הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע למעוניינים - בלוגי אימונים מומלצים

StarDust

משתמש משקיע
6,045
1,273
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,290
6,045
1,273
תסביר לי משו

אתה מכיר תכניות שהן תחליף לSS וטקסס מבחינת רמת המתאמן , ויניבו טוטאל יותר גבוה ?

• פותח/ת השרשור
תסביר לי משו

אתה מכיר תכניות שהן תחליף לSS וטקסס מבחינת רמת המתאמן , ויניבו טוטאל יותר גבוה ?

טקסס היא תבנית של גלן, לא של ריפטו, אז לפחות תן קרדיט לבנאדם הנכון.
SS היא פשוט גרסה מחודשת של התכנית של ביל סטאר - the strongest shall survive. ביל סטאר היה מביא אנשים לפאוורקלין 130 ק"ג, שזה משקל שאנשים מסיימים איתו SS בסקוואט. פשוט ביל סטאר היה משקולן, והוא לימד אנשים לעשות פאוורקלין כמו שצריך: http://www.manlycurls.com/2012/02/starting-strength-truth-rippetoe-opinion-fitness/

אז יש לך גרסה יותר טובה לתבניות האלה למטרת פאוורליפטינג , או שפשוט צריך מאמן צמוד בשביל ההתקדמות שאתה מתאר ?

למה בדרך כלשהי כל הביקורת שלך קשורה למשקולנות של ריפטו ? ריפטו היה מאמן כח לא מאמן משקולנות, זה שהוא נכנס לתחום שלא שלו זה בעיה אחרת אבל עובדה שהתוכנית שלו עובדת ועובדת טוב מאוד, עובדה שהדרך בה הוא מלמד סקוואט ודדליפט ופרס זו הדרך שבה חצי עולם משתמש ומתקדם יפה מאוד

• פותח/ת השרשור
למה בדרך כלשהי כל הביקורת שלך קשורה למשקולנות של ריפטו ? ריפטו היה מאמן כח לא מאמן משקולנות, זה שהוא נכנס לתחום שלא שלו זה בעיה אחרת אבל עובדה שהתוכנית שלו עובדת ועובדת טוב מאוד, עובדה שהדרך בה הוא מלמד סקוואט ודדליפט ופרס זו הדרך שבה חצי עולם משתמש ומתקדם יפה מאוד

אין לי בעיה עם הטכניקות שריפטו מלמד בסקוואט, דדליפט ופרס. לא חסרות שטויות שהוא מדבר גם ב-PL. נתתי דוגמאות גם בלוג שלי.

טקסס היא תבנית של גלן, לא של ריפטו, אז לפחות תן קרדיט לבנאדם הנכון.
SS היא פשוט גרסה מחודשת של התכנית של ביל סטאר - the strongest shall survive. ביל סטאר היה מביא אנשים לפאוורקלין 130 ק"ג, שזה משקל שאנשים מסיימים איתו SS בסקוואט. פשוט ביל סטאר היה משקולן, והוא לימד אנשים לעשות פאוורקלין כמו שצריך: http://www.manlycurls.com/2012/02/starting-strength-truth-rippetoe-opinion-fitness/
אני סיימתי SS בפעם הראשונה ממוט ריק עד ל150X5 סקואט שזה מה שאתה לא הגעת אליו בכמה שנים של אימון
אז תפסיק עם המסע ציד הזה נגד ריפטו

• פותח/ת השרשור
אני סיימתי SS בפעם הראשונה ממוט ריק עד ל150X5 סקואט שזה מה שאתה לא הגעת אליו בכמה שנים של אימון
אז תפסיק עם המסע ציד הזה נגד ריפטו

איך המשקלים שזלי קשורים לעניין? אני גם התחלתי מ-SS. רק שאני לא מוכן לעלות 30 ק"ג מ-70 ל-100 או כמה שלא עלית.
אין לי בעיה עם SS, יש לי בעיה עם סגידה לרדנק דביל ונוכל: http://www.lbs.co.il/threads/44868/page-4#post-579859

כן, ביל סטאר היה מביא מישהו שלא התאמן בחיים לקלין של 130 תוך פחות מחצי שנה? (זה הזמן של SS פלוס מינוס)
וחוץ מזה, הכתבה הזו מפגרת מהיסוד. גם כי אני באמת ובתמים לא רואה שום דימיון בין SS לבין התוכנית של ביל סטאר, וגם אם התוכנית של ביל סטאר לוקחת אנשים לקלין של 130 אז היא ממש לא תוכנית למתחילים (כמו לתת למתחיל לעשות קורטה WTF)
הדבר השני זה שהוא מבקר את ריפטו על הjump and shrug. שזה משהו שהוא בכלל לא מלמד, אני לא יודע מאיפה הטיעון הזה צץ. הוא מלמד את הפאוור קלין כקפיצה עם מוט בידיים, ואומר בפירוש שהשראג זה משהו שאולי צריכים לשים עליו דגש ברמה מאוד גבוהה, אבל שבכל מקרה זה משהו שאתה עושה באופן טבעי. פחות מדימאס, אבל עדיין עושה.
והטענה השלישית, שSS זה כת... טוב, זו בעצם כבר לא ביקורת על ריפטו אלא על האנשים שאוהבים אותו. אז אין כאן ממש טיעון נגד SS.

אין בתוכנית של ביל סטאר בכלל דדליפט ופרס, המתכונת היא 5X5 לא אקרוס אלא עולה, הפאוור קלין מבוצע לפני הסקוואט, יש תרגילי עזר מתחילת התוכנית, מה הקשר בכלל. אולי התוכנית טובה, אין לי ניסיון איתה ואני יכול להניח שהיא יכולה להניב פירות. אבל מה הקשר בינה ובין SS רק אתה וכותב הכתבה מבינים.

אגב,
The Starting Strength routine is a weight training program which calls for training with a full-body emphasis 3 times per week using the Squat, the Power Clean and the Press exercises as the core to the routine.
כשבנאדם מתאר את SS בעזרת התרגילים העיקריים שלה ולא אומר שום דבר על דדליפט, הוא כנראה לא ממש יודע עליה הרבה.

• פותח/ת השרשור
אוי מאיפה להתחיל בכלל?
כן, TSSS זו תכנית המתחילים של ביל סטאר.
כן, פחות או יותר כל מאמן הרמת משקולות מביא מתאמנים שלו תוך בערך חצי שנה בלי סטרואידים, גלון חלב ליום, וכשהם רחמנא ליצלן עושים HB ומושכים "לא יעיל" מהרצפה לקלינים יותר כבדים מריפטו. ריפטו והמתאמנים שלו (כולל כאלה עם 4-5 פלטות) עושים קלין פחות מילדים ששוקלים 60 ק"ג פה בפורום למען השם, ושהמשקלים שלהם בתרגילי הכוח רחוקים שנות אור מזה.

ולגבי הדמיון בין התכניות - זה לא עניין של להוסיף/להוריד תרגיל זה או אחר, זה עניין של עקרונות.

הנה, המצאתי תכנית חדשה, אני גם רוצה למכור מיליוני עותקים של הספר שלי:
A - דדליפט, בנץ', פרונט סקוואט, כפיפות מרפקים.
B - פאוורסנאץ', סקוואט HB, פרס, חתירה.

נערך לאחרונה:
הנה, המצאתי תכנית חדשה, אני גם רוצה למכור מיליוני עותקים של הספר שלי:
A - דדליפט, בנץ', פרונט סקוואט, כפיפות מרפקים.
B - פאוורסנאץ', סקוואט HB, פרס, חתירה.
אממ... אז בעצם מה שאתה אומר זה שכל תוכנית שאיי פעם הומצאה היא גרסא של התוכנית של ביל סטאר. make sense

כן, TSSS זו תכנית המתחילים של ביל סטאר.
כן, פחות או יותר כל מאמן הרמת משקולות מביא מתאמנים שלו תוך בערך חצי שנה בלי סטרואידים, גלון חלב ליום, וכשהם רחמנא ליצלן עושים HB ומושכים "לא יעיל" מהרצפה לקלינים יותר כבדים מריפטו. ריפטו והמתאמנים שלו (כולל כאלה עם 4-5 פלטות) עושים קלין פחות מילדים ששוקלים 60 ק"ג פה בפורום למען השם, ושהמשקלים שלהם בתרגילי הכוח רחוקים שנות אור מזה.
לקלינים יותר כבדים מריפטו זה נחמד, כי התוכנית של ריפטו מתעסקת בכוח בעיקר, והרבה פחות בכוח מתפרץ. אבל לקלין של 130 קילו מאפס? תוך חצי שנה, בלי סטרואידים או גלון חלב? לא מאמין, ואם כן אז זה נטו מה שרק המאוד מאוד מבורכים גנטית עושים. אבל אני לא מאמין.
וכוח מתפרץ הוא לא העיקר בתוכניות של ריפטו. זה כמו שאני אבקר אותך שאלה עם הסנאצ'ים הטובים שאתה מדבר עליהם עושים DL יותר נמוך משל הדדליפטרים הטובים של ריפטו. מה הקשר מחט לתחת.

• פותח/ת השרשור
אממ... אז בעצם מה שאתה אומר זה שכל תוכנית שאיי פעם הומצאה היא גרסא של התוכנית של ביל סטאר. make sense

לקלינים יותר כבדים מריפטו זה נחמד, כי התוכנית של ריפטו מתעסקת בכוח בעיקר, והרבה פחות בכוח מתפרץ. אבל לקלין של 130 קילו מאפס? תוך חצי שנה, בלי סטרואידים או גלון חלב? לא מאמין, ואם כן אז זה נטו מה שרק המאוד מאוד מבורכים גנטית עושים. אבל אני לא מאמין.
וכוח מתפרץ הוא לא העיקר בתוכניות של ריפטו. זה כמו שאני אבקר אותך שאלה עם הסנאצ'ים הטובים שאתה מדבר עליהם עושים DL יותר נמוך משל הדדליפטרים הטובים של ריפטו. מה הקשר מחט לתחת.

הקשר הוא שריפטו מתיימר לדעת לעשות קלין יותר טוב ממאמני הרמת משקולות ולדעת גם מה ישפר את הקלין למתאמני הרמת משקולות.
מנגד, מאמני הרמת משקולות לא שואפים להטיף לריפטו איך לעשות בנץ', ואיזה וריאציות של תרגילים ישפרו לו את הבנץ'.
ולא כל תכנית שאי פעם הומצאה היא גרסה של ביל סטאר, כל תכנית שתהיה מבוססת על העקרונות של ביל סטאר (מבנה תכנית של סקוואט,לחיצה,משיכה מהרצפה,1-3תרגילי עזר ובסכמות של 3 ו-5 חזרות (יכול להיות פירמידה או אקרוס) היא תכנית שהיא ורסיה של ביל סטאר. גם טקסס מבוססת על עקרונות של ביל סטאר.

בעזהי"ת

לא מזמן הצעתי את הגירסה הזו לטקסס מת'וד. גם את SS אני כותב במתכונת דומה.

ואם כבר הוזכר כאן PC, אז למרות שהוא מלמד התפוצצות - היא פחות רלוונטית לדדליפט (היה מעניין בשבילי לקרוא את Zatsiorsky, בהסבר מדוע elite וויטליפטרים מתחילים יחסית לאט מהרצפה: ככל שהמהירות של חפץ עולה, כך אפשר פחות להפעיל עליו כוח. לכן ההתפוצצות העיקרית מתחילה בגובה בו יש למרים את שיא הכוח, ולא לפני כן!), לעומת דדליפט מהיר שכן רלוונטי - ובתוספת עובד על הגריפ ועוד רכיבים נוספים מהדדליפט - שוב: לעומת PC)

הקשר הוא שריפטו מתיימר לדעת לעשות קלין יותר טוב ממאמני הרמת משקולות ולדעת גם מה ישפר את הקלין למתאמני הרמת משקולות.
מנגד, מאמני הרמת משקולות לא שואפים להטיף לריפטו איך לעשות בנץ', ואיזה וריאציות של תרגילים ישפרו לו את הבנץ'.
ולא כל תכנית שאי פעם הומצאה היא גרסה של ביל סטאר, כל תכנית שתהיה מבוססת על העקרונות של ביל סטאר (מבנה תכנית של סקוואט,לחיצה,משיכה מהרצפה,1-3תרגילי עזר ובסכמות של 3 ו-5 חזרות (יכול להיות פירמידה או אקרוס) היא תכנית שהיא ורסיה של ביל סטאר. גם טקסס מבוססת על עקרונות של ביל סטאר.
הוא מבקר את המשיכה הראשונה, ועדיין לא הבנתי למה אתה תמיד מתייחס למי טוען ולא למה טוען.
ואני שמח על כך שהסכמנו שלא רק SS היא גרסא של התוכנית של ביל סטאר, אלא כל תוכנית, לאור העובדה שמהיום כל תוכנית שעובדת במתכונת של 3-5 חזרות היא גרסא של התוכנית של ביל סטאר. לא ידעתי שהוא רשם פטנט על מספר החזרות הזה.
"סקוואט, לחיצה, משיכה מהריצפה" - זה לא מה שבתוכנית של ביל סטאר. בתוכנית שלו זה משיכה מהריצפה, סקוואט, לחיצה. אז למעשה מה שדומה ביניהן זה רק מספר החזרות, אז כל תוכנית שמשתמשת במספר 5 היא גרסא של ביל סטאר. YAY

הjump and shrug שבמאמר זו סתם הנפצה, אין שום קשר בין זה ובין איך שריפטו מלמד את הפאוור קלין.

והביקורת על הקהילה שלו לא באמת מעניינת, אז למעשה שתי הטענות המרכזיות שלו סתם תלושות מהמציאות. אחלה מאמר להשען עליו!

בעזהי"ת

לא מזמן הצעתי את הגירסה הזו לטקסס מת'וד. גם את SS אני כותב במתכונת דומה.

ואם כבר הוזכר כאן PC, אז למרות שהוא מלמד התפוצצות - היא פחות רלוונטית לדדליפט (היה מעניין בשבילי לקרוא את Zatsiorsky, בהסבר מדוע elite וויטליפטרים מתחילים יחסית לאט מהרצפה: ככל שהמהירות של חפץ עולה, כך אפשר פחות להפעיל עליו כוח. לכן ההתפוצצות העיקרית מתחילה בגובה בו יש למרים את שיא הכוח, ולא לפני כן!), לעומת דדליפט מהיר שכן רלוונטי - ובתוספת עובד על הגריפ ועוד רכיבים נוספים מהדדליפט - שוב: לעומת PC)
שאלה.
אם על מנת שהמוט יגיע לגובה שבו אתה יכול לתפוס אותו הוא צריך לנוע לפחות במהירות X עד שהרגליים שלך מתנתקות מהריצפה (הרגע שבו אתה מפסיק לייצר כוח למוט).
אתה מעדיף להאיץ אותו ממהירות X-Y או X-2Y ?
אני הייתי מעדיף להאיץ אותו ממהירות גבוהה יותר, כי ככה נשארת לי פחות עבודה לעשות.

ברגע שבו לליפטר יש את שיא הכוח, הוא צריך להשתמש בו - אם המוט כבר נע מהר, הכוח הזה יאיץ אותו רק מעט. אם המוט עדיין נע לאט, הכוח הזה יאיץ אותו יותר. אבל זה לא משנה, כי בסופו של דבר מעניינת המהירות הסופית אליו הוא מגיע כאשר מופסקת העברת הכוח אל המוט, שזה קורה כשהליפטר מנתק מגע עם הריצפה. ע"י משיכה ראשונה מהירה, המהירות הסופית תהיה מהירה יותר תחת אותו משקל נתון, מאשר ע"י משיכה ראשונה אטית מכוונת, כלומר אי ניצול כוח בו אתה יכול להשתמש. זו פיזיקה מאוד פשוטה.

תקרא את מה שזאפטה דבר עליו לפני שאתה רץ למסקנות.
המשיכה ה"איטית" היא בסגנון (שנייה 14):

Fast, Faster, Fastest.

לא הבנתי מה אתה רוצה
הוא הביא טענה למה למשוך את המשיכה הראשונה לאט יותר ממה שאתה יכול
ואני טוען שזה פחות אידיאלי

זה שהמהירות כל הזמן עולה זה לא קשור, וזה ברור שאתה לא יכול שחמשת הס"מ הראשונים ימשכו יותר מהר מחמשת הסנטימטרים השניים
זה בכל מקרה גם לא "בכוונה", פשוט ככה זה מתבצע, אתה מאיץ אותו כמה שיותר עד שאתה כבר לא יכול לייצר כוח למוט, ומקווה שזה מספיק טוב כדי לתפוס אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית