אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,433
מנהל
נק' מוניטין:
58,710
103,293
12,433
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

עודד , ריפ כנראה חושב כמוני ...
http://www.startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=16102&page=2

למרות שניסית למשוך אותו בלשון .
הוא מנסה למשוך אותי בלשון. הוא חושב שאני מדבר על היפרטרופיה סרקופלזמית כשאני לא. בשבילו "Muscle gain" ו"Hypertrophy" זה שני דברים שונים. עצם האיזכור של המילה היפרטרופיה מרתיעה אותו. שלחתי תגובה שמנסה להבהיר לו את זה ובסוף אני עוד אקבל תשובה, אתה תראה.

נערך לאחרונה:
הוא מנסה למשוך אותי בלשון. הוא חושב שאני מדבר על היפרטרופיה סרקופלזמית כשאני לא. בשבילו "Muscle gain" ו"Hypertrophy" זה שני דברים שונים. שלחתי תגובה שמנסה להבהיר לו את זה ובסוף אני עוד אקבל תשובה, אתה תראה.

קיצר יצאת ליצן

רציתי לרשום לריפ שגם בפורום הישראלי אתה מטריל
חחח

קיצר יצאת ליצן

רציתי לרשום לריפ שגם בפורום הישראלי אתה מטריל
חחח

למה ליצן? אני דווקא חושב שריפ התחמק כאן בצורה דיי מעצבנת. בסופו של יום, היפרטרופיה היא לא בדיוק מילה באנגלית, והיא לא חייבת לציין היפרטרופיה סרקופלזמית, אלא גם muscle gain. באחד המשפטים שעודד ציטט מה-PPST יש התייחסות ישירה ל-muscle gain, ולכן ההערה על אנגלית כשפה שנייה די עלובה לדעתי.
בסופו של דבר אני לא ממש מבין למה ריפ התכוון בפסקה הזאת וגם אין הרבה סיכוי שנבין, המילה "היפרטרופיה" משמשת אצלו כסדין אדום.

למה ליצן? אני דווקא חושב שריפ התחמק כאן בצורה דיי מעצבנת. בסופו של יום, היפרטרופיה היא לא בדיוק מילה באנגלית, והיא לא חייבת לציין היפרטרופיה סרקופלזמית, אלא גם muscle gain. באחד המשפטים שעודד ציטט מה-PPST יש התייחסות ישירה ל-muscle gain, ולכן ההערה על אנגלית כשפה שנייה די עלובה לדעתי.
בסופו של דבר אני לא ממש מבין למה ריפ התכוון בפסקה הזאת וגם אין הרבה סיכוי שנבין, המילה "היפרטרופיה" משמשת אצלו כסדין אדום.
בכל זאת ריפ טוען על עצמו בתור מאמן ומומחה באימוני כח, אני בטוח שהוא נזהר בתחומים שהוא לא בטוח בהם ב100% (הפירטרופיה) כדי שלא יפלוט בטעות משהו נכון ויצא לו שם ליצני. זה כסת"ח סך הכל חח

בכל זאת ריפ טוען על עצמו בתור מאמן ומומחה באימוני כח, אני בטוח שהוא נזהר בתחומים שהוא לא בטוח בהם ב100% (הפירטרופיה) כדי שלא יפלוט בטעות משהו נכון ויצא לו שם ליצני. זה כסת"ח סך הכל חח

הוא חילק שם באופן דיי ברור את העמדות לכוח והיפרטרופיה, ואמר שהוא לא מתעסק בשנייה. זה אולי כסת"ח וזה אולי התחמקות, אבל אם muscle gain לא יכול להיחשב כהיפרטרופיה אז הוא בעצמו לא יודע על מה הוא מדבר (אללי!!! חמסה-חמסה-חמסה).

(כן אלכס, אני יודע. ריפטו המלך)

שורה תחתונה אם אתה לא ספורטאי שצריך פאוורקלין (לעבוד על כוח מתפרץ) אין לך למה לבצע אותו
ולהגיד שזה עוזר להיפרטרופיה זה עוזר אבל יש דברים שעוזרים יותר (תרגילים שתרים בהם יותר משקל כמו מתח/BOR)

שורה תחתונה אם אתה לא ספורטאי שצריך פאוורקלין (לעבוד על כוח מתפרץ) אין לך למה לבצע אותו
ולהגיד שזה עוזר להיפרטרופיה זה עוזר אבל יש דברים שעוזרים יותר (תרגילים שתרים בהם יותר משקל כמו מתח/BOR)
נכון, אבל ב-SS עדיף ללכת על PC כדי להתקדם הכי מהר ועבור שלב.

רן זה טוב לכולם , וכולם צריכים לעשות PC .
זה שהוא לא התרגיל הכי טוב להיפרטרופיה לא אומר שצריך לוותר עליו .

אני רוצה בקרוב להתחיל SS ואין לי שום כוונה ליהיות ספורטאי, אז עדיף לי להחליף את הפווארקלין במשהו אחר (חתירה/מתח)?

עידן אני לא מסכים איתך שכולם צריכים לעשות PC.
אני כן מסכים שכל מי שעושה SS צריך לעשות פאוורקלין כדי ללמוד להשתמש בכוח כמו שצריך, אבל אחרי שסיימת עם SS אתה בכיף יכול להשמיט אותו אם אין לך בו שימוש (אם אתה לא ספורטאי).

אף אחד לא אמר שזה התרגיל הכי טוב להיפרטרופיה. הנקודה היא שתרגילים מתפרצים יעזרו לך להיות גדול וחזק בצורה ישירה ולא עקיפה כמו שרוב האנשים חושבים פה. אם מישהו רוצה לבדוק את אמיתות הטענה הזו, שיילך לראות איך נראים אנשים מלפני כמה עשורים שכל האימונים שלהם היו פחות או יותר סקוואט, פרס והרמות אולימפיות

חלאס לזיין במוח, כי לפני 30-40 שנה לא היו סטרואידים? מה אתה דביל? זה שהם הרימו כבד זה ברור. אתה מכיר מישהו שמושך 600 פאונד מהרצפה ונראה קטן?

אף אחד לא אמר שזה התרגיל הכי טוב להיפרטרופיה. הנקודה היא שתרגילים מתפרצים יעזרו לך להיות גדול וחזק בצורה ישירה ולא עקיפה כמו שרוב האנשים חושבים פה. אם מישהו רוצה לבדוק את אמיתות הטענה הזו, שיילך לראות איך נראים אנשים מלפני כמה עשורים שכל האימונים שלהם היו פחות או יותר סקוואט, פרס והרמות אולימפיות

והקשר הוא?

חלאס לזיין במוח, כי לפני 30-40 שנה לא היו סטרואידים? מה אתה דביל? זה שהם הרימו כבד זה ברור. אתה מכיר מישהו שמושך 600 פאונד מהרצפה ונראה קטן?

ברור שיש , אבל מה הקשר ?
דדליפט זה אחד התרגילים שניתן להתחזק בו בלי לצבור הרבה מסה .

עידן אני לא מסכים איתך שכולם צריכים לעשות PC.
אני כן מסכים שכל מי שעושה SS צריך לעשות פאוורקלין כדי ללמוד להשתמש בכוח כמו שצריך, אבל אחרי שסיימת עם SS אתה בכיף יכול להשמיט אותו אם אין לך בו שימוש (אם אתה לא ספורטאי).

אל תסכים .
גם ספורטאים יכולים להסתדר מצויין בלעדיו , אז מה ?

אני רוצה בקרוב להתחיל SS ואין לי שום כוונה ליהיות ספורטאי, אז עדיף לי להחליף את הפווארקלין במשהו אחר (חתירה/מתח)?

תכלס לדעתי דווקא בSS לא כדאי , לא תיהיה לך הזדמנות יותר טובה בחיים ללמוד את הטכניקה .

אל תסכים .
גם ספורטאים יכולים להסתדר מצויין בלעדיו , אז מה ?

בשביל להיות ספורטאים טובים יותר כדאי להם לעשות PC
אלא אם כן הם לא יודעים לבצע אותו ותלויים בלו"ז צפוף

ובקשר לדדליפט שאפשר להתחזק בו בלי לצבור מאסה לדעתי זה תלוי ברמה של המתאמן
כל מי שמושך בסביבות 100 קילו יכול גם חיטוב להתקדם בדדליפט
אבל אחד שמושך 250 לא יצליח לשפר אותו בחיטוב

אז ככה שזה תלוי , כי אתה מגיע לנק' שבלי להעלות מאסת שריר לא תצליח להשתפר ולא משנה באיזו הרמה (הדדליפט זה מקרה קלאסי שאפשר להתחזק בו אפילו בגרעון כיוון שהוא מערב הרבה שרירים)

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית