הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ טבעונות ועלייה במסה

PuppEDogg

משתמש מתחיל
50
3
נק' מוניטין:
3
50
3
אני לא טבעוני אבל כמו כולם נתקלתי בתופעה הזאת שמתפשטת מהר יש לי אפילו חברים שהם טבעונים וזה גם תחום שמתחיל לעניין אותי,
אידיאולוגית אני מסכים איתם אבל תכלס זה ממש קשה לשמור עורך חיים כזה.

מה שרציתי לדעת זה איך בכל זאת אפשר לעלות במסת שריר ועדיין לנהל עורך חיים טבעוני, אילו מוצרי מזון מהצומח מכילים הרבה חלבון?

וגם רציתי לדעת האם יש אבקות חלבון וגיינרים שמתאימים לטבעונים הרי האבקות האלה מיוצרות לרוב ממי גבינה וביצים ואם קיימות אבקות כאלה אני מניח שהן יקרות יותר אז בכמה גדול ההבדל במחיר?

גם אני מסכים עם זה אידיאולוגית,אבל מי אמר שזה בריא לא לאכול בשר?ביצים?חלב?דבש?
אז מה אם חברים שלך טבעוניים?אתה חושב כשחיה הורגת חייה אחרת היא בוכה?היא אוכלת אותה בדיוק כמו שאתה אוכל אותה.
יש המון שיגידו שזה במצב הישרדותי,אז מה.
אם נגיד היה ההפך שאנחנו בני האדם היינו פחות מפותחים מהחיות והם היו אלו שכולאות אותנו והורגות אותנו מה אתה חושב שהיה להם אכפת?
בשר זה טבעי לא צריך לעשות כל מיני תהליכים כימיים ליצירת בשר או משהוא כזה ובגלל זה זה הכי טעבי בעולם לעומת לייצר כל מיני דברים שמניי תירס ועוד אתה לא תלחץ עליהם ותקבל שמן תירס מסכים איתי?
עכשיו גם צמחים זה בעלי חיים אחי.היה לי צמח מאוד אהבתי אותו השקתי אותו כל יום הוא הביא לי אוויר אני הבאתי לו חיים ובכיתי עליו כשנפטר.
בלי מים הוא מת אז למה הטבעוניים הורגים אותם אם האידיאולוגיה שלהם מתבססת על לא להרוג לנצל או כדומה בעליי חיים.
טוב אז אל תאכלו ירקות מה אני יגיד לכם.

קטניות, עדשים אדומות,שעוית,חומוס,טחינה גולמית, אגוזים,סויה,סייטן.. מאוד קשה מנסיון אישי.. צמחוני זה הרבה יותר קל- אבל טבעוני צריך להבין בתזונה וויטמינים שהוא מחסיר באורך חיים כזה וזה כולל: ויטמין D,סידן,ברזל,B12,אומגה 3 ואבץ. אם אתה יודע מה מכיל את הויטימינים אז תהיה מסופק מבחינה בריאותית אבל עדיין נשאר הקטע של החלבון "המלא". כלומר תצטרך לשלב קטניות שונות נגיד פיתה עם חומוס יוצרת חלבון מלא. כל הקטע שאפילו אם תעשה את זה בחוכמה קטניות מכילות הרבה פחמימות , אגוזים הרבה שומן וחוץ מסויה אין מוצר שהוא כמעט ונטו חלבון ומעולם הצומח. יש אבקות שמתאימים לטבעונים, ויש אפילו כאלו בלי חומרי טעם וריח,חומרים מגבישים וכו- אבל רק בארה"ב והמחיר בהתאם. בטור צמחוני(89 קג 13%אש ) - זה די קל לאכול מוצרי חלב ותוספי תזונה. לא הייתי ממליץ טבעונות לכל אחד, מן הסתם זה הקרבה מבחינה תרבותית,כלכלית,בריאותית- אתה גם נמנע ממוצרים בריאים כמו דבש. תנסה להוריד מוצרי בשר בהדרגה, ואיך שיעבור הזמן ותכנס(או שלא) בזה תראה כבר כמה ספורטאים טבעוניים יש ושזה אפשרי: http://www.greatveganathletes.com/
גם אני מסכים עם זה אידיאולוגית,אבל מי אמר שזה בריא לא לאכול בשר?ביצים?חלב?דבש?
אז מה אם חברים שלך טבעוניים?אתה חושב כשחיה הורגת חייה אחרת היא בוכה?היא אוכלת אותה בדיוק כמו שאתה אוכל אותה.
יש המון שיגידו שזה במצב הישרדותי,אז מה.
אם נגיד היה ההפך שאנחנו בני האדם היינו פחות מפותחים מהחיות והם היו אלו שכולאות אותנו והורגות אותנו מה אתה חושב שהיה להם אכפת?
בשר זה טבעי לא צריך לעשות כל מיני תהליכים כימיים ליצירת בשר או משהוא כזה ובגלל זה זה הכי טעבי בעולם לעומת לייצר כל מיני דברים שמניי תירס ועוד אתה לא תלחץ עליהם ותקבל שמן תירס מסכים איתי?
עכשיו גם צמחים זה בעלי חיים אחי.היה לי צמח מאוד אהבתי אותו השקתי אותו כל יום הוא הביא לי אוויר אני הבאתי לו חיים ובכיתי עליו כשנפטר.
בלי מים הוא מת אז למה הטבעוניים הורגים אותם אם האידיאולוגיה שלהם מתבססת על לא להרוג לנצל או כדומה בעליי חיים.
טוב אז אל תאכלו ירקות מה אני יגיד לכם.
ואו לא יודע איפה להתחיל בוא נתחיל שלצמחים אין מערכת עצבים והם לא מרגישים כאב. בוא נוציא מהחשבון שהחלב הבריא שאתה שותה מכיל 59 הורמוני גדילה ומספיק חומרים מסרטנים. בוא נוסיף שבארה"ב ובעולם המערבי: רווח תעשיית החלב נמצא מעל בריאות הציבור. בבקשה ממך תלמד על הנושא לפני שאתה מפרסם שטויות. אני הושפזתי בגלל צריכת חלב מוגזמת.. ואני עדיין צורך כקילו מוצרי חלב ביום כי אני לא אוכל בשר ואכפת לי בינתיים יותר מהשריר מהבריאות. אני לא בעד פרופוגנדה טבעונית כמו של גארי יורובסקי או שוטי החלב של אריק אבני, או CHINA STUDY אבל יש אבל דברים שצריך לקחת בחשבון. להגיד שבשר הוא "בריא" כי זה "טבעי" וכי כולם עושים את זה.. אם היה מותר היית אוכל בני אדם? החזק שורד הרי, ובשר תינוק שווה לבשר אגל. ואם אתה אומר לא בחיים שלך לא ראית רצח חייה. אם אתה שוחט את החייה כמו שעושים באוזבקיסטן או כפרים ברוסיה אני מבין, אבל אם אתה עוצם את העיניים כי זה טעים,בריא(כי אין ברזל B12 וחלבון בחלב סרקזם) אל תתפלא אם כמו רוב העולם המערבי תחלה במחלות שונות הקשורות לבשר(בשר מערבי שונה מבשר אורגני).

קטניות, עדשים אדומות,שעוית,חומוס,טחינה גולמית, אגוזים,סויה,סייטן.. מאוד קשה מנסיון אישי.. צמחוני זה הרבה יותר קל- אבל טבעוני צריך להבין בתזונה וויטמינים שהוא מחסיר באורך חיים כזה וזה כולל: ויטמין D,סידן,ברזל,B12,אומגה 3 ואבץ. אם אתה יודע מה מכיל את הויטימינים אז תהיה מסופק מבחינה בריאותית אבל עדיין נשאר הקטע של החלבון "המלא". כלומר תצטרך לשלב קטניות שונות נגיד פיתה עם חומוס יוצרת חלבון מלא. כל הקטע שאפילו אם תעשה את זה בחוכמה קטניות מכילות הרבה פחמימות , אגוזים הרבה שומן וחוץ מסויה אין מוצר שהוא כמעט ונטו חלבון ומעולם הצומח. יש אבקות שמתאימים לטבעונים, ויש אפילו כאלו בלי חומרי טעם וריח,חומרים מגבישים וכו- אבל רק בארה"ב והמחיר בהתאם. בטור צמחוני(89 קג 13%אש ) - זה די קל לאכול מוצרי חלב ותוספי תזונה. לא הייתי ממליץ טבעונות לכל אחד, מן הסתם זה הקרבה מבחינה תרבותית,כלכלית,בריאותית- אתה גם נמנע ממוצרים בריאים כמו דבש. תנסה להוריד מוצרי בשר בהדרגה, ואיך שיעבור הזמן ותכנס(או שלא) בזה תראה כבר כמה ספורטאים טבעוניים יש ושזה אפשרי: http://www.greatveganathletes.com/
ואו לא יודע איפה להתחיל בוא נתחיל שלצמחים אין מערכת עצבים והם לא מרגישים כאב. בוא נוציא מהחשבון שהחלב הבריא שאתה שותה מכיל 59 הורמוני גדילה ומספיק חומרים מסרטנים. בוא נוסיף שבארה"ב ובעולם המערבי: רווח תעשיית החלב נמצא מעל בריאות הציבור. בבקשה ממך תלמד על הנושא לפני שאתה מפרסם שטויות. אני הושפזתי בגלל צריכת חלב מוגזמת.. ואני עדיין צורך כקילו מוצרי חלב ביום כי אני לא אוכל בשר ואכפת לי בינתיים יותר מהשריר מהבריאות. אני לא בעד פרופוגנדה טבעונית כמו של גארי יורובסקי או שוטי החלב של אריק אבני, או CHINA STUDY אבל יש אבל דברים שצריך לקחת בחשבון. להגיד שבשר הוא "בריא" כי זה "טבעי" וכי כולם עושים את זה.. אם היה מותר היית אוכל בני אדם? החזק שורד הרי, ובשר תינוק שווה לבשר אגל. ואם אתה אומר לא בחיים שלך לא ראית רצח חייה. אם אתה שוחט את החייה כמו שעושים באוזבקיסטן או כפרים ברוסיה אני מבין, אבל אם אתה עוצם את העיניים כי זה טעים,בריא(כי אין ברזל B12 וחלבון בחלב סרקזם) אל תתפלא אם כמו רוב העולם המערבי תחלה במחלות שונות הקשורות לבשר(בשר מערבי שונה מבשר אורגני).

דבר ראשון לגבי חלב אתה צודק.צריך לשתות פחות חלב ולאכול פחות חלב.זה עושה גי'נו ועוד בעיות עם זה אני מסכים 100 אחוז!
אבל אתה מסכים איתי שהמון דברים של הטבעוניים מיוצרים בתהליכים כימיים?מסכים או לא?
אגב אתה יודע שצמחוני זה לא רק בשר?זה עור של חיות,צמר של כבשה ועוד ואם אתה מתכסה בלילה אז...גם אבל החלטה שלך.
איך אתה יודע שלצמח אין מערכת עצבים?אז תגיד לי עכשיו שפרסמו מאמרים.למי אכפת,איך אתה יודע שמה שאנשים מדענים כותבים זה נכון?
זה עולם,יכולים לכתוב הרבה דברים כמו שיש חוצנים או שאין,ואולי יש וכותבים מדענים בכירים שאין?אנחנו לא יכולים לדעת
אני מכבד את דעתך ואת הדרך שבה אתה נוהג.

דבר ראשון לגבי חלב אתה צודק.צריך לשתות פחות חלב ולאכול פחות חלב.זה עושה גי'נו ועוד בעיות עם זה אני מסכים 100 אחוז!
אבל אתה מסכים איתי שהמון דברים של הטבעוניים מיוצרים בתהליכים כימיים?מסכים או לא?
אגב אתה יודע שצמחוני זה לא רק בשר?זה עור של חיות,צמר של כבשה ועוד ואם אתה מתכסה בלילה אז...גם אבל החלטה שלך.
איך אתה יודע שלצמח אין מערכת עצבים?אז תגיד לי עכשיו שפרסמו מאמרים.למי אכפת,איך אתה יודע שמה שאנשים מדענים כותבים זה נכון?
זה עולם,יכולים לכתוב הרבה דברים כמו שיש חוצנים או שאין,ואולי יש וכותבים מדענים בכירים שאין?אנחנו לא יכולים לדעת
אני מכבד את דעתך ואת הדרך שבה אתה נוהג.
אם לא להסתמך על המדע, על הרגשה פנימית, על חמלה,אהבה,ענווה,הגיון בריא .. על מה כן תסתמך? כן אי מסכים ששומן צמחי הפך למגפה, שסויה במערב היא מעובדת גנטית ויש הרבה מוצרי GMO אחרים. החלטה כזו היא שינוי כל החיים שלך ובגלל זה דורשת מאדם הקרבה מכל הבחינות. אתה מקריב קשר עם המשפחה(תרבות בשר),בריאות(אם אתה לא משלים B12 ומפתח אנמיה),בעיות חברתיות(מתחת ל5% הם טבעוניים),כלכליות(בישראל זה יקר יותר)- אבל אני מאמין גם ב" Leo Tolstoy — 'As long as there are slaughter houses there will always be battlefields
מאז שהפסקתי לאכול בשר ספציפית ירד לי מפלס האלימות, אני סבלני וסובלני יותר. שמח יותר,קליל יותר.. המינימום שאתה יכול לעשות בשביל הבריאה,הבריאות,איכות הסביבה - זה פשוט להוריד צריכת בשר או להחליף אותה בדג. זיהום הסביבה שנגרם מהמשק(פרות,עזים,חזירים) הוא קטסרופי, הפגיעה בבריאות הציבור היא חמורה (הקפיטליזם אומר לעשות הרבה בשר בקצת כסף). אינ אישית חושב שכל אחד צריך לפחות לשבועיים לנסות להפסיק לאכול בשר, ואחרי זה יראה איך הוא מרגיש..

אם לא להסתמך על המדע, על הרגשה פנימית, על חמלה,אהבה,ענווה,הגיון בריא .. על מה כן תסתמך? כן אי מסכים ששומן צמחי הפך למגפה, שסויה במערב היא מעובדת גנטית ויש הרבה מוצרי GMO אחרים. החלטה כזו היא שינוי כל החיים שלך ובגלל זה דורשת מאדם הקרבה מכל הבחינות. אתה מקריב קשר עם המשפחה(תרבות בשר),בריאות(אם אתה לא משלים B12 ומפתח אנמיה),בעיות חברתיות(מתחת ל5% הם טבעוניים),כלכליות(בישראל זה יקר יותר)- אבל אני מאמין גם ב" Leo Tolstoy — 'As long as there are slaughter houses there will always be battlefields
מאז שהפסקתי לאכול בשר ספציפית ירד לי מפלס האלימות, אני סבלני וסובלני יותר. שמח יותר,קליל יותר.. המינימום שאתה יכול לעשות בשביל הבריאה,הבריאות,איכות הסביבה - זה פשוט להוריד צריכת בשר או להחליף אותה בדג. זיהום הסביבה שנגרם מהמשק(פרות,עזים,חזירים) הוא קטסרופי, הפגיעה בבריאות הציבור היא חמורה (הקפיטליזם אומר לעשות הרבה בשר בקצת כסף). אינ אישית חושב שכל אחד צריך לפחות לשבועיים לנסות להפסיק לאכול בשר, ואחרי זה יראה איך הוא מרגיש..

מסכים עם כל מילה.
אני אוהב חיות בלי קשר לכלום,פשוט אוהב אותם,יש לי בבית חיות מחמד מטפל בהם דואג והכל.
אם היה אפשר לגדל תרנגולת[בלי לרצוח אותה כמובן]אם היה לי את הסביבה הטכנית לעשות את זה הייתי גם מגדל תרנגולת.

אזהרה חפירה אידאולוגית:
אני חושב שפגיעה בבריאות בשביל להפוך לצמחוני פשוט לא שווה את זה. אמנם יש את ההיבט המוסרי, שאני יחסית מסכים איתו, אבל עדיין אי אפשר לחיות בלי לפגוע בבעלי חיים אחרים. עצם זה שאתה חי בבית אומר שאתה חי במקום שפעם היו בו בעלי חיים שמתו כשבנו עיר באותו מקום. כשאתה נוסע במכונית אתה מזהם את האוויר שאותו נושמים בעלי חיים(וגם בני אדם). כשאתה אוכל ירקות/פירות/חיטה אתה אוכל משהו שגודל בשדה שלפני זה חיו בו בעלי חיים שבתיהם נהרסו ובמקום זה נטעו שם שדה, שאותו גם ריססו בחומרים שמטרתם להרוג ״מזיקים״ - שגם הם יצורים חיים.
בקיצור אני חושב שלא ניתן לעשות שום דבר(חוץ מלשבת במדבר ולא לאכול עד שאתה מת מרעב) בלי לפגוע בכלל בבעלי חיים. מצד שני אני מבין את התפיסה של הצמחונים שהם לא רוצים לאכול בשר של חיה ומכבד אותה. אבל כשזה מגיע לטבעונות יש לי שתי בעיות עם זה: א. זה פוגע בבריאות של האנשים שבוחרים בדרך חיים הזאת, אבל זה זכותם כמו שיש אנשים שמעשנים.
ב. זאת הבעייה היותר גדולה שלי עם טבעונות(לא כל הטבעונים אבל חלק גדול מהם) - הכפייה הדתית. אם יהיה מישהו טבעוני לא אכפת לי שהוא יאכל מה שבא לו ואפילו אם הוא ינסה לדבר איתי בצורה נעימה ולשכנע אותי למה להיות טבעוני(ויכוח אינטלקטואלי). אבל ברגע שזה מגיע לאלימות/פגיעה ברכוש(גרפיטי על חנויות בשר או ביצים) או מעשי טרור(גארי הגורו טבעונות הזה לא יכול להכנס ל(אם אני לא טועה) שבע מדינות כי הוא מוגדר בהן כטרוריסט על רקע אידאולוגי בגלל שפוצץ בהן חוות לגידול בקר) אני נגד זה ואני חושב שלהעדיף את כבודן של חיות על חשבון פגיעה בבני אדם זה חוסר מוסריות.

אז אחרי שחפרתי קצת הנקודה התחתונה שלי היא: אם אתה רוצה אז תהיה צמחוני/טבעוני רק תהיה מודע לסכנות שיש בזה(בעיקר בטבעונות) ובבקשה בבקשה אל תיקח את זה קיצוני מדי כי הגזמה זה תמיד רע(לא שאני מתכוון שאתה ספציפית מגזים, רק תזהר מההסטה שיש בקרב טבעונים, וגם בקבוצות אחרות בחיים שלא קשורות לטבעונות).

• פותח/ת השרשור
וואו שכחתי שזה נושא טעון לא חשבתי שאני עכשיו אתחיל וויכוח פה באשכול שפתחתי אני רק רציתי לדעת איך אפשר לנהל עורך חיים טבעוני ועדיין לעלות במסת שריר ולגדול, אני אישית לא הולך להיות טבעוני לפחות לא כרגע למרות כמו שאמרתי אני מסכים עם הרעיון כי כל התעשייה הזאת של הבשר ומוצרי החלב באמת גורמת לסבל של החיות. אני עדיין אוכל בשר ואני מודע לגמרי מה המחיר שלו.

וואו שכחתי שזה נושא טעון לא חשבתי שאני עכשיו אתחיל וויכוח פה באשכול שפתחתי אני רק רציתי לדעת איך אפשר לנהל עורך חיים טבעוני ועדיין לעלות במסת שריר ולגדול, אני אישית לא הולך להיות טבעוני לפחות לא כרגע למרות כמו שאמרתי אני מסכים עם הרעיון כי כל התעשייה הזאת של הבשר ומוצרי החלב באמת גורמת לסבל של החיות. אני עדיין אוכל בשר ואני מודע לגמרי מה המחיר שלו.
זה בהחלט נושא טעון ואפילו לא שמתי לב שכתבתי כל כך הרבה בתגובה שלי.
בקשר לעלייה במסת שריר זה כן אפשרי והוכחה לזה היא האיש החזק בגרמניה שהוא טבעוני אבל זה הרבה יותר קשה לעלות במסת שריר בתפריט טבעוני: קשה להשיג חלבון מלא, קשה להשיג מספיק שומנים וכולסטרול והאכילה של הרבה פחמימות יכולה לגרום לנפילות אנרגייה באימונים. לעומת זאת בתפריט צמחוני לדעתי הרבה יותר קל לעלות במסת שריר וזה גם יותר בריא.

אני חושב שכל הטבעונות הזאת..ה'אידאולוגיה' הנעלה הזאת מסריחה עד השמים מצביעות.
בטח אחי איזו מין שאלה זאת?
מה נראה לך שכל אדם טבעוני הוא צבוע ולמי הוא רוצה להוכיח את זה ?
זה נובע מי רגש להרג של בעלי חיים , איפה פה הצביעות מאיפה את מפליץ את זה , זה לא שאני טבעוני ואומר לכל העולם הנה אני טבעוני תאמין לי שאוכלי הבשר יותר צבועים, הנה אני גבר ואני אוכל בשר של חייה חסרת עונים .

בטח אחי איזו מין שאלה זאת?
מה נראה לך שכל אדם טבעוני הוא צבוע ולמי הוא רוצה להוכיח את זה ?
זה נובע מי רגש להרג של בעלי חיים , איפה פה הצביעות מאיפה את מפליץ את זה , זה לא שאני טבעוני ואומר לכל העולם הנה אני טבעוני תאמין לי שאוכלי הבשר יותר צבועים, הנה אני גבר ואני אוכל בשר של חייה חסרת עונים .
אני מגדל בבית שתי חתולות ומאכיל את התרנגולים שגרים אצלנו בחניה בפרקליטות.
אם כל העולם יעבור לתזונה טבעונית, מעבר לכך שזה דבר לא טבעי בפניי עצמו, תחשוב איזה כמויות שטח עצומות האנושות תצטרך להקצות כדי להאכיל את כל העולם. כל היערות שנצטרך לברא וכל האנשים שימותו ברעב בתהליך..תחשוב על זה.
אני אוהב בעלי חיים, אבל בני האדם הם אומני-בורים(או איך שלא כותבים את זה)ואין לך שום דרך אחרת להאכיל 7 מיליארד אנשים.
אז כן אני חושב שלהיות טבעוני זה לטמון את הראש בחול, ואני מנסה להיות פוליטיקלי קורקט פה... אה כן וגם נתקלתי בלא מעט חכמולוגים שמתנגדים להשבחה גנטית של גידולים..רובם היו טבעונים.

אני מגדל בבית שתי חתולות ומאכיל את התרנגולים שגרים אצלנו בחניה בפרקליטות.
אם כל העולם יעבור לתזונה טבעונית, מעבר לכך שזה דבר לא טבעי בפניי עצמו, תחשוב איזה כמויות שטח עצומות האנושות תצטרך להקצות כדי להאכיל את כל העולם. כל היערות שנצטרך לברא וכל האנשים שימותו ברעב בתהליך..תחשוב על זה.
אני אוהב בעלי חיים, אבל בני האדם הם אומני-בורים(או איך שלא כותבים את זה)ואין לך שום דרך אחרת להאכיל 7 מיליארד אנשים.
אז כן אני חושב שלהיות טבעוני זה לטמון את הראש בחול, ואני מנסה להיות פוליטיקלי קורקט פה...
יש בזה משהו ואני מעריך את זה שאתה אוהב חיות , אבל המטרה של הטבעונות היא לא להפסיק את האכלת בשר לתמיד אני יודע שזה דבר טבעי, אך זה הפך לתעשיית הרג והתעללות האנשים הפסיקו להעריך בעלי חיים הם רואים בהם רק בשר והם מושווים לזבל פעם האדם היה צריך להתאמץ לתפוס בשר וזה טבעי או לגדל אותם בכבוד ולא בזלזול להכניס אותך להריון להביא יצור עם רגשות חסר עוניים לעולם ופשוט לראות בוא רק בשר, הטבעונות זה מיין חרם
להפסקת ההתעללות ולגדל אותם לא בתנאיים איומים אלה בכבוד גם עם זה אומר להפחית את הבשר.
ובכל זאת אני אתן לך מונטין טוב בגלל שאתה באמת מנסה להבין ולא סתם מנסה לעצבן את הצמחונים וטבעונים כמו חבר'ה פה שעשים את זה.!

יש בזה משהו ואני מעריך את זה שאתה אוהב חיות , אבל המטרה של הטבעונות היא לא להפסיק את האכלת בשר לתמיד אני יודע שזה דבר טבעי, אך זה הפך לתעשיית הרג והתעללות האנשים הפסיקו להעריך בעלי חיים הם רואים בהם רק בשר והם מושווים לזבל פעם האדם היה צריך להתאמץ לתפוס בשר וזה טבעי או לגדל אותם בכבוד ולא בזלזול להכניס אותך להריון להביא יצור עם רגשות חסר עוניים לעולם ופשוט לראות בוא רק בשר, הטבעונות זה מיין חרם
להפסקת ההתעללות ולגדל אותם לא בתנאיים איומים אלה בכבוד גם עם זה אומר להפחית את הבשר.
ובכל זאת אני אתן לך מונטין טוב בגלל שאתה באמת מנסה להבין ולא סתם מנסה לעצבן את הצמחונים וטבעונים כמו חבר'ה פה שעשים את זה.!
שמח לשמוע טבעוני שהוא לא קיצוני בדעותיו 😛
אבל אנחנו לא חיות.... לנו כן יש מוסג כזה רצח.... לבעלי חיים לא....
האנשה של בעלי חיים זו בעיה רצינית מאוד.

טבעונות זה לא בהכרח בריאות. טבעונות זאת אידאולוגיה ודרך חיים. חלב ובשר לכשעצמם לא מסרטנים ואף אחד לא ימות מהם, החומרים שהתעשייה דוחפת בהם זה כבר עניין אחר לגמרי. בעוד מספר לא רחוק של שנים אני מאמין שמרבית הגידולים יהיו מושבחים גנטית אחרת לא יצליחו לעמוד בביקושים, גם ככה מחירי הסחורות בעולם עולים כל הזמן בגלל חוסר.

האנשה של בעלי חיים זו בעיה רצינית מאוד
אין פה האנשה. לא השוותי אותם אלינו.....
אבל גם אל תשווה אותם אלינו גם! זה לא קשר ישיר!!!

חלב ובשר לכשעצמם לא מסרטנים ואף אחד לא ימות מהם, החומרים שהתעשייה דוחפת בהם זה כבר עניין אחר לגמרי. בעוד מספר לא רחוק של שנים אני מאמין שמרבית הגידולים יהיו מושבחים גנטית אחרת לא יצליחו לעמוד בביקושים, גם ככה מחירי הסחורות בעולם עולים כל הזמן בגלל חוסר.
מסכימה לגמריי
ולכול אלה שחושבים שבשר וחלב מאוד תורם לבריאות שלהם...... בתור אחד שנכנסה לסטטיסטיקה וחלתה בסרטן.... קשה מאוד להתעלם מכמויות החלב שהייתי צורכת! אז תמשיכו לתמון את הראש בחול ולהגיד לעצמכם ש"לי זה לא יקרה"

אין פה האנשה. לא השוותי אותם אלינו.....
אבל גם אל תשווה אותם אלינו גם! זה לא קשר ישיר!!!

מסכימה לגמריי
ולכול אלה שחושבים שבשר וחלב מאוד תורם לבריאות שלהם...... בתור אחד שנכנסה לסטטיסטיקה וחלתה בסרטן.... קשה מאוד להתעלם מכמויות החלב שהייתי צורכת! אז תמשיכו לתמון את הראש בחול ולהגיד לעצמכם ש"לי זה לא יקרה"
אף מחקר לא מצא קשר או הוכיח שחלב ובשר גורמים לסרטן.
הבעיה היא, האנשים לא יודעים לקשר את המחלות שלהם למה שהם צורכים או חיים.
היה לך סרטן וישר האשמת את החלב והבשר?
רק לידע הכללי, עם כל הטענות נגד החלב והבשר, אלו דווקא בין המוצרים היותר טובים שבני אנוש יכולים לצרוך.

אף מחקר לא מצא קשר או הוכיח שחלב ובשר גורמים לסרטן.
הבעיה היא, האנשים לא יודעים לקשר את המחלות שלהם למה שהם צורכים או חיים.
היה לך סרטן וישר האשמת את החלב והבשר?
רק לידע הכללי, עם כל הטענות נגד החלב והבשר, אלו דווקא בין המוצרים היותר טובים שבני אנוש יכולים לצרוך.
אני אומנם לא טבעוני ולא צמחוני אבל גם מה שרשמת הוא לא הכי מדויק. בוא נגיד שלמועצת החלב יש ערמות של כסף לשלם לכל מיני "חוקרים" כאלו ואחרים לכתוב איזה מחקר שהם רוצים. כמובן שהם לא היחידים בתעשייה. עכשיו, אם תקרא מה מוסיפים לך במזון אתה תמצא שיש הרבה מחקרים שליליים על החומרים המוספים שם. חומרי טעם וריח, צבעי מאכל, ניטריטים, פולספטים, ממתיקים, סילקון, נפט והרשימה עוד ארוכה. אני אישית עובד בענף המזון המון שנים ומכיר מקרוב את הנושא. אני רק אניח פה חומר למחשבה, איך זה הגיוני שלמזון (למעט דבש ויין) יש תוקף של חצי ושנה ?! מה גורם לעמידות שלו ? מעבר לזה ממתי חלב יכול להחזיק מעל 14 יום ? והאם אפשר לקרוא לזה בכלל חלב אחרי שזה עובר "פיסטור על".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית