Resource icon

Everything is Bigger in Texas II

ממש לא דואג, רק רוצה להכיר את המתחרים 😛

מה שקורה תמיד. הכל הולך גרוע 😆

זה בגלל שלא מעודדים אותך מספיק, אתה לא גדל בסביבה תומכת - אם היית אצלנו כבר היית מרים את ה-220 😃

קורטה עצימות #9: בנץ'

התכנון היה 100% 1RM יעד. התחממתי, שמתי את המשקל...מוריד את המוט, לוחץ - ונתקע במשך כמה שניות בנקודה הדביקה שלי, אין סיכוי.

אחרי הכשל נחתי כמה דקות וניסיתי עוד פעם - כמובן שלא עלה.

יש לי אינסוף תירוצים - הייתי חולה שבוע שעבר ופספסתי את אימון העצימות של הבנץ', עומס בעבודה, עבר הרבה זמן מאז שלחצתי משקל נורמלי, עבר יותר מדי זמן מבלוק הנפח וכו' וכו' אבל בסופו של דבר - אני חלש ופורש לבילדינג.

אני אעשה קצת בנץ' נפח ביום חמישי הקרוב ואנסה ביום שלישי שוב את אותו המשקל - נראה כבר מה נעשה אח"כ.

אחרי הכשל עשיתי עוד חמישיה עם 70% אבל הרגשתי כבר די שרוף, סקוואט קליל 3X3 60%, שלשה בדדליפט עם 60% ועוד הרבה סינגלים עם 85% ואח"כ עם 77% בשביל לעודד את עצמי.

מחזיק לעצמי אצבעות לקראת אימון הדדליפט ביום חמישי, עדכונים בהמשך 😃

תודה 😃 הכתף מציקה,אני אקח הפסקה מבנץ בזמן הקרוב.. מתי נראה אותך באימון?
הבנתי, החלמה מהירה לכתף..
אני מאוד מקווה שביום ראשון, אבל השבוע אני שוב קצת חולה אז מקווה שזה יעבור...

אלון, איפה אתה?

מיום חמישי שבוע שעבר לא התאמנת? 😡

טוב, אלון נעלם כאילו בלעה אותו האדמה אז אני אעדכן מה היה בשלושת האימונים האחרונים בבלוק העצימות של קורטה.

האם הצלחתי לשבור שיאים? מי הצליח לעצבן אותי? כמה יבגני שתה אתמול בלילה? Stay Tuned! 🕴

אימון יום חמישי שבוע שעבר - עצימות #10 - דדליפט

התכנון הוא סוף סוף לנסות את היעד שהצבתי בתחילת קורטה - לשפר את ה-1RM שלי ב-10 ק"ג.
בינתיים הסקוואט שבר שיאים והדדליפט שופר רק ב-5 ק"ג, חושב על החזרה הבודדת הזו במהלך כל היום..

מתחמם כהרגלי, שם בריטני ספירס בנגן MP3, מעמיס את המשקל 100% 1RM יעד ונכנס לרייג' 😃

מתחיל להרים, מצליח לנתק את המוט מהרצפה - ופתאום הפחד השתלט עלי, לא הצלחתי לגייס את כל הכוח שלי להרמה.
אני אבחר לצטט את מורפיאוס מהמטריקס, נתתי לשלושה דברים להכתיב את ההרמה - Fear, Doubt and Disbelief.

לא עמדתי לוותר כל כך בקלות על ה-1RM שלי, נחתי כמה דקות - נכנסתי שוב למצב 1RM הודות לבריטני, אוחז במוט - מנסה להרים - וכלום, הפעם אפילו לא התנתק.

ואז קרה משהו שמאוד עיצבן אותי - מישהו שמתאמן איתנו התחיל לומר לי "עזוב, זה לא היום שלך", והמשיך עם איזו שטות על הפוטנציאל הגנטי שלי ושאני כבר קרוב לקצה.

עכשיו, אני בדר"כ בנאדם מאוד רגוע, אבל יש גבול - לא רק זה שהייתי מעוצבן מהעובדה שלא הצלחתי להרים את המשקל אני לא צריך לשמוע את הגישה התבוסתנית הזו כשעדיין לא סיימתי לנסות.

בקיצור - היו מכות וזרקתי אותו דרך הזכוכית של החד"כ 😃

סתם, לא באמת - אבל העמדתי אותו במקומו על הגישה הלוזרית הזו.

לצערי לא הצלחתי לנתב את הזעם שלי למוט (הרגשתי כבר די שרוף להיום), המשכתי עם כמה סינגלים בין 85% ל-93% מהיעד.

בנוסף לסאגת הדדליפט - עשרה סטים של חמש חזרות בבנץ' עם קצת יותר מ-70%. אין כמו נפח בנץ' בשביל לשפר את ההרגשה.

האימון ביום ראשון לא התקיים עקב אילוצים וביום שני הלכתי לרופאת משפחה להוציא אישור ולחדש מנוי לחד"כ - אני מכריז בזאת על סיום עצימות סקוואט.

התכנון לשבוע העוקב - יום שלישי ניסיון נוסף עם הבנץ' שנכשלתי בו וביום חמישי - דדליפט וסיום בלוק העצימות.

אימון יום שלישי - עצימות #11 - בנץ'

שמח וטוב לב הגעתי לחד"כ עם כוחות מחודשים, נחוש בדעתי לשבור סוף סוף את המחסום בבנץ'.
היום היה מאוד לא אופטימלי - לא היתה לי דקה אחת פנויה במהלך היום כי ישבתי עם מישהו מול המחשב כמה שעות רצופות, ארוחת הצהריים שלי היתה חומוס עם עוף במסעדה (לא מספיק אוכל) ולא זללתי כהרגלי שתי מנות עוף/שמונה יוגורטים/טונה עם שלוש ביצים וכו'.

מתחיל להתחמם - וכבר בחימום אני מרגיש אותו...את הכוח..הרבה יותר חזק משבוע שעבר - מעניין 😃

העמסתי את משקל העבודה המתוכנן, 5 ק"ג מעל ה-1RM הקודם שלי - והחלטתי לחכות כמה דקות לאלון (הוא הספוטר הקבוע).

מחכה, מחכה...ומי לא בא? 😡

יבגני נחלץ לעזרתי ומוציא איתי את המשקל, מרגיש כבד.. מתחיל להוריד, ידיים חלשות ורועדות - אבל אני מרגיש את הכוח.
מחכה לנגיעה בחזה.

המוט נוגע - ואני נותן את כל מה שיש לי.. גריינדר... ננעל!

איזה כיף, חשבתי ללכת הביתה אחרי ה-PR כמו ג'ים וונדלר אבל אין כזה דבר שבוע אימונים בלי סקוואט, החלטתי לעשות קצת סינגלים בשביל הכיף עד שיימאס לי.

הסינגל הכבד ביותר היה 5 ק"ג פחות מהשיא שנקבע שבוע שעבר אבל לצערי לא היה לי את הרייג' וביציאה מהבור הרגשתי שלא ישבתי מספיק אחורה - הכשל הכבד ביותר שהיה לי בראק, לא כזה נורא - העיקר שהדדליפט ביום חמישי יעלה, מחזיק אצבעות.

בינתיים:
שיפור של 15 ק"ג בסקוואט
שיפור של 5 ק"ג בבנץ'
שיפור של 5 ק"ג בדדליפט (צריך להיות 10! אני רוצה 10!)

אימון היום - עצימות #12 - דדליפט

הפעם הגעתי שמח יותר מבדר"כ כי סיימתי משהו בעבודה ואכלתי לא רע בכלל, הרמתי את המשקל שאני עומד לנסות להרים היום מאות פעמים בתוך הראש שלי, אני יודע שאני יכול.

מגיע לחד"כ - אין מוט אולימפי פנוי, ואין אף אחד מאנשי הכוח! שאלתי בחור שבדיוק שם את המגבת שלו על אחד הספסלים של הבנץ' בשיפוע אם איכפת לו שאני אחליף לו את המוט, במקום לענות כמו בנאדם כן או לא (אין לי בעיה עם לא, גם אני הייתי אומר לא) הוא התחיל להפציץ אותי בשאלות למה אני רוצה לקחת את המוט ומה ההבדל בין המוטות ולמה אני רוצה דווקא את המוט הזה וכמה הוא שוקל לעומת אחרים, הסברתי לו אז הוא אמר "טוב, אם הוא כל כך טוב אז אני רוצה לעשות איתו" ואז הוא עשה מה שנדמה היה כמיליון סטים עם 50 ק"ג.

אחרי רבע שעה של ייבוש (לא נורא, לא ממהר) הצלחתי להשיג את אחד ממוטות האלייקו האהובים והתחלתי להתחמם כשעוד מישהו עובד איתי על המשטחים (הבחור שאמר לאלון שהוא צריך לעבוד על פלג גוף עליון) - מרגיש די טוב בחימום, עושה כמה סינגלים עם 77%/85% בשביל להרגיש את התנועה - התפוצצות טובה, סה"כ לא רע בכלל.

אחרי כל סינגל צריך לגלגל את המשקל אחורה בשביל לתת לבחור השני לעבוד - קצת באסה, אבל לא נורא.

סינגל אחרון עם 88.5% - הרגשתי את המשקל, אבל לא כבד. שומע בין השירים שאני מעביר ב-MP3 כל מיני מלמולים מאנשים שאני לא מכיר סביבי על כמה משקל יש על המוט ואיך אני מצליח להרים את זה, מרגיש כמו בקרקס - איפה כל אנשי הכוח שלי..

מעמיס את המשקל - הבחור שעצבן אותי שבוע שעבר (אלכס) נמצא אבל אני לא נותן לו הזדמנות לדבר איתי בכלל - משאיר את האוזניות בין הסטים ומתחיל לפסוע ברחבי החד"כ.

נכנס לסטאפ, וכבר כשאחזתי במוט עם יד שמאל ידעתי מה יקרה 😃

לוקח נשימה, עוצר אותה בפנים - ומתחיל לעשות את מה שאני יודע לעשות - מרגיש את כל המשקל על העקבים...יופי 😃

עובר די מהר את הנקודה הדביקה שלי, וברגע שזה קרה - למשקל לא היה סיכוי מול הגב שלי - סוף סוף, ננעל. 🤘

נאמר לי אחרי הסט משני אנשים שהמוט עלה ממש מהר והאמת היא שהיה יותר קל מה-98% שהיה לפני שבועיים, הטכניקה גם היתה טובה יותר והייתי די מהיר - אין כמו תחושת האושר אחרי PR, עשה לי את הסופשבוע.

אחרי הדדליפט שוב עשיתי נפח בבנץ', הפעם 11 סטים של חמש חזרות עם אותו משקל של שבוע שעבר, למה 11? כי אני יכול 😵‍💫🥊

סיכום קורטה:
סקוואט - שיפור של 15 ק"ג (5 ק"ג יותר מהמתוכנן)
דדליפט - שיפור של 10 ק"ג (=יעד)
בנץ' - שיפור של 5 ק"ג (=יעד)

מה הלאה? לא ידוע. יש מילואים של שבוע בסוף החודש, קשה לי להתחייב לעוד סבב של קורטה ולאימונים שחורגים משלוש שעות, אולי עוד סבב של סמולוב ג'וניור קליל בשביל לנוח - אחליט בסופ"ש 🤩

נתתי מוניטין מוקדם מידי.. חח
מה עם המשקלים בפועל ???

אני לא יכול להתמודד עם בהמות משא טיבטיות כמוך, כרגע הדדליפט שלי 10 ק"ג יותר משל קולדפייר - אנחנו עושים תחרות במחלקה הגריאטרית מי מגיע ראשון ל-300 (הדרך עוד ארוכה) 😃

חחח בהצלחה עם זה, אבל מה יש להתמודד- אני לא מתכוון להפריע בהעלאת הסרטון/עריכת ההודעה שלך

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית