הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

בחוכמתי הרבה הפלא נפל למים

Strawberry

משתמש קבוע
1,818
952
נק' מוניטין:
2,605
1,818
952
EGO
שלפתי במהירות אותו מהמים, ניגבתי ושמתי אותו בשמש עד שארוץ לקנות אורז. בהתחלה הוא לא הגיב ככה שלא יכולתי לכבות אותו אפילו אם היה דלוק.. לאחר שלושעות באורז ושמש חמה המסך החל להגיב אבל הטאצ' לא. אחרי שעה הטאצ' איכשהו הגיב בדילאי מטורף ורק באזורים מסויימים.
נכנסתי ליטיוב, פירקתי את הפלאפון שלי (אל דאגה גם ככה אין אחריות) לפי המדריך, הוצאתי את הכל ואת הבטרייה וייבשתי כמה שעות. כרגע לפעמים הטאצ' מגיב בדילאי בסדר ולפעמים כלל לא ובאזורים מסויימים בלבד.
יש למישהו רעיון או עצה? או לפחות מושג כמה כסף יעלה התיקון? זה נקסוס 5...
תודה לעוזרים

מאמין שכל העסק זה קורוזיה. הפחד שלך צריך להיות שהמסך(לא הזכוכית של המסך, אלא המסך עצמו)נדפק. כי זה עסק קצת יקר...

בחורה כזאת כישרונית... טאלנט פשוט טאלנט...

• פותח/ת השרשור
כל פלאפון באשר הוא שהיה לי נהרס איכשהו.. החלופי שלי עכשיו זה הגלקסי 3 שלי עם מסך שבור 🤣

בכל מקרה פירקתי שוב את הפלא וייבשתי אותו כמה שעות וטפוטפוטפו חזר לעצמו 😃

ממליץ עדיין להביא לאיזה מעבדה לבדיקה מקיפה, לא נעים לקבל קצר עוד שבוע..

קורה לכולם, בקטנה

קורוזיה שנוצרת ע"י חמצון של המים עם המתכת תוך כדי העברת החשמל בתהליך כימי. לכן הדבר הכי גרוע זה בהיסטריה לנסות לבדוק שהפלאפון "חי" ונרצה לנתק אותו ישירות מהסוללה.

הבעיה בקורוזיה שהיא לא ניתנת לטיפול בכל החלקים פרט למחברים(בקלות) ולשבבים מרכזיים(במעבדה בלבד) ואת רוב החלקים בפלאפון(מיקרופון, מסך, רכיבי רשת, מצלמה וכו') יש להחליף/לא ניתן להפוך את התהליך, כשמשהו נשרף הוא שרוף, כנ"ל קורוזיה(והמעבדות חוגגות במחירי חלפים).
בנוסף בגלל שהתהליך כימי(משמע גם כשהכל נראה תקין הקורוזיה עדיין "מתפשטת" והופ פתאום אחרי חודש הפלאפון נתקע ומת) עצם הרטיבות במכשיר אוטומטית מקצרת את חייו(גם בלי להרטב, יש תהליכי קורוזיה במכשירים בגלל לחות גבוה למשל במישור החוף, "שנתיים רק יש לי את האייפון ופתאום הכפתור לא מגיב לי"--> "ואללה גבר, מתישהו ריססת את המחברים שלך בתרסיס נגד קורוזיה?"-->"אה יש דבר כזה קורוזיה?")

אחרי הבלבולי שכל, מה רלוונטי לך:
1א. אם הפלאפון לא חדש(שנתיים נגיד) להנות ממנו עד שימות במידה והוא נדלק, במידה ולא אפשר לשקול ללכת למעבדה.
1ב. אם הפלאפון חדש ונדלק ללכת לבדיקת מעבדה(לא מזהים קורוזיה בעין) ולראות מה ממליצים, אם יש תהליכי קורוזיה במחברים ובמיוחד בשבבים מרכזיים(לוח אם, מעבד) לבקש טיפול אנטי קורוזיה כדי שהפלאפון לא ימות אחרי חודשיים(200-300 שקל), אם הפלא' לא נדלק לא למהר להתבאס וללכת למעבדה(פלא' חדשים לא נהרסים כ"כ מהר אם עושים את 1,2 ביעילות)

גם אם נראה שהוא סופר דופר חבל שיגיע למצב בלתי הפיך בשביל 200 ש"ח של תיקון מעבדה "מונע" פשוט בחלקי ליבה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קורוזיה שנוצרת ע"י חמצון של המים עם המתכת תוך כדי העברת החשמל בתהליך כימי. לכן הדבר הכי גרוע זה בהיסטריה לנסות לבדוק שהפלאפון "חי" ונרצה לנתק אותו ישירות מהסוללה.

הבעיה בקורוזיה שהיא לא ניתנת לטיפול בכל החלקים פרט למחברים(בקלות) ולשבבים מרכזיים(במעבדה בלבד) ואת רוב החלקים בפלאפון(מיקרופון, מסך, רכיבי רשת, מצלמה וכו') יש להחליף/לא ניתן להפוך את התהליך, כשמשהו נשרף הוא שרוף, כנ"ל קורוזיה(והמעבדות חוגגות במחירי חלפים).
בנוסף בגלל שהתהליך כימי(משמע גם כשהכל נראה תקין הקורוזיה עדיין "מתפשטת" והופ פתאום אחרי חודש הפלאפון נתקע ומת) עצם הרטיבות במכשיר אוטומטית מקצרת את חייו(גם בלי להרטב, יש תהליכי קורוזיה במכשירים בגלל לחות גבוה למשל במישור החוף, "שנתיים רק יש לי את האייפון ופתאום הכפתור לא מגיב לי"--> "ואללה גבר, מתישהו ריססת את המחברים שלך בתרסיס נגד קורוזיה?"-->"אה יש דבר כזה קורוזיה?")

אחרי הבלבולי שכל, מה רלוונטי לך:
1א. אם הפלאפון לא חדש(שנתיים נגיד) להנות ממנו עד שימות במידה והוא נדלק, במידה ולא אפשר לשקול ללכת למעבדה.
1ב. אם הפלאפון חדש ונדלק ללכת לבדיקת מעבדה(לא מזהים קורוזיה בעין) ולראות מה ממליצים, אם יש תהליכי קורוזיה במחברים ובמיוחד בשבבים מרכזיים(לוח אם, מעבד) לבקש טיפול אנטי קורוזיה כדי שהפלאפון לא ימות אחרי חודשיים(200-300 שקל), אם הפלא' לא נדלק לא למהר להתבאס וללכת למעבדה(פלא' חדשים לא נהרסים כ"כ מהר אם עושים את 1,2 ביעילות)

גם אם נראה שהוא סופר דופר חבל שיגיע למצב בלתי הפיך בשביל 200 ש"ח של תיקון מעבדה "מונע" פשוט בחלקי ליבה

ממש תודה על התשובה המפורטת! 😃
הפלאפון אכן חדש, אני אקח אותו לאחת המעבדות כאן ואבקש את הטיפול.. אני באמת מקווה שזה יהיה בין 200-300 ש"ח, לא חסרים גנבים..

הקטע הוא שיש לי נקסוס 4.... אבל כן, אני על הסף לקנות 5. הכי זול שראיתי 1900 וקצת מחיר הגיוני?

• פותח/ת השרשור
פחות או יותר. לפני כמה זמן היו כמה מקומות שעשו מכירה ב1500-1600.
אבל מה, זה שווה כל שקל.
אני קניתי גלקסי 3 ב-2,400 בזמנו ואחרי שנה נפטרתי ממנו.. זה שנשבר לו המסך זה רק עזר לי ללכת לקנות אחד חדש חח הוא התחיל להיות איטי ולא לזוז, להגיב לאט ובלה בלה

קיצר תקנה! 😃

גם לי יש נקסוס 4 אבל אני לא אמהר לקנות מכשיר חדש רק בגלל שהוא חדש וטיפה משודרג יותר.

מה גם שיש מכשירים טובים יותר מהנקסוס 5 כגון HTC ONE ,LG G2 וכו'.

יש מכשירים טובים יותר מהנקסוס 5 כגון HTC ONE ,LG G2 וכו'.
קניתי עכשיו את ה-G2 כי המכשיר שלי שבק חיים, קניתי כאן בארץ ב-2058 ש"ח ואני מאוד מרוצה.

אשתי שמה עין על הנקסוס 5 כבר הרבה זמן אבל אחרי שהיא שיחקה קצת עם ה-G2 היא שינתה את דעתה על LG 😃

קניתי עכשיו את ה-G2 כי המכשיר שלי שבק חיים, קניתי כאן בארץ ב-2058 ש"ח ואני מאוד מרוצה.

אשתי שמה עין על הנקסוס 5 כבר הרבה זמן אבל אחרי שהיא שיחקה קצת עם ה-G2 היא שינתה את דעתה על LG 😃

אחלה מכשיר, ברשותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית