוי עם כדור טניס, זה עוזר אבל לא להרבה זמן.
כנ"ל עם כרית חימום. עוזר לשעה שעתיים גג.
מה שכן אחרי הכירופרקט(אני עושה אצלו הרבה תרגילים בסגנון של פיזיותרפיה על השריר הקדמי של המשפעה) או המתיחה שאמרת לי לעשות יש גם כן הקלה רגעית.
אנחנו הרבה פעמים מנסים להמנע או להקל על הכאב ושוכחים שצריך גם להתחזק. אין הולך בכל הכוח לנסות להתחזק ולדאוג לטפל באזור בצורה מבוקרת, נראה מה יקרה. אומרים שסקוואט יכול להחלים מחלות...😛 סקוואט 45X3X10 מרגיש ממש טוב. התחלתי להתגלגל על הפוא רולר אפילו אחרי כל סט והכאב מינימלי. עדיין צריך לעבוד על עבודה עם הברך.
בנץ פרס 72.5 3X5 לא ציפיתי אחרת 😛
בטן 3X10
שבוע הבא אני אתחיל להוסיף דדליפט.

ניסיתי לעשות במכון עם הפואם רולר וממש הסתבכתי... מעדיף כדור טניס, אגב אם יש לך כדור טניס אז ממליץ לך לעשות בעמידה על הקיר, הרבה יותר נוח מאשר לשכח ולנסות לזוז.

אגב עם הפואם רולר/כדור טניס, לדעתך, המטרה זה ללחוץ כמה שיותר חזק על האיזור? או בעדינות? אחרי פעמיים שלוש המקום נהיה ממש רגיש וממש קשה לי מנטלית לעשות את זה שוב בלי לבכות כמו ילדה קטנה שלקחו לה את הברבי.

• פותח/ת השרשור
ניסיתי לעשות במכון עם הפואם רולר וממש הסתבכתי... מעדיף כדור טניס, אגב אם יש לך כדור טניס אז ממליץ לך לעשות בעמידה על הקיר, הרבה יותר נוח מאשר לשכח ולנסות לזוז.

אגב עם הפואם רולר/כדור טניס, לדעתך, המטרה זה ללחוץ כמה שיותר חזק על האיזור? או בעדינות? אחרי פעמיים שלוש המקום נהיה ממש רגיש וממש קשה לי מנטלית לעשות את זה שוב בלי לבכות כמו ילדה קטנה שלקחו לה את הברבי.
אם כואב לך כל כך הרבה סימן שאתה לא לוחץ במקום הנכון וחזק מדי. צריך גם לדעת איפה ללחוץ...העובדה שאתה לוחץ חזק ומכאיב לך לא אומר שאתה עושה נכון, אתה יכול סתם ללחוץ על גידים ורקמות רגישות ולא לקבל שות תועלת. אני מתגלגל על הפואם רולר אחרי כל סט שאני מרגיש את האזור ממש מעט (לפעמים רק כשאני מוסיף לחץ) ואני מתגלגל נקודתית על האזור הקטן והכאב נעלם.
סקוואט 50X3X10 טכניקה טובה מאוד רק שיש לי אתגר, רק כשאני מכריח ודוחף את הברכיים החוצה אני מרגיש סימטריה בסקוואט. אחרת כל הגוף נוטה ימינה ויש לחץ. מעניין מה יקרה במשקלים גבוהים יותר...
שבוע הבא יש לי מבחן סקוואט בקורס..חחחחח

אם כואב לך כל כך הרבה סימן שאתה לא לוחץ במקום הנכון וחזק מדי. צריך גם לדעת איפה ללחוץ...העובדה שאתה לוחץ חזק ומכאיב לך לא אומר שאתה עושה נכון, אתה יכול סתם ללחוץ על גידים ורקמות רגישות ולא לקבל שות תועלת. אני מתגלגל על הפואם רולר אחרי כל סט שאני מרגיש את האזור ממש מעט (לפעמים רק כשאני מוסיף לחץ) ואני מתגלגל נקודתית על האזור הקטן והכאב נעלם.
סקוואט 50X3X10 טכניקה טובה מאוד רק שיש לי אתגר, רק כשאני מכריח ודוחף את הברכיים החוצה אני מרגיש סימטריה בסקוואט. אחרת כל הגוף נוטה ימינה ויש לחץ. מעניין מה יקרה במשקלים גבוהים יותר...
שבוע הבא יש לי מבחן סקוואט בקורס..חחחחח
אני אנסה בעדינות ויותר לחפש איזורים רגישים, למרות שהלחיצות שהיו לי היו בול איפה שכואב וזה כן הרגיע לכמה זמן, פשוט יום אחרי באתי לעשות את זה שוב ואז זה היה יותר רגיש מקודם..
בהצלחה במבחן סקוואט!!! שבור רגל... או שלא...

תעשה לאט ובזהירות ואל תעמיס יותר משקל מהמינימום שצריך

אני אנסה בעדינות ויותר לחפש איזורים רגישים, למרות שהלחיצות שהיו לי היו בול איפה שכואב וזה כן הרגיע לכמה זמן, פשוט יום אחרי באתי לעשות את זה שוב ואז זה היה יותר רגיש מקודם..
בהצלחה במבחן סקוואט!!! שבור רגל... או שלא...

תעשה לאט ובזהירות ואל תעמיס יותר משקל מהמינימום שצריך
אני חושב שיתנו לי 60 או משהוא...אני אפמפם אותם 😛 אני חושב ש90% מהחבר'ה בקורס לא ביצעו סקוואט בחיים שלהם שזה קצת מטריד.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית