הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה SS ו 5X5 הן תוכניות גרועות למתחיל

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך
יפה

סוגיה נכונה אתה מעלה.

ולדעתי הדרך והגישה למתחילים שאתה מציג היא נכונה.

מעטים יהיו אלו שיוכלו להתמודד עם תכניות ליניאריות שלמות בהתחלה

המעבר המדרגי הוא הנכון

• פותח/ת השרשור
אחלה, תודה לכולם, אשמח אם תשתפו, תגיבו בתוך הלוג ותעשו לייק

בתור מתאמן בSS אני מסכים עם הדעה שלך
וזה נכון, ראיתי כמה ילדים בערך בגיל שלי(16) שגם עושים\עשו SS כשהתאמנתי עוד בטכניון ובאמת הייה נראה כאילו הם לא יודעים כלום מהחיים שלהם
יש גם ילדים בפורום כספ שהצעתי להם לעבור לפה לבקש יעוץ על הטכניקה וכו' אבל כמובן האגו שלהם בשמיים והם לא מקשיבים

אני חושב שזה תקף לעיתים נדירות במידה ויש לך מאמן טוב שנמצא איתך פיזית. וכשזה תקף זה בד"כ לחבר'ה צעירים, שעוד לא שולטים בגוף שלהם ממש טוב.

אני דווקא חולק (באופן חלקי) על הקונספט המוצג.
טכניקה גרועה ניתן לשפר. ייקח מספר חודשים בהם עליית מסת השריר לא תהיה כמעט מורגשת ולא תהיה אולי תכנית לינארית אבל אני לא מצליח למצא שום הצדקה "לשחק במכונות". לא תורם שום דבר לטכניקה ומגדיל את הסיכון לפציעה מאחר והתרגילים לא טבעיים.
דווקא ילדים בני 16 הם בעלי פוטנציאל עדיף ללימוד טכניקת לחיצות ומשיכות (ראית פעם בן 4 עושה סקוואט - מושלם!).
מאמנים גרועים זו כבר בעיה בפני ורעה חולה במרבית חדרי ההכושר, יש לי הרגשה שהחוסר בהדרכה נכונה תורם לא מעט למצב שתיארת בייחוד עם מצרפים לכך את הלחץ ל"כאן ועכשיו" של מתאמן בן 16. לא מכונות...

לא מסכים.
לדעתי הבסיס לSS ולשאר התוכניות האחרות הוא משמעת ובגרות. אם אתה מתחיל ממשקל שהוא באמת קל(כמו שצריך לעשות), מתמקד בעלייה הדרגתית במשקלים ולא בא בגישה 'זה קל לי והאימון קצר, אז בוא אוסיף עוד XYZ/אשים עוד משקל על המוט עד שיהיה קשה'. הבגרות גם מתבטאת בזה שבשנייה שהטכניקה נהיית לקויה, המתאמן שם את האגו בצד ומאפס את המוט.
הבעיה של מתחילים זה תזונה לקויה, חוסר משמעת והכי חשוב לדעתי-ציפיות.
מתאמנים מתחילים מצפים להרבה מאוד מהתכניות האלה ומצפים ששינויים יבואו. ומהר. טעות.
אני לא חושב שאם תוסיף עוד תרגילים(במכונות בין היתר)יהפכו את המתאמן לטוב יותר. אין ספק שנדרשים תרגילי עזר, אבל השלד של התכנית צריך להיות דדליפט, בנץ' פרס וסקוואט.
לגביי הטכניקה- בהנחה שמתאמן מתחיל ממשקל אפסי את התכנית, והוא מקפיד על טכניקה טובה מהיום הראשון של במכון אני לא רואה שום סיבה שיהיו לו עיקובים מיותר בטכניקה. להפך, לדעתי בשיטה כזו הוא ילמד טוב יותר את התרגילים.

אתה לא כותב שהן גרועות,אתה מתכוון שהן פשוט לא רלוונטיות בגלל שמתאמן מתחיל פשוט לא יהיה מסוגל לבצע את התרגילים האלה בהתחלה
אז אתה נותן לו תרגילים שכן יהיה מסוגל לבצע ובאותו זמן ילמד את הטכניקה של הסקוואט,דדליפט,בנץ פרס ועוד...
גרוע זו לא המילה המתאימה

• פותח/ת השרשור
צריך קודם ללמוד את הטכניקה של התרגילים ולתרגל הרבה במשקלים קלים
במקביל אפשר לעשות תרגילים אחרים עם דאמבלים ומכונות
ולאט לאט לעבור לתוכנית כוח רק אחרי שהטכניקה בתרגילי בסיס טובה

מחזק את MOO אני תמיד טענית ש SS זה דבר גרוע למתחילים וחטפתי פה ביקורות ומוניטין שלילי... למרות זאת לא נשברתי ואני המשיך וממשיך להגיד את זה בכול הזדמנות אפשרית.

אחלה מאמר MOO

מחזק את MOO אני תמיד טענית ש SS זה דבר גרוע למתחילים וחטפתי פה ביקורות ומוניטין שלילי... למרות זאת לא נשברתי ואני המשיך וממשיך להגיד את זה בכול הזדמנות אפשרית.

אחלה מאמר MOO
היא לא גרוע למתחילים, היא למתחילים, אבל לא לאנשים שלא דרכו יום אחד בחד"כ. בן אדם שעובד במשך חודשיים על הטכניקה שלו, עדיין עונה על ההגדרה של מתאמן מתחיל, ויסכימו איתו פה כולם.

אני ישר התחלתי לעשות ss וממש לא הכנסתי אגו לתוכנית. ולא היתה לי מי יודע הכוונה וייעוץ חוץ מהאינטרנט, כמה אנשים פה ושם וניסיון עם הזמן. אני לא עולה באופן קבוע במשקלי עבודה אבל אני כן עולה ואני מרגיש טוב למרות שאני מודה שהטכניקה שלי לא הכי מושלמת אבל גם לא גרועה. בכללי אמרת דברים מאוד נכונים. וזה מה שאני אוהב בספורט - אין "נוסחה" אחת ויש תחליף לכל דבר. לכל ד-ב-ר חוץ מלדבר אחד:
רצון.

אני מניאק אם לא היו כמה וואנה בי בילדרים שראו את הכותרת ושמחו בלב שהינה יש להם תירוץ לעשות ABC למרות שהסקוואט שלהם 60 קילו.
זה לא תירוץ אבל גם לא יעיל.
צריך הבנה רחבה ועמוקה כדי לקבל תכניות שבסיסן הוא כוח כחלק מרוטינת האימונים הכללית. אין אבסולוט מוחלט, וכמו שהוצג פה יש אבני בסיס חשובות יותר שצריך לשלוט בהן לפני שבכלל מדברים על איזו תוכנית עושים.

גם abc אפשר לעשות ככוח או בוריאציה משתלמת אחרת. מי שלא יודע כיצד למנף תכנית כזו או אחרת לטובתו - זו כבר בעיה בסיסית. זה לא משנה איזו תוכנית זו בעיקרון.

אני עשיתי תקופה abc 5 אימונים בשבוע שמותאם לצרכים שלי וזה היה נפלא

זה לא שהתוכנית לא מתחילה למתאמן מתחיל פשוט צריך ללמד אותו טכניקה נכונה לפני

אוקי , מסכים , בן אדם שרק נרשם לחדר כושר לא אמור בכלל לחשוב על SS (אלה אם בא לו לא לנצל תמנוי עד הסוף).
וגם אדם שכבר התאמן תקופה בחדר כושר אפילו שנים , אני ממליץ לו לטובתו הבריאותית , אם הוא רוצה להגיע לגיל שיבה טובה בכבוד לקחת מדריך יעודי לצורך העניין (לא השמוקים של החדר כושר זה ברור אני מקווה) ולשים לב טוב טוב למה שהוא אומר , ולחלום על זה בלילה , לחשוב על זה שהוא בשרותים, ולחזור על זה שוב ושוב כמה שהוא יכול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית