הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תרגילי עזר בSS

• פותח/ת השרשור Tesa
  • פורסם בתאריך

Tesa

משתמש מתחיל
210
45
נק' מוניטין:
77
210
45
ערב טוב.

התחלתי SS לפני שבוע וחצי ואני רוצה להכניס תרגילי עזר גם על מנת להוסיף נפח לתוכנית (אני לא מרגיש את האימונים בכלל) וגם כדי להגדיל קצת מסת שריר כדי שזה לא יהיה מה שיתקע אותי בשבירת שיאים.

התוכנית שלי היא
A סקוואט בנץ' דדליפט
B סקוואט פרס צ'ין אפס עם משקל שעולה כרגע ב2.5 כל אימון (ביחס לעליה במשקל גוף זה אחלה)

אני מעוניין להוסיף בכל סוף אימון מקבילים בטן וכפיפת מרפקים וכשהמשקלים יעלו ויתחילו להשבר שיאים לעשות את זה רק באימון הקל\אימון אחרון של השבוע.

השאלה אם זה מומלץ ואם לא מה אתם ממליצים?

• פותח/ת השרשור
אבל מה הסיבה שזה לא מומלץ?
אני רואה את זה בתור דבר חיובי מעכשיו לחזק שרירי עזר וכשהאימונים נעשים קשים להפחית עד שאוריד אותם לגמרי..

עבר רק שבוע וחצי מאז שהתחלת, אין לך צורך כרגע בתרגילי עזר, תתרכז כרגע בהתקדמות בתכנית ואחרי חודש תשקול הוספת תרגילי עזר.
תרגילי העזר נועדו לעזור לך במידה ויש תקיעה בתכנית (אם בכל זאת אתה אוכל וישן כמו שצריך) כרגע הם רק יעקבו לך את ההתאוששות.

לפי דעתי תוסיף אותם למה אם אתה לא מחזק את השרירים בהתחלה בסוף זה יכול להפוך לנקודת חולשה.
בקיצור תעשה אותם

• פותח/ת השרשור
עבר רק שבוע וחצי מאז שהתחלת, אין לך צורך כרגע בתרגילי עזר, תתרכז כרגע בהתקדמות בתכנית ואחרי חודש תשקול הוספת תרגילי עזר.
תרגילי העזר נועדו לעזור לך במידה ויש תקיעה בתכנית (אם בכל זאת אתה אוכל וישן כמו שצריך) כרגע הם רק יעקבו לך את ההתאוששות.

מה שפה לא מסתדר לי זה שאין כרגע שום סיבה שתרגילי עזר יתקעו אותי או יפגעו לי בהתאוששות כי המשקלים עדיין מאד קלים ואני מתאושש מהאימון ברגע שסיימתי אותו (לא באמת פשוט זה אימון קל)
אם אוסיף עכשיו אחזק את השרירים הרלוונטיים ובהמשך אפחית מהנפח או אוריד אותם לגמרי זה לא יהיה יותר טוב?

לפי דעתי תוסיף אותם למה אם אתה לא מחזק את השרירים בהתחלה בסוף זה יכול להפוך לנקודת חולשה.
בקיצור תעשה אותם

במידה ואחליט לעשות בסוף.. לפי ההמלצות הגורפות..

איזה תרגילי עזר לעשות ובאיזה אימונים?

בכל מקרה תודה למי שמגיב פה ועוזר

מה שפה לא מסתדר לי זה שאין כרגע שום סיבה שתרגילי עזר יתקעו אותי או יפגעו לי בהתאוששות כי המשקלים עדיין מאד קלים ואני מתאושש מהאימון ברגע שסיימתי אותו (לא באמת פשוט זה אימון קל)
אם אוסיף עכשיו אחזק את השרירים הרלוונטיים ובהמשך אפחית מהנפח או אוריד אותם לגמרי זה לא יהיה יותר טוב?

במידה ואחליט לעשות בסוף.. לפי ההמלצות הגורפות..

איזה תרגילי עזר לעשות ובאיזה אימונים?

בכל מקרה תודה למי שמגיב פה ועוזר
כרגע האימונים קלים אך ברגע שתתקדם במשקלים האימונים יהפכו ליותר קשים וארוכים, אני לא רואה סיבה לעשות תרגילי עזר כשאתה רק בהתחלה, הידיים בשלה זה יתחזקו מספיק מהמתח ומהלחיצות.

בהתחלה לא צריך כלום אחכ הייתי מוסיף ..מקבילים עם משקל ומתח עם משקל
ותרגיל 1 ליד קידמית ו1 לאחורית

• פותח/ת השרשור
בהתחלה לא צריך כלום אחכ הייתי מוסיף ..מקבילים עם משקל ומתח עם משקל
ותרגיל 1 ליד קידמית ו1 לאחורית

אוקיי, אוסיף בשבוע הרביעי.
בכל אופן, לחלק את התרגילים האלה בין האימונים או הכל נגיד באימון הקל\אימון אחרון של השבוע?
בנוסף, אני מבצע במקום PC צ'ין אפס. עדיין יש רלוונטיות למתח נגיד רחב כתרגיל עזר בהמשך כמו שאמרת?

• פותח/ת השרשור
כתבת שם לעשות ב A ציינאפס ו B מתח , זה לא מוזר ? ואיך הולכת ההתקדמות בכל אחד מהתרגילים שהם בעצם דיי דומים?

אתה מתבלבל אחי. צ'ין אפס זה B ביחד עם הפרס והוא כתב מתח כתרגיל עזר בA
אני גם לא הבנתי את ההגיון מאחורי זה אבל ככה כתוב.

כאשר מבצעים מתח במקום פאוור קלין הוא משמש כתרגיל עיקרי, ולמרות שהוא פחות טוב בזה מהפאוור קלין - הוא מבוצע ככזה. צ'ין אפס משמש כתרגיל עזר.

כאשר מבצעים מתח במקום פאוור קלין הוא משמש כתרגיל עיקרי, ולמרות שהוא פחות טוב בזה מהפאוור קלין - הוא מבוצע ככזה. צ'ין אפס משמש כתרגיל עזר.
אז אני עושה גם מתח וגם ציינאפס ? איך ההתקדמות בהם עובדת ? המתח הוא רחב או בערך רוחב כתפיים מעט יותר ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית