הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,432
מנהל
נק' מוניטין:
58,709
103,293
12,432
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

יש הגיון כי קפאין יכול להיות קלאטור לברזל (יכול לתפוס את הברזל) .
עדיף תה נטול קפאין ואז אין בעיה

כמו שאמר פביאן, קפאין אכן מפריע לספיגה של ברזל

קשה מאוד למצוא מחסור בברזל בקרב גברים, כך שזה לא משנה.

פעם אחרונה שמדדתי הייתי על הקשקש של הנורמל (וזה עוד שאני ארגנטינאי טורף בשר) מאמין שעם המולטיויטמין המצב יותר טוב.
דרך אגב, שמתם לב שאין ברזל (אם כבר מדברים) באופטימן ?!?

מין הסתם כי גברים לא צריכים את זה, לפחות למי שלא הומו ואוכל בשר.
עודף ברזל יכול לעשות נזקים לא קטנים, בינהם ללב ולמערכת הקרדיו-וסקולרית.

עודף ברזל באמת יכול להיות בעייתי, אני לא יודע כמה, אבל יש איזו מחלה (נראה לי פרקינסון) שהבעיה בה היא ברזל ועודף ממנו. אם עושים לבן אדם שחולה בה imaging הוא אשכרה נראה חלוד.

יש לי שאלה אבל אחת באמת מפגרת.
גרם חלבון וגרם פחמימה שווים כל אחד 4.2 קילו-קלוריות או 4 קילו-קלוריות?

גרם חלבון כ4 קל'
גרם פחמימה, כ-4 קל'
גרם שומן 9 קל'
אלכוהול כ-7 קל

אם על יבש אז גרם חלבון שווה יותר מ4 קלוריות, אבל נוהגים להחשיב את זה בדומה לפחמימה (פחמימה גם שווה פחות 3.8, חלבון יותר לכיוון ה-5, אבל יש תהליכים מטבולים שגוזלים אנרגיה ועוד דברים בדרך)

יש לי שאלה אבל אחת באמת מפגרת.
גרם חלבון וגרם פחמימה שווים כל אחד 4.2 קילו-קלוריות או 4 קילו-קלוריות?
למה מפגרת? אחלה שאלה.
וכמו שמשה אמר פחמימה זה קצת פחות מ-4
חלבון קצת יותר. אבל בשביל להפיק אנרגיה מחלבון נדרשת השקעת אנרגיה. ככה שזה מתאזן ועומד איפה שהוא על 4 קלוריות.
בקשר לאלכוהול-קראתי שהוא הסוכר היחיד שמתפרק ישירות לחומצות שומן, האם נכון?

מה זאת אומרת הסוכר היחיד שמתפרק לחומצות שומן? המכניזם של אלכוהול לא ידוע, אפילו לא במקצת.
המחקרים כל הזמן חוקרים אותו ומגיעים לרוב למבוי סתום, אף אחד עדיין לא יודע עליו הכל ואני בספק אם הדבר יקרה בקרוב.
בעיקרון טוענים שכאשר צורכים אלכוהול יש "חסימה" של כל התהליכים המובילים לאיבוד שומן ויש התמקדות רק באלכוהול ובהוצאתו בכל דרך אפשרית מהגוף, לאחר שהתהליך הזה מסתיים יש המשך תהליכים סדירים בגוף.
אלכוהול יכול גם למלא גליקוגן ויכול לעשות עוד הרבה דברים, הבעיה שלא תמיד ידוע איך זה קורה, למה זה קורה והאם אלכוהול הוא זה שגרם לכך או פעילות מקבילה של משהו אחר עקב כניסה של אלכוהול למערכת.

"alcohol is a carbohydrate, but its not converted to glucose as other kinds of carbohydrate are. instead, it is converted into fatty acids"
מתוך הספר power eating ע"מ 111

נערך לאחרונה:
מה זה power eating?
פירסמתי פה בזמנו מחקרים על אלכוהול ומילוי גליקוגן..

שניה, אלכוהול בשום דרך לא יכול למלא גליקוגן
ממה שאני יודע אלכוהול נכנס לגוף, עובר דה-הידרוגנציה ע"י האנזים אלכוהול דה-הידרוגנאז והופך לאצטלדהיד שהוא מה שעושה בלבלות בראש ולהפקת אנרגיה אח"כ הוא מגיב עם CoA ליצירת אצטיל CoA שהוא גם סוג של "מטבע אנרגיה" בתא, שכשיש עודף שלו ממנו בעצם נוצרות החומצות שומן.
מאלכוהול בשום דרך אי אפשר להפיק גלוקוז ממה שאני יודע.

מה זה power eating?
פירסמתי פה בזמנו מחקרים על אלכוהול ומילוי גליקוגן..
http://www.humankinetics.com/products/all-products/Power-Eating-eBook---3rd-Edition-7754108

http://books.google.co.il/books?id=oYOlMwIEuf4C&dq=power+eating&printsec=frontcover&source=bn&hl=iw&ei=CZnLStWgNM6y4QbXzen4BQ&
sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4#v=onepage&q=&f=false
אגב משה, אתה עדיין חולה או שניסוי הויטמין C פתאום עבד? 😃

נערך לאחרונה:
צריך עזרה בבקשה בקשר לתזונה

יש לי כמה שאלות בנוגע לתזונה אני ישמח אם תעזרו ותודה מראש

קודם כל אני בן 16 ושוקל 89 ק'ג(אחרי ירידה של 13 ק'ג) אני עושה 5 אימוני אירובי ו2 אמוני כוח של כל הגוף בשבוע והשאלות שלי הם כאלה

1.האם לקחת אבקת חלבון אחרי אימון כוח ואם התשובה היא לא אז מה אני יכול לקחת טבעי שיספג
בגוף כמו האבקת חלבון?

2.האם לקחת חלבון גם אחרי אימון אירובי (האימוני האירובי שלי הם ספינינג 3 פעמיים וקיקבוקס פעמיים)?

3.אני שאול את השאלות האלה כי אני רוצה לקנות אבקת חלבון whey מי גבינה אבל אני מפחד שאני יקנה את זה וזה יעלה אותי במשקל מה עלי לעשות?

היי, יש לי שאלה מפגרת אז בגלל זה אני שואל אותה פה. אני ניסיתי כבר הרבה פעמים לחפש מאמרים בPUBMED בנוגע לנושאים שמעניינים אותי וכמעט אף פעם לא הצלחתי למצוא מה שאני צריך.
לדוגמא, אני רוצה לראות מאמר על השפעת הפחמימה לאחר אימון אז אני כותב בחיפוש:
carbs affect on the body after training
וזה מוצא 66 מחקרים שבכלל לא קשורים לנושא שאני מחפש. יש איזו שיטה יעילה לחפש מאמרים שאני צריך?
תודה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית