הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Ss יחסינו לאן ?

• פותח/ת השרשור liani
  • פורסם בתאריך

liani

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
אהלן חבר׳ה
אני נמצא כבר קרוב לשלושה חודשים בSS ומרגיש שהכל כבר דיי תקוע, אוכל טוב אבל אפשר לשפר, ישן טוב ועשיתי ריסט אחד בכל התרגילים חוץ מדדליפט.
אני שוקל 76 על גובה 1.80
שיאים
סקוואט 120 3x5
בנץ׳ 92.5 3x5
פרס 52.5 3x5
דדליפט 1x5 142.5
מתח עם 10 קילו
מקבילים עם 14 קילו
כרגע אני מתכנן למשוך עוד שבועיים בערך, ממשיך מסה, ומתלבט מה הכי כדאי, להמשיך Ss בגרסה מתקדמת למרות שאני מעדיף להתחיל תוכנית עם עליה שבועית כמו לינארית או טקסס ?
אם לינארית או טקסס מה יתאים לי יותר ולמה ?
תודה רבה לעוזרים

נערך לאחרונה:
אבל מה שאלחנן לא מספר לך, זה שהוא הרבה לפני שהוא התחיל להכנס לתחום הפאוורליפטינג, הוא התאמן בסגנון שמזכיר יותר בודיבילדינג, בנה מסת שריר מכובדת שמשרתת אותו גם היום.

מעבר לזה, זכור לי שאלחנן עושה HB, PAUSE, בעבר גם בוקס.
כולן וואריאציות של סקוואט, נכון. אבל וואריאציות שונות עם גירוי מעט שונה.
אני לא באמת יודע מה הדיון כאן, ואני לא חושב שאני רוצה לדעת.
פשוט ראיתי שכתבת שמתאמן כוח לא יעשה רק סקוואט, ואני מבצע אמנם ווריאציות של סקוואט, אבל לכולם קוראים סקוואט.

התקופה שלי בבילדינג לא עבדתי רגליים באמת, הגעתי ל130 סקוואט בזמן שהבנץ' היה 145, והדדליפט 210. מ130 עד איפה שאני היום בסקוואט, זה נטו מתרגילים שנקראים סקוואט.

אבל אם לא הבנתי את הדיון, עזוב, אין לי באמת כוח לקרוא את המגילות שנכתבו כאן.

שים לב שאת השוני שאתה בין מתודולוגיות אימון של 'ליפטינג' לעומת אלו של 'בילדינג' שאתה מתאר - אפשר בתכלס לסכם ל:

"יש הרבה דברים שליפטרים מוכרחים לעשות, ובילדרים לא חייבים", ואז הטיעון הוא שמכיוון שאין לנו "תקציב התאוששות" אינסופי, הליפטר יצטרך בשלב מסויים לקצץ. (ובינתיים לבילדר יש כלים "חסכוניים" שמאפשרים לעגלה שלנו "לקנות יותר").

עכשיו, בינתיים זה נשמע כאילו אני מסכים אתך, והאמת שלא רק "כאילו": אם כל מה שמעניין אותך זה היפרטרופיה בארבע ראשי: חימומים, טעינת מוט, אימון מרובה סטים שכולל טופ סטס כבדים, מנוחות ארוכות, וברק-אופס... זה אוברקיל: זה אוברקיל על הגידים, זה אוברקיל על המפרקים, זה אוברקיל על סיכון לפציעה, זה אוברקיל של עומס אזורים שאולי לא היינו רוצים להעמיס עליהם, זה אוברקיל על "משאבי התאוששות" שעלול לעלות לנו במה שאנחנו נוכל לעשות בהמשך השבוע, זה אוברקיל על המורכבות של ניהול תכנית... ואילו מפתח גוף יכול לבוא ולעשות כמה האק סקוואטס (קשוחים ביותר - אני לא מזלזל) בקרבה גדולה לכשל, או תוך דרופ סטס בסקוואט, או לאנג'ים, ושלום על ישראל (או ישראל על שלום; אני לא שופט).

-אבל אז עולה המילה שהשתמשתי בה בהתחלה: קונטקסט.

קח לדוגמה, מתאמנים מתחילים:

-מתאמנים מתחילים לא צריכים "לשים הרבה בעגלה" שלהם.

-ביחס למה שמתאמנים מתחילים צריכים "לקנות", וגם ביחס ל"מחיר" שלו - ה"תקציב" שלהם עצום.

לצורך העניין: לחמישיות מאתגרות של סקוואט לא 'Stimulus'. למעשה, יש להן המון! פשוט יש להן גם המון 'Fatigue'.

אבל האם זה מגביל את ה"תקציב" של מתאמן מתחיל? הוא מליין. מה אכפת לו לשלם את זה?
הוא גם לא צריך לוודא שהוא מתאמץ "להוציא את המיץ" מהשריר שלו עד הסוף. אם הוא עבד כמה סטים קצת קשים - זה מספיק.

אז במקום להתקשקש עכשיו עם סטים מרובי חזרות בקרבה לכשל בתרגילים "חסכוניים" - הוא יכול בכיף להרשות לעצמו לתת כמה חמישיות של סקוואט, ואם תוסיף להן גם קצת חתירות ודדליפט, יש מצב שלא רק שהוא סיים עם הארבע ראשי - הוא גם די "סימן וי" על הסמסטרינגס, על הגלוטס, ועל רוב הגב... זה לוקח ממש מעט זמן, זה כן ממצה, זה אפילו משיג הרבה דברים (לא רק היפרטרופיה), ואפשר אפילו לבוא אחרי יומיים ולעשות את זה עוד פעם. ואפילו כבד יותר.

אז עכשיו נראה שהיוצרות התהפכו: במקום אוברקיל של מחירים לשלם, יש לך אוברקיל של דברים להרוויח.

מה שאתה עושה עכשיו זה טיעון מאוד מאוד בעייתי.
ל-IPF הולכים אנשים כי חזקים בפאוורליפטינג.
יכול להיות שהם חזקים (בפאוורליפטינג) בין היתר כי הם מפותחים (לפחות באזורים הרלוונטיים), ויכול להיות שהם חזקים משילובים של כל סיבה אחרת.
אם אתה חזק מספיק כדי להתחרות בקטגוריה שלך - מה זה משנה אם אתה "נראה כמו מישהו שמרים", או לא נראה?
ובאופן לא מפתיע - כל החבר'ה עם ההישגים שם - חזקים. (Shocking, I know). נכון? אף פעם לא שמעת על "פאוורליפטר אלוף רצח" עם טוטאל של פי 2 ממשקל הגוף שלו.

אגב, יכול להיות שבאמת יש איזשהו 'ששון' אחד, שהוא באמת עם טוטאל כזה, והוא באמת מתאמן עם מטרת פאוורליפטינג, והולך לתחרויות פאוורליפטינג מקומיות, אבל אתה לא שמעת ששון, וכשאתה אומר לי: "תסתכל על פאוורליפטרים" אתה לא חושב על ששון, אלא על שחקנים רציניים בספורט הזה, שכמו שכבר נאמר למעלה - מן הסתם חזקים בו, וזה לא מפתיע אף אחד.

אותו הדבר לגבי מפתחי גוף: מה, אתה מופתע שהבאדי בילדרים ששמעת עליהם הם מפותחים במיוחד? אתה מופתע שעל הבמה של תחרות פיתוח גוף מקצוענית מקצוענית תמצא אנשים עם הרבה מסת שריר, פרופורציות אסתטיות, חיטוב תחרותי, שיזוף ופוזינג? זה למה הם שם.
מה ציפית למצוא לשם? באדי בילדר ששון?

אז עכשיו שהבנו למה צורת הסתכלות הזאת בעייתית, הוא נקח את זה בבקשה ל'עולם האמתי'.
בינינו: ליפטינג - זו נישה.
רוב האנשים באים להתאמן כי הם "רוצים גוף".
הם לא עושים "תכניות כוח" (ובטח שלא תכניות ספציפיות לפאוורליפטנג); הם עושים "תכניות פיתוח גוף".

ובזמן שאת מה שאני הולך לומר עכשיו אפשר בתכלס לקנטר עם הרבה טיעונים לגיטימיים, בוא, לפחות בשביל הכיף, ננסה לזרום עם זה רגע ולהסתכל סביב: כמה מבין כל החבר'ה האלה מסביב (שרובם מתאמנים "בשביל גוף") נראים לך מפותחים משהו? זאת אומרת: כן. אם הם עושים את זה מספיק זמן הם כן נראים כמו מישהו שיוצא לו לדרוך במכון כושר מדי פעם. חלקם אולי גם חטובים ועם מספיק טריקים מול המצלמה אפשר יהיה לעבוד על מישהו באנטרנט שהם מפותחים משהו... אבל בוא. כמעט על כולם, אם תראה אותם ברחוב, לא תגיד: "העאאא, זה. באדי. בילדר!" נכון? כי בסוף כמעט כולם, אף על פי שהם בנויים במידה כזו או אחרת - הם בתכלס די סוג של ששון. ובכל זאת... הם עושים "תכניות בילדינג".

עכשיו (ואני מקווה שיש מספיק כאלה סביבך): תביט מסביב על אלו שמרביצים סקוואטים של 200kg לשלשות-חמישיות באופן קבוע (ואני מדבר על אלו שכן אוכלים; לא אלו שנמצאים בחרדה מתמדת שיום אחד הם יסתכלו במראה ובטעות יהיה להם קצת "מטושטש" בקוביות) - ותגיד לי שאחוז ניכר מהם לא *נראה* כמו מישהו שכשמסתכלים עליו ברחוב - יודעים שהוא בסיכוי סביר מאדרפאקר חזק.

עכשיו, אל תקח מפה את זה שסקוואטים כבדים ל-3-5 זו הדרך לפיתוח גוף (כי לא לזה התכוונתי, וכמו שאמרתי: עם שעשינו עכשיו אפשר להתווכח באמצעות טיעונים מאוד לגיטימיים), אבל שים לב:

-שכמו שזה שמישהו שעושה תכנית פאוורליפטינג לא בהכרח חייב להיות בעל גוף מפותח... זה גם נכון באותה המידה לכל המון האנשים שבאים למכון "בשביל גוף" ו"עושים בילדינג". (ושזה שבתחרויות פאוורליפטינג רואים אנשים (שוקינג! I know!) חזקים אבל לא בהכרח "בנויים" ואילו בתחרויות פיתוח גוף כולם (גם שוקינג! I know!) כן - לא אומר כלום).
*רואה הודעה ארוכה שלDissonant Harmony*
*נותן לייק*
*נותן מוניטין*
*מתחיל לקרוא*

אני לא באמת יודע מה הדיון כאן, ואני לא חושב שאני רוצה לדעת.
פשוט ראיתי שכתבת שמתאמן כוח לא יעשה רק סקוואט, ואני מבצע אמנם ווריאציות של סקוואט, אבל לכולם קוראים סקוואט.

התקופה שלי בבילדינג לא עבדתי רגליים באמת, הגעתי ל130 סקוואט בזמן שהבנץ' היה 145, והדדליפט 210. מ130 עד איפה שאני היום בסקוואט, זה נטו מתרגילים שנקראים סקוואט.

אבל אם לא הבנתי את הדיון, עזוב, אין לי באמת כוח לקרוא את המגילות שנכתבו כאן.
אני בטוח שלא התעמקת בדיון. גם אני לא יותר מדי.
הטענות שלי פשוטות מאוד - סקוואט התרגיל הכי יעיל לפיתוח מסת שריר ברגליים.
הרבה מאוד פאוורלפטרים עושים מעבר לסקווראט כדי להתחזק בסקוואט.
חא טענות שערוריות במיוחד.

סקוואט 200 קילו ורגל של דחליל
כשאתה אומר רגל אתה מתכוון לארבע ראשי, אף אחד לא ביקש ממפתח גוף לעשות סקוואט שמתבסס על הירך...
44292_upload_2018-12-28_18-58-15.png

https://barbend.com/wp-content/uploads/2018/06/Ray-Williams-IPF-squat.png

עריכה: כמה ניסו ללחוץ "פלי"?🙄

אני בטוח שלא התעמקת בדיון. גם אני לא יותר מדי.
הטענות שלי פשוטות מאוד - סקוואט התרגיל הכי יעיל לפיתוח מסת שריר ברגליים.
הרבה מאוד פאוורלפטרים עושים מעבר לסקווראט כדי להתחזק בסקוואט.
חא טענות שערוריות במיוחד.
1. יעיל זו פונקציה של משהו (יעיל ליצירת גירוי לפיתוח כוח? גירוי היפרטרופיה? העברה לספורט מסויים? תחושה טובה? נוחות בתכנון סביבו?)

2. ביחס למשהו (זמן? סיכון פציעה? התאוששות של השריר? התאוששות של הגידים? התאוששות של המפרקים? רעננות בתוך האימון? התאוששות של מערכת העצבים?).

3. ואז גם יש לשאול: בהשוואה למה? (פרונט סקוואט? דדליפט? האק סקוואט? ונגיד שסקוואט. איזה סקוואט? סקוואט כבד? סקוואט במשקל בינוני להרבה לזרות? סקוואט פאוורליפטינג? או סקוואט ATG איטי על עקב מוגבה, עם פאוז בתחתית?)

4. ואז גם יש לשאול: באיזה קונטקסט? (למי? מה הרמה שלו? מה הוא יכול? איך הוא מתאושש? מה המטרה שלו? אילו עוד דברים הוא רוצה להשיג ויכולים להתנגש? וגם: סקוואט כתרגיל ראשון? סקוואט כתרגיל שני אורי פרה-התשה במכונה?)

-----

אם כל אחד פה יגיד דברים בומבסטיים כמו: "יעיל", "הכי טוב“, "חרא" בלי בלי דגש ספציפי למה אנחנו מתייחסים, ובאיזה קונטקסט - אז יש מצב שכולנו נהיה "צודקים": כל אחד בקונטקסט שלו.

נערך לאחרונה:
1. יעיל זו פונקציה של משהו (יעיל ליצירת גירוי לפיתוח כוח? גירוי היפרטרופיה? העברה לספורט מסויים? תחושה טובה? נוחות בתכנון סביבו?)

2. ביחס למשהו (זמן? סיכון פציעה? התאוששות של השריר? התאוששות של הגידים? התאוששות של המפרקים? רעננות בתוך האימון? התאוששות של מערכת העצבים?).

3. ואז גם יש לשאול: בהשוואה למה? (פרונט סקוואט? דדליפט? האק סקוואט?)

4. ואז גם יש לשאול: באיזה קונטקסט? (למי? מה הרמה שלו? מה הוא יכול? איך הוא מתאושש? מה המטרה שלו? אילו עוד דברים הוא רוצה להשיג ויכולים להתנגש?)
אנחנו מדברים בעיקר על היפטרופיה וכוח 'טהור' אז בוא ניקח את הפרמטרים האלה.

הכי יעיל למסת שריר כי הוא מפעיל הכי הרבה מסת שריר תמורת הכי מעט עבודה (פחות תרגילים) ז"א שאם יגיע אליך מתאמן ויגיד לך יש לי זמן רק לתרגיל אחד לרגליים. מה תתן לו? אני אתן לו סקוואט.

מבחינת כוח, מערב הכי הרבה מסת שריר, ותרגיל 'אמין' ליצירת התקדמות לטווח הארוך אז גם פה הוא לוקח.

בהשוואה לפורנט סקוואט? אין שאלה שLB או HB יעלים יותר כי הגב עליון שלך יגביל אותך לפני הרגליים.
דדליפט? המכניקה של הסקוואט גורמת לכך שהארבע ראשי, מקרבים ומרחיקים מעורבים יותר בסקוואט. מעבר לזה בדדליפט הגב עליון, תחתון וגריפ יוכלו להגביל אותך לפני הרגליים. אז גם במובן הזה הוא יותר יעיל.
האק סקוואט זאת כבר סוגיה מעניינת. אבל זה עדיין סקוואט ולא כפיפות ופשיטות ברכיים.

כשאתה אומר רגל אתה מתכוון לארבע ראשי, אף אחד לא ביקש ממפתח גוף לעשות סקוואט שמתבסס על הירך...
אף אחד לא ביקש כלום מאף אחד, זאת טכניקה יעילה יותר לכוח ובגלל זה עושים את זה. אתה מוכיח בדיוק את הטענה שלי, שעבודה של כוח לא שווה לעבודה של היפרטרופיה.
עריכה: כמה ניסו ללחוץ "פלי"?🙄
🤬😆

אף אחד לא ביקש כלום מאף אחד, זאת טכניקה יעילה יותר לכוח ובגלל זה עושים את זה. אתה מוכיח בדיוק את הטענה שלי, שעבודה של כוח לא שווה לעבודה של היפרטרופיה.
לא, אני "הוכחתי" שהטענה שלך לא רלוונטית.
אתה טענת שהרבה פאוורליפטרים עם 200+ סקוואט הם עם רגליים קטנות, ולכן אני הבאתי תמונות של לפטרים שבהן רואים שבאמת אין להם ארבע ראשי כמו של מפתחי גוף אבל שרשרת אחורית?- מפלצתית
כמו כן הסבתי את תשומת ליבך לכך שהסקוואט שלהם מתבסס הרבה מאוד על ירך ולכן היא זו שגדלה כל כך.

אם יבוא מתאמן שכל מה שהוא רוצה זה לפתח את הרגליים ויגיד שיש לו זמן לתרגיל אחד בלבד, לא רואה למה לא לתת לג פרס, האק סקוואט, פנדולום סקוואט, סקוואט בסמית עם רגליים קדימה או כל מכונה טובה אחרת.

פשוט סיכוי טוב שמתאמן בלי רקע, בלי הרבה רצון וכוח סבל לא יצליח להגיע לרמה מספיק טובה בסקוואט כדי באמת לאתגר את הארבע ראשי. במכונות לעומת זאת זה הרבה יותר קל ובחלק מהמקרים אפקטיבי יותר.

לא, אני "הוכחתי" שהטענה שלך לא רלוונטית.
אתה טענת שהרבה פאוורליפטרים עם 200+ סקוואט הם עם רגליים קטנות, ולכן אני הבאתי תמונות של לפטרים שבהן רואים שבאמת אין להם ארבע ראשי כמו של מפתחי גוף אבל שרשרת אחורית?- מפלצתית
כמו כן הסבתי את תשומת ליבך לכך שהסקוואט שלהם מתבסס הרבה מאוד על ירך ולכן היא זו שגדלה כל כך.
לא ראיתי עדיין פאוורליפטר אפילו ברמות של 400+ סקוואט עם רגליים יותר גדולות ממר אולימפיה לדוגמא. חוץ מזה שההשוואה שלך לא נכונה כאן כי מדובר בליפטרים שכבר שוקלים יותר מ150 קילו לעומת מרי אולימפיה שאני לא חושב שעוברים את ה140 קילו במקרה קיצון אפילו, ומרי אולימפיה נמצאים באחוז שומן מאוד נמוך עם מסת שריר מפלצתית לעומת ליפטרים שעל אחוז שומן גבוה. כמו אדי הול ות׳ור שאחרי החיטוב לקראת הקרב שלהם נראו קטנים יותר.

לא ראיתי עדיין פאוורליפטר אפילו ברמות של 400+ סקוואט עם רגליים יותר גדולות ממר אולימפיה לדוגמא. חוץ מזה שההשוואה שלך לא נכונה כאן כי מדובר בליפטרים שכבר שוקלים יותר מ150 קילו לעומת מרי אולימפיה שאני לא חושב שעוברים את ה140 קילו במקרה קיצון אפילו, ומרי אולימפיה נמצאים באחוז שומן מאוד נמוך עם מסת שריר מפלצתית לעומת ליפטרים שעל אחוז שומן גבוה. כמו אדי הול ות׳ור שאחרי החיטוב לקראת הקרב שלהם נראו קטנים יותר.
@elchonon יש לי נושא לפוסט בשבילך: לואו בר נגד הי באר וההבדלים בניהם

אני דיברתי על מתחרים בקטגוריות משקל נמוכות שמסקוויטים 200+, אתה מביא לי את המתחרים בקטגוריית משקל הכי גבוהה ועם הסקוואט הכי כבד? נו באמת. אגב, אתה רק מוכיח את הטענה שלי, כי גם עם כל הגודל של השרשרת אחורית (ויש גודל חד משמעית), הם באחוז שומן גבוהה מאוד, תוריד את האחוז שומן לכיוון ה3-4 ואז תשווה את השרשרת אחורית לשל רוני קולמן וג'יי קאטלר (הבאת את הסקוואטרים הכי טובים אז הנה הבודיבילדרים הכי טובים). ברור שעם כמה שהרגל שלהם ענקית, לרוני וג'יי יש רגל הרבה יותר גדולה.
כמו כן הסבתי את תשומת ליבך לכך שהסקוואט שלהם מתבסס הרבה מאוד על ירך ולכן היא זו שגדלה כל כך

אל תתחיל עכשיו עם התירוצים של "הם יושבים אחורה אז זה תרגיל לשרשרת אחורית בכלל"- דיברתם על עבודה כמו של פאוורליפטרים מול עבודה כמו של בודיבילדרים, זאת עבודה של פאוורליפטרים. ויותר מזה, זה גם עניין של מבנה גוף שגורם למומנט ארם בברך להיות קטן יותר (מן הסתם שהם גם מפעילים טכניקות מסויימות שיקטינו אותו, אבל עדיין זה משהו שמאוד תלוי במבנה גוף). בסוף למישהו עם מבנה גוף שמדגיש הרבה יותר את ההמסטרינג בסקוואט, הסקוואט לא יהיה תרגיל אפקטיבי לקוואדס כמו שהוא לאחרים, לעומת פשיטות, או מכונות אחרות שתמיד יהיו אפקטיביים לקוואדס.

אל תתחיל עכשיו עם התירוצים של "הם יושבים אחורה אז זה תרגיל לשרשרת אחורית בכלל"- דיברתם על עבודה כמו של פאוורליפטרים מול עבודה כמו של בודיבילדרים, זאת עבודה של פאוורליפטרים
עכשיו נפל לי האסימון למה הדיון הזה ממשיך וממשיך, יש פה פער עצום בהבנה של הצד השני.
כשאני ו@DISSONANT HARMONY מדברים על "עבודה כמו פאוורליפטרים" אנחנו מדברים על נפח, עצימות, תדירות וכו', בעוד כשאתה מדבר על "עבודה כמו פאוורליפטרים" אתה מתכוון ללואו בר סקוואט...

עכשיו נפל לי האסימון למה הדיון הזה ממשיך וממשיך, יש פה פער עצום בהבנה של הצד השני.
כשאני ו@DISSONANT HARMONY מדברים על "עבודה כמו פאוורליפטרים" אנחנו מדברים על נפח, עצימות, תדירות וכו', בעוד כשאתה מדבר על "עבודה כמו פאוורליפטרים" אתה מתכוון ללואו בר סקוואט..
אני חד משמעית מדבר בעיקר על נפח, עצימות ותדירות (וכו), פשוט גם על טכניקה בקטנה זרקתי משהו.
בנוסף, מה שדיברתי על סקוואט היה על המבנה גוף ששונה בין אדם לאדם ומשנה את הסקוואט, ציינתי גם שיש מניפולציות לשינוי ההשפעה של המבנה גוף, אבל שגם יש בעיקר עניין של מבנה גוף שונה ואיפה כל איבר יהיה כשהמוט נמצא מעל מרכז כף הרגל.
אגב, אתה מייחס הרבה יותר מידי חשיבות ללאו באר מול היי באר.

טוב שאתה מתייחס לפסקה אחת מתוך דיון שלם. (למשל: )
אני דיברתי על מתחרים בקטגוריות משקל נמוכות שמסקוויטים 200+, אתה מביא לי את המתחרים בקטגוריית משקל הכי גבוהה ועם הסקוואט הכי כבד? נו באמת. אגב, אתה רק מוכיח את הטענה שלי, כי גם עם כל הגודל של השרשרת אחורית (ויש גודל חד משמעית), הם באחוז שומן גבוהה מאוד, תוריד את האחוז שומן לכיוון ה3-4 ואז תשווה את השרשרת אחורית לשל רוני קולמן וג'יי קאטלר (הבאת את הסקוואטרים הכי טובים אז הנה הבודיבילדרים הכי טובים). ברור שעם כמה שהרגל שלהם ענקית, לרוני וג'יי יש רגל הרבה יותר גדולה.

אני חד משמעית מדבר בעיקר על נפח, עצימות ותדירות (וכו)
פשוט גם על טכניקה בקטנה זרקתי משהו.

אגב, אתה מייחס הרבה יותר מידי חשיבות ללאו באר מול היי באר.
אתה כתבת את זה, זה קצת יותר מ"חד משמעית מדבר על נפח" והרבה יותר "הי באר נגד לואו בר"
אל תתחיל עכשיו עם התירוצים של "הם יושבים אחורה אז זה תרגיל לשרשרת אחורית בכלל"- דיברתם על עבודה כמו של פאוורליפטרים מול עבודה כמו של בודיבילדרים, זאת עבודה של פאוורליפטרים
אדי הול.jpeg
27892_20d78c1f0805fa876dc5e3716030648d.jpg

את ההנפצות האלה ש"הם גדולים בגלל אחוז שומן גבוה ותכלס אין להם שריר" כבר שמענו מזמן
בגדול במידה והמטרה של מי שעומד מולי היא להיות גדול יותר- אני אמליץ לו לקדם את הסקווט, הבנץ והדדליפט שלו.
ברור שבמציאות נשקול עוד דברים כגון מנטליות, הקרבה רצינות, סדר יום וכו'

אתה כתבת את זה, זה קצת יותר מ"חד משמעית מדבר על נפח" והרבה יותר "הי באר נגד לואו בר"
אמרתי שזה תירוץ לדבר על זה שהם יושבים אחורה, אני עדיין עומד מאחורי זה.
זה לא סותר את העובדה שדיברתי כמעט רק על תוכנית, גם אם זרקתי משהו אחד קטן על טכניקה. פשוט מה שאמרת על לשבת אחורה היה תירוץ.
את ההנפצות האלה ש"הם גדולים בגלל אחוז שומן גבוה ותכלס אין להם שריר" כבר שמענו מזמן
אף אחד לא אמר שהם לא גדולים. פשוט לא גדולים כמו מר אולימפיה.
upload_2022-6-10_13-19-59.png

upload_2022-6-10_13-25-30.png

upload_2022-6-10_13-21-49.png

upload_2022-6-10_13-22-47.png

אם היה לכולם אותו אחוז שומן אין ספק שלמפתחי גוף הייתה רגל גדולה יותר.

קבצים מצורפים

• upload_2022-6-10_13-20-43.png
    upload_2022-6-10_13-20-43.png
    KB 27 · צפיות: 46

צפה בקובץ המצורף 79199 צפה בקובץ המצורף 79200
בגדול במידה והמטרה של מי שעומד מולי היא להיות גדול יותר- אני אמליץ לו לקדם את הסקווט, הבנץ והדדליפט שלו.
ברור שבמציאות נשקול עוד דברים כגון מנטליות, הקרבה רצינות, סדר יום וכו'
אתה קצת עיוור אם אתה חושב שאדי יותר גדול מהבחור שהבאת פה, שלא נדבר בכלל על פרופורציות וסימטריה

אמרתי שזה תירוץ לדבר על זה שהם יושבים אחורה, אני עדיין עומד מאחורי זה.
זה לא סותר את העובדה שדיברתי כמעט רק על תוכנית, גם אם זרקתי משהו אחד קטן על טכניקה. פשוט מה שאמרת על לשבת אחורה היה תירוץ.

אף אחד לא אמר שהם לא גדולים. פשוט לא גדולים כמו מר אולימפיה.
צפה בקובץ המצורף 79201
צפה בקובץ המצורף 79205
צפה בקובץ המצורף 79203
צפה בקובץ המצורף 79204
אם היה לכולם אותו אחוז שומן אין ספק שלמפתחי גוף הייתה רגל גדולה יותר.
77005_upload_2022-6-10_13-20-43.png

images

upload_2022-6-10_13-35-3.jpeg

קצת מצחיק להעלות תמונות של חטובים ליד כאלה שלא ולומר שהחטובים גדולים יותר
aPGbgbw_700b.jpg

שלא נדבר בכלל על פרופורציות וסימטריה
בדיוק על זה אני רוצה לדבר, כשאתם אומרים גדול אתם מתכוונים "איך שמפתח גוף צריך להיות" כשאני אומר גדול אני מתכוון "כמות המסת שריר שיש עליו לא אכפת לי איפה", כמו כאן למשל ייעוץ - חבר שסיים SS

77005_upload_2022-6-10_13-20-43.png

images

צפה בקובץ המצורף 79206

קצת מצחיק להעלות תמונות של חטובים ליד כאלה שלא ולומר שהחטובים גדולים יותר
צפה בקובץ המצורף 79207

בדיוק על זה אני רוצה לדבר, כשאתם אומרים גדול אתם מתכוונים "איך שמפתח גוף צריך להיות" כשאני אומר גדול אני מתכוון "כמות המסת שריר שיש עליו לא אכפת לי איפה", כמו כאן למשל ייעוץ - חבר שסיים SS
סטרונגמנים נראים יותר גדולים כי הם ענקיים גם מבחינת הגובה, אבל הם כן על משקל גוף מאוד גבוה, רובם מגיעים ל180 קילו ככה שהאחוז שומן שלהם גם כן גבוה, אבל בפועל ג׳יי קאטלר בפריים כנראה היה יותר גדול מבחינת מדדים. ואיך אתה שם תמונה של סטרונגמנים בפריים שלהם כשג׳יי גם לידם כשהוא לא בפריים שלו כבר יותר מעשר שנים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית