נק' מוניטין:
58,705
- 103,265
- 12,428
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט
יאללה שוט
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קראת לא נכון
אתה עובד
שבוע 1 80%
שני 90%
שלישי 100%
רביעי והלאה מוסיף 2.5% כל שבוע
אם אתה בחיטוב אין צורך לקחת את המשקלים אחורה כי גם ככה לא תתקדם
פשוט קח משקל 90% ותתחיל לעלות לאט לאט כמה שאתה יכול בחיטוב
יגיע שלב שבו תתקע ואז תנסה לשמור כמה שיותר על הכוח
תוכל לשחק עם האימונים
למשל לעשות אימון נפח כשאתה דל
ואחרי העמסת פחמימות לתת אימון עצים (סביר שבו תוכל להתקדם כי יהיה לך כוח מההעמסה)
אחרי אותו אימון תצטרך להמשיל קצת את העמסה כי להתאושש
ואחר כך תחזור להיות דל פחמימה
זו דרך מצויינת לא לאבד כוח ולפעמים להתחזק בחיטוב
שאלה-
לא התאמנתי שבועיים (מחלה) ובשבועיים האלה הורדתי בסביבות ה2 קילו למרות שאני כבר בחיטוב
כנראה חלק נכבד מהם זה שריר? כי נראה לפי העין נראה שירדתי במאסת השריר
למה אתה חושב שאתה צריך לעבור אליה? באשכול שלך קראתי שהסקוואט שלך חלש, תמשיך SS כרגיל, התוכנית שאתה מדבר עליה מיועדת בעיקר לאנשים שנתקעו בסקוואט, מבחינת הבנץ' פרס והפרס העבודה שם היא בדיוק אותו דבר.אמרו לי לעשות להעביר את הSS ל-advanced novice, מה זה אומר מה השנוים בתוכנית?
איך הגעת לזה שהדדליפט מפעיל פחות שרירים מהסקוואט? הוא מפעיל יותר. אני לא אוהב להמציא דברים מהאוויר (כי זה מה שזה כרגע) אבל דדליפט אקרוס יהיה מאוד מעייף, נראה לי שאחרי זה תרצה רק ללכת הביתה, לאכול גלידה ולבכות מול הטלוויזיה, אם בכל זאת תמשיך הפאוור קלין מאוד יפגע, גם המתח אני מאמין, לא יודע עד כמה זה ישפיע על הלחיצות. אני חושב שאולי בסקוואט יהיה קשה להתקדם בגלל חוסר תרגול, מה גם שהקוואדס בדדליפט עושים רבע/שמינית מהתנועה שהם עושים בסקוואט. גם בדדליפט בדרך כלל הפרשי המשקל הם יחסית גדולים, אצלי ההפרש הוא 15 קילו אבל יש אנשים שאצלהם ההפרש מגיע גם ל30 בכיף.סתם שאלה, מה לדעתכם תהיה התוצאה אם בSS ישימו דדליפט במקום של הסקוואט ואת הסקוואט במקום של הדדליפט.. יהיה כשל בהתאוששות ? ואם כן למה? דדליפט מפעיל פחות שרירים מסקוואט והמשקלי עבודה פחות או יותר קרובים.. ההתקדמות משמעותית תהיה פחות טובה בשאר התרגילים (בנץ',פרס,פאוורקלין)?
*** שאלה תאורטית בלבד***
אי אפשר לעשות 3 סטים של דדליפט נקודה.
חוץ מזה מאיפה הבאת את זה שדדליפט מפעיל פחות שרירים?
איך הגעת לזה שהדדליפט מפעיל פחות שרירים מהסקוואט?יכול להיות שטעיתי אבל זה לא עקרוניהוא מפעיל יותר. אני לא אוהב להמציא דברים מהאוויר (כי זה מה שזה כרגע) אבל דדליפט אקרוס יהיה מאוד מעייףגם סקוואט מעייף אם לא יותר, נראה לי שאחרי זה תרצה רק ללכת הביתה, לאכול גלידה ולבכות מול הטלוויזיה, אם בכל זאת תמשיך הפאוור קלין מאוד יפגע, גם המתח אני מאמין, לא יודע עד כמה זה ישפיע על הלחיצות. אני חושב שאולי בסקוואט יהיה קשה להתקדם בגלל חוסר תרגולאפשר להגיד אותו דבר על הדדליפט, מה גם שהקוואדס בדדליפט עושים רבע/שמינית מהתנועה שהם עושים בסקוואט. גם בדדליפט בדרך כלל הפרשי המשקל הם יחסית גדולים, אצלי ההפרש הוא 15 קילו אבל יש אנשים שאצלהם ההפרש מגיע גם ל30 בכיף.אצלי הוא אפילו יותר, בכל מקרה יצאתי מנקודת הנחה שהמתאמן מתחיל ואין אצלו הפרש גדול..
אני חושב שזה בגלל שהסקוואט מפעיל את פלג הגוף התחתון בצורה הכי טבעית ושווה בהתאם לגודל של השרירים, הדדליפט מערב גם את פלג הגוף העליון ומפעיל יותר את הposterior chain ככה שהסקוואט משרת את המטרה טוב יותר, אחרי זה יש את הלאנג'ים שהם כלל הנראה מערבים הרבה פחות מסת שריר ופחות עומס על מערכת העצבים ככה שהם פחות טובים, ולבסוף יש את הלג פרס, which is simply gay.תשובה טובה..
במילים אחרות השאלה מה גורם לכל המאמנים הכי טובים לבחור דווקא בסקוואט כתרגיל חובה בכל אימון ולא בתרגיל אחר (לקחתי דדליפט לדוג')
אני חושב שזה בגלל שהסקוואט מפעיל את פלג הגוף התחתון בצורה הכי טבעית ושווה בהתאם לגודל של השרירים, הדדליפט מערב גם את פלג הגוף העליון ומפעיל יותר את הposterior chain ככה שהסקוואט משרת את המטרה טוב יותר., אחרי זה יש את הלאנג'ים שהם כלל הנראה מערבים הרבה פחות מסת שריר ופחות עומס על מערכת העצבים ככה שהם פחות טובים, ולבסוף יש את הלג פרס, which is simply gay.
הסיבה היא שהדדליפט לא מערב את הקוואדס בצורה שווה והקוואדס הם שרירים חשובים לא פחות משאר שרירי הרגליים. בקשר למטרה, אם זה לפיתוח גוף אז זה ידוע שמפתח גוף ירצה שרירי קוואדס מרשימים וכמה שיותר פרופורציה (כמה שאני שונה להשתמש במושגים האלה). ואם המטרה היא להתחזק או פאוור ליפטינג אז שם צריך להתחזק בשלושת ההרמות בצורה כמה שיותר שווה, מאחר שידוע ששיפור בסקוואט גם ישפיע על הדדליפט אני משער שמצאו שהדרך הטובה ביותר להשתפר בכללי היא לעבוד עם יותר נפח בסקוואט, עכשיו אני סתם דיברתי מתוך השערה, מעבר לזה אין לי כ"כ מושג.איזה מטרה?אנחנו פה כל הזמן אומרים שכמה שהתרגיל מפעיל יותר שרירים הוא יותר יעיל אז בדדליפט יש גם יותר שרירים מעורבים, גם יותר משקל, וגם מעורבות של פלג גוף עליון.
למה סקוואט מהבחינה הזו לא יכול להיות כמו בנץ' פרס לדוג שניהם מפעילים כמעט את כל הפלג גוף (תחתון בסקוואט ועליון בבנץ').. אין ספק שסקוואט תרגיל חשוב אבל אולי דדליפט בכל אימון יכול לשרת את המטרה שהיא בעצם התחזקות בצורה יותר יעליה? וסקוואט לעשות פעם או פעמים בשבוע בדומה לפרס ובנץ'