הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחרי ss

Rabbit nervous

משתמש קבוע
1,215
111
נק' מוניטין:
384
1,215
111
הרקולס
כך לפני המון זה נפצעתי קשה בגב....
אחרי שיקום של שנה חזרתי להתאמן.
משהוא כמו 3 חודש לא רצופים (צבא).
העלתי 13-14 קילו. עליתי בערך 8-10% אחוז שומן כיום על 25+.
משקלי
Hb 120 3*5
Dd 150 1*5
לחיצה חזה 95 3*5 עם עצירה.
פרס בישיבה 3*5 67.5
מתח 3*5 12.5 קילו.
משקל גוף 92
גובה 180
יודע שלא מיצאתי את התוכנית, אבל התזונה לא הייתה טובה ואני מתחיל לאבד מוטיבציה.נראה לי הזמן לחתוך.
איזה תוכנית אתם ממליצים לי להמשיך חיטוב
בעקרון אני רוצה להריץ חיטוב אחרי שבועיים נטרלי
וב16 אחוז שומן להתחיל להריץ קלן.
הטכניקה שלי סבירה ברוב התרגלים אני רוצה לשאוף לשפר אותה בחיטוב, שמסה הבאה הייה הכי קרוב ל100%.

נערך לאחרונה:

יותר מידי גרסאות ואשכולות לא מבין איך התוכנית אמורה להיות, אני דיסלק עזרה ?[/quote]
יש לה מאמר בפורטל
אני עדיין באמצע SS אז אני לא יודע עליה הרבה
רק קראתי את המאמר פעם פעמיים

יותר מידי גרסאות ואשכולות לא מבין איך התוכנית אמורה להיות, אני דיסלק עזרה ?
יש לה מאמר בפורטל
אני עדיין באמצע SS אז אני לא יודע עליה הרבה
רק קראתי את המאמר פעם פעמיים[/quote]

באנגלית:
http://stronglifts.com/madcow/5x5_Program/Linear_5x5.htm

לינק לתוכנית בפורטל שלנו.
עוד לינק לתוכנית.
לינק לאקסל לחישוב המשקלים.

• פותח/ת השרשור
יש לה מאמר בפורטל
? י עדיין באמצע SS אז אני לא יודע עליה הרבה
רק קראתי את המאמר פעם פעמיים

באנגלית:
http://stronglifts.com/madcow/5x5_Program/Linear_5x5.htm

לינק לתוכנית בפורטל שלנו.
עוד לינק לתוכנית.
לינק לאקסל לחישוב המשקלים.[/quote]
תודה.....
שאלה שלי אחרי זה מתהפף ל b פעמיים בשבוע?
או נשאר כך ?

לא, נשאר כך - אימון ראשון 5x5 פירמידה, אימון שני 4x5 פירמידה קלה, אימון שלישי 4x5 לקראת סט כבד (PR) עם שלוש חזרות - ואז backoff של שמונה חזרות. משקלים עולים משבוע לשבוע.

אפשר להוריד את ה-backoff לקראת סוף החיטוב אם אתה עייף, חלש או רואה שחור בעיניים.

לא, נשאר כך - אימון ראשון 5x5 פירמידה, אימון שני 4x5 פירמידה קלה, אימון שלישי 4x5 לקראת סט כבד (PR) עם שלוש חזרות - ואז backoff של שמונה חזרות. משקלים עולים משבוע לשבוע.

אפשר להוריד את ה-backoff לקראת סוף החיטוב אם אתה עייף, חלש או רואה שחור בעיניים.

הכל בהומור אין לי בעיה עם שחורים.

45461384.jpg

45461407.jpg

מעניין איך פיל הית' וקאי גרין מתאמנים, כנראה אין להם מראות במכון.

התקדמות שבועית גם בחיטוב? בפורטל אמרו לא לעשות את זה

התקדמות שבועית גם בחיטוב? בפורטל אמרו לא לעשות את זה

אפשרי בהחלט להתקדם במשקלי העבודה בחיטוב, במיוחד בהתחלת הקריירה. כמובן שזה תלוי בהרבה משתנים נוספים.

שיפור במשקל העבודה יכול להגיע משיפור טכניקה או גיוס מס' רב יותר של יחידות מוטוריות, לא בהכרח מהיפרטרופיה.

אני גם אוסיף ואומר שלעיתים במעבר ללינארית הגוף מותש מהתוכנית הקודמת, ה5RM שהדגמת בסיום התוכנית הקודמת הוא לא ה5RM ה"אמיתי" שלך (אם אפשר לקרוא לזה ככה). אתה יכול לעבור את ה5RM הקודם שלך אם תיתן לגוף לנוח ממשקלי שיא - כמו שעושים בשבועות הראשונים בכל תוכנית כוח.

אני חושב שהוא התכוון ש 'B' שהוא פרס ודדליפט, הופך להיות ה A שלך שבוע אחרי זה (אני גם מעוניין לדעת את זה)
כלומר:

שבוע 1:
A: סקוואט, בנץ, חתירה
B:סקוואט, פרס, דדליפט
A:סקוואט, בנץ, חתירה

שבוע 2:
A:סקוואט, פרס, דדליפט
B:סקוואט, בנץ, חתירה
A: סקוואט, פרס, דדליפט

האם ככה זה עובד או נשאר כמו בשבוע 1 כל הזמן?
@incin

אני חושב שהוא התכוון ש 'B' שהוא פרס ודדליפט, הופך להיות ה A שלך שבוע אחרי זה (אני גם מעוניין לדעת את זה)
כלומר:

שבוע 1:
A: סקוואט, בנץ, חתירה
B:סקוואט, פרס, דדליפט
A:סקוואט, בנץ, חתירה

שבוע 2:
A:סקוואט, פרס, דדליפט
B:סקוואט, בנץ, חתירה
A: סקוואט, פרס, דדליפט

האם ככה זה עובד או נשאר כמו בשבוע 1 כל הזמן?
@incin

רק ABA ממה שהבנתי..

נערך לאחרונה:
דבר ראשון, הייתי רוצה להדגיש שהגרסא של הלינארית שידועה בכינוי "מדקאו" אמנם מבוססת על המודל של סטאר עם יום כבד, יום קל ויום בינוני (HLM), אבל בתוכנית המקורית של סטאר היו רק שלושה תרגילים (סקוואט, בנץ', פאוור קלין) שנעשו במתכונת של 5x5 בכל אימון עם שינויים במשקל העבודה בשביל ליצור יום "כבד", יום "בינוני" ויום "קל".

שימוש ביום נפח ויום עצימות שמור למתכונת טקסס, שהיא התוכנית הלינארית האהובה עלי. במדקאו הנפח מפוזר על פני כל השבוע, ובנוסף אין עבודה אקרוס - שמקשה על כושר ההתאוששות. הסיבה שאין עבודה אקרוס ושהתוכנית יחסית "קלה" היא בגלל שהתכנון המקורי לקח בחשבון אימוני פוטבול במקביל לאימוני כוח - מה שעושה אותה טובה לתקופות בהן ההתאוששות לא אופטימלית (בניגוד מוחלט לטקסס).

לגבי פרס - ישנה התקדמות לינארית משבוע לשבוע ביום ה"קל", הבנץ' שמור לימים הכבדים והבינוניים - כן, התוכנית נותנת דגש לבנץ' על פני הפרס במחשבה שהתקדמות (או שימור) הבנץ' יתרמו גם לשימור הפרס.

לגבי הדדליפט - כמו שכבר כתבתי, בתוכנית המקורית של סטאר לא היה דדליפט. אתם יכולים לשאול (ובצדק) מה לעזאזל הדדליפט עושה ביום ה"קל" ולא ביום הכבד או הבינוני. זו יכולה להיות בעיה לחלק מהאנשים לתרגל דדליפט פעמיים בשבוע (בינוני+כבד) ב-on season או כשנמצאים בגרעון קלורי, או לחלופין לבצע דדליפט כבד בימים בהם יש סקוואט כבד - אבל יש כאן מרחב תמרון. אם אני הייתי בוחר לעשות את התוכנית כנראה שהייתי מעביר את הדדליפט ליום הכבד, מעיף את החתירה ושם סומו דדליפט ביום הבינוני ודדליפט רומני ביום הקל.

לסיום, הנה הגרסא של ריפטו (מהמהדורה השלישית של PPST) לתוכנית הלינארית של סטאר:

(כזכור, אין עבודה אקרוס)
יום כבד: 5X5 סקוואט, 5X5 בנץ', 1X5 דדליפט
יום קל: 3X5 סקוואט קל, 3X5 פרס, 3X3 פאוור קלין
יום בינוני: 5X5 סקוואט בינוני, 3X5 בנץ' באחיזה צרה (או פוש פרס/אינקליין), 3X5 SLDL

אם יש בעיות התאוששות מהדדליפט, אפשר להחליף את הדדליפט בין השבועות (שבוע ראשון - דדליפט, שני - דדליפט באחיזת סנאץ', שלישי - ראק פולס, רביעי - SLDL).

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון, הייתי רוצה להדגיש שהגרסא של הלינארית שידועה בכינוי "מדקאו" אמנם מבוססת על 3X5 SLDL

אם יש בעיות התאוששות מהדדליפט, אפשר להחליף את הדדליפט בין השבועות (שבוע ראשון - דדליפט, שני - דדליפט באחיזת סנאץ', שלישי - ראק פולס, רביעי - SLDL).

בתוכנית: מחליף מתח במקום חתירה.
מוסיף כפיפת ופשיטת מרפקים
אירובי מכניס 3 פעמים בשבוע איפה היה הכי טוב לשלב ?

A: סקוואט, בנץ, מתח, פשיטת מרפקים
B:סקוואט, פרס בישיבה, דדליפט,. בטן
A:סקוואט, בנץ, מתח, פשיטת מרפקים

A: סקוואט, בנץ, מתח, כפיפת מרפקים
A:סקוואט, בנץ, מתח, כפיפת מרפקים

סליחה שאני מציק לך.....וסליחה שזה לא קשור.
כל הזמן שאני עושה סקוואט העקבים שלי עולים והמרכז כובד עובר קדימה.
אז המלצת לי לקנות נעליים שיפתרו את הבעיה.
מה דעתך על SABO ?
http://www.salsport.com/shop/content/?ID=1345
500 שקל המחיר שווה ? את הנעל ?

נערך לאחרונה:
בתוכנית: מחליף מתח במקום חתירה.
מוסיף כפיפת ופשיטת מרפקים
אירובי מכניס 3 פעמים בשבוע איפה היה הכי טוב לשלב ?

A: סקוואט, בנץ, מתח, פשיטת מרפקים
A:סקוואט, בנץ, מתח, פשיטת מרפקים

A: סקוואט, בנץ, מתח, כפיפת מרפקים
A:סקוואט, בנץ, מתח, כפיפת מרפקים

סליחה שאני מציק לך.....וסליחה שזה לא קשור.
כל הזמן שאני עושה סקוואט העקבים שלי עולים והמרכז כובד עובר קדימה.
אז המלצת לי לקנות נעליים שיפתרו את הבעיה.
מה דעתך על SABO ?
http://www.salsport.com/shop/content/?ID=1345
500 שקל המחיר שווה ? את הנעל ?
יש לי נעל כזאת במכון, אני אנסה אותה בהזדמנות ואגיד לך. (זה יכול לקחת קצת זמן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית