הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הליכה מהירה vs ריצה קלה

תלוי כמה הדופק

^גם אני לא הבנתי איך הליכה יכולה להיות מועילה יותר
בלי להכנס לעניינים מדעים- שאני רצה שאני מזיעה בטרוף,אני על דופק 180+
כשאני הולכת מהר אני אולי מגיעה בלחץ לדופק של 140, אני מזיעה הרבה פחות
ואם אני מסוגלת לעשות את אותו המרחק בריצה, אני אשרוף יותר

את רוצה להוריד משקל או שומן ?
עבודה בדופק גבוה לאורך זמן דופקת את ההתאוששות, לא מאפשרת אימוני משקולות עצימים ואינטנסיביים
ומביאה לגרעון גדול מדי

עבודה בדופק גבוה לאורך זמן דופקת את ההתאוששות, לא מאפשרת אימוני משקולות עצימים ואינטנסיביים
ומביאה לגרעון גדול מדי
אתה חושב שעדיף לעשות כל יום הליכה מהירה מאשר 3.5 פעמים ריצה? בהתחשב בדקות השבועיות שיש לי לעשות (200)

ומביאה לגרעון גדול מדי

האם תציע את אותו דבר גם לגברים ?

לא משנה גברים/נשים במיוחד גברים עדיף הליכה כי הפוטנציאל שלהם באימוני כוח גדול יותר
לגבי 5 פעמים בשבוע הליכה לא הייתי עושה אלא 3 הליכה ועוד 2 אינטרוואלים של 10 ד' וזהו

אירובי בוקר על דופק 130-140 בשילוב עם קפאין עוזר לשריפת שומן בחיטוב

עכשיו יבואו האלה עם המקורות מקילוגרם ויגידו שזה מיתוס אבל לי זה עבד ולעוד המון אנשים ומאור וכל שאר המפתחי גוף ממליצים על זה

אירובי בוקר על דופק 130-140 בשילוב עם קפאין עוזר לשריפת שומן בחיטוב

עכשיו יבואו האלה עם המקורות מקילוגרם ויגידו שזה מיתוס אבל לי זה עבד ולעוד המון אנשים ומאור וכל שאר המפתחי גוף ממליצים על זה
אף אחד לא אומר שזה לא עוזר לשריפת שומן, רק יש דרכים יעילות יותר.
ממליץ לך לנסות

לפי נוחות
אני עושה יום שני אימון בבוקר ובערב עושה אינטרוואלים 10 ד'

איזה דרכים ?
עצימות גבוהה יותר.
אתה יכול להתאמן בדופק גבוה יותר או אימוני אינטרוולים.
החסרון של דופק 130-140 זה בעיקר זמן האימון הארוך הנדרש.

• פותח/ת השרשור
לשריפת שומן אידיאלית עדיף לבצע או HIIT (אינטרוואלים עצימים) או עבודה בדופק נמוך לאורך זמן (כמו הליכה)
לא לרוץ לאורך זמן

גם כאשר אני נמצאת על דל פחמימה?

כן
אני גם בלי פחמימה מיום ראשון עד חמישי

• פותח/ת השרשור
לשריפת שומן אידיאלית עדיף לבצע או HIIT (אינטרוואלים עצימים) או עבודה בדופק נמוך לאורך זמן (כמו הליכה)
לא לרוץ לאורך זמן

על כמה זמן פלוס מינוס אתה ממליץ ? ( בהקשר של הליכה בעצימות נמוכה-בינונית)

30-40 דקות
בהתאם לגרעון

מה ההבדלים בין הליכה לרכיבה על אופניים נייחות
מה יותר עדיף?

הגוף ישתמש במאגרי השומן אם אין לו מאגרי גליקוגן ו\או אנרגיה זמינה להשתמש בהם. כל עוד יש מאגרי פחמימות בגוף, הגוף לא ינצל את הפעילות לשריפת שומן, זה קשור למעגלי אנרגיה אפקטיביים. מכאן באים שני מסקנות: 1) שעדיף לבצע אירובי על בטן ריקה 2) עדיף לבצע ריצות ארוכות מאוד בשביל לגמור את מאגרי הגליקוגן. (צריך להגיע למצב של חצי מרצון\מרתון)
הבעיות: 1) על בטן ריקה זה לא משנה כי בגוף יש מאגרי גליקוגן, אז כל הרעיון הוא מיץ שטויות
2) המעבר משימוש באנרגיה של פחמימות לשימוש באנרגיה של שומן במהלך המאמץ כל כך מסורבל שייתכן ולא תהיה לך את היכולת להתמודד עם שינויי האנרגיה (וזאת הסיבה שרצי מרתון שומרים על אנרגיה זמינה)
אירובי בוקר מעולה לשריפת שומן ..

^גם אני לא הבנתי איך הליכה יכולה להיות מועילה יותר
בלי להכנס לעניינים מדעים- שאני רצה שאני מזיעה בטרוף,אני על דופק 180+
כשאני הולכת מהר אני אולי מגיעה בלחץ לדופק של 140, אני מזיעה הרבה פחות
ואם אני מסוגלת לעשות את אותו המרחק בריצה, אני אשרוף יותר
הזעה, הינה פונקציה של הספק.
תפקיד הזיעה שלנו הוא, בעיקרו, סילוק חום מתוך הגוף אל הסביבה.
מה שאת מתארת הוא בדיוק תהליך כזה:
כשאת רצה מרחק x, את עובדת על הספק שנקרא לו P. כשאת הולכת את אותו מרחק x, את עובדת בהספק p, כאשר, כמובן, p<P. ולכן, את מזיעה יותר, כשאת רצה.
בסופו של דבר, בשני המקרים, סיימת את אותו מסלול, אבל במקרה הראשון סיימת אותו בזמן קצר יותר ולכן סך כל האנרגיה שהוצאת יהיה זהה.
כל הנ"ל נכון תוך הזנחה של "עניינים מדעיים": 1. בריצה מוציאים מעט יותר אנרגיה ולו בשל העובדה שאנחנו מתנתקים מהקרקע (קופצים, הלכה למעשה) בכל צעד וצעד, כלומר נדרשים גם להוסיף אנרגיה פוטנציאלית. 2. ככל שהספק העבודה שלנו, ביחס להספק המקסימלי האפשרי, עולה, כך החלק של תרומת השומנים להוצאה האנרגטית קטן. ושוב, בהנחה שאת עושה את אותו המסלול, אמנם תוציאי את אותה אנרגיה, אך חלק יותר קטן ממנה יגיע משומנים. 3. לא נכנס לתהליכים המטבוליים שממשיכים לעבוד גם במהלך יום ויומיים שאחרי כבודה בהספק גבוה (שבה תרומת השומנים להוצאה הקלורית גדולה).

@Tom @מרטין

חברה אתם מתעסקים פה בדברים כל כך זניחים
בריצה והליכה נשרוף אותה כמות קלוריות - ההבדלים יהיו זניחים..
ההבדל יהיה מבחינת החלוקה של פחמימות/שומנים וגם זה לא באמת קריטי, כי מה שחשוב זה שבסופו של יום נהיה בגרעון קלורי, כשנהיה בגרעון קלורי הגוף ידע לפרק את מאגרי השומן לצרכי אנרגיה.
פה גם נכנסת לחשיבות התוכנית אימונים והתזונה הנכונה כדי שכמה שפחות חלבון יתפרק מהשרירים לצרכי האנרגיה.

Back
למעלה תחתית