הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חושב שנפצעתי

yanivgoft

משתמש משקיע
6,416
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,416
4,658
אז ככה, ב28.2 עשיתי את זה:

הבעיות פה היו כמובן הצבא שמחליש אותי, אבל בגלל שהרזתי בצבא החגורה הייתה רופפת עלי ולא הקטנתי את המידה, אז כשהאגו רצה חזרה חמישית (כי ציפיתי ל6-7 אבל נחלשתי בגלל הצבא ובגלל החגורה שהייתה רופפת) המשכתי לחזרה שראיתם. אחרי זה ממש כאב לי הגב, בקושי הורדתי את הפלטה של ה2.5 מהמוט. כמובן מאז זה פחות כואב אבל כרגע אני מרגיש את הכאב בבאט ווינק בסוף הסקוואט, וכשהגב שלי בהייפראקסטנשן (מקפל קדימה את הגב, לא התרגיל). בנוסף כשניסיתי לדדלפט היום בחימום עם 140 ממש הרגשתי את הגב וויתרתי אחרי חזרה אחת.
הכאב הוא באזור המאד תחתון של הגב ממש על סף להיות על האגן. בנוסף אני מרגיש אותו אם אני מוציא את האגן קדימה ומנסה ליישר את הגב (שאני דיי בטוח שזה מה שמכאיב לי בסוף הסקוואט, זאת דיי התנועה של באט ווינק לא?)
יש מישהו שמכיר את הבעיה/חווה אותה/דעות מה לעשות בנושא? ללכת לאורטופד לבדוק את העניין? להפסיק לגמרי סקוואט ודדליפט? לעשות קל? אני אשמח לכל דעה על כל עניין בנושא עד עכשיו לא נפצעתי אף פעם ואין לי מושג מה לעשות בעניין

תנסה את תרופת הקסם:
שבוע חופש
חזרה לאימונים עם משקל נמוך להרבה חזרות.
טווח תנועה חלקי ותגדיל אותו בקצת כל אימון.

תגדיר לעצמך זמן מטרה לסיום הליך ההתאוששות הזה (נראה לי הגיוני בין שבועיים לחודש)
בסיום ההליך אני מקווה בשבילך שגם תיפתר מהכאב וגם כל המשקלים שלך לחמישיות יהיו לשמיניות!!

• פותח/ת השרשור
תנסה את תרופת הקסם:
שבוע חופש
חזרה לאימונים עם משקל נמוך להרבה חזרות.
טווח תנועה חלקי ותגדיל אותו בקצת כל אימון.

תגדיר לעצמך זמן מטרה לסיום הליך ההתאוששות הזה (נראה לי הגיוני בין שבועיים לחודש)
בסיום ההליך אני מקווה בשבילך שגם תיפתר מהכאב וגם כל המשקלים שלך לחמישיות יהיו לשמיניות!!
נחתי שבוע וחצי. אני כנראה אתחיל עכשיו לעבוד קל בסקוואט ובספק אם בכלל אני אעשה דדליפט. מה שבעיקר עכשיו אני רוצה לדעת זה אם למישהו קרה משהו דומה והוא יכול לשתף אותי על ה"חוויה"

אני רק מתחיל את הסדיר ביום ראשון.. אז נבוא להתחיל חפיפה ולהגיד רגע אני הולך לרופא כי יש מצב שזיינתי את הגב ואני פוסל תפקיד... מעדיף לא להביא את זה לזה אם יש דרך בלי. כמובן שהבריאות וליפטינג זה מעל הכל ואם זה מה שצריך זה מה שאני אעשה

אתה סתם מגזים. דבר ראשון התהליך יהיה יותר ארוך ממה שנדמה לך, הרופא עצמו יצטרך להפנות אותך לאורטופד ואז האורטופד יפנה אותך לצילום כלשהו, כנראה רנטגן, ואז תוצאות ועוד צילום (מיפוי/CT), וכל זה בהנחה שממשיך לכאוב לך והאורטופד לא מחליט שאין לך כלום. גם אין לך יותר מדי מה לחשוש מפסילת תפקיד, הרי זה ג'וב עבודה משרדית לא?

אני יכול לספר לך על עצמי שהייתי בטוח שאין לי כלום וגיליתי שיש לי 2 בלטי דיסק כי בחרתי בכל זאת לעשות צילום כשניתנה לי ההזדמנות (סתם ניסיתי לעקוץ). מצד שני, כמו שאמרתי יש דברים שעדיף לא לגלות - את הבלטים האלה הייתי מעדיף לא לגלות.

נחתי שבוע וחצי. אני כנראה אתחיל עכשיו לעבוד קל בסקוואט ובספק אם בכלל אני אעשה דדליפט. מה שבעיקר עכשיו אני רוצה לדעת זה אם למישהו קרה משהו דומה והוא יכול לשתף אותי על ה"חוויה"
לי זה קרה ועשיתי את מה שכתבתי..
וכן משכתי דדליפט. באימון הראשון לאחר השבוע מנוחה הרמתי מקופסאות בגובה 20-25 ס"מ למלא חזרות
עם הזמן עברתי למשיכה משתי פלטות של עשרים, לאחת ואז מהריצפה.

בעיקבות הפציעה השתפרה לי הטכניקה במשקלים גבוהים ואני מסתדר עם נפח גבוה בדדליפט.
עדיף היה בלעדיה, אבל זה לא סוף העולם.

אז ככה, ב28.2 עשיתי את זה:

הבעיות פה היו כמובן הצבא שמחליש אותי, אבל בגלל שהרזתי בצבא החגורה הייתה רופפת עלי ולא הקטנתי את המידה, אז כשהאגו רצה חזרה חמישית (כי ציפיתי ל6-7 אבל נחלשתי בגלל הצבא ובגלל החגורה שהייתה רופפת) המשכתי לחזרה שראיתם. אחרי זה ממש כאב לי הגב, בקושי הורדתי את הפלטה של ה2.5 מהמוט. כמובן מאז זה פחות כואב אבל כרגע אני מרגיש את הכאב בבאט ווינק בסוף הסקוואט, וכשהגב שלי בהייפראקסטנשן (מקפל קדימה את הגב, לא התרגיל). בנוסף כשניסיתי לדדלפט היום בחימום עם 140 ממש הרגשתי את הגב וויתרתי אחרי חזרה אחת.
הכאב הוא באזור המאד תחתון של הגב ממש על סף להיות על האגן. בנוסף אני מרגיש אותו אם אני מוציא את האגן קדימה ומנסה ליישר את הגב (שאני דיי בטוח שזה מה שמכאיב לי בסוף הסקוואט, זאת דיי התנועה של באט ווינק לא?)
יש מישהו שמכיר את הבעיה/חווה אותה/דעות מה לעשות בנושא? ללכת לאורטופד לבדוק את העניין? להפסיק לגמרי סקוואט ודדליפט? לעשות קל? אני אשמח לכל דעה על כל עניין בנושא עד עכשיו לא נפצעתי אף פעם ואין לי מושג מה לעשות בעניין

אני כנראה היחיד שיתייחס לזה - מכוער מהחזרה הראשונה.
מצטער, אם מתאמן שלי היה מציג טכניקה כזאת לא הייתי נותן לו להגיע ל60 קילו.

• פותח/ת השרשור
אתה סתם מגזים. דבר ראשון התהליך יהיה יותר ארוך ממה שנדמה לך, הרופא עצמו יצטרך להפנות אותך לאורטופד ואז האורטופד יפנה אותך לצילום כלשהו, כנראה רנטגן, ואז תוצאות ועוד צילום (מיפוי/CT), וכל זה בהנחה שממשיך לכאוב לך והאורטופד לא מחליט שאין לך כלום. גם אין לך יותר מדי מה לחשוש מפסילת תפקיד, הרי זה ג'וב עבודה משרדית לא?

אני יכול לספר לך על עצמי שהייתי בטוח שאין לי כלום וגיליתי שיש לי 2 בלטי דיסק כי בחרתי בכל זאת לעשות צילום כשניתנה לי ההזדמנות (סתם ניסיתי לעקוץ). מצד שני, כמו שאמרתי יש דברים שעדיף לא לגלות - את הבלטים האלה הייתי מעדיף לא לגלות.
אני לא בג'וב של עבודה משרדית.. אני בתפקיד שדורש ממני יכולות פיזיות. בכל מקרה, נראה לי באמת שאני אבקש לראות אורטופד בעניין ואתחיל גם לעבוד סקוואטים קלים, נוותר על דדליפט ולאט לאט נגדיל את הROM

אני כנראה היחיד שיתייחס לזה - מכוער מהחזרה הראשונה.
מצטער, אם מתאמן שלי היה מציג טכניקה כזאת לא הייתי נותן לו להגיע ל60 קילו.
אתה יכול לפרט?

אני לא בג'וב של עבודה משרדית.. אני בתפקיד שדורש ממני יכולות פיזיות. בכל מקרה, נראה לי באמת שאני אבקש לראות אורטופד בעניין ואתחיל גם לעבוד סקוואטים קלים, נוותר על דדליפט ולאט לאט נגדיל את הROM

אתה יכול לפרט?
אתה לא רואה שום דבר לקוי במנח הגב שלך?

• פותח/ת השרשור
אתה לא רואה שום דבר לקוי במנח הגב שלך?
הגב התחתון טיפה עקום אבל ממבט על דדליפטים אחרים שלי אני מניח שזה בגלל שהחגורה לא הייתה הדוקה עלי כי זה הרבה פחות קיצוני אצלי במשיכות אחרות

הגב התחתון טיפה עקום אבל ממבט על דדליפטים אחרים שלי אני מניח שזה בגלל שהחגורה לא הייתה הדוקה עלי כי זה הרבה פחות קיצוני אצלי במשיכות אחרות

אני לא אהיה בוטה כמו מייק אבל....
בהנחה שלפוזיציה בה אתה מתחיל אין קשר למשקל על המוט (מקווה שברור עד כאן...אתה נכנס הרי לפוזיציה הנכונה לפני שבכלל הרמת משהו)
אתה צריך להיות מסוגל להכנס לסט אפ נורמאלי (מבחינת מנח הגב ובכלל) גם בלי חגורה.
לכן אני לא חושבת שיש קשר לכמה היא הייתה או לא הייתה רפויה.

נסה לשים יותר לב לסט אפ

מנח גב.PNG

מנח הגב של בסטאפ ובנק' התחלת המשיכה נראים לי לחלוטין כמו PPT [שזה אומר שזה רע].
pushup-position.jpg

יש לך משקלים יפים וגם כמה שיאים עולם שנרשמו, עכשיו התגייסת, ואתה לא תתחרה בקרוב,
ככה שאני לא רואה טעם להילחם על משקל עם טכניקה רעה.
החלק שהכי מציק לי בעין הוא הגב תחתון, זה החלק הכי מסוכן שהכי חשוב לשמור עליו.
תוריד קצת משקל, תסובב אגן ותעבוד על גמישות, תאמין לי שזה ישתלם לך בעתיד, גם מבחינת כוח וגם מבחינת פציעות.
תתאמן חכם.

הגב שלך לא "טיפה" עקום. ככה לא עושים דדליפט. ואין קשר לחגורה.
לי אישית חגורה רק מפריעה בדדליפט.

שני דברים:
- הטכניקה לא טובה ומייצרת עומס לא נכון על הגב התחתון/חוליות
- מהנ"ל ומהדברים שסיפרת יתכן שנגרם נזק (בלט, פריצה פחות סביר). תנסה לבדוק.

לא חושב שנפצעת אבל כן, יש סיכוי שכן.
אתה מרים לא נכון בעליל, הגב תחתון של עגול וברמה שלך אתה צריך לדעת לראות כזה דבר.

מצד שני לכל אלה שדיברו על פריצות דיסק וחבריהן, חשוב שתבינו שהיום יודעים שאין לפריצת דיסק שום השלכה קלינית ויכול להיות שכל אחד שכתב פה מסתובב עם 2-3 פריצות דיסק שהוא לא יודע עליהן בכלל.

לפריצת דיסק אין השלכה קלינית..גם לא בהתחלה, קרוב למועד ההתרחשות שלה?
חשוב שתבין שהרבה אנשים לא יכולים להתכופף לשרוך את השרוכים של הנעליים שלהם בכמה חודשים הראשונים..

אבל ספציפית אתה (Bariah), באיזה מיקום היתה פריצת הדיסק שלך וכמה כאלו חווית כבר?

אם זה כתוצאה מטראומה, יכול להיות שיהיו השלכות.
יכול להיות שלא הבהרתי את עצמי נכון.
הכוונה היא שאם יש לך פריצת דיסק (או 2, או 3) ואתה לא מודע לה או שגילית אותה בטעות, כנראה שאתה לא צריך לשנות שום דבר בחיים שלך, גם לא את האימונים.
אם אתה לא יכול לשרוך את השרוכים בנעליים, כנראה שאתה כן צריך...

לי אין פריצות דיסק עד כמה שאני יודע, אבל מעולם לא עשיתי CT או MRI בגב ככה שלך תדע..

אז אם הייתי מוכרח לנחש הייתי אומר שאין לך כרגע פריצת דיסק אחת או יותר..
במידה ותעשה CT (אין ממש צורך ב MRI בשביל לזהות פריצה) ותגלה אחרת (קרי שכן יש לך) - אני אשמח לשמוע.

אני דווקא חושב שכן, לאו דווקא בגלל האימונים (שבתחילתם הייתי לפעמים עושה סקוואט בטכניקה לא טובה), אלא בגלל שישבתי המון עד שהתחלתי להתאמן, בגיל צעיר, בלי מודעות למנח ישיבה נכון.
כמובן שלא אעשה CT כל עוד אין משהו דחוף שמכריח אותי להפוך לכור גרעיני, אבל אם תהיה לי אופציה לMRI מבטיח לעדכן אותך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית