הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Ss יחסינו לאן ?

• פותח/ת השרשור liani
  • פורסם בתאריך

liani

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
אהלן חבר׳ה
אני נמצא כבר קרוב לשלושה חודשים בSS ומרגיש שהכל כבר דיי תקוע, אוכל טוב אבל אפשר לשפר, ישן טוב ועשיתי ריסט אחד בכל התרגילים חוץ מדדליפט.
אני שוקל 76 על גובה 1.80
שיאים
סקוואט 120 3x5
בנץ׳ 92.5 3x5
פרס 52.5 3x5
דדליפט 1x5 142.5
מתח עם 10 קילו
מקבילים עם 14 קילו
כרגע אני מתכנן למשוך עוד שבועיים בערך, ממשיך מסה, ומתלבט מה הכי כדאי, להמשיך Ss בגרסה מתקדמת למרות שאני מעדיף להתחיל תוכנית עם עליה שבועית כמו לינארית או טקסס ?
אם לינארית או טקסס מה יתאים לי יותר ולמה ?
תודה רבה לעוזרים

נערך לאחרונה:
לג פרס זה תרגיל מורכב.
בנוסף, כן אכפת לו כי בסקוואט עובדים יותר שרירים. אולי לקוואדס ספציפית פחות אכפת (אולי!), אבל לשרירים אחרים אכפת כי הם מקבלים בסקוואט עבודה שהם לא מקבלים בלג פרס.
זה לא משנה את העובדה שהעבודה שהקוואדס יקבלו מסקוואט והעבודה שהם יקבלו מפשיטת ברכיים היא זהה, למטרות כוח זה כבר סיפור אחר.

זה לא משנה את העובדה שהעבודה שהקוואדס יקבלו מסקוואט והעבודה שהם יקבלו מפשיטת ברכיים היא זהה, למטרות כוח זה כבר סיפור אחר.

אז האמת שגם בהתמקדות על שריר אחד אני לא בטוח שזה נכון.
לצורך העניין בסקוואט עושים פחות חזרות וסטים מפשיטת ברך בד"כ - זה תרגיל הרבה יותר יעיל לגירוי השריר אם מספיק להפעיל את השריר פחות פעמים, ואני רוצה לראות מישהו אחד אומר שלא גדלו לו הקוואדס מסקוואט. בנוסף קל יותר ליצור Progressive overload בסקוואט, כח הוא דבר רצוי גם למטרות היפרטרופיה. בכללי אם זה היה נכון זו כנראה היתה פרקטיקה יותר פופולרית, הרבה אנשים היו שמחים להסתפק בפשיטת ברך.
לג פרס עוד מילא...

לצורך העניין בסקוואט עושים פחות חזרות וסטים מפשיטת ברך בד"כ
זה שעושים משהו בדרך כלל לא אומר שהוא נכון (אגב לא תמיד עושים את זה). חוץ מזה שבסקוואט יש לך הרבה יותר עניין של אירובי שיגביל אותך (אגב חיסרון של סקוואט להיפרטרופיה), ובגלל זה הסיבה לנפח נמוך.
זה תרגיל הרבה יותר יעיל לגירוי השריר אם מספיק להפעיל את השריר פחות פעמים
מה הקשר? סליחה שאני אומר, אבל זאת שטות. טווח החזרות שבחרת לעבוד בתרגיל מסויים לא אומר על התרגיל יותר מידי.
רוצה לראות מישהו אחד אומר שלא גדלו לו הקוואדס מסקוואט
מה הקשר? זה תרגיל שהקוואדס מאוד מאוד דומיננטיים בו, לרוב זה יהיה השריר הכי דומיננטי בתרגיל. אגב, לי לא גדלו הרגליים מהסקוואט.
בכללי אם זה היה נכון זו כנראה היתה פרקטיקה יותר פופולרית, הרבה אנשים היו שמחים להסתפק בפשיטת ברך.
לג פרס עוד מילא.
שוב, מה שרוב האנשים עושים לא קשור למה יעיל או לא.
חוץ מזה, אני אישית מכיר כמה עם רגליים מכובדות ביותר שלא שופפים.

זה שעושים משהו בדרך כלל לא אומר שהוא נכון (אגב לא תמיד עושים את זה). חוץ מזה שבסקוואט יש לך הרבה יותר עניין של אירובי שיגביל אותך (אגב חיסרון של סקוואט להיפרטרופיה), ובגלל זה הסיבה לנפח נמוך.

מה הקשר? סליחה שאני אומר, אבל זאת שטות. טווח החזרות שבחרת לעבוד בתרגיל מסויים לא אומר על התרגיל יותר מידי.

מה הקשר? זה תרגיל שהקוואדס מאוד מאוד דומיננטיים בו, לרוב זה יהיה השריר הכי דומיננטי בתרגיל. אגב, לי לא גדלו הרגליים מהסקוואט.

שוב, מה שרוב האנשים עושים לא קשור למה יעיל או לא.
חוץ מזה, אני אישית מכיר כמה עם רגליים מכובדות ביותר שלא שופפים.

טווח החזרות הוא חלק מהנפח, אתה בעצם אומר שלנפח של תרגיל אין משמעות?

שמע, אני מאמין שיש לך אנקדוטות מעניינות ואולי אפילו משכנעות יותר מה"אף אחד לא עושה את זה" שלי, אבל אני בכלל לא בא ואומר שחייב לעשות סקוואט, אני אפילו במפורש אומר שאפשר לעשות לג פרס. אבל להשוות סקוואט לפשיטת ברכיים זה לא רציני. האם אתה עושה רק פשיטת רגליים וזהו? בא למכון עושה את כל התרגילים המבודדים והולך?

אירובי שיגביל אותך
אם אירובי זה מה שמגביל אותך בסקוואט אתה לא בכושר וכנראה שק חרא מהלך.
לא גדלו הרגליים מהסקוואט.
מה המשקל שלך בסקוואט? ומה הנפח שאתה עושה? (סטים כפול חזרות, בסך השבועי). האם אתה אוכל מספיק בשביל לגדול בכלל? יכול להיות שאתה אומר שלא גדלו רק כדי להצדיק את הטיעון שלך? (אולי אפילו לא במכוון או בידיעה).
אם הייתי לוקח תרגיל אחד לרגליים למישהו קצר בזמן זה יהיה הסקוואט כי הוא מפעיל הכי הרבה מסת שריר ברגל תמורת הכי מעט זמן/תרגילים והוא כנראה הכי יעיל ליצירת התקדמות לאורך זמן.
כמה עם רגליים מכובדות ביותר שלא שופפים
אני מכיר הרבה שכן, ו...? מה זה האנקדוטות בשקל האלה?

טווח החזרות הוא חלק מהנפח, אתה בעצם אומר שלנפח של תרגיל אין משמעות?
לא, אני אומר שהטווח חזרות שאתה עובד עם התרגיל לא אומר על התרגיל יותר מידי. לא אמרתי שלנפח אין משמעות, תקרא את מה שאמרתי בהקשר של
זה תרגיל הרבה יותר יעיל לגירוי השריר אם מספיק להפעיל את השריר פחות פעמים
אבל להשוות סקוואט לפשיטת ברכיים זה לא רציני
בהקשר של היפרטרופיה, לגמרי אפשר להשוות בינהם בהרבה מאוד דברים, ושוב, לפעמים פשיטה תהיה עדיפה, אף אחד מהם לא יותר טוב מהשני.
האם אתה עושה רק פשיטת רגליים וזהו? בא למכון עושה את כל התרגילים המבודדים והולך?
אני מתאמן לסקוואט ודדליפט, לא לרגליים. אני לא עושה אף תרגיל לרגליים, חוץ מסקוואט ודדליפט, שגם הם לא במטרה להגדיל את הרגליים שלי.
מה שכן, נניח מפתח גוף, אני לא אומר שלעשות סקוואט זה לא יעיל. כמו שאמרת יפה
קל יותר ליצור Progressive overload בסקוואט
וזה משהו שכן צריך להתחשב בו בתוכנית ובבחירת תרגילים.
אגב, סקוואט לפיתוח גוף לא חייב להיות דווקא LB/HB במשקל חופשי בחוקי פאוורליפטינג, גם האק סקוואט לדוגמא זה סבבה לגמרי, אולי אפילו טוב יותר מסקוואט הרבה פעמים.
אירובי זה מה שמגביל אותך בסקוואט אתה לא בכושר וכנראה שק חרא מהלך
1. זה תלוי באיזה טווח חזרות אתה עובד
2. לא את כולם מעניין להיות בכושר, חלק מעניין אותם נטו פיתוח גוף או מטרה אחרת
מה המשקל שלך בסקוואט? ומה הנפח שאתה עושה? (סטים כפול חזרות, בסך השבועי). האם אתה אוכל מספיק בשביל לגדול בכלל? יכול להיות שאתה אומר שלא גדלו רק כדי להצדיק את הטיעון שלך? (אולי אפילו לא במכוון או בידיעה).
לא אמרתי שהדרך שאני עובד בה בסקוואט היא טובה להיפרטרופיה. ההפך, אני עובד בו בצורה של תוכנית כוח, מה שמדגיש בדיוק את הנקודה שעליה דיברנו מההתחלה, אם אימוני כוח יתנו את אותה מסת שריר או אפילו יותר בקוואדס, חזה ושרשרת אחורית.
אם הייתי לוקח תרגיל אחד לרגליים למישהו קצר בזמן זה יהיה הסקוואט כי הוא מפעיל הכי הרבה מסת שריר ברגל תמורת הכי מעט זמן/תרגילים והוא כנראה הכי יעיל ליצירת התקדמות לאורך זמן.
יש הרבה דברים שכדאי למישהו שקצר בזמן לעשות שהם לא אידיאליים לפיתוח גוף, פשוט בהתאם למגבלות העבודה צריכה להשתנות.
אני מכיר הרבה שכן, ו...? מה זה האנקדוטות בשקל האלה?
זה היה בהקשר מאוד מסויים, שהוא אמר שאם זה היה עובד אז אנשים היו עושים את זה. אז אני מכיר אנשים שעושים את זה וזה עובד להם, לא אמרתי שלעשות אחרת לא יעבוד.

. זה תלוי באיזה טווח חזרות אתה עובד
2. לא את כולם מעניין להיות בכושר, חלק מעניין אותם נטו פיתוח גוף או מטרה אחרת
גם בסטים של 20 חזרות אין סיבה שאירובי יגביל אותך.
ע"ע Super Squats program.
אמרתי שהדרך שאני עובד בה בסקוואט היא טובה להיפרטרופיה. ההפך, אני עובד בו בצורה של תוכנית כוח, מה שמדגיש בדיוק את הנקודה שעליה דיברנו מההתחלה, אם אימוני כוח יתנו את אותה מסת שריר או אפילו יותר בקוואדס, חזה ושרשרת אחורית.
אני אגלה לך סוד:
אתה לא עובד בצורה של כוח, אתה עובד בצורה של maxes במשקלי עבודה. זה עובד ויעבוד לך בטווח הקצר כי אתה מתחיל וגם מלראות פלטה של 25 קילו כנראה שתתקדם אבל זה ייעצר בקרוב וכשזה יקרה אז תבין שאתה לא עובד יעיל בכלל.
תכנית כוח תתמקד הרבה בלבנות מסת שריר (רלוונטית יותר לתחום בו הספורטאי מתחרה, אבל עדיין תתמקד במסת שריר) ופחות ב'בוא נבדוק מה השיא שלי היום בוואריאציה X'
רבה דברים שכדאי למישהו שקצר בזמן לעשות שהם לא אידיאליים לפיתוח גוף, פשוט בהתאם למגבלות העבודה צריכה להשתנות.
אבל דיברנו על תרגיל מול תרגיל, ובהקשר הזה תתקשה למצוא תרגיל יותר טוב מהסקוואט.
בכל אופן, גם מתאמן כוח וגם בודיבלדר לא יעשו רק סקוואט אז זה טיעון ונושא לא רלוונטי.
ה היה בהקשר מאוד מסויים, שהוא אמר שאם זה היה עובד אז אנשים היו עושים את זה. אז אני מכיר אנשים שעושים את זה וזה עובד להם, לא אמרתי שלעשות אחרת לא יעבוד.
אז איך האנקדוטה הזאת תורמת לדיון בדיוק?
יש יותר מדרך אחת להתקדם - הלם:drOfzb0GcH:

אני אגלה לך סוד:
אתה לא עובד בצורה של כוח, אתה עובד בצורה של maxes במשקלי עבודה. זה עובד ויעבוד לך בטווח הקצר כי אתה מתחיל וגם מלראות פלטה של 25 קילו כנראה שתתקדם אבל זה ייעצר בקרוב וכשזה יקרה אז תבין שאתה לא עובד יעיל בכלל.
תכנית כוח תתמקד הרבה בלבנות מסת שריר (רלוונטית יותר לתחום בו הספורטאי מתחרה, אבל עדיין תתמקד במסת שריר) ופחות ב'בוא נבדוק מה השיא שלי היום בוואריאציה X'
טוב אחי. רק שאני לא עובד ככה. ושוב, אני לא יודע למה אתה כל פעם מכניס לי את אותו משפט לפה, אבל מעולם לא אמרתי שמסת שריר זה לא גורם חשוב בכוח ושפאוורליפטרים לא עובדים על זה. אני אומר שמסת שריר זה לא הדבר היחיד שפאוורליפטר עובד עליו, ובגלל זה תוכנית כוח תהיה פחות טובה אם המטרה היחידה שלך זה פיתוח גוף.
אבל דיברנו על תרגיל מול תרגיל, ובהקשר הזה תתקשה למצוא תרגיל יותר טוב מהסקוואט
בהקשר הזה גם סופר סט יכול להיות יותר טוב בסיטואציה הזאת לעומת סט רגיל שהרבה פעמים יהיה טוב יותר בסיטואציה רגילה, מה הקשר? דיברנו על תרגיל מול תרגיל באופן כללי, לא בתנאים מסויימים.
בכל אופן, גם מתאמן כוח וגם בודיבלדר לא יעשו רק סקוואט אז זה טיעון ונושא לא רלוונטי
הדיון הוא על אם מתאמן לפיתוח גוף כדאי לו לעשות תוכנית כוח, הסקוואט הוא רק תת דיון
אז איך האנקדוטה הזאת תורמת לדיון בדיוק?
יש יותר מדרך אחת להתקדם - הלם:drOfzb0GcH:
שוב, כי הוא אמר שאם זה היה עובד היו עושים את זה. אני מכיר אנשים שעושים את זה וזה עובד להם, מסקנה> זה עובד.

מס' החזרות שאתה בוחר לא אומר, כי אתה מקרה יחיד. מס' החזרות שהוא בקונצנזוס דווקא כן אומר. בסוף, המתאמן היעיל יותר יהיה זה שעושה את הנפח המינימלי הנדרש להתקדמות. אם חזרה אחת של פשיטת ברך היתה מספיקה, כולם היו עושים חזרה אחת, הברירה הטבעית של שיטות אימון לא מושלמת אבל השיטה העדיפה כנראה לא הפוכה לחלוטין לכל מה שאנחנו חושבים היום, אלא רק טיפה שונה. במציאות הנוכחית, למטרות היפרטרופיה נהוג לעשות סקוואט בנפח נמוך יחסית גם כי רמת ההתשה גבוהה (וזו הסיבה העיקרית שאנשים נמנעים מהתרגיל) אבל גם כי זה כנראה מספיק.

האק סקוואט גם בסדר. אני לא מדבר ספציפית על סקוואט עם מוט אלא בכללי על התנועה המורכבת שנקראת סקוואט. לסקוואט עם מוט יש יתרונות מסוימים, אבל ברור שאף אחד לא ח-י-י-ב לעשות את זה.

מס' החזרות שהוא בקונצנזוס דווקא כן אומר
זה לא, כי רוב האנשים לא בהכרח מתאמנים נכון. כמה מהמתאמנים אצלך במכון יודעים לבנות תוכנית, תוכנית אמיתית לא תוכנית של ג'ים ברו ריקה מתוכן? עזוב מתאמנים, כמה מאמנים אצלך במכון יודעים לבנות תוכנית? כמה מהם יודעים איך הטכניקה של תרגילים במוט באמת צריכה להיראות?
קונצנזוס אומר לי כלום כשמדובר באנשים חסרי ידע.
בסוף, המתאמן היעיל יותר יהיה זה שעושה את הנפח המינימלי הנדרש להתקדמות
ממש לא בהכרח נכון. לפעמים אתה תרצה לעשות יותר עבודה מהמינימום להתקדמות, כי יותר עבודה תתן לך יותר תוצאות, בין אם בטווח הארוך או הקצר.
@elchonon אל תתעצבן על המשפט שהוא אמר, הוא לא התכוון אליך:79nb:

כמות סטים שונה, טווח חזרות שונה, בחירת תרגילים וכמות תרגילים שונה, טכניקה שונה, ריכוז שונה בכל סט, מרחק מכשל שונה, צורת התקדמות שונה...

שים לב שאת השוני שאתה בין מתודולוגיות אימון של 'ליפטינג' לעומת אלו של 'בילדינג' שאתה מתאר - אפשר בתכלס לסכם ל:

"יש הרבה דברים שליפטרים מוכרחים לעשות, ובילדרים לא חייבים", ואז הטיעון הוא שמכיוון שאין לנו "תקציב התאוששות" אינסופי, הליפטר יצטרך בשלב מסויים לקצץ. (ובינתיים לבילדר יש כלים "חסכוניים" שמאפשרים לעגלה שלנו "לקנות יותר").

עכשיו, בינתיים זה נשמע כאילו אני מסכים אתך, והאמת שלא רק "כאילו": אם כל מה שמעניין אותך זה היפרטרופיה בארבע ראשי: חימומים, טעינת מוט, אימון מרובה סטים שכולל טופ סטס כבדים, מנוחות ארוכות, וברק-אופס... זה אוברקיל: זה אוברקיל על הגידים, זה אוברקיל על המפרקים, זה אוברקיל על סיכון לפציעה, זה אוברקיל של עומס אזורים שאולי לא היינו רוצים להעמיס עליהם, זה אוברקיל על "משאבי התאוששות" שעלול לעלות לנו במה שאנחנו נוכל לעשות בהמשך השבוע, זה אוברקיל על המורכבות של ניהול תכנית... ואילו מפתח גוף יכול לבוא ולעשות כמה האק סקוואטס (קשוחים ביותר - אני לא מזלזל) בקרבה גדולה לכשל, או תוך דרופ סטס בסקוואט, או לאנג'ים, ושלום על ישראל (או ישראל על שלום; אני לא שופט).

-אבל אז עולה המילה שהשתמשתי בה בהתחלה: קונטקסט.

קח לדוגמה, מתאמנים מתחילים:

-מתאמנים מתחילים לא צריכים "לשים הרבה בעגלה" שלהם.

-ביחס למה שמתאמנים מתחילים צריכים "לקנות", וגם ביחס ל"מחיר" שלו - ה"תקציב" שלהם עצום.

לצורך העניין: לחמישיות מאתגרות של סקוואט לא 'Stimulus'. למעשה, יש להן המון! פשוט יש להן גם המון 'Fatigue'.

אבל האם זה מגביל את ה"תקציב" של מתאמן מתחיל? הוא מליין. מה אכפת לו לשלם את זה?
הוא גם לא צריך לוודא שהוא מתאמץ "להוציא את המיץ" מהשריר שלו עד הסוף. אם הוא עבד כמה סטים קצת קשים - זה מספיק.

אז במקום להתקשקש עכשיו עם סטים מרובי חזרות בקרבה לכשל בתרגילים "חסכוניים" - הוא יכול בכיף להרשות לעצמו לתת כמה חמישיות של סקוואט, ואם תוסיף להן גם קצת חתירות ודדליפט, יש מצב שלא רק שהוא סיים עם הארבע ראשי - הוא גם די "סימן וי" על הסמסטרינגס, על הגלוטס, ועל רוב הגב... זה לוקח ממש מעט זמן, זה כן ממצה, זה אפילו משיג הרבה דברים (לא רק היפרטרופיה), ואפשר אפילו לבוא אחרי יומיים ולעשות את זה עוד פעם. ואפילו כבד יותר.

אז עכשיו נראה שהיוצרות התהפכו: במקום אוברקיל של מחירים לשלם, יש לך אוברקיל של דברים להרוויח.

אבל אפילו בלי כל זה, פשוט תסתכל על מתחרים בipf, פאוורליפטרים שכנראה רובם טבעיים

מה שאתה עושה עכשיו זה טיעון מאוד מאוד בעייתי.
ל-IPF הולכים אנשים כי חזקים בפאוורליפטינג.
יכול להיות שהם חזקים (בפאוורליפטינג) בין היתר כי הם מפותחים (לפחות באזורים הרלוונטיים), ויכול להיות שהם חזקים משילובים של כל סיבה אחרת.
אם אתה חזק מספיק כדי להתחרות בקטגוריה שלך - מה זה משנה אם אתה "נראה כמו מישהו שמרים", או לא נראה?
ובאופן לא מפתיע - כל החבר'ה עם ההישגים שם - חזקים. (Shocking, I know). נכון? אף פעם לא שמעת על "פאוורליפטר אלוף רצח" עם טוטאל של פי 2 ממשקל הגוף שלו.

אגב, יכול להיות שבאמת יש איזשהו 'ששון' אחד, שהוא באמת עם טוטאל כזה, והוא באמת מתאמן עם מטרת פאוורליפטינג, והולך לתחרויות פאוורליפטינג מקומיות, אבל אתה לא שמעת ששון, וכשאתה אומר לי: "תסתכל על פאוורליפטרים" אתה לא חושב על ששון, אלא על שחקנים רציניים בספורט הזה, שכמו שכבר נאמר למעלה - מן הסתם חזקים בו, וזה לא מפתיע אף אחד.

אותו הדבר לגבי מפתחי גוף: מה, אתה מופתע שהבאדי בילדרים ששמעת עליהם הם מפותחים במיוחד? אתה מופתע שעל הבמה של תחרות פיתוח גוף מקצוענית מקצוענית תמצא אנשים עם הרבה מסת שריר, פרופורציות אסתטיות, חיטוב תחרותי, שיזוף ופוזינג? זה למה הם שם.
מה ציפית למצוא לשם? באדי בילדר ששון?

אז עכשיו שהבנו למה צורת הסתכלות הזאת בעייתית, הוא נקח את זה בבקשה ל'עולם האמתי'.
בינינו: ליפטינג - זו נישה.
רוב האנשים באים להתאמן כי הם "רוצים גוף".
הם לא עושים "תכניות כוח" (ובטח שלא תכניות ספציפיות לפאוורליפטנג); הם עושים "תכניות פיתוח גוף".

ובזמן שאת מה שאני הולך לומר עכשיו אפשר בתכלס לקנטר עם הרבה טיעונים לגיטימיים, בוא, לפחות בשביל הכיף, ננסה לזרום עם זה רגע ולהסתכל סביב: כמה מבין כל החבר'ה האלה מסביב (שרובם מתאמנים "בשביל גוף") נראים לך מפותחים משהו? זאת אומרת: כן. אם הם עושים את זה מספיק זמן הם כן נראים כמו מישהו שיוצא לו לדרוך במכון כושר מדי פעם. חלקם אולי גם חטובים ועם מספיק טריקים מול המצלמה אפשר יהיה לעבוד על מישהו באנטרנט שהם מפותחים משהו... אבל בוא. כמעט על כולם, אם תראה אותם ברחוב, לא תגיד: "העאאא, זה. באדי. בילדר!" נכון? כי בסוף כמעט כולם, אף על פי שהם בנויים במידה כזו או אחרת - הם בתכלס די סוג של ששון. ובכל זאת... הם עושים "תכניות בילדינג".

עכשיו (ואני מקווה שיש מספיק כאלה סביבך): תביט מסביב על אלו שמרביצים סקוואטים של 200kg לשלשות-חמישיות באופן קבוע (ואני מדבר על אלו שכן אוכלים; לא אלו שנמצאים בחרדה מתמדת שיום אחד הם יסתכלו במראה ובטעות יהיה להם קצת "מטושטש" בקוביות) - ותגיד לי שאחוז ניכר מהם לא *נראה* כמו מישהו שכשמסתכלים עליו ברחוב - יודעים שהוא בסיכוי סביר מאדרפאקר חזק.

עכשיו, אל תקח מפה את זה שסקוואטים כבדים ל-3-5 זו הדרך לפיתוח גוף (כי לא לזה התכוונתי, וכמו שאמרתי: עם שעשינו עכשיו אפשר להתווכח באמצעות טיעונים מאוד לגיטימיים), אבל שים לב:

-שכמו שזה שמישהו שעושה תכנית פאוורליפטינג לא בהכרח חייב להיות בעל גוף מפותח... זה גם נכון באותה המידה לכל המון האנשים שבאים למכון "בשביל גוף" ו"עושים בילדינג". (ושזה שבתחרויות פאוורליפטינג רואים אנשים (שוקינג! I know!) חזקים אבל לא בהכרח "בנויים" ואילו בתחרויות פיתוח גוף כולם (גם שוקינג! I know!) כן - לא אומר כלום).

שים לב שאת השוני שאתה בין מתודולוגיות אימון של 'ליפטינג' לעומת אלו של 'בילדינג' שאתה מתאר - אפשר בתכלס לסכם ל:

"יש הרבה דברים שליפטרים מוכרחים לעשות, ובילדרים לא חייבים", ואז הטיעון הוא שמכיוון שאין לנו "תקציב התאוששות" אינסופי, הליפטר יצטרך בשלב מסויים לקצץ. (ובינתיים לבילדר יש כלים "חסכוניים" שמאפשרים לעגלה שלנו "לקנות יותר").

עכשיו, בינתיים זה נשמע כאילו אני מסכים אתך, והאמת שלא רק "כאילו": אם כל מה שמעניין אותך זה היפרטרופיה בארבע ראשי: חימומים, טעינת מוט, אימון מרובה סטים שכולל טופ סטס כבדים, מנוחות ארוכות, וברק-אופס... זה אוברקיל: זה אוברקיל על הגידים, זה אוברקיל על המפרקים, זה אוברקיל על סיכון לפציעה, זה אוברקיל של עומס אזורים שאולי לא היינו רוצים להעמיס עליהם, זה אוברקיל על "משאבי התאוששות" שעלול לעלות לנו במה שאנחנו נוכל לעשות בהמשך השבוע, זה אוברקיל על המורכבות של ניהול תכנית... ואילו מפתח גוף יכול לבוא ולעשות כמה האק סקוואטס (קשוחים ביותר - אני לא מזלזל) בקרבה גדולה לכשל, או תוך דרופ סטס בסקוואט, או לאנג'ים, ושלום על ישראל (או ישראל על שלום; אני לא שופט).

-אבל אז עולה המילה שהשתמשתי בה בהתחלה: קונטקסט.

-ביחס למה שמתאמנים מתחילים צריכים "לקנות", וגם ביחס ל"מחיר" שלו - ה"תקציב" שלהם עצום.

לצורך העניין: לחמישיות מאתגרות של סקוואט לא 'Stimulus'. למעשה, יש להן המון! פשוט יש להן גם המון 'Fatigue'.

הוא גם לא צריך לוודא שהוא מתאמץ "להוציא את המיץ" מהשריר שלו עד הסוף. אם הוא עבד כמה סטים קצת קשים - זה מספיק.

אז במקום להתקשקש עכשיו עם סטים מרובי חזרות בקרבה לכשל בתרגילים "חסכוניים" - הוא יכול בכיף להרשות לעצמו לתת כמה חמישיות של סקוואט, ואם תוסיף להן גם קצת חתירות ודדליפט, יש מצב שלא רק שהוא סיים עם הארבע ראשי - הוא גם די "סימן וי" על הסמסטרינגס, על הגלוטס, ועל רוב הגב... זה לוקח ממש מעט זמן, זה כן ממצה, זה אפילו משיג הרבה דברים (לא רק היפרטרופיה), ואפשר אפילו לבוא אחרי יומיים ולעשות את זה עוד פעם. ואפילו כבד יותר.

אז עכשיו נראה שהיוצרות התהפכו: במקום אוברקיל של מחירים לשלם, יש לך אוברקיל של דברים להרוויח.

יכול להיות שהם חזקים (בפאוורליפטינג) בין היתר כי הם מפותחים (לפחות באזורים הרלוונטיים), ויכול להיות שהם חזקים משילובים של כל סיבה אחרת.
אם אתה חזק מספיק כדי להתחרות בקטגוריה שלך - מה זה משנה אם אתה "נראה כמו מישהו שמרים", או לא נראה?
ובאופן לא מפתיע - כל החבר'ה עם ההישגים שם - חזקים. (Shocking, I know). נכון? אף פעם לא שמעת על "פאוורליפטר אלוף רצח" עם טוטאל של פי 2 ממשקל הגוף שלו.

אגב, יכול להיות שבאמת יש איזשהו 'ששון' אחד, שהוא באמת עם טוטאל כזה, והוא באמת מתאמן עם מטרת פאוורליפטינג, והולך לתחרויות פאוורליפטינג מקומיות, אבל אתה לא שמעת ששון, וכשאתה אומר לי: "תסתכל על פאוורליפטרים" אתה לא חושב על ששון, אלא על שחקנים רציניים בספורט הזה, שכמו שכבר נאמר למעלה - מן הסתם חזקים בו, וזה לא מפתיע אף אחד.

אותו הדבר לגבי מפתחי גוף: מה, אתה מופתע שהבאדי בילדרים ששמעת עליהם הם מפותחים במיוחד? אתה מופתע שעל הבמה של תחרות פיתוח גוף מקצוענית מקצוענית תמצא אנשים עם הרבה מסת שריר, פרופורציות אסתטיות, חיטוב תחרותי, שיזוף ופוזינג? זה למה הם שם.

אז עכשיו שהבנו למה צורת הסתכלות הזאת בעייתית, הוא נקח את זה בבקשה ל'עולם האמתי'.
הם לא עושים "תכניות כוח" (ובטח שלא תכניות ספציפיות לפאוורליפטנג); הם עושים "תכניות פיתוח גוף".

ובזמן שאת מה שאני הולך לומר עכשיו אפשר בתכלס לקנטר עם הרבה טיעונים לגיטימיים, בוא, לפחות בשביל הכיף, ננסה לזרום עם זה רגע ולהסתכל סביב: כמה מבין כל החבר'ה האלה מסביב (שרובם מתאמנים "בשביל גוף") נראים לך מפותחים משהו? זאת אומרת: כן. אם הם עושים את זה מספיק זמן הם כן נראים כמו מישהו שיוצא לו לדרוך במכון כושר מדי פעם. חלקם אולי גם חטובים ועם מספיק טריקים מול המצלמה אפשר יהיה לעבוד על מישהו באנטרנט שהם מפותחים משהו... אבל בוא. כמעט על כולם, אם תראה אותם ברחוב, לא תגיד: "העאאא, זה. באדי. בילדר!" נכון? כי בסוף כמעט כולם, אף על פי שהם בנויים במידה כזו או אחרת - הם בתכלס די סוג של ששון. ובכל זאת... הם עושים "תכניות בילדינג".

עכשיו (ואני מקווה שיש מספיק כאלה סביבך): תביט מסביב על אלו שמרביצים סקוואטים של 200kg לשלשות-חמישיות באופן קבוע (ואני מדבר על אלו שכן אוכלים; לא אלו שנמצאים בחרדה מתמדת שיום אחד הם יסתכלו במראה ובטעות יהיה להם קצת "מטושטש" בקוביות) - ותגיד לי שאחוז ניכר מהם לא *נראה* כמו מישהו שכשמסתכלים עליו ברחוב - יודעים שהוא בסיכוי סביר מאדרפאקר חזק.

עכשיו, אל תקח מפה את זה שסקוואטים כבדים ל-3-5 זו הדרך לפיתוח גוף (כי לא לזה התכוונתי, וכמו שאמרתי: עם שעשינו עכשיו אפשר להתווכח באמצעות טיעונים מאוד לגיטימיים), אבל שים לב:

-שכמו שזה שמישהו שעושה תכנית פאוורליפטינג לא בהכרח חייב להיות בעל גוף מפותח... זה גם נכון באותה המידה לכל המון האנשים שבאים למכון "בשביל גוף" ו"עושים בילדינג". (ושזה שבתחרויות פאוורליפטינג רואים אנשים (שוקינג! I know!) חזקים אבל לא בהכרח "בנויים" ואילו בתחרויות פיתוח גוף כולם (גם שוקינג! I know!) כן - לא אומר כלום).
מתי יוצא הסרט

אז האמת שגם בהתמקדות על שריר אחד אני לא בטוח שזה נכון.
לצורך העניין בסקוואט עושים פחות חזרות וסטים מפשיטת ברך בד"כ - זה תרגיל הרבה יותר יעיל לגירוי השריר אם מספיק להפעיל את השריר פחות פעמים, ואני רוצה לראות מישהו אחד אומר שלא גדלו לו הקוואדס מסקוואט. בנוסף קל יותר ליצור Progressive overload בסקוואט, כח הוא דבר רצוי גם למטרות היפרטרופיה. בכללי אם זה היה נכון זו כנראה היתה פרקטיקה יותר פופולרית, הרבה אנשים היו שמחים להסתפק בפשיטת ברך.
לג פרס עוד מילא...
צודק, היה יותר נכון להשוות בין סקוואט ללג פרס. מבחינת נטו התמקדות על קוואדס כנראה שפשיטת ברכיים עדיפה על סקוואט. היתרון של סקוואט הוא שהוא יכול לסגור לך חלק גדול מהאימון רגליים אם תעבוד בו מספיק קשה. אבל אם אנחנו מדברים על מטרות פיתוח גוף אז זה לא משנה אם תעשה סקוואט או פשיטת ברכיים ועוד תרגילים אחרים כדי לפצות על הסקוואט.

"יש הרבה דברים שליפטרים מוכרחים לעשות, ובילדרים לא חייבים"
לא בדיוק, כמו שפאוורליפטר "חייב" לבחור תרגילים מסויימים, לעשות טכניקה מסויימת, להתרכז בקיוז לטכניקה, לעבוד בטווח חזרות מסויים
ככה בודיבילדר "חייב" לעשות טכניקה מסויימת (טכניקה שתדגיש את השריר על פני שרירים אחרים ותמתח אותו לטווח תנועה גדול יותר), להתרכז המיינד מאסל קונקשיין, לעבוד בטווח חזרות אחר

אני לגמרי מסכים אבל שפאוורליפטר יותר מסובך לאמן מאשר לאמן בודיבילדר, ושבודיבילדר גם אם יסטה טיפה מההמלצות (או ה"אידיאיל") יוכל לראות תוצאות

אז עכשיו נראה שהיוצרות התהפכו: במקום אוברקיל של מחירים לשלם, יש לך אוברקיל של דברים להרוויח
אני אגיד לך מה, בעיקרון אני מסכים איתך, מתאמן מתחיל הוא כמו טחון, וטחונים יכולים להרשות לעצמם הרבה יותר להיכנס לחנות ולקנות בלי להתחשב יותר מידי במחיר.
אבל, בסופו של דבר גם עשירים לא רוצים לבזבז סתם, אז הם מרשים לעצמם יותר, אבל לא מגזימים (ביחס לעצמם).
למה אני מתכוון? יש המון מתאמנים שמתחזקים הרבה, אבל עדיין מחוסרי בשר על הגוף (ראה בוגרי תוכנית SS). נכון שמתאמן מתחיל יכול להתקדם גם מתוכנית לא מושלמת, אבל 1. זה לא תמיד קורה 2. למה לא לנסות לייעל את הדברים, מה שכנראה יתרום הרבה גם לטווח הארוך וגם לטווח הקצר?

כבר שכחתי את ההקשר של הציטוט שלי שהבאת, אסתכל שוב ואענה.

אגב בלי קשר לדיון, אתה כותב ממש יפה גבר:)
הוא עושה רק סקוואטים לסקוואט

הוא עושה רק סקוואטים לסקוואט
אבל מה שאלחנן לא מספר לך, זה שהוא הרבה לפני שהוא התחיל להכנס לתחום הפאוורליפטינג, הוא התאמן בסגנון שמזכיר יותר בודיבילדינג, בנה מסת שריר מכובדת שמשרתת אותו גם היום.

מעבר לזה, זכור לי שאלחנן עושה HB, PAUSE, בעבר גם בוקס.
כולן וואריאציות של סקוואט, נכון. אבל וואריאציות שונות עם גירוי מעט שונה.

למה זה בעייתי? זאת בדיוק הנקודה שרציתי להעביר. תראה קטגוריות מסויימות יש שם אנשים עם סקוואט 200 קילו ורגל של דחליל.
הנקודה היא, שאם יש אנשים כאלה חזקים ולא כזה מפותחים, כנראה שבתוכנית כוח יש יותר מאשר פיתוח השרירים, ובגלל זה תוכנית כוח לא אידיאלית למטרת פיתוח גוף.
כמה מבין כל החבר'ה האלה מסביב (שרובם מתאמנים "בשביל גוף") נראים לך מפותחים משהו? זאת אומרת: כן. אם הם עושים את זה מספיק זמן הם כן נראים כמו מישהו שיוצא לו לדרוך במכון כושר מדי פעם. חלקם אולי גם חטובים ועם מספיק טריקים מול המצלמה אפשר יהיה לעבוד על מישהו באנטרנט שהם מפותחים משהו... אבל בוא. כמעט על כולם, אם תראה אותם ברחוב, לא תגיד: "העאאא, זה. באדי. בילדר!" נכון? כי בסוף כמעט כולם, אף על פי שהם בנויים במידה כזו או אחרת - הם בתכלס די סוג של ששון. ובכל זאת... הם עושים "תכניות בילדינג".
זה טיעון יפה, ואני מבין את הכוונה שלו, אבל לדעתי הוא בעייתי. נכון שרוב הסובבים אותי במכון מנסים לעשות תוכנית פיתוח גוף, אבל בפועל מעטים מהם באמת מתאמנים בתוך ה"חוקים"/ עקרונות של פיתוח גוף. בנוסף, מעטים מהם באמת דוחפים את עצמם לקרבה אמיתית לכשל. ככה שכמו שאמרתי אלפי פעמים, זה שכולם עושים משהו לא אומר יותר מידי, כי הם לא יודעים מה לעשות באמת.
ושזה שבתחרויות פאוורליפטינג רואים אנשים (שוקינג! I know!) חזקים אבל לא בהכרח "בנויים" ואילו בתחרויות פיתוח גוף כולם (גם שוקינג! I know!) כן - לא אומר כלום
זה לדעתי דווקא כן, כי אתה יכול לראות מפה שבפיתוח גוף השרירים שלך יגדלו הרבה יותר משתתחזק. נכון שזה דוגמאות קיצון, אבל ככה דוגמאות טובות עובדות.

מתי יוצא הסרט
בהפקה החליטו בכוונה לעשות רק ספר.
ככה יש יותר סיכוי לסנן את האנשים הממש ממש טיפשים.

למה זה בעייתי? זאת בדיוק הנקודה שרציתי להעביר. תראה קטגוריות מסויימות יש שם אנשים עם סקוואט 200 קילו ורגל של דחליל.
הנקודה היא, שאם יש אנשים כאלה חזקים ולא כזה מפותחים, כנראה שבתוכנית כוח יש יותר מאשר פיתוח השרירים, ובגלל זה תוכנית כוח לא אידיאלית למטרת פיתוח גוף.

זה טיעון יפה, ואני מבין את הכוונה שלו, אבל לדעתי הוא בעייתי. נכון שרוב הסובבים אותי במכון מנסים לעשות תוכנית פיתוח גוף, אבל בפועל מעטים מהם באמת מתאמנים בתוך ה"חוקים"/ עקרונות של פיתוח גוף. בנוסף, מעטים מהם באמת דוחפים את עצמם לקרבה אמיתית לכשל. ככה שכמו שאמרתי אלפי פעמים, זה שכולם עושים משהו לא אומר יותר מידי, כי הם לא יודעים מה לעשות באמת.

זה לדעתי דווקא כן, כי אתה יכול לראות מפה שבפיתוח גוף השרירים שלך יגדלו הרבה יותר משתתחזק. נכון שזה דוגמאות קיצון, אבל ככה דוגמאות טובות עובדות.
אתה אמנם מגיב ברצינות (וחילקת את החפירה שלי לחלקים), אז ברור שקראת והתייחסת ברצינות, אבל כשקוראים מה כתבת, חלקם נראים כאילו לא היית מרוכז. X:

אז הנה שיעורי הבית שלך:
-הטיית הישרדות.
-אפקט המגירה.
-הטיית אישוש.

והנה טיעונים מתומצתים יותר:

-זה שלהיות טוב בפאוורליפטינג לא מחייב שתהיה סופר שרירי לא אומר כלום על תכניות פאוורליפטינג ותכניות בילדינג.

-כל הבאדי בילדרים ששמעת עליהם (כי הם מפורסמים) או ראית (כי סתם חיפשת תמונות או סרטונים) "בנויים", כי אלו שלא - לא שמעת עליהם, והם לא הולכים לתחרויות באדי בילדינג. זו לא התכנית שלהם... זה המדגם שבחרת.

-כמעט כל האנשים סביבך מתאמנים "בשביל גוף", עושים תכניות יותר "בסטייל של באדי בילדינג" ובכל זאת לא באמת נראים "בנויים" במיוחד. אתה יכול לטעון שרובם לא מתאמנים "בילדינג כמו שצריך, על אמת", אבל רוב הדברים נמצאים על סקאלה. זה לא "הכל או לא כלום", זה לא "או שאתה על פיפס מכשל, או שאתה שחיף", ואפילו עוד לא דברנו על קונטקסט. (כמו כמה קרוב לכשל אתה באמת צריך להיות, ולמי זה יותר או פחות רלוונטי).

נערך לאחרונה:
בהפקה החליטו בכוונה לעשות רק ספר.
ככה יש יותר סיכוי לסנן את האנשים הממש ממש טיפשים
😆😆😆
-זה שלהיות טוב בפאוורליפטינג לא מחייב שתהיה סופר שרירי לא אומר כלום על תכניות פאוורליפטינג ותכניות בילדינג
זה אומר שתוכנית לפאוורליפטינג תהיה לא אידיאלית לפיתוח גוף
כל הבאדי בילדרים ששמעת עליהם (כי הם מפורסמים) או ראית (כי סתם חיפשת תמונות או סרטונים) "בנויים", כי אלו שלא - לא שמעת עליהם, והם לא הולכים לתחרויות באדי בילדינג. זו לא התכנית שלהם... זה המדגם שבחרת
אני מדבר על הקיצון של שני הצדדים, מהסיבה שבקיצון אפשר לראות יותר בבירור. אבל גם לא בקיצון, אתה תראה שהרבה מתאמני כוח לא נראים כאלה מרשימים, מה שמוכיח לי את הנקודה שאימונים כוח רחוקים מלהיות אידיאליים לפיתוח גוף.
כמעט כל האנשים סביבך מתאמנים "בשביל גוף", עושים תכניות יותר "בסטייל של באדי בילדינג" ובכל זאת לא באמת נראים "בנויים" במיוחד. אתה יכול לטעון שרובם לא מתאמנים "בילדינג כמו שצריך, על אמת", אבל רוב הדברים נמצאים על סקאלה
אבל זה לא נכון, כי בשיא הרצינות, רוב האנשים מתאמנים חרא. אתה לא יכול לקחת דוגמא ממי שמתאמן חרא, קח דוגמא ממי שעובד לפי כל העקרונות, והRPE שלו משקף את המציאות (כי בפועל הרוב מעריכים את המאמץ שלהם הרבה יותר ממה שהוא).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית