הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,433
מנהל
נק' מוניטין:
58,710
103,293
12,433
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

אז ההעמסות שלך צריכות להיות ניטראלי + 500 קלוריות גג
אתה לא דל פחמימה
וגם פעם בשבועיים

אפשר, בד"כ בהעמסה אתה עייף מכל הפחמימות (תלוי כמה אתה אוכל)
להעמסה יש 2 יתרונות מבחינת אימונים
אימון לפני העמסה ההתאוששות שלך ממנו תהיה טובה
אימון לאחר העמסה יהיה לך הרבה כוח באימון אבל לאחריו צריך לנוח, האימונים בימים הבאים יהיו קלים יחסית כדי להתאושש
אם אתה אוכל הרבה פחמימות, ומאגרי הגליקוגן מלאים, ההתאוששות מהאימון מהירה יותר?

צריך לעשות שבוע נטרלי בין החיטוב למסהאו שעושים רק ממסה לחיטוב ?

בין חיטוב למסה אפשר לומר שזה בגדר ה"חובה".
בין מסה לחיטוב זה מומלץ, תסתכל בפורום אתמול נפתח אשכול עם אותה השאלה.

נערך לאחרונה:
התווכחתי עם חבר לגבי שתיית מים בזמן אכילה,
הוא טוען שאם בן אדם מתרגל לשתות מים בזמן שהוא אוכל (ארוחת צהריים בוקר וכדומה) הוא בסופו של דבר לא יוכל לאכול ללא מים, מה שיעלה את הסיכויים שלו להיחנק (כי לא תמיד יש לו מים בהישג יד)
אני אמרתי שזה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי, בליעה זה רפלקס של הגוף, ללא קשר אם יש לך מים בפה או לא. וגם אין שום היגיון בדברים שלו, כי הרי שתיית המים לא משנה את הגרון או הקיבה (בצורה פיזית) מה שלא משפיעה על רפלקס הבליעה.
חיפשתי בגוגל ומצאתי דעה שלפיה הוא צודק אבל מסיבה אחרת, מפני שהמים מפריעים לחומצות שבדפנות הקיבה לעכל את האוכל, ובכך אוכל לא מעובד בצורה טובה, וזה פוגע בקיבה.
מה דעתכם?
(אם למישהו יש רפרנס או מחקר זה יעזור מאוד!)

הוא טוען שאם בן אדם מתרגל לשתות מים בזמן שהוא אוכל (ארוחת צהריים בוקר וכדומה) הוא בסופו של דבר לא יוכל לאכול ללא מים, מה שיעלה את הסיכויים שלו להיחנק (כי לא תמיד יש לו מים בהישג יד)
אני אמרתי שזה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי, בליעה זה רפלקס של הגוף, ללא קשר אם יש לך מים בפה או לא. וגם אין שום היגיון בדברים שלו, כי הרי שתיית המים לא משנה את הגרון או הקיבה (בצורה פיזית) מה שלא משפיעה על רפלקס הבליעה.
חיפשתי בגוגל ומצאתי דעה שלפיה הוא צודק אבל מסיבה אחרת, מפני שהמים מפריעים לחומצות שבדפנות הקיבה לעכל את האוכל, ובכך אוכל לא מעובד בצורה טובה, וזה פוגע בקיבה.
מה דעתכם?

חבר שלך מטומטם אבל הדעה השניה נשמעת די הגיונית

גם אני שמעתי על זה די הרבה.. אני די בטוח שזה מיתוס.
בכל אופן אני משתדל ככה או ככה לשתות רק בסוף הארוחה כי כל שלוק מים גורם לך טיפה יותר להתמלא, וחבל 😃

מה דעתכם?

יש מחסום בקנה הנשימה והקנה שעובר בו המזון, כאשר אתה בולע קנה הנשימה נסגר, כך שאין קשר למה שהוא אמר. מה שכן אם מה שאתה אוכל או בולע יהיה גדול מידי הוא יכול להתקע ולהגדיל את קנה הנשימה באותו האזור מה שיכול לסגור חלקית/בצורה מלאה את קנה הנשימה ואז אתה באמת תחנק, זו חניקה קלאסית.
מה גם שאם לדוגמה נכנס מים לקנה הנשימה ומגיעים לריאות, יש מחסום שחוסם את קנה הנשימה ולא מביא לדברים להיכנס, כמובן שאם יהיה מצב של מים זורמים בצורה מסיבית זה יכנס בסופו של דבר, אבל זה נחסם טוטאלית לפחות לדקה (אתה גם לא מצליח לנשום), לאחר מכן תלוי באיזה מצב אתה וכמה מים בלעת וכמה נכנסו לריאות, אפשר להציל בן אדם מתביעה (בהנחה שהוא בריא ואין לו בעיות מיוחדות) בערך במצב של 2-5 דקות לאחר מכן הסיכויים שלו דיי קלושים.

יש מחסום בקנה הנשימה והקנה שעובר בו המזון, כאשר אתה בולע קנה הנשימה נסגר, כך שאין קשר למה שהוא אמר. מה שכן אם מה שאתה אוכל או בולע יהיה גדול מידי הוא יכול להתקע ולהגדיל את קנה הנשימה באותו האזור מה שיכול לסגור חלקית/בצורה מלאה את קנה הנשימה ואז אתה באמת תחנק, זו חניקה קלאסית.
מה גם שאם לדוגמה נכנס מים לקנה הנשימה ומגיעים לריאות, יש מחסום שחוסם את קנה הנשימה ולא מביא לדברים להיכנס, כמובן שאם יהיה מצב של מים זורמים בצורה מסיבית זה יכנס בסופו של דבר, אבל זה נחסם טוטאלית לפחות לדקה (אתה גם לא מצליח לנשום), לאחר מכן תלוי באיזה מצב אתה וכמה מים בלעת וכמה נכנסו לריאות, אפשר להציל בן אדם מתביעה (בהנחה שהוא בריא ואין לו בעיות מיוחדות) בערך במצב של 2-5 דקות לאחר מכן הסיכויים שלו דיי קלושים.
רק עורך דין מחלץ מתביעה 🤡
סתם משה אוהב אותך:wub:, אמריקה עשתה לך שגיאות כתיב כבר?🚬🤪🚬

כן, זה יהיה יותר גרוע כי הפורום הוא המקור האחרון שלי לעברית... (מדברים בעיקר רוסית & אנגלית)

אפשר, בד"כ בהעמסה אתה עייף מכל הפחמימות (תלוי כמה אתה אוכל)
להעמסה יש 2 יתרונות מבחינת אימונים
אימון לפני העמסה ההתאוששות שלך ממנו תהיה טובה
אימון לאחר העמסה יהיה לך הרבה כוח באימון אבל לאחריו צריך לנוח, האימונים בימים הבאים יהיו קלים יחסית כדי להתאושש
מישהו יכול לענות לי על השאלה הבאה:
אם אתה אוכל הרבה פחמימות, ומאגרי הגליקוגן מלאים, ההתאוששות מהאימון מהירה יותר?

יש לי בדיקה ביום שני שיום לפניה אסור לי לאכול "אוכל שומני", המזכירה שקבעה לי התור נתנה ביצים, אוכל מטוגן באופן כללי ושוקולד בתור דוגמאות. אני מנסה למצוא דברים שאני יכול לאכול חוץ מפחממות וחזה עוף, ושיש בהם הרבה קלוריות, אז אני אשמח לעצות.

סביר להניח שכן, אבל חלב נחשב בתור אוכל שומני?

אני לא יודע כמה שומן צריך בשביל להגדיר אוכל כאוכל שומני, ליטר חלב זה 30 גרם שומן.
מה כמות השומן שמור לך להגיע אליה?

לא ממש נתנו לי מספר, פשוט אמרו "לא לאכול אוכל שומני".

מה שאוכלים בהעמסת פחמימות(תפו"א,ספגטי,אורז,פיתה,עוגיות דל שומן וכו),וחלבון רזה-חזה עוף/פסטרמה/טונה/חלבון ביצה/גבינות

---------- התגובה התווספה ב 23:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:50 ----------

שאלה-כל ממריץ/שורף שומן חייב להיות קשור באופן ישיר ללחץ הדם?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית