הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Ss יחסינו לאן ?

• פותח/ת השרשור liani
  • פורסם בתאריך

liani

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
אהלן חבר׳ה
אני נמצא כבר קרוב לשלושה חודשים בSS ומרגיש שהכל כבר דיי תקוע, אוכל טוב אבל אפשר לשפר, ישן טוב ועשיתי ריסט אחד בכל התרגילים חוץ מדדליפט.
אני שוקל 76 על גובה 1.80
שיאים
סקוואט 120 3x5
בנץ׳ 92.5 3x5
פרס 52.5 3x5
דדליפט 1x5 142.5
מתח עם 10 קילו
מקבילים עם 14 קילו
כרגע אני מתכנן למשוך עוד שבועיים בערך, ממשיך מסה, ומתלבט מה הכי כדאי, להמשיך Ss בגרסה מתקדמת למרות שאני מעדיף להתחיל תוכנית עם עליה שבועית כמו לינארית או טקסס ?
אם לינארית או טקסס מה יתאים לי יותר ולמה ?
תודה רבה לעוזרים

נערך לאחרונה:
@elchonon יש לי נושא לפוסט בשבילך: לואו בר נגד הי באר וההבדלים בניהם
מה אני אכתוב?
אל תעשה היי באר?

אין לי כל כך הרבה חומר על העניין.
ל99% עדיף לואו באר בשביל להרים את המשקל הכי כבד, אין לי מספיק ניסיון עם האחוז האחד הזה אם הוא קיים.

אפשר תקופה לעשות היי באר לצורך גיוון שיאפשר התאוששות טובה יותר לשרשרת האחורית, ופחות עומס על הכתפיים.

עשיתי בעצמי תקופות היי באר לצורך תוכניות עמוסות בנץ'.

אנחנו מדברים בעיקר על היפטרופיה וכוח 'טהור' אז בוא ניקח את הפרמטרים האלה.

הכי יעיל למסת שריר כי הוא מפעיל הכי הרבה מסת שריר תמורת הכי מעט עבודה (פחות תרגילים) ז"א שאם יגיע אליך מתאמן ויגיד לך יש לי זמן רק לתרגיל אחד לרגליים. מה תתן לו? אני אתן לו סקוואט.

מבחינת כוח, מערב הכי הרבה מסת שריר, ותרגיל 'אמין' ליצירת התקדמות לטווח הארוך אז גם פה הוא לוקח.

בהשוואה לפורנט סקוואט? אין שאלה שLB או HB יעלים יותר כי הגב עליון שלך יגביל אותך לפני הרגליים.
דדליפט? המכניקה של הסקוואט גורמת לכך שהארבע ראשי, מקרבים ומרחיקים מעורבים יותר בסקוואט. מעבר לזה בדדליפט הגב עליון, תחתון וגריפ יוכלו להגביל אותך לפני הרגליים. אז גם במובן הזה הוא יותר יעיל.
האק סקוואט זאת כבר סוגיה מעניינת. אבל זה עדיין סקוואט ולא כפיפות ופשיטות ברכיים.

1. היפרטרופיה זה דבר אחד; "כוח טהור"... זה משהו שתצטרך להגדיר.

2. אתה מנסה לומר שהגירוי (להיפרטרופיה) של תרגיל כמו סקוואט יעיל *כפונקציה של זמן*. זה באמת נכון... אבל מה לגבי יעילות כפונקציה של "כמה צריך להתאושש מזה"?
לא, אני "הוכחתי" שהטענה שלך לא רלוונטית.
אתה טענת שהרבה פאוורליפטרים עם 200+ סקוואט הם עם רגליים קטנות, ולכן אני הבאתי תמונות של לפטרים שבהן רואים שבאמת אין להם ארבע ראשי כמו של מפתחי גוף אבל שרשרת אחורית?- מפלצתית
כמו כן הסבתי את תשומת ליבך לכך שהסקוואט שלהם מתבסס הרבה מאוד על ירך ולכן היא זו שגדלה כל כך.
כשאתה אומר רגל אתה מתכוון לארבע ראשי, אף אחד לא ביקש ממפתח גוף לעשות סקוואט שמתבסס על הירך...
צפה בקובץ המצורף 79197
https://barbend.com/wp-content/uploads/2018/06/Ray-Williams-IPF-squat.png

עריכה: כמה ניסו ללחוץ "פלי"?🙄
אתה מוזמן להגיד לוולאד שאין לו ארבע ראשי בפרצוף.

הוא לא יעשה לך כלום, כי וולאד אחלה של מותק, אבל אתה גם לא באמת תגיד שטות כזו כשתראה את הרגלים שלו במציאות.

אני דיברתי על מתחרים בקטגוריות משקל נמוכות שמסקוויטים 200+, אתה מביא לי את המתחרים בקטגוריית משקל הכי גבוהה ועם הסקוואט הכי כבד? נו באמת. אגב, אתה רק מוכיח את הטענה שלי, כי גם עם כל הגודל של השרשרת אחורית (ויש גודל חד משמעית), הם באחוז שומן גבוהה מאוד, תוריד את האחוז שומן לכיוון ה3-4 ואז תשווה את השרשרת אחורית לשל רוני קולמן וג'יי קאטלר (הבאת את הסקוואטרים הכי טובים אז הנה הבודיבילדרים הכי טובים). ברור שעם כמה שהרגל שלהם ענקית, לרוני וג'יי יש רגל הרבה יותר גדולה.

אל תתחיל עכשיו עם התירוצים של "הם יושבים אחורה אז זה תרגיל לשרשרת אחורית בכלל"- דיברתם על עבודה כמו של פאוורליפטרים מול עבודה כמו של בודיבילדרים, זאת עבודה של פאוורליפטרים. ויותר מזה, זה גם עניין של מבנה גוף שגורם למומנט ארם בברך להיות קטן יותר (מן הסתם שהם גם מפעילים טכניקות מסויימות שיקטינו אותו, אבל עדיין זה משהו שמאוד תלוי במבנה גוף). בסוף למישהו עם מבנה גוף שמדגיש הרבה יותר את ההמסטרינג בסקוואט, הסקוואט לא יהיה תרגיל אפקטיבי לקוואדס כמו שהוא לאחרים, לעומת פשיטות, או מכונות אחרות שתמיד יהיו אפקטיביים לקוואדס.
ההשוואה בין גודל הרגלים של פאוורליפטרים מקצוענים לבין גודל הרגלים של באדי בילדרים מקצוענים בעלת בערך 0 רלוונטיות לשאלה "האם תכנית פיתוח גוף תעשה לי רגלים גדולות יותר מאשר תכנית כוח".

אני יודע שזה כאילו נשמע לך קשור, אבל לא.
אתה עושה פה קפיצות למסקנות בין דברים שלא מוכיחים דברים אחרים, וחושב שהם כן.

ההשוואה בין גודל הרגלים של פאוורליפטרים מקצוענים לבין גודל הרגלים של באדי בילדרים מקצוענים בעלת בערך 0 רלוונטיות לשאלה "האם תכנית פיתוח גוף תעשה לי רגלים גדולות יותר מאשר תכנית כוח".

אני יודע שזה כאילו נשמע לך קשור, אבל לא.
אתה עושה פה קפיצות למסקנות בין דברים שלא מוכיחים דברים אחרים, וחושב שהם כן.
למה לא? הפאוורליפטרים עשו תוכנית כוח, התחזקו מלא, וגדלו פחות. הבודיבילדרים עשו תוכנית פיתוח גוף, גדלו מלא, והתחזקו פחות. מ.ש.ל חח
באמת תסביר לי איך אתה רואה את זה אחרת

למה לא? הפאוורליפטרים עשו תוכנית כוח, התחזקו מלא, וגדלו פחות. הבודיבילדרים עשו תוכנית פיתוח גוף, גדלו מלא, והתחזקו פחות. מ.ש.ל חח
באמת תסביר לי איך אתה רואה את זה אחרת
במלחמת העולם הראשונה (שהתאפיינה בין היתר במטוסים, הוצאות עתק על צבא, ומוות) קם צוות חשיבה שניסה לחסוך ב... מטוסים, הוצאות עתק, ו... (נחשת נכון!) מוות.

הם החליטו לבחון את המטוסים שחזרו מהמשימות, בדקו "איפה מטוסים בדרך כלל חוטפים" (כלומר: איפה הם מחוררים; בתקופה הזו הדרך להוריד מטוסים הייתה עם מכונות ירייה), מצאו מכנה משותף:

Survivorship-bias.svg.png

והגיעו למסקנה שכנראה שם כדאי למגן את המטוסים.

אתה יודע להגיד לי מה הבעיה פה?
(רמז: אילו מטוסים אמרתי שהם בדקו?)

במלחמת העולם הראשונה (שהתאפיינה בין היתר במטוסים, הוצאות עתק על צבא, ומוות) קם צוות חשיבה שניסה לחסוך ב... מטוסים, הוצאות עתק, ו... (נחשת נכון!) מוות.

הם החליטו לבחון את המטוסים שחזרו מהמשימות, בדקו "איפה מטוסים בדרך כלל חוטפים" (כלומר: איפה הם מחוררים; בתקופה הזו הדרך להוריד מטוסים הייתה עם מכונות ירייה), מצאו מכנה משותף:

צפה בקובץ המצורף 79213

אני לא חושב שזאת דוגמא רלוונטית

צפה בקובץ המצורף 79213

אלו ששרדו?😇🥰
אני לא חושב שזאת דוגמא רלוונטית
הוא מתכוון שכמו שלצוו החשיבה הזה היית בעיה לוגית גם לך יש

הבנתי למה הוא התכוון, אני פשוט לא חושב שזאת דוגמא זהה למה שאני אמרתי
כשאתה הולך לעיין ברשימת באדי בילדרים ולבדוק אם לכולם יש שרירים מפותחים - אתה מלכתחילה בודק רק את המטוסים שחזרו מהמשימה.

כשאתה הולך לעיין ברשימת באדי בילדרים ולבדוק אם לכולם יש שרירים מפותחים - אתה מלכתחילה בודק רק את המטוסים שחזרו מהמשימה.
נכון, אבל בדוגמא שהבאת מה שמנסים זה למנוע כמה שיותר לפי הכישלונות. בדוגמא שאני הבאתי מנסים למקסם כמה שיותר לפי ההצלחות. זה הבדל ראשון.

חוץ מזה, שבדוגמא שהבאתי גם המטוסים שלא חזרו, כלומר המפתחי גוף הלא מובילים, התאמנו בתוכניות של פיתוח גוף. בדוגמא שאתה הבאת, הנזק היה שונה לגמרי. זה הבדל שני.

בנוסף, השוואתי את המפתחי גוף המובילים לסקוואטרים המובילים, שזה כמו להשוות את המטוסים שחזרו לטנקים שחזרו. זה הבדל שלישי.
בשורה התחתונה, בודיבילדרים עם קוואדס מוצלחים מבצעים את אותו סטייל עבודה כמו שפאוורליפטרים מוצלחים מבצעים מבצעים לסקוואט? ברור שלא. אומנם יש נקודות דומות עד זהות, אבל הסטייל של כל התוכנית ולא רק אלמנטים ספציפיים שונים.

@OYP צודק אם מישהו מתווכח איתו פה הוא טמבל
אפשר לנעול את הדיון
image-20161005-15882-13x0gd1.jpg

בשורה התחתונה, בודיבילדרים עם קוואדס מוצלחים מבצעים את אותו סטייל עבודה כמו שפאוורליפטרים מוצלחים מבצעים מבצעים לסקוואט? ברור שלא. אומנם יש נקודות דומות עד זהות, אבל הסטייל של כל התוכנית ולא רק אלמנטים ספציפיים שונים
אף אחד מאתנו לא טען שלפאוורליפטרים יש קוואדס גדולים יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית