נק' מוניטין:
58,710
- 103,293
- 12,433
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט
יאללה שוט
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תודה 🙌אז ההעמסות שלך צריכות להיות ניטראלי + 500 קלוריות גג
אתה לא דל פחמימה
וגם פעם בשבועיים
אם אתה אוכל הרבה פחמימות, ומאגרי הגליקוגן מלאים, ההתאוששות מהאימון מהירה יותר?אפשר, בד"כ בהעמסה אתה עייף מכל הפחמימות (תלוי כמה אתה אוכל)
להעמסה יש 2 יתרונות מבחינת אימונים
אימון לפני העמסה ההתאוששות שלך ממנו תהיה טובה
אימון לאחר העמסה יהיה לך הרבה כוח באימון אבל לאחריו צריך לנוח, האימונים בימים הבאים יהיו קלים יחסית כדי להתאושש
התווכחתי עם חבר לגבי שתיית מים בזמן אכילה,
הוא טוען שאם בן אדם מתרגל לשתות מים בזמן שהוא אוכל (ארוחת צהריים בוקר וכדומה) הוא בסופו של דבר לא יוכל לאכול ללא מים, מה שיעלה את הסיכויים שלו להיחנק (כי לא תמיד יש לו מים בהישג יד)
אני אמרתי שזה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי, בליעה זה רפלקס של הגוף, ללא קשר אם יש לך מים בפה או לא. וגם אין שום היגיון בדברים שלו, כי הרי שתיית המים לא משנה את הגרון או הקיבה (בצורה פיזית) מה שלא משפיעה על רפלקס הבליעה.
חיפשתי בגוגל ומצאתי דעה שלפיה הוא צודק אבל מסיבה אחרת, מפני שהמים מפריעים לחומצות שבדפנות הקיבה לעכל את האוכל, ובכך אוכל לא מעובד בצורה טובה, וזה פוגע בקיבה.
מה דעתכם?
(אם למישהו יש רפרנס או מחקר זה יעזור מאוד!)
כן, פה אני מתלבט.חבר שלך מטומטם אבל הדעה השניה נשמעת די הגיונית
התווכחתי עם חבר לגבי שתיית מים בזמן אכילה,
הוא טוען שאם בן אדם מתרגל לשתות מים בזמן שהוא אוכל (ארוחת צהריים בוקר וכדומה) הוא בסופו של דבר לא יוכל לאכול ללא מים, מה שיעלה את הסיכויים שלו להיחנק (כי לא תמיד יש לו מים בהישג יד)
אני אמרתי שזה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי, בליעה זה רפלקס של הגוף, ללא קשר אם יש לך מים בפה או לא. וגם אין שום היגיון בדברים שלו, כי הרי שתיית המים לא משנה את הגרון או הקיבה (בצורה פיזית) מה שלא משפיעה על רפלקס הבליעה.
חיפשתי בגוגל ומצאתי דעה שלפיה הוא צודק אבל מסיבה אחרת, מפני שהמים מפריעים לחומצות שבדפנות הקיבה לעכל את האוכל, ובכך אוכל לא מעובד בצורה טובה, וזה פוגע בקיבה.
מה דעתכם?
(אם למישהו יש רפרנס או מחקר זה יעזור מאוד!)
רק עורך דין מחלץ מתביעה 🤡יש מחסום בקנה הנשימה והקנה שעובר בו המזון, כאשר אתה בולע קנה הנשימה נסגר, כך שאין קשר למה שהוא אמר. מה שכן אם מה שאתה אוכל או בולע יהיה גדול מידי הוא יכול להתקע ולהגדיל את קנה הנשימה באותו האזור מה שיכול לסגור חלקית/בצורה מלאה את קנה הנשימה ואז אתה באמת תחנק, זו חניקה קלאסית.
מה גם שאם לדוגמה נכנס מים לקנה הנשימה ומגיעים לריאות, יש מחסום שחוסם את קנה הנשימה ולא מביא לדברים להיכנס, כמובן שאם יהיה מצב של מים זורמים בצורה מסיבית זה יכנס בסופו של דבר, אבל זה נחסם טוטאלית לפחות לדקה (אתה גם לא מצליח לנשום), לאחר מכן תלוי באיזה מצב אתה וכמה מים בלעת וכמה נכנסו לריאות, אפשר להציל בן אדם מתביעה (בהנחה שהוא בריא ואין לו בעיות מיוחדות) בערך במצב של 2-5 דקות לאחר מכן הסיכויים שלו דיי קלושים.
מישהו יכול לענות לי על השאלה הבאה:אפשר, בד"כ בהעמסה אתה עייף מכל הפחמימות (תלוי כמה אתה אוכל)
להעמסה יש 2 יתרונות מבחינת אימונים
אימון לפני העמסה ההתאוששות שלך ממנו תהיה טובה
אימון לאחר העמסה יהיה לך הרבה כוח באימון אבל לאחריו צריך לנוח, האימונים בימים הבאים יהיו קלים יחסית כדי להתאושש