הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לגבי התזונה שלי (חיטוב)

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
אני כרגע בחיטוב , אפשר להגיד סוף חיטוב , על 15 א"ש בערך , מתכנן להמשיך איתו עוד כחודש במטרה לרדת ל13 וגם 14 יהיה מצויין
אני רואה עצמי כמבין בתזונה וכאחד שיכול לעבוד בלי תפריטים , ויש לי כמה בעיות .

אני צריך לאכול 1500 קלוריות ביום כשהגרעון מהנטרלי הוא כ450-500 , קשה ברמות מטורפות , ערכים שלי בסוף יום ממוצע הם ככה :
קלוריות 1500
חלבון 125-140
פחממה 105-120
שומן 58-65
הכל בערך אל תתחילו בבקשה לחשב לי ולתפוס אותי על קטנות
לא חושב שזה משנה , אבל אני מתאמן בפאוורליפטינג 4 פעמים בשבוע .

כמה שאלות

1) אני מעדיף להמנע מדל פחממה עקב סיבות בריאותיות שהיו לי כשעשיתי אותה בעבר , לא שווה את הסבל ואת המחלות והכאבים שנגרמים ממנה , האם זה עד כדי כך יהיה חשוב ? אני משלב אירובי כפעמיים שלוש בשבוע , שזה או 15 דקות אינטרוולים או 20 דקות ריצה במהירות של כ11 קמש בהליכון . מה מידת הצורך של דל פחממה? האם זה עד כדי כך נחוץ לי כרגע ? או שאפשר להמשיך בלי זה ולרדת לא"ש הרצויים שציינתי בהתחלה ?

2) העמסות , מה קורה איתם בחיטוב רגיל שהוא לא דל פחממה או פליאו או כל דבר אחר ? עושים או לא ? עד עכשיו לא עשיתי בכלל .. שמעתי שאני אצטרך לעשות כל 10-14 ימים העמסה של יום אחד כשאני אהיה במאזן הקלוריות ניטרלי עד פלוס 500 קלוריות , לא יותר .
מה דעתכם לגבי זה ? האם לבצע העמסות ? אם כן באיזו תדירות ?

3) אני אוכל במהלך היום המון ירקות , כ5-6 ירקות משלל צבעים , בדרך כלל אני דואג שיהיה אדום,ירוק,כתום ולבן . לדאוג לויטמנים , שיכנסו מספיק לגוף ...
הבעיה ש5-6 ירקות זה בסביבות ה100-130 קלוריות , ואני לא מחשיב אותם בתפריט , כך שנוצר מצב , שכנראה במקום 500 קלוריות גרעון יהיו לי כ400 ואפילו פחות . עד כמה זה נורא ? ומה אתם ממליצים לעשות ?

4)במהלך השבוע אני עובד בדוכן של בגטים שניצלים וכו' , 5 שעות ביום בערך , ואני לא יודע כמה קלוריות אני שורף , כי בכל זאת זה 5 שעות על הרגליים והרבה לזוז , איך אני אדע כמה קלוריות אני שורף (שאדע כמה אני יכול להוסיף לי לתפריט כיוון ששרפתי אותן)
דעתי הייתה לקזז את הקלוריות עם הירקות שהוזכרו בסעיף 3 , מה אומרים על זה ? זה אפשרי ?

אני מבקש בבקשה בלי תגובות של "אתה שחיף , 1500 קלוריות ביום זה כלום , דפוק מסה מהר אתה לא צריך חיטוב " וכל מיני כאלו . זו הבחירה שלי , אמנם אני לא שוקל הרבה ביחס לגובה שלי , אני ממוצע ואפילו טיפה פחות , אך יש לי די הרבה שומן , שכרגע עומד על 15% במצב של בוקר

תודה רבה מראש על העזרה , אשמח אם תענו בהקדם 😃

נערך לאחרונה:
האם זה עד כדי כך יהיה חשוב ?
לא
מה מידת הצורך של דל פחממה? האם זה עד כדי כך נחוץ לי כרגע ? או שאפשר להמשיך בלי זה ולרדת לא"ש הרצויים שציינתי בהתחלה ?
לא נחוץ. אפשר לחטב גם בלי דל פחמימה
עושים או לא ?
כן
מה דעתכם לגבי זה ? האם לבצע העמסות ? אם כן באיזו תדירות ?
כן תבצע, ההמלצה היא אחת לשבוע יום העמסה של 500-1000 קלוריות מעל הנייטרלי (70% פחמימה 15% חלבון 15% שומן)

עד כמה זה נורא ? ומה אתם ממליצים לעשות ?
לא נורא זה בסדר גמור, אל תספור קלוריות של ירקות. (כל עוד אתה אוכל 5-6 ירקות ביום)

דעתי הייתה לקזז את הקלוריות עם הירקות שהוזכרו בסעיף 3 , מה אומרים על זה ? זה אפשרי ?
לא. אם אתה יורד חצי קילו בשבוע זה בסדר, אם אתה יורד יותר מקילו וחצי בשבוע אז תוסיף קלוריות. אם אתה יורד פחות מחצי קילו בשבוע תוסיף אירובי. אל תוריד יותר קלוריות

• פותח/ת השרשור
לא

לא נחוץ. אפשר לחטב גם בלי דל פחמימה

כן

כן תבצע, ההמלצה היא אחת לשבוע יום העמסה של 500-1000 קלוריות מעל הנייטרלי (70% פחמימה 15% חלבון 15% שומן)

לא נורא זה בסדר גמור, אל תספור קלוריות של ירקות. (כל עוד אתה אוכל 5-6 ירקות ביום)

לא. אם אתה יורד חצי קילו בשבוע זה בסדר, אם אתה יורד יותר מקילו וחצי בשבוע אז תוסיף קלוריות. אם אתה יורד פחות מחצי קילו בשבוע תוסיף אירובי. אל תוריד יותר קלוריות
אוקיי הבנתי , לגבי ההעמסה , אתה בטוח שפעם בשבוע לעלות על הנטרלי ב500 קלוריות ?
לפי מה שקראתי זה 10-14 ימים
אם אני אעשה דל פחממה , כל כמה זמן לעשות העמסות ? ואיך זה ישתלב לי עם פאוורליפטינג ? כי זה לא אימון פשוט וצריך מקור אנרגיה בדבר כזה ...

אוקיי הבנתי , לגבי ההעמסה , אתה בטוח שפעם בשבוע לעלות על הנטרלי ב500 קלוריות ?
כן, אפשר עד 1000

אם אני אעשה דל פחממה , כל כמה זמן לעשות העמסות ? ואיך זה ישתלב לי עם פאוורליפטינג ? כי זה לא אימון פשוט וצריך מקור אנרגיה בדבר כזה ...
כל שבוע, אין קשר בין כמות הפחמימות לבין ההעמסה, ההעמסה נועדה בעיקר לסדר את חילוף החומרים שנפגע כאשר יש גרעון קלורי, לגרעון לא אכפת שזה פחמימה או שומן או חלבון, נטו שאלה אנרגטית. אני עובד על תוכנית כוח שמשלבת תרגילי פאוורליפטינג והסתדרתי יופי על דל פחמימה, אין הבדל ויש כאלו שזה נותן להם אפילו יותר כוח. אבל...סביר להניח שהמשקלי עבודה שלך ייפגעו ולא תצליח לעלות \ לא לעלות הרבה\ לא לשמור על המשקל ואולי תצטרך לרדת..אל תדחוף בזה יותר מדי שלא תפצע

• פותח/ת השרשור
כן, אפשר עד 1000

כל שבוע, אין קשר בין כמות הפחמימות לבין ההעמסה, ההעמסה נועדה בעיקר לסדר את חילוף החומרים שנפגע כאשר יש גרעון קלורי, לגרעון לא אכפת שזה פחמימה או שומן או חלבון, נטו שאלה אנרגטית. אני עובד על תוכנית כוח שמשלבת תרגילי פאוורליפטינג והסתדרתי יופי על דל פחמימה, אין הבדל ויש כאלו שזה נותן להם אפילו יותר כוח. אבל...סביר להניח שהמשקלי עבודה שלך ייפגעו ולא תצליח לעלות \ לא לעלות הרבה\ לא לשמור על המשקל ואולי תצטרך לרדת..אל תדחוף בזה יותר מדי שלא תפצע
אז אתה לא ממליץ לי על דל פחממה לחודש האחרון ? שמע לא כזה חשוב לי להגיע ל13 א״ש אבל כן הייתי רוצה בחודש הזה לרדת מ15 ל14 מבין אחי

לא הבנתי למה אתה כבר על 1500 קלוריות, אתה צעיר ויש לך חילוף חומרים חזק ויעיל שעושה את העבודה.
אתה לא אמור להגיע לגרעון כזה. אגב, הניטרלי בכל המחשבונים האלה אף פעם לא נכון.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי למה אתה כבר על 1500 קלוריות, אתה צעיר ויש לך חילוף חומרים חזק ויעיל שעושה את העבודה.
אתה לא אמור להגיע לגרעון כזה. אגב, הניטרלי בכל המחשבונים האלה אף פעם לא נכון.
שמע , עשיתי 1600קלוריות ביום ויצא שבחודש ירדתי קצת פחות מ2 קילו , כך שזה אומר שהיתי צריך להוריד עוד בקלוריות , ואם 1500 זה הפתרון אז אין מה לעשות .
אתה צודק שהמחשבוניפ לא מדייקים , אבל תסכים איתי שאם 1600 לא היה לי טוב אז להעלות את הקלוריות זה לא הפתרון ...
אני פשוט הורדתי ל1500 בתקווה לרדת ב10 ימים 1.1-1.3 ק״ג וככה אני אדע שאני באמת בגרעון 500 שזה מה שצריך מבין אחי...

שמע , עשיתי 1600קלוריות ביום ויצא שבחודש ירדתי קצת פחות מ2 קילו , כך שזה אומר שהיתי צריך להוריד עוד בקלוריות , ואם 1500 זה הפתרון אז אין מה לעשות .
אתה צודק שהמחשבוניפ לא מדייקים , אבל תסכים איתי שאם 1600 לא היה לי טוב אז להעלות את הקלוריות זה לא הפתרון ...
אני פשוט הורדתי ל1500 בתקווה לרדת ב10 ימים 1.1-1.3 ק״ג וככה אני אדע שאני באמת בגרעון 500 שזה מה שצריך מבין אחי...
יכול להיות שדפקת לעצמך את החילוף חומרים, כי לי זה לא נשמע הגיוני שילד בן 17 יורד כל כך מעט בגרעון כזה.
או שאתה פשוט לא סופר נכון את הקלוריות.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שדפקת לעצמך את החילוף חומרים, כי לי זה לא נשמע הגיוני שילד בן 17 יורד כל כך מעט בגרעון כזה.
או שאתה פשוט לא סופר נכון את הקלוריות.
לא שולל את זה , לפני די הרבה זמן עשיתי דיאטת כאסח ויש מצב שמשהו השתבש כתוצאה מכך , לדעתי זה כבר הסתדר
את הקלוריות אני מחשב במחשבון קלוריות FOOD DICTENARY וכל מנה שאני אוכל היא מדודה ושקולה במשקל מיוחד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית