הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

מה ההבדל בין כיווץ סטטי לבין עבודה קונצנטרית, הכוונה מבחינת גירוי השריר.. אם בנאדם יעבוד לדוגמא על הבטן בעבודה סטטית, מה ההבדל יהיה אם הוא יעבוד עליה בעבודה קונצנטרית ואקצנטרית?
סטטי = השריר לא מתארך ולא מתקצר
קונצנטרי = השריר מתקצר
אקצנטרי = השריר מתארך

זה ברור לי, השאלה היא כשהשריר נמצא במצב סטטי(לדוגמאיש הרבה תרגילי בטן כאלה,כמו ששוכבים על הצד), עד כמה הוא יכול להתפתח ולהתחזק מאותו מצב?

מה זה עד כמה? תחשוב כמה אנשים פיתחו גב גדול בעזרת דדליפט.

במצב סטטי לדעתי לגדול אי אפשר כל כך הרבה, להתחזק אולי כן.
במצב סטטי אין חפיפה בין אקטין ומיוזין, לכן זה דבר בעייתי.
בקשר לדדליפט, אני חושב שהגב לא עובד סטטי אלא דינאמי, הוא אחד מהשרירים הפעילים בתרגיל (Erector Spine)

אם אתה מחזיק את עמוד השדרה במצב ניטרלי, הזוקפים עובדים בצורה איזומטרית.

אם אתה מחזיק את עמוד השדרה במצב ניטרלי, הזוקפים עובדים בצורה איזומטרית.
אבל זה לא נכון שאצל רוב האנשים אין את הקימור בגב שיש במצב עמידה בתחילת ההרמה?

נראה לי שבנעילה חוזרים למצב הטבעי של העמידה ככה שיש תזוזה מסוימת, בכל מקרה אני אפילו לא קרוב אליכם מבחינת כמות הידע אז יש סיכוי טוב שאני טועה.

בהתחלה של הדדליפט בגב (אצל רוב האנשים) אין קימור כמו שיש בעמידה, ובנעילה אני חושב שכן יש את הקימור הזה, זה לא אומר שהמצב של עמוד השדרה משתנה ולכן אפשר לומר שהשריר עובד קונצנטרי?

לא באופן משמעותי. השריר גם לא טוב בעבודה קונצנטרית. הוא לא ממש נועד לזה (לפחות לא בגב התחתון).

במצב סטטי לדעתי לגדול אי אפשר כל כך הרבה, להתחזק אולי כן.
במצב סטטי אין חפיפה בין אקטין ומיוזין, לכן זה דבר בעייתי.
בקשר לדדליפט, אני חושב שהגב לא עובד סטטי אלא דינאמי, הוא אחד מהשרירים הפעילים בתרגיל (Erector Spine)

לזה התכוונתי, תודה.

בקשר למשפט האחרון, יש גם פשיטה בכתף בסוף התנועה, לכן הגב כן אמור לעבוד פה דינאמי.

coldfireמה זאת אומרת למה שיהיה PPT, לפי מה שאני יודע יש בדדליפט PPT, יש לך תנועה באגן, זו גם הסיבה שהבטן עובדת בתרגיל.

אין שום PPT ושום תנועה באגן. הבטן עובדת בצורה איזומטרית. מה נסגר אתכם?

שאלה באמת מפגרת:
מה זה PPT?
הדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו זה PELVIC POSTERIOR TILT, זה זה?

אז, קולדפייר, בסוף התנועה בדדליפט, הנעילה עצמה-כן יש שם PPT לא?
(לא הבנתי גם איך הזוקפים קשורים להטיית אגן לאחור, הם אמורים להטות קדימה ביכלל)

טוב, תחזרו אחרי: אין שום PPT בדדליפט. אין שום PPT בדדליפט.

בוא נשאל את זה אחרת, בגלל שאתה דיי טרי אני אנסה לרענן את עצמי דרך (אם בקורס המטומטם שלכם לימדו את זה).

אילו שרירים פועלים ב APT
אילו שרירים פועלים ב PPT
אילו תנועות עושה APT
אילו תנועות עושה PPT

לכל מי שחושב שאנו מדברים סינית, האחד זה סיבוב אגן לאחור והשני לפנים, סיבוב אגן אתם עושים כשאתם מזיינים (חלקכם) בדוגי סטייל (אלא אם יש לכם דיסלקציה מוטורית קשה או שאתם עושים דוגי עצלן[לא נרחיב]).

עד כמה שאני יודע אין שום תנועה באגן בעת ביצוע דדליפט(לפחות לא בדד ליפט שאני מכיר). ככה שאין ppt.
הזוקפים עובדים איזומטרית ביחד עם הבטן שנותנת לנו את הלחץ התוך ביטני.

זה ברור לי, השאלה היא כשהשריר נמצא במצב סטטי(לדוגמאיש הרבה תרגילי בטן כאלה,כמו ששוכבים על הצד), עד כמה הוא יכול להתפתח ולהתחזק מאותו מצב?

כמו שאמרו עבודה איזומטרית תתן לך פחות היפרטרופיה מאשר קיבוץ קונצנטרי.
ככה שהשריר פחות יגדל בעבודה איזומטרית(סטטית).
מבחינת חוזק,כן היא תתחזק אבל בגלל הקיבוץ הסטטי שאתה נמצא במנח אחד השריר יתחזק באותה זווית(פוזיציה) ולא יתחזק לאורך כל התנועה. קשה לי להסביר את זה אז אני מקווה שתבין אותי.

מבחינת חיזוק השריר הבנתי שקיבוץ אקצנטרי נותן את הגירוי הכי חזק וגם משקלי העבודה הם הכי גבוהיים שאתה יכול להעמיס 😃

בוא נשאל את זה אחרת, בגלל שאתה דיי טרי אני אנסה לרענן את עצמי דרך (אם בקורס המטומטם שלכם לימדו את זה).

אילו שרירים פועלים ב APT
אילו שרירים פועלים ב PPT
אילו תנועות עושה APT
אילו תנועות עושה PPT

לכל מי שחושב שאנו מדברים סינית, האחד זה סיבוב אגן לאחור והשני לפנים, סיבוב אגן אתם עושים כשאתם מזיינים (חלקכם) בדוגי סטייל (אלא אם יש לכם דיסלקציה מוטורית קשה או שאתם עושים דוגי עצלן[לא נרחיב]).

APT עושים ה psoas וזוקפי עמוד השדרה. PPT עושים ה-rectus abdominis וה-hamstrings.

אבל כל זה לא משנה. בדדליפט אתה מחזיק את ה-pelvis במצב ניטרלי (כמו בסקוואט), ועושה את זה בעזרת זוקפי עמוד השדרה, שמתנגדים לפעולה של הבטן.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית