אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

2 שאלות בקשר לחיטוב:

1: בן אדם שעובד בתוכנית FBW 3 פעמים בשבוע (התוכנית מהאתר) באופן דיי עצים, האם נחוצה לו תקופת deload?
2.ממליצים במסהההההההההה לעשות סטים עד למקסימום חזרות במתח, האם זה נשאר זהה גם בחיטוב?

1.רוב הסיכויים שלא תעלה משקלים בחיטוב אם אתה מנוסה ולדעתי אין צורך להוריד עצימות, עצימות גבוהה המטרה שלה לשמר שריר בעיקר.. [אבל אם לא מצליחים להרים משקל X אז צריך להוריד משקל אבל לא בנוסח של אחוזים ולעלות חזרה..]
2. מי ממליץ למקסימום? זה תלוי, אפשר גם לעשות מתח עם משקל, אותו דבר בחיטוב תלוי במטרות.
ריפטו אומר עד 15 חזרות במתח לעשות בלי משקל- וכשאתה יכול לעשות 15 תתחיל לעשות מתח עם משקל.

בחתירה, המוט צריך לגעת ברצפה כל חזרה? מה הגובה המינימלי שהמוט צריך להיות מהרצפה?

אם אני מחליף את הפרס בבנץ' פרס בשיפוע חיובי, יש צורך בתרגיל עזר לכתף אחורית? או שהן עובדות גם בבנצ'ים?

אין צורך, כתף אחורית עובדת בכל המשיכות
למה אתה מחליף את הפרס ?

אין צורך, כתף אחורית עובדת בכל המשיכות
למה אתה מחליף את הפרס ?
לצערי אני נאלץ להחליף אותה בגלל פציעה קלה במפרק הכתף... בכל פעם שאני לוחץ מעל הראש.
כשזה יעבור לי אני אחזור לפרס.

אם מספיק הדדליפט הפוורקלין אז אני אוותר על תרגיל עזר.

ד"א, אפשר קישור לתוכנית שייקו?

http://www.tmuscle.com/free_online_...ing_performance/sheiko_shakes_up_powerlifting

http://www.elitefitness.com/forum/weight-training-weight-lifting/sheiko-program-581921.html

http://www.joeskopec.com/borisc.xls

יש כל מני גרסאות החל מ שייקו #29 שהיא 4 שבועות ואיתה מתחילים
ועד 13 שבועות

אתה יכול לקרוא, אבל בשנה שנתיים הקרובות אין לך מה לעשות אותה
ברור.

אלה מכם שעשו מאסה ואז חיטוב, אתם חלשים יותר במשקלים בסוף תהליך החיטוב?

אם כן כמה זה משפיע?

כן, תלוי
בלחיצות אני נחלשתי קצת (ירידה של 5-10 קילו בבנצ' ובפרס)
בסקווט ודדליפט דווקא התקדמתי

כיום אני מאמין שאני אחלש בהכל אבל לא בהרבה (ההורדת משקל תהיה מכוונת כדי לא להפצע)
לאחר החיטוב תוך חודש/חודשיים חוזרים למשקלים ואף שוברים שאים
(ככה אני התחלתי תוכנית כוח אחרי חיטוב, גלן פנדלי והיא בנויה שלשיאים אתה מגיע רק בשבוע 3 ושובר אותם ב 4)

אם אתה עושה חיטוב דל פחמימה, אז אחרי העמסת פחמימות אתה ממש חזק כי כל השריר מתמלא גליקוגן
ושם אתה נותן אימון עצים

לגביכם, האימונים צריכים להיות סביב התחרות, אם אתם רוצים להוסיף משקל אתם צריכים מעיין אופ סיזן שבו תעשו 5X5 נניח מותאם גם עם אימוני ספרינטרים, ושיהיה לכם זמן לחטב (אם צריך)

בקיצור כיוון שאתם ספורטאים אתם צריכים תכנון יותר רציני (גם לעלות, גם להיפרט מהשומן, גם לא להיפצע, גם להמשיך לשמור על זמנים סבירים בריצות)

תחפשו חומר על זה ברשת, איך ספרינטרים מעלים מאסת שריר, ואיך לשלב את זה מבחינת אימונים וזמני תחרויות

כן, תלוי
בלחיצות אני נחלשתי קצת (ירידה של 5-10 קילו בבנצ' ובפרס)
בסקווט ודדליפט דווקא התקדמתי

כיום אני מאמין שאני אחלש בהכל אבל לא בהרבה (ההורדת משקל תהיה מכוונת כדי לא להפצע)
לאחר החיטוב תוך חודש/חודשיים חוזרים למשקלים ואף שוברים שאים
(ככה אני התחלתי תוכנית כוח אחרי חיטוב, גלן פנדלי והיא בנויה שלשיאים אתה מגיע רק בשבוע 3 ושובר אותם ב 4)

אם אתה עושה חיטוב דל פחמימה, אז אחרי העמסת פחמימות אתה ממש חזק כי כל השריר מתמלא גליקוגן
ושם אתה נותן אימון עצים

לגביכם, האימונים צריכים להיות סביב התחרות, אם אתם רוצים להוסיף משקל אתם צריכים מעיין אופ סיזן שבו תעשו 5X5 נניח מותאם גם עם אימוני ספרינטרים, ושיהיה לכם זמן לחטב (אם צריך)

בקיצור כיוון שאתם ספורטאים אתם צריכים תכנון יותר רציני (גם לעלות, גם להיפרט מהשומן, גם לא להיפצע, גם להמשיך לשמור על זמנים סבירים בריצות)

תחפשו חומר על זה ברשת, איך ספרינטרים מעלים מאסת שריר, ואיך לשלב את זה מבחינת אימונים וזמני תחרויות

הבנתי
סהכ אני סומך על המאמן שלי שיעשה את עבודת התכנון כמח שצריך
אנחנו בד"כ עובדים די רחוק מהמקסימום בתרגילי כח כלליים כי אין לזה השפעה ישירה על התוצאות וגם כמו שאמרת צריך לשלב אימוני מסלול אז מגיעים די עייפים לאימוני הכח

בד"כ אנחנו חושבים יותר על עבודה פליומטרית\מתפרצת ...
5X5 אני אהיה כנראה מאוד חזק איתה אבל זה יהיה כח כללי...
אז אם אשפר איזה 20-30 קילו בסקווט לא חושב שארוץ מהר יותר

הבנתי
סהכ אני סומך על המאמן שלי שיעשה את עבודת התכנון כמח שצריך
אנחנו בד"כ עובדים די רחוק מהמקסימום בתרגילי כח כלליים כי אין לזה השפעה ישירה על התוצאות וגם כמו שאמרת צריך לשלב אימוני מסלול אז מגיעים די עייפים לאימוני הכח

בד"כ אנחנו חושבים יותר על עבודה פליומטרית\מתפרצת ...
5X5 אני אהיה כנראה מאוד חזק איתה אבל זה יהיה כח כללי...
אז אם אשפר איזה 20-30 קילו בסקווט לא חושב שארוץ מהר יותר
http://www.kilogram.co.il/1434/המיתוסים-ב-כוח-יחסי/

אם תוסיף 20-30 קילו לסקוואט סביר להניח שתעלה במסת שריר, מה שיכול לתרום למהירות.

http://www.kilogram.co.il/1434/המיתוסים-ב-כוח-יחסי/

אם תוסיף 20-30 קילו לסקוואט סביר להניח שתעלה במסת שריר, מה שיכול לתרום למהירות.

קראתי את המאמר...יש שם נקודות מעניינות ויש שם גם שטויות

אחוז סיבי השריר הוא נתון גנטי ולא ניתן לשינוי...

אני יודע שספרינטרים ברמות הגבוהות בעלי מעל 90 אחוז סיבי שריר לבנים(=מהירים).

לפי הכתבה, אתה יכול להפוך כל אדם רגיל לספרינטר על עם תוספת הקפים נכונה.

אם אני אוסיף 20-30 לסקווט אז התחזקתי וכנראה אעלה גם במסה אבל זה כח כללי, לא כח ספציפי לספרינט...רוב הסיכוים כנראה שאהיה כבד יותר וארוץ לאט יותר

יש כמה חבר'ה שאני מכיר שניסו אות זה:)

התחילו לעבוד במשקלים מטורפים בחד"כ עד תקופה די מאוחרת בעונה ואח"כ לא זזו - היו איטיים ב-2 עשיריות משנה שעברה כשזה היה הפקטור היחיד שהם שינו

היום יש לי בנץ' 90 וסקוואט 120 יש למישהו פה עצה איך להכין את החימום לשתיהם?

לסקוואט חשבתי משהו כמו
bar
40x5
60x4
80x3
100x2

bench:
bar
40x5
60x3
70x2
80x1

אני לפעמים אוהב לתת חזרה אחת במשקל שדי קרוב לסט עבודה
למשל אצלך בסקוואט חזה אחת של 110

בבנץ' הקפיצות קטנות יותר, אבל אולי הייתי מנסה 80 ל2

קראתי את המאמר...יש שם נקודות מעניינות ויש שם גם שטויות

אחוז סיבי השריר הוא נתון גנטי ולא ניתן לשינוי...

אני יודע שספרינטרים ברמות הגבוהות בעלי מעל 90 אחוז סיבי שריר לבנים(=מהירים).

לפי הכתבה, אתה יכול להפוך כל אדם רגיל לספרינטר על עם תוספת הקפים נכונה.

אם אני אוסיף 20-30 לסקווט אז התחזקתי וכנראה אעלה גם במסה אבל זה כח כללי, לא כח ספציפי לספרינט...רוב הסיכוים כנראה שאהיה כבד יותר וארוץ לאט יותר

יש כמה חבר'ה שאני מכיר שניסו אות זה:)

התחילו לעבוד במשקלים מטורפים בחד"כ עד תקופה די מאוחרת בעונה ואח"כ לא זזו - היו איטיים ב-2 עשיריות משנה שעברה כשזה היה הפקטור היחיד שהם שינו

ואללה.
http://www.higher-faster-sports.com/speedtraining.html
http://www.higher-faster-sports.com/SquatsandSpeed.html

Remember, the key issue is getting more power into the ground relative to bodyweight - That might mean body-fat loss for some, that might mean muscle and strength gain for others, while for others (most) it might mean both body-fat loss as well as muscle and strength gain, while for others it might mean improving the ability to display their existing strength levels (explosiveness).

אין ספק שכח משפיע על גודל צעד אבל תמיד יש טרייד אוף בין כח לבין משקל גוף.
אם אעלה במשקלים יותר מדי אז גם אעלה במשקל הגוף וייתכן ולא אזוז באימוני מסלול כי אהיה כבד מדי.

כל מקרה לגופו...אני חושב שבמקרה שלי לעלות עוד משקל יהיה לרועץ

כפי שהוא כתב מישהו יעלה מסה ויתחזק כדי להגדיל את היחס "כח:משקל גוף" ועבור מישהו עדיף לעבוד על יכולות מתפרצות

אתה לא יודע לקרוא? הוא לא אמר משקל גוף הוא אמר שומן, בגלל זה התקופה של חיטוב ומסה הן פיתרון טוב, אתה עושה מסה, עולה במסת השריר ובנוסף אתה עולה גם שומן (הכמות תלויה בגנטיקה שלך) ואחר כך אתה עושה חיטוב לחזור לאותו משקל שהיית מקודם עם יותר משקל על המוט=יותר כוח, יותר כוח=אצן טוב יותר=> יותר משקל על המוט=אצן טוב יותר. אני לא מבין איפה הבעיה?

טרול, תקן אותי אם אני טועה.

אתה לא יודע לקרוא? הוא לא אמר משקל גוף הוא אמר שומן, בגלל זה התקופה של חיטוב ומסה הן פיתרון טוב, אתה עושה מסה, עולה במסת השריר ובנוסף אתה עולה גם שומן (הכמות תלויה בגנטיקה שלך) ואחר כך אתה עושה חיטוב לחזור לאותו משקל שהיית מקודם עם יותר משקל על המוט=יותר כוח, יותר כוח=אצן טוב יותר=> יותר משקל על המוט=אצן טוב יותר. אני לא מבין איפה הבעיה? זה לא שאתה עושה מסה ונשאר על א אתה אחר כך אמור לעשות חיטוב.

טרול, תקן אותי אם אני טועה.

more power into the ground relative to bodyweight ...

כח המופעל על הקרקע ביחס למשקל גוף

בכל מצב יש צורך בפעולה שונה, כדי להגדיל את היחס הזה.

לפעמים, להוריד אחוז שומן,לפעמים לעלות מסה אבל לעלות בכח יותר וככה היחס יגדל, לפעמים גם וגם ולפעמים וזה המשפט שאני הדגשתי לא לשחק עם היחס הזה כי אולי הוא כבר באופטימום וללכת על שיפור יכולות ספרינט ספציפיות כמו כח מתפרץ

קצת הבנת נקרא...

יש הרי סיבה למה ספרינטרים לא נראים כמו משקולנים...

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית