הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

שמעו שאלה מפגרת, בזמן האחרון כשאני מניח את המוט בלואו בר על הכתף האחורית יש איזה גיד או משהו שממש מתחיל לשרוף לי. רק בצד אחד. בוא נגיד שלא שיניתי כלום בסקוואט וזה פשוט התחיל לקרות, זה קורה בערך אימון כן אימון לא. לא ברור בכלל. מה זה יכול להיות? אני מניח כל פעם את המוט בדיוק באותו מקום, כבר פעמיים החלפתי בפרונט בגלל השטות הזאת...

כמה אופציות:

1. יש אנשים שאינם גמישים בכלל ברצועת הכתפיים ולא משנה מה הם יעשו, במצב כזה במקום לגרור לפציעה כדאי לעבור לעשות HB

2. לעשות מתיחות לפני הכניסה לסקוואט, לרצועת הכתפיים בעיקר, עדיף דינאמיות.

זו לא בעיית גמישות אני עושה LOW BAR כבר חצי שנה בערך ורק לפני שבוע זה התחיל... אני אנסה מתיחות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עשיתי אתמול בנצ' ובצורה לגמרי לא אופיינית זה היה לי מאוד קשה פתאום ויצא שעשיתי 5-5-4. שחזרתי הביתה גיליתי שברוב חוכמתי העלתי כפול משקל ממה שהייתי צריך. מה אני אמור לעשות בבנצ' הבא? לעשות את המשקל שעשיתי אתמול, או את המשקל שהייתי אמור לעשות?

עשיתי אתמול בנצ' ובצורה לגמרי לא אופיינית זה היה לי מאוד קשה פתאום ויצא שעשיתי 5-5-4. שחזרתי הביתה גיליתי שברוב חוכמתי העלתי כפול משקל ממה שהייתי צריך. מה אני אמור לעשות בבנצ' הבא? לעשות את המשקל שעשיתי אתמול, או את המשקל שהייתי אמור לעשות?

אם הצלחת 5-5-4 באימון הקודם אין סיבה שלא תצליח לעשות 5-5-5 באימון הבא במידה ואתה שומר על תזונה ונח מספיק

עוד שאלה קצת מוזרה, בקשר לרוחב האחיזה בבנצ'. איפה בדיוק אני אמור להחזיק ביחס לעיגולים החלקים? הזרת בתוך העיגול או הזרת קצת לפני העיגול?

תלוי איך שנוח לך.

הבנתי. אני שואל כי אני זוכר שבספר הוא אומר משהו על זה שיש אחיזה שמרימי משקולות עובדים איתה בתחרויות כי אפשר להרים בה יותר משקל, אבל בגלל שהמטרה כרגע היא להתחזק עדיף להשתמש באחיזה שהוא הסביר.
הייתי עושה פשוט מה שהוא אמר רק שהסימונים שעל המוט של הבנצ' (ובכלוב לצורך העניין) הם לא כמו אלה שעל המוטות בחדר עם הבמות, שלפיהם הוא מסביר את האחיזה.

הבנתי. אני שואל כי אני זוכר שבספר הוא אומר משהו על זה שיש אחיזה שמרימי משקולות עובדים איתה בתחרויות כי אפשר להרים בה יותר משקל, אבל בגלל שהמטרה כרגע היא להתחזק עדיף להשתמש באחיזה שהוא הסביר.
הייתי עושה פשוט מה שהוא אמר רק שהסימונים שעל המוט של הבנצ' (ובכלוב לצורך העניין) הם לא כמו אלה שעל המוטות בחדר עם הבמות, שלפיהם הוא מסביר את האחיזה.
תעבוד לפי החישוקים, אני אוהב לשים את הזרת על החישוק. באחיזה יותר רחבה אפשר ללחוץ יותר כי טווח התנועה קטן.

לא שמתי לב להבדלים, אבל אני בטוח שזה לא רציני במיוחד, מה שיתאים לך יתאים לך בכל מוט כל עוד יש לו חישוקים. (הפס החלק על החלק המחוספס)

אם אני לא טועה, ההמלצה של ריפ היא לאחוז את המוט ברוחב כזה שכאשר המוט נוגע בחזה, האמות אנכיות לקרקע, מה שייתן טווח תנועה מלא.

איך אתם מרימים את המשקוליות מהריצפה ללחיצת חזה?
אחת על הספסל ואז מרימים את השנייה?
יושבים על הספסל בגב כפוף קדימה ואז מרימים? 😵
או מחזירים את המשקולות לעמדה והולכים לקחת שוב...

לא יודע... ממשקלים של 32.5 זה כבר מתחיל להיות לא נוח...

איך אתם מרימים את המשקוליות מהריצפה ללחיצת חזה?
אחת על הספסל ואז מרימים את השנייה?
יושבים על הספסל בגב כפוף קדימה ואז מרימים? 😵
או מחזירים את המשקולות לעמדה והולכים לקחת שוב...

לא יודע... ממשקלים של 32.5 זה כבר מתחיל להיות לא נוח...
בגלל זה עושים לחיצת חזה עם מוט, ה"יתרונות" של משקולות יד לא שווים את הכאב ראש, ואגב את שניהם עושים עם ספוטר, הוא מגיש את המוט/משקולות בתחילת כל סט ועוזר להחזיר.

קודם כל, אני עושה אך ורק מה שאומרים לי בפורום הזה.

יש לי חבר שאח שלו עבר קורס רציני בוינגיט, ואני רואה שהוא מרכיב לעצמו תוכניות אימונים מפגרות עם בידוד לכול שריר וכו' ואני שומע כאן על עוד הרבה כאלה. ושאני רק מוציא מילה הוא מתחיל לצאת עלי "הוא למד בוינגיט וכו'" ובתור בחור מהשיגרה, אין לי מה לענות לו.

לנושא,
אני שואל: אם כן מה באמת מה מלמדים את המדריכים שם, שהם לא יודעים לבנות תוכנית אימונים ויוצאים נגד כל תרגיל חשוב?
יש עוד נושא חוץ מהתוכניות והתרגילים שכדי להיזהר מהם?

אם אני יעשה סקוואט בוקס או בתרגילים אחרים אני יפגום את רפלקס המתיחה, אז זה יגרום כבר לא "סקוואט מלך התרגילים" ויפגום במורכבות של התרגילים או שלא
(לכוח מתפרץ)

שאלתי את זה לפני כמה זמן,
או שמי שענה לי לא הבין אותי, או שאני לא הבנתי אותו.

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית