הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע תהליך ההסתגלות Keto-Adaptation

קול, אני מתכנן דיאטה דלת פחמימה ואולי אפילו פלייאו\אפס בקרוב. מאמר נחמד מאד תודה.

מאמר נחמד מאוד, חידד לי כמה דברים לקראת הAD הקרב ובא, אבל שאלה אחת עלתה לי בסוף המאמר:

"9. המנעות מהעמסת פחמימות - ישנן מספר דיאטות שדוגלות בהעמסת פחמימות בצורה מחזורית כלשהי (אחרי אימונים, או פעם בשבוע למשל). דיאטות אלו יכולות לעבוד לאנשים מסוימים, בעיקר לספורטאים עם רגישות לאינסולין. החסרון הוא כמובן שהם לרוב לעולם אינם מגיעים למצב מטבולי קיטוגני."

הוא טוען שהתפיסה של העמסת פחמימות, תהרוס את כל עניין הדל-פחמימה והכניסה לקטוזיס,
קצת סותר את התפיסה הכוללת בפורום לא?

אני נמצא באפס פחמימה כבר יותר מחצי שנה.
נכנסתי לזה משנתיים פליאו.
אביב,אחרי כמה חודשים באפס פחמימה פשוט לא מרגישים שצריך העמסה,יש תמיד אנרגיה.

בקשר לזה אני מסכים, הייתי בAD כמה פעמים, הרבה פעמים הגעתי להעמסה ללא רצון לבצע אותה.
אבל בפעמים שזילזלתי בהעמסות, המשקלי עבודה נפלו לריצפה.

מה איתך? איך השפיע עליך במשקלי עבודה?

לא התאמנתי המון זמן ורק לאחרונה חזרתי להתאמן.
בעקרון מה שקרה זה שירדתי המון נוזלים בהתחלה,ולאט לאט עליתי במשקל אבל ירדתי באחוזי שומן,היום אני על אחוז שומן נמוך עם וורידים בכתפיים ובחזה,ואני שחיף מת,בערך 67 ק''ג על 1.73
בחודש הראשון הייתי ממש חלש ולאט לאט התחזקתי,לוקח לגוף זמן להסתגל.
בקרוב אפתח לוג SS,כרגע אני עובד על הטכניקה ומעדיף להגדיל את הטווח תנועה הנורא מוגבל שהיה לי.

לא התאמנתי המון זמן ורק לאחרונה חזרתי להתאמן.
בעקרון מה שקרה זה שירדתי המון נוזלים בהתחלה,ולאט לאט עליתי במשקל אבל ירדתי באחוזי שומן,היום אני על אחוז שומן נמוך עם וורידים בכתפיים ובחזה,ואני שחיף מת,בערך 67 ק''ג על 1.73
בחודש הראשון הייתי ממש חלש ולאט לאט התחזקתי,לוקח לגוף זמן להסתגל.
בקרוב אפתח לוג SS,כרגע אני עובד על הטכניקה ומעדיף להגדיל את הטווח תנועה הנורא מוגבל שהיה לי.

אז צר לי ידידי, כל הכבוד על ההשקעה והכל,
אבל אתה ממש לא דוגמה או השוואה למצב שלי כרגע.

השאלה היא באמת מה קורה שאתה במשקלים יחסית גבוהים ומתחיל את התזונה הזאת, @avivchoen אני מתחיל משהו דומה במאי למשך חודשיים ואחזור עם תובנות...

אם אתה על משקלים גבוהים אני בטוח ב100% שאתה תרד המון במשקלי העבודה בהתחלה.
אביב,באיזה מצב אתה?
בשבועיים הראשונים הייתי ממש חלש,לאחר מכן כל עליה של מדרגה הרגליים שלי היו נשרפות,כנראה בגלל שהגוף משתמש בגליקוגן.
וגם אתה תצטרך לישון המון בהתחלה.
ותתרגל לאכול הרבה שומן מהחי,כל מי שאני מכיר לא יכול לאכול 50 גר' שומן מטוגן/על האש,אני מפרק בערך 300-400 גר' שומן בקר.
וחודשיים זה לא מספיק לזה,בראיה אחורה רק אחרי כמה חודשים אתה מתחיל להרגיש את האפקט.
מה שכן,אין תחושת רעב מציקה,יכולת הלמידה שלי ממש התשפרה,אני יכול ללמוד בצלילות למשך המון זמן,איכות השינה מעולה,האף שלי היה תמיד סתום לפני ופתאום אני נושם חלק מהאף,אין את התחושה של החומצות חלב בריצה.
אני רציתי לנסות רק לחודשיים ולחזור לפליאו,מאז אני תקוע בזה.

אם אתה על משקלים גבוהים אני בטוח ב100% שאתה תרד המון במשקלי העבודה בהתחלה.
אביב,באיזה מצב אתה?
בשבועיים הראשונים הייתי ממש חלש,לאחר מכן כל עליה של מדרגה הרגליים שלי היו נשרפות,כנראה בגלל שהגוף משתמש בגליקוגן.
וגם אתה תצטרך לישון המון בהתחלה.
ותתרגל לאכול הרבה שומן מהחי,כל מי שאני מכיר לא יכול לאכול 50 גר' שומן מטוגן/על האש,אני מפרק בערך 300-400 גר' שומן בקר.
וחודשיים זה לא מספיק לזה,בראיה אחורה רק אחרי כמה חודשים אתה מתחיל להרגיש את האפקט.
מה שכן,אין תחושת רעב מציקה,יכולת הלמידה שלי ממש התשפרה,אני יכול ללמוד בצלילות למשך המון זמן,איכות השינה מעולה,האף שלי היה תמיד סתום לפני ופתאום אני נושם חלק מהאף,אין את התחושה של החומצות חלב בריצה.
אני רציתי לנסות רק לחודשיים ולחזור לפליאו,מאז אני תקוע בזה.

כל מה שאתה מתאר, מוכר לי מהתקופות של הדל פחמימה בחיטוב(כולל העמסות)

המצב שלי 1.80\96 ק"ג\ 17-18% שומן, משקלי עבודה לחמישיות 180\162.5\117.5\72.5
לא משוויץ וזה אבל נתרגם למקרה שלא הבנת, מ.ג גבוה, הרבה מסה, משקלים מכובדים.
כרגע ב"מדולל" פחמימה 100 גר ליום, עוד חודש נכנס לAD לפי הספר.

השאלה היא באמת מה קורה שאתה במשקלים יחסית גבוהים ומתחיל את התזונה הזאת, @avivchoen אני מתחיל משהו דומה במאי למשך חודשיים ואחזור עם תובנות...

משהו דומה הכוונה לדל-פחמימה ללא העמסות? או סטייל AD?
כי בAD התנסתי בחיטוב הקודם ועבד לי מצוין

100 גר' פחמימה אני לא צורך בחודש 😃
אין מה לעשות אתה תרד במשקלים,הכל תלוי ברגישות שלך לאינסולין,בהסתגלות של הגוף שלך.
יש כאלו שיעדיפו להוריד כל פעם קצת פחמימה,ויש כאלו שיחתכו הכל במכה,כמוני,לי לעומתך לא הייתה מסת שריר/משקלי עבודה להקריב אז זה היה לי יותר קל.
אבל תחשוב על זה שאתה לוקח כמה צעדים אחורה בכדי לצעוד רחוק יותר בפעם הבאה...

100 גר' פחמימה אני לא צורך בחודש 😃
אין מה לעשות אתה תרד במשקלים,הכל תלוי ברגישות שלך לאינסולין,בהסתגלות של הגוף שלך.
יש כאלו שיעדיפו להוריד כל פעם קצת פחמימה,ויש כאלו שיחתכו הכל במכה,כמוני,לי לעומתך לא הייתה מסת שריר/משקלי עבודה להקריב אז זה היה לי יותר קל.
אבל תחשוב על זה שאתה לוקח כמה צעדים אחורה בכדי לצעוד רחוק יותר בפעם הבאה...

לא מתכוון לאמץ אל הפליאו כדרך חיים, רק אולי כאמצעי לחיטוב.
בינתיים נראה לי שאני אדבוק בAD הרגיל.

הייתי ממליץ פליאו כדרך חיים,ותזונה קטוגנית/AD לחיטוב,סה''כ פליאו זה תאכל המון בשר,שומן ואל תאכל דגנים,קטניות,סוכר,שמנים צמחיים ואוכל מעובד.
אני אוכל המון איברים פנימיים זה ממש טעים וזול

הייתי ממליץ פליאו כדרך חיים,ותזונה קטוגנית/AD לחיטוב,סה''כ פליאו זה תאכל המון בשר,שומן ואל תאכל דגנים,קטניות,סוכר,שמנים צמחיים ואוכל מעובד.
אני אוכל המון איברים פנימיים זה ממש טעים וזול
מה ההבדל בין AD לפליאו? בשניהם לא אוכלים דגנים\קטניות\סוכר, והשמן הצמחי היחידי שצורכים זה קוקוס וזית.
ועוד משהו, כמה זה גרוע להיות על חלבון גבוה? נגיד 3 גרם לק"ג בחיטוב על AD, זה לא יעצור קטוזיס?

נערך לאחרונה:
כל פעם שאני נכנס ל-0 פחמימה תוך פחות משבוע אני מרגיש מותש ומרגיש את האימונים גם בימים שאחרי (החלמה איטית מאוד). מה שכן, אני מתחטב בקצב לא שפוי עם זה
(0 פחמימה אצלי זה 50 עד 60 גרם, אם אני יורד מתחת לזה אני בכלל לא מתפקד)

מה ההבדל בין AD לפליאו? בשניהם לא אוכלים דגנים\קטניות\סוכר, והשמן הצמחי היחידי שצורכים זה קוקוס וזית.
ועוד משהו, כמה זה גרוע להיות על חלבון גבוה? נגיד 3 גרם לק"ג בחיטוב על AD, זה לא יעצור קטוזיס?

בפליאו אין פחמימות בכלל, בAD יש העמסות אחת לתקופה.
זה פחות מומלץ להגיע ל-3, עדיף להעלות את השומן ולא חלבון

זה לא רק עניין של אנרגיה, אחת המטרות של העמסה היא לא לפגוע במטבוליזם

בפליאו אין פחמימות בכלל, בAD יש העמסות אחת לתקופה.
זה פחות מומלץ להגיע ל-3, עדיף להעלות את השומן ולא חלבון
אני שואל כי רשום במאמר של AD ש-40/45% מסך הקלוריות צריכות להגיע מחלבון.

למה לעשות את זה? אין לזה שום יתרון בחיטוב אלא אם כן אתה מגיע כבר ל10%
אני לא רואה את עצמי בלי פחממה אני חצי מת(וניסיתי חודש זה לא רק בכמה ימים ראשונים)
מצד שני אולי גם בגלל שאני עושה הרבה אירובי(כדורסל).

חובה למלא את מאגרי הגליקוגן בשרירים ולשמור על רמות הורמונליות תקינות, הימנעות מהעמסות לתקופה ארוכה אינה מתאימה למפתחי גוף, אני עשיתי AD חצי שנה, עם העמסה שבועית שנמשכה 36 שעות, מעבר לתוצאות חיטוב מעולות (8% שומן) הדיאטה הזאת שיפרה לי את הרגישות לאינסולין, הייתה לי בעבר עמידות לאינסולין (במשך שנים הייתי בחור מאוד שמן ללא מודעות בכלל), הייתי משמין יחסית בקלות מפחמימה, כיום הרגישות שלי עלתה ואני מתחטב עם פחמימה בתפריט וגירעון קלורי קטן יותר מבעבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית