הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לינארית/טקסס ??

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
אני עכשיו יוצא מחיטוב ומתחיל מסה עד התחרות הבאה שתהיה הראשונה שלי שאני אתחרה בה , ורוצה להגיע עם משקלי עבודה כמה שיותר גבוהים
אני לא יודע איזה תוכנית לבחור , טקסס או ליניארית ?
מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחת מהתוכניות ? ומה עדיף ?

• פותח/ת השרשור
מה הנתונים?
גובה, משקל, גיל, משקלי עבודה?

מצטער ששכחתי , גובה 167 ס"מ , משקל 60 ק"ג , אחוזי שומן 15 בערך , גיל 17 ו10 חודשים , משקלי עבודה ברצפה . דדליפט 120 סקוואט 90 בנצ' 67.5 , ל1RM

אתה עדיין במשקלים של אמצע SS, וזה תקף גם למשקל הגוף שלך.
מה שכן, אל תקפוץ מעל הפופיק כשאתה מסיים SS ותעבור ישר לטקסס, זו תוכנית שלא מתאימה למתחילים גם פיזית וגם נפשית [עברתי SS ארבע פעמים וליניארית אינספור פעמים ועדיין לא שרדתי את טקסס אפילו לשני סבבים, אבל זה רק אני], ההתקדמות בליניארית אומנם טיפה איטית אבל היא מובטחת. לדעתי חובה להכניס אותה בין SS לטקסס.

תעשה SS לפחות עד 80 קילו ו-140 בסקוואט, יש לך עוד המון לסחוט אותה.
אחרי זה לשיקולך, ליניארית קלה יותר לביצוע מטקסס בגלל הנפח שיש בטקסס שלא כזה קל לעמוד בו.
כמובן שטקסס יעילה יותר מבחינת התקדמות בהתאם.
אני למשל אחרי SS עשיתי איזה 2 סבבים של ליניארית, ורק אחרי הפסקה שוב עשיתי SS בישביל להחזיר משקלי עבודה ואז טקסס, בהחלט לא קל, אבל גם לא סוף העולם.

שורה תחתונה, במשקלים שלך אל תתעסק בתוכניות האלה, תעשה SS, מקסימום בהמשך(120+ סקוואט) תוריד להתקדמות דו שבועית ולא תלת שבועית.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאנשים ימליצו לך לעשות/להמשיך SS עד שאתה ממצה אותה .

אתה עדיין במשקלים של אמצע SS, וזה תקף גם למשקל הגוף שלך.
מה שכן, אל תקפוץ מעל הפופיק כשאתה מסיים SS ותעבור ישר לטקסס, זו תוכנית שלא מתאימה למתחילים גם פיזית וגם נפשית [עברתי SS ארבע פעמים וליניארית אינספור פעמים ועדיין לא שרדתי את טקסס אפילו לשני סבבים, אבל זה רק אני], ההתקדמות בליניארית אומנם טיפה איטית אבל היא מובטחת. לדעתי חובה להכניס אותה בין SS לטקסס.

תעשה SS לפחות עד 80 קילו ו-140 בסקוואט, יש לך עוד המון לסחוט אותה.
אחרי זה לשיקולך, ליניארית קלה יותר לביצוע מטקסס בגלל הנפח שיש בטקסס שלא כזה קל לעמוד בו.
כמובן שטקסס יעילה יותר מבחינת התקדמות בהתאם.
אני למשל אחרי SS עשיתי איזה 2 סבבים של ליניארית, ורק אחרי הפסקה שוב עשיתי SS בישביל להחזיר משקלי עבודה ואז טקסס, בהחלט לא קל, אבל גם לא סוף העולם.

שורה תחתונה, במשקלים שלך אל תתעסק בתוכניות האלה, תעשה SS, מקסימום בהמשך(120+ סקוואט) תוריד להתקדמות דו שבועית ולא תלת שבועית.

שורה תחתונה , לינארית זה תוכנית שצריך לאסור

בעבר כבר עשיתי SS למשך חודשיים , ואני מאוד מעדיף שלא להכנס אליה מסיבות של אחוזי שומן ונטייה להשמנה
ליניארית לדעתי תקדם אותי לאט אבל בטוח , בטוח מבחינת משקל גוף ואחוזי שומן ובטוח מבחינת התקדמות במשקלי העבודה
השאלה אם היא מתאימה לי

גם אני עם נטייה להשמנה, אז מה?
עצם העובדה שאתה עושה SS, לא אומרת שאתה חייב לאכול כמו דב, הכל תלוי בך.
עצה אישית שלי, לך על SS, כי להמליץ במשקלים שלך אני לא יכול לא על טקסס ולא על ליניארית.

• פותח/ת השרשור
גם אני עם נטייה להשמנה, אז מה?
עצם העובדה שאתה עושה SS, לא אומרת שאתה חייב לאכול כמו דב, הכל תלוי בך.
עצה אישית שלי, לך על SS, כי להמליץ במשקלים שלך אני לא יכול לא על טקסס ולא על ליניארית.
תקן אותי אם אני טועה , SS פירושה לאכול 1000 קלוריות מעל הניטרלי . וזה לדעתי לאכול כמו דוב כן ...
מטקסס ירדתי לגמרי , הבעיה עכשיו שליניארית לא מתאימה לי כנראה , אבל מצד שני אי אפשר לעשות SS עם פלוס קלורי נורמלי (500)

תקן אותי אם אני טועה , SS פירושה לאכול 1000 קלוריות מעל הניטרלי . וזה לדעתי לאכול כמו דוב כן ...
מטקסס ירדתי לגמרי , הבעיה עכשיו שליניארית לא מתאימה לי כנראה , אבל מצד שני אי אפשר לעשות SS עם פלוס קלורי נורמלי (500)
אין שום הגדרה של קלוריות מעל הניטרלי לSS, זה בולשיט.
אתה אמור לאכול כדי לא להתקע, זה הכל.
אתה מוזמן לאכול אוכל נורמאלי ולא אוראו וגם זה יעשה את העבודה.

שטויות במיץ. SS לא מומלץ לעשות עם פלוס קלורי קטן בגלל שהתוכנית דורשת התאוששות מאימון לאימון, וקשה לעשות את זה ללא אכילה מספקת.
אבל אני לדוגמא [ואל תקח אותי כדוגמא, לא ממליץ לאף אחד להיות כמוני] עשיתי SS עם מאזן קלורי שלילי בכלל והתקדמתי וסיימתי את התוכנית.
בשורה התחתונה הכל אפשרי, יש פה גדר מומלץ ולא מומלץ, אבל אין שום "חוק" לפלוס ספציפי מעל הנייטרלי. אפשרי מאוד לעשות אותה עם פלוס של 500 ועם הזמן תגיע ל-1000.

• פותח/ת השרשור
מה אומרים על SS במאזן קלורי התחלתי של פלוס 200-300 קלוריות , כשאתקע ואגיע לכשל ראשון אעלה ל500 , ואנסה להחזיק כמה שיותר ואם אין ברירה אז אעלה ל700 במידה ולא יעזרו ריסטים

מה אומרים על SS במאזן קלורי התחלתי של פלוס 200-300 קלוריות , כשאתקע ואגיע לכשל ראשון אעלה ל500 , ואנסה להחזיק כמה שיותר ואם אין ברירה אז אעלה ל700 במידה ולא יעזרו ריסטים
בהצלחה 😵‍💫🥊

למה פשוט לא לאכול נכון תוך כדי אס אס? אל תתחיל להתפרע עם מלא ג'אנק, תאכל נכון וטוב ותישן טוב...תעלה על הנטרלי קצת לא יקרה כלום, טקסס לא יתאים לך הוא מפעיל המון עומס על המערכת העצבית, תתחיל ליניארית אחרי המשקלים שויבריל המליץ לך.

• פותח/ת השרשור
למה פשוט לא לאכול נכון תוך כדי אס אס? אל תתחיל להתפרע עם מלא ג'אנק, תאכל נכון וטוב ותישן טוב...תעלה על הנטרלי קצת לא יקרה כלום, טקסס לא יתאים לך הוא מפעיל המון עומס על המערכת העצבית, תתחיל ליניארית אחרי המשקלים שויבריל המליץ לך.
שיניתי את התכנון שלי ואני הולך על SS , בלי אוראו וחלב בלי ג'אנק בלי חרא , SS עם מאזן קלורי לא יותר מ700 מעל הנטרלי ... וגם אני מעלה ל700 רק כשאתקע יותר מדי ...
השאלה שלי היא האם זה בסדר לעבוד ככה בSS , הרי לפי ריפטו צריך 1000-1500 קלריות מעל הניטרלי לא ?

לפי ריפטו אתה גם צריך לעשות היפ דרייב, משהוא שרוב הליפטרים המתקדמים פה עברו ממזמן....לא אומר לאכול אוראו, תשתה חלב אל תשתה גלון ביום, תוסיף מאכלים עם הרבה חלבון ותאכל פחמימות מורכבות ותוסיף קצת פחמימה זמינה לפני אימון+קפאין לביינתים....ותאכל ג'אנק פעם בשבוע אל תיהייה צר עין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית