הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Ss יחסינו לאן ?

• פותח/ת השרשור liani
  • פורסם בתאריך

liani

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
אהלן חבר׳ה
אני נמצא כבר קרוב לשלושה חודשים בSS ומרגיש שהכל כבר דיי תקוע, אוכל טוב אבל אפשר לשפר, ישן טוב ועשיתי ריסט אחד בכל התרגילים חוץ מדדליפט.
אני שוקל 76 על גובה 1.80
שיאים
סקוואט 120 3x5
בנץ׳ 92.5 3x5
פרס 52.5 3x5
דדליפט 1x5 142.5
מתח עם 10 קילו
מקבילים עם 14 קילו
כרגע אני מתכנן למשוך עוד שבועיים בערך, ממשיך מסה, ומתלבט מה הכי כדאי, להמשיך Ss בגרסה מתקדמת למרות שאני מעדיף להתחיל תוכנית עם עליה שבועית כמו לינארית או טקסס ?
אם לינארית או טקסס מה יתאים לי יותר ולמה ?
תודה רבה לעוזרים

נערך לאחרונה:
השאלה היא מה אתה מחפש? אם אתה יותר בכיוון של פיתוח גוף אין ממש טעם להמשיך עם תוכנית כוח. כנראה שגם היית מועיל יותר מלעשות תוכנית שמתאימה לזה יותר מאשר SS.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא מה אתה מחפש? אם אתה יותר בכיוון של פיתוח גוף אין ממש טעם להמשיך עם תוכנית כוח. כנראה שגם היית מועיל יותר מלעשות תוכנית שמתאימה לזה יותר מאשר SS.
בסופו של דבר זה כן פיתוח גוף, לא עדיף לצבור עוד כוח בתוכנית כוח ואז לעבור לתוכנית רגילה ? מה היית ממליץ ?

בסופו של דבר זה כן פיתוח גוף, לא עדיף לצבור עוד כוח בתוכנית כוח ואז לעבור לתוכנית רגילה ? מה היית ממליץ ?
אין יתרון בכוח בשביל פיתוח גוף, תעזוב את SS ותעשה תוכנית יעודית למטרות שלך

ss זו תוכנית כוח טהורה, כוח גם לא יועיל לפיתוח גוף, פשוט כי הצורת אימונים שונה לגמרי בין שני המטרות

אהלן חבר׳ה
אני נמצא כבר קרוב לשלושה חודשים בSS ומרגיש שהכל כבר דיי תקוע, אוכל טוב אבל אפשר לשפר, ישן טוב ועשיתי ריסט אחד בכל התרגילים חוץ מדדליפט.
אני שוקל 76 על גובה 1.80
שיאים
סקוואט 120 3x5
בנץ׳ 92.5 3x5
פרס 52.5 3x5
דדליפט 1x5 142.5
מתח עם 10 קילו
מקבילים עם 14 קילו
כרגע אני מתכנן למשוך עוד שבועיים בערך, ממשיך מסה, ומתלבט מה הכי כדאי, להמשיך Ss בגרסה מתקדמת למרות שאני מעדיף להתחיל תוכנית עם עליה שבועית כמו לינארית או טקסס ?
אם לינארית או טקסס מה יתאים לי יותר ולמה ?
תודה רבה לעוזרים
אני בעד להמשיך לעשות מה שעובד כמה שאפשר.
אם תחליט לעבור תוכנית, כולם טובות. תנסה אחת, תבין את העקרונות שלה, ותנצל אותה.

לא צריך להכיר הרבה תוכניות בשביל להיות טוב, עדיף להיות מקצוען ומבין באחת.

אתה כרגע הרבה יותר חזק ממה שצריך בשביל שיהיה לך נוח לעבוד עם משקלי עבודה של תכנית פיתוח גוף.

אם יתנו לך 70kg לחתור להמון חזרות - זה לא יטריד לך את זוקפי הגב, כי הזוקפים האלה מרימים יכולים להרים דדליפט הרבה יותר כבד, ולך יהיה נוח להתמקד בשרירים הרלוונטיים.

באותה המידה: אם יתנו לך לעשות סקוואט, או פרס, לכמות חזרות גבוהה (ובמשקל תואם) - אתה תעבוד עם טכניקה נקייה, ולא תצטרך כמעט חימום, ואתה לא תפחד מפציעה, או תרגיש ששריר פחות רלוונטי מציק לך... כי הגוף שלך שולט במשקלים הרבה יותר גבוהים, ולך נותר להתמקד רק בשריר המטרה.

כוח גם לא יועיל לפיתוח גוף
זה תלוי כמובן בתכנון, בהנחה שיש מישהו שעשה לדוגמה קורטה אבל רק חודש הנפח, האם הוא נמצא במקום טוב יותר מאשר לא היה עושה אותה?
אם נסתכל בכאן ועכשיו אז הוא במצב באמת יותר גרוע, הוא באמת יותר גדול מאר לפני חודש אבל חסר בפורפורציות בהתאמה ולכן לכאורה היה עדיף לו לא לעשות אותה.
אבל מה אם לאחר חודש הנפח הוא מוריד את הגז למינימום מהשרירים שכן גדלו ועכשיו הדגש המרכזי שלו הוא על השרירים שהוזנחו בחודש הקודם כגון הכתף האמצעית חזה עליון וכו, עכשיו בגלל שהתרגילים האלה נמצאים ראשונים הם מתקדמים הרבה יותר מהר מבדר"כ ולאחר תקופת זמן מסויימת הוא משווה את הפורפורציות.
האם ניתן לומר שהתכנית "כוח" לא עזרה לו?
נ.ב. כמובן שהוא עשה חצי תכנית כוח, אבל מה נאמר במקרה שהוא בשלב שעצימות ונפח עדיין הולכים יד ביד?

זה תלוי כמובן בתכנון, בהנחה שיש מישהו שעשה לדוגמה קורטה אבל רק חודש הנפח, האם הוא נמצא במקום טוב יותר מאשר לא היה עושה אותה?
אם נסתכל בכאן ועכשיו אז הוא במצב באמת יותר גרוע, הוא באמת יותר גדול מאר לפני חודש אבל חסר בפורפורציות בהתאמה ולכן לכאורה היה עדיף לו לא לעשות אותה.
אבל מה אם לאחר חודש הנפח הוא מוריד את הגז למינימום מהשרירים שכן גדלו ועכשיו הדגש המרכזי שלו הוא על השרירים שהוזנחו בחודש הקודם כגון הכתף האמצעית חזה עליון וכו, עכשיו בגלל שהתרגילים האלה נמצאים ראשונים הם מתקדמים הרבה יותר מהר מבדר"כ ולאחר תקופת זמן מסויימת הוא משווה את הפורפורציות.
נ.ב. כמובן שהוא עשה חצי תכנית כוח, אבל מה נאמר במקרה שהוא בשלב שעצימות ונפח עדיין הולכים יד ביד?
זה עדיין לא יועיל כמו לעשות תוכנית שהמטרה היחידה שלה זה פיתוח גוף טהור, למה להוריד גז מאזורים מסוימים כשאתה יכול להמשיך לתת עליהם גז ובו זמנית לתת עבודה גם לחלקים יותר קטנים?

גם החזה והקוואדס לדוגמא יגדלו פחות בתוכנית כוח מאשר בתוכנית היפרטרופיה, זה לא רק החוסר פרופורציות, השרירים פחות גודלים. שים לב שגם אף אחד לא אמר שלעשות תוכנית כוח יזיק, פשוט אם הוא היה משקיע את אותו זמן בתוכנית ייעודית להיפרטרופיה אז מן הסתם הייתה לו הרבה יותר היפרטרופיה.

איך אתה יכול להגיד משהו כל-כך נחרץ, מבלי להתייחס לקונטקסט?
זה פשוט- תוכנית כוח מטרתה לחזק אותך התרגילים מסויימים, לדוגמא סקוואט ודדליפט בהקשר הזה. תוכנית היפרטרופיה מטרתה להגדיל לך את השרירים, לדוגמא את הקוואדס בהקשר הזה.

גודל זה אחד הגורמים לכוח, נכון, והקוואדס זה השריר העיקרי בסקוואט ושריר עזר בולט בדדליפט, לכן מן הסתם שאחרי תקופה של אימוני כוח בסקוואט ודדליפט, עם המשקל על המוט יגיע גם הגודל בקוואדס.

אבל גודל זה רק אחד מהגורמים לכוח, ובתוכנית כוח חלק מההתקדמות תגיע מגודל, חלק ממערכת העצבים, חלק מהטכניקה, וכו.

בתוכנית שמטרתה כולה להגדיל את השרירים, הקוואדס יגדל הרבה יותר מאשר בתוכנית שהמטרה שלה זה להגדיל את הסקוואט, מהסיבה הפשוטה ששם כל ההתמקדות. בתוכנית כוח אתה מתעסק בכל הפרמטרים של כוח, בתוכנית היפרטרופיה אתה מתעסק נטו בפיתוח גוף.

זה כמו שתגיד שלשחות המון ישפר לך את הריצה יותר מאשר תוכנית ריצה. נכון, הסיבולת לב ריאה שלך תשתפר מהשחייה המון, אבל בסוף אתה לא יכול להשוות אירובי כללי לריצה ספציפית כשהמטרה היא להשתפר בריצה.

זה פשוט- תוכנית כוח מטרתה לחזק אותך התרגילים מסויימים, לדוגמא סקוואט ודדליפט בהקשר הזה. תוכנית היפרטרופיה מטרתה להגדיל לך את השרירים, לדוגמא את הקוואדס בהקשר הזה.

גודל זה אחד הגורמים לכוח, נכון, והקוואדס זה השריר העיקרי בסקוואט ושריר עזר בולט בדדליפט, לכן מן הסתם שאחרי תקופה של אימוני כוח בסקוואט ודדליפט, עם המשקל על המוט יגיע גם הגודל בקוואדס.

אבל גודל זה רק אחד מהגורמים לכוח, ובתוכנית כוח חלק מההתקדמות תגיע מגודל, חלק ממערכת העצבים, חלק מהטכניקה, וכו.

בתוכנית שמטרתה כולה להגדיל את השרירים, הקוואדס יגדל הרבה יותר מאשר בתוכנית שהמטרה שלה זה להגדיל את הסקוואט, מהסיבה הפשוטה ששם כל ההתמקדות. בתוכנית כוח אתה מתעסק בכל הפרמטרים של כוח, בתוכנית היפרטרופיה אתה מתעסק נטו בפיתוח גוף.

זה כמו שתגיד שלשחות המון ישפר לך את הריצה יותר מאשר תוכנית ריצה. נכון, הסיבולת לב ריאה שלך תשתפר מהשחייה המון, אבל בסוף אתה לא יכול להשוות אירובי כללי לריצה ספציפית כשהמטרה היא להשתפר בריצה.
לא, אנלוגיה יותר טובה תהיה שתכתוב למישהו "תכנית להשמנה" שבה אוכלים 6k קלוריות מקאפקייקס בכל יום, ובינתיים אני אכתוב לעצמי "תכנית לחיסול הגאלונים של חמאת הבוטנים שסבא הותיר לי בירושה", וזה אני אוכל 6k קלוריות מחמאת בוטנים בכל יום.

עכשיו חבר שלך ואני נפגש, וכל אחד יספר על הרגלי התזונה שלו, וחבר שלך יגיד שעם שלו עולים במשקל מהר יותר כי "שלך זו תכנית לחיסול חמאת בוטנים, אבל שלי זו תכנית ייעודית להשמנה, אחי".

-----

אבל אם אתה רוצה לקחת את זה מעולם האנלוגיות המטופשות, לדיון קצת יותר רלוונטי, שאל את עצמך את השאלה הבאה:

מהם העקרונות שהולכים "תכנית בילדינג" ל"אידאלית לבילדינג", ואז - תחת איזה קונטקסט הם רלוונטיים?

לא, אנלוגיה יותר טובה תהיה שתכתוב למישהו "תכנית להשמנה" שבה אוכלים 6k קלוריות מקאפקייקס בכל יום, ובינתיים אני אכתוב לעצמי "תכנית לחיסול הגאלונים של חמאת הבוטנים שסבא הותיר לי בירושה", וזה אני אוכל 6k קלוריות מחמאת בוטנים בכל יום.

עכשיו חבר שלך ואני נפגש, וכל אחד יספר על הרגלי התזונה שלו, וחבר שלך יגיד שעם שלו עולים במשקל מהר יותר כי "שלך זו תכנית לחיסול חמאת בוטנים, אבל שלי זו תכנית ייעודית להשמנה, אחי".

-----

אבל אם אתה רוצה לקחת את זה מעולם האנלוגיות המטופשות, לדיון קצת יותר רלוונטי
אני באמת מאמין שהדוגמא שהבאתי רלוונטית, ושהיא שונה מהדוגמא שהבאת
שאל את עצמך את השאלה הבאה:

מהם העקרונות שהולכים "תכנית בילדינג" ל"אידאלית לבילדינג", ואז - תחת איזה קונטקסט הם רלוונטיים?
כמות סטים שונה, טווח חזרות שונה, בחירת תרגילים וכמות תרגילים שונה, טכניקה שונה, ריכוז שונה בכל סט, מרחק מכשל שונה, צורת התקדמות שונה...
אני מאמין שעם קצת מחשבה אני יכול לחשוב על עוד, אבל זה מספיק לי בשביל להבין שזה שונה.

אבל אפילו בלי כל זה, פשוט תסתכל על מתחרים בipf, פאוורליפטרים שכנראה רובם טבעיים, לא שאני יודע אם זה משנה משהו בהקשר הזה אבל בכל זאת. תראה את רובם, אין להם חזה וקוואדס כאלה מרשימים. רובם נראים כאילו הם מתאמנים כמה חודשים בסך הכל, ועדיין מרימים משקלים מטורפים. לא חסר קטנים וחזקים, וגדולים וחלשים.

אבל אפילו בלי כל זה, פשוט תסתכל על מתחרים בipf, פאוורליפטרים שכנראה רובם טבעיים, לא שאני יודע אם זה משנה משהו בהקשר הזה אבל בכל זאת. תראה את רובם, אין להם חזה וקוואדס כאלה מרשימים. רובם נראים כאילו הם מתאמנים כמה חודשים בסך הכל, ועדיין מרימים משקלים מטורפים. לא חסר קטנים וחזקים, וגדולים וחלשים
upload_2022-6-6_10-35-55.png

upload_2022-6-6_10-39-1.png

תעבור על הipf ותגיד לי שאין להם מסת שריר מכובדת.
אם אפשר לומר משהו, זה הפרופורציה שלהם מותאם לספורט שלהם ופחות לפיתוח גוף. קוואדס וחזה ספציפית מפותח אצליהם מאוד.

צפה בקובץ המצורף 79022
צפה בקובץ המצורף 79023

תעבור על הipf ותגיד לי שאין להם מסת שריר מכובדת.
אם אפשר לומר משהו, זה הפרופורציה שלהם מותאם לספורט שלהם ופחות לפיתוח גוף. קוואדס וחזה ספציפית מפותח אצליהם מאוד.
1. אתה מדבר על כמה ספציפיים שבלטו לך, תראה את כולם
2. שוב, לא אמרתי שאין להם מסת שריר, פשוט לא באותה רמה שהייתה להם אם הם היו מקדישים את כל ה10+ שנים האלה לפיתוח גוף ולא לפאוורליפטינג

1. אתה מדבר על כמה ספציפיים שבלטו לך, תראה את כולם
2. שוב, לא אמרתי שאין להם מסת שריר, פשוט לא באותה רמה שהייתה להם אם הם היו מקדישים את כל ה10+ שנים האלה לפיתוח גוף ולא לפאוורליפטינג
לקחתי את הראשונים שעלו לראש, תעשה בדיקה בעצמך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית