הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר נושא שלדעתי צריך לפתוח - הקיבוע המחשבתי בפורום

• פותח/ת השרשור James23
  • פורסם בתאריך

James23

משתמש מתחיל
57
1
נק' מוניטין:
1
57
1
אז ככה, אני קורא די הרבה זמן בכל מיני קהילות. בכל תקופה של זמן יש איזשהו זרם שכולם הולכים אחריו- עכשיו זה התוכניות בסגנון של ריפוטו עם המעט סטים, אך עצימות כבדה ותרגילים מורכבים, בעבר הלא-רחוק (כשנה וקצת) שלטו תוכניות ה-AB עם עצימות נמוכה, אבל הרבה סטים.

אבל באמת שאני לא מבין את הקבעון המחשבתי הזה שיש פה בפורום ובכלל. אני התאמנתי בשתי השיטות, ויכול להיות שבאמת לרוב האנשים השיטה של מעט סטים ועצימות גבוה טובה יותר, אך לא לכולם. כל אדם שנכנס לפורום ישר מעמיסים עליו עשרות קילוגרמים בסקוואט ואומרים לו לא לעשות כפיפות מרפקים (סתם דוגמאות, אל תתפסו אליהם עכישו כי זה סתם יחרוג מהנושא).

ואני לא מבין- למה ? הרי כולנו יודעים שבסופו של דבר כל אדם הוא אינדבידואל בפני עצמו, ולכל אחד עדיף משהו אחר. לדעתי, צריך להפסיק את המנטרה הזו שכל אחד צריך להתאמן בשיטה אחת, אנחנו חברה מתקדמת עם ראש פתוח- ואין סיבה שזה לא יגיע גם לנושא הזה של בודיבילדינג/פאוורליפטינג.

- שלא תבינו לא נכון, אני לא מנסה להתווכח עם אף אחד מה עדיף לו, אלא מדבר על הנושא באופן כללי-

דעתי:

העיקרון הוא בתוכניות כוח למתאמן מתחיל בלבד בחדר הכושר הוא שהוא יכול להעמיס המון משקל ביחס להתקדמות הלינארית המהירה שלו מאימון לאימון ובתשלובת של מאזן קלורי חיובי והתאוששות מספקת הוא פשוט יגדל.
כמה יגדל? הרבה יותר מתוכניות AB עם נפח הרבה יותר גדול, כאשר בתוכניות הללו העמסת משקלים הינה בתידרות הרבה יותר נמוכה.
אז השאלה הנשאלת היא, למה העמסה היא זו שקובעת? אז כן היא זו שקובעת כי ברגע שלא עולים במשקלים = לא עולים במסת שריר ולא משנה אם תתן עוד 5 סטים לבייספס במקום 3 עם משקל גבוה.
לכן למתאמן הממוצע - מתחיל בחד"כ זה יהיה אידיאלי לעשות תוכנית "כוח" ולהתקדם בכזו המהירות, לאחר שיתחיל להתקע לעבור לתוכנית באדיבילדינג עם יותר נפח ולהתחיל "לבודד ולתקוף את השריר מכל הכיוונים" (אין אני מת על זה).
בכל מקרה יש פה גם פמרטרים בתיכנון של פריודיזציות ואיך בכלל עדיף להתאמן, שרירים קטנים, גודלים גם בתרגילים מורכבים כי הם סינרגיסטים משמעותיים בהם ולכן בתור התחלה אין צורך כי הם מקבלים את הגירוי הנדרש להם.
לסיכום, המנטרה הזו לא באה ממקום שכולנו שרוטים ובא לנו להפוך את העולם, פשוט הידיעה הישראלית עד עכשיו (ועדיין) לתיכנון נכון של תוכניות אימון נובעת מחוסר ידע מובהק והטעייה גורפת של מוסדות הלימודיים עקב חוסר הכרה בשיטות אחרות. אני אציין ואומר שהמגזינים של הבאדיבילדינג משפיעים נורא על כל התהליך, כאשר רואים שפליקס ווילר עושה 20 סטים לבייספס באימון מפוצל של ABCDEFG ולוקח פורמולות נאנו חאפר וגודל 5 קילו שריר בחודש אזי הילד והמאמן הטמבל הממוצע ירצה גם ויגיד אם הוא יכול אז גם אני יכול, אז לא אתה לא יכול כי בשביל זה צריך לקנות כמה גרמים של טסט ו"מעט" GH עם אינסולין (ואת זה לא ממש מספרים במגזינים).
לאותם האנשים שאין שום אינטרס למכור אלא רק לשתף בידע שלהם (כי את הכסף הם לא עושים תאחלס מהספרים שהם מוכרים כי הם עולים גרושים, אלא מהשם העולמי שלהם כגון ריפטו, לייל, ביל וכו') והם הכי אמיתיים שיש ואין להם שום כוונה שתקנה מוצר כזה או אחר אם אתה לא חושק בו ומביאים לך את כל ההוכחות הנדרשות והקיימות כדי להוכיח את הטענה שלהם ולא הטענה של "רוני קולמן עושה את זה, אז זה טוב".
אני מקווה שהנקודה הובהרה אחד ולתמיד וכל מי שקורא לנו "פורום ריפטונים" עושה זאת מחוסר ידע וחוסר קריאה והתעניינות בעולם האמיתי של תיכנון תוכניות אימון וכל מה שקשור בכך.
איך אתה מסביר את זה שאנשים לא עולים במשקלים בכלל במשך תקופת זמן מסוימת וכן גודלים במאסה, כשהם במאזן חיובי?

איך אתה מסביר את זה שאנשים לא עולים במשקלים בכלל במשך תקופת זמן מסוימת וכן גודלים במאסה, כשהם במאזן חיובי?

כמו שאתה כתבת הם במאזן חיובי .
גם בן אדם שלא מתאמן בכלל והוא במאזן חיובי יעלה גם מסה רזה ולא רק שומן .

כי הם אוכלים במאזן קלורי חיובי, הם יתקעו במועד מסויים וזה יהיה יחסית מהר.
ללא גירוי מספק לשריר והעמסת פרוגרסיבית אין היפרטרופיה (אלא אם אתה מזריק).

כמו שאתה כתבת הם במאזן חיובי .
גם בן אדם שלא מתאמן בכלל והוא במאזן חיובי יעלה גם מסה רזה ולא רק שומן .
אז לפי מה שאתה אומר כמה שהתכנית יותר טובה, עולים יותר שריר בכמות זמן נתונה?
אם זה ככה אז למה יש הערכות מאוד ברורות לכמה שריר אפשר להעלות בחודש?

אז לפי מה שאתה אומר כמה שהתכנית יותר טובה, עולים יותר שריר בכמות זמן נתונה?
אם זה ככה אז למה יש הערכות מאוד ברורות לכמה שריר אפשר להעלות בחודש?

ההערכות הן ממוצעים שנלקחו ממחקרים שנעשו על הרבה מאוד אנשים .
אם המטרה שלך להעלות מסת שריר אז כן .

זהו.. פתחת תיבת פנדורה עכשיו כל החמולה תקפוץ על זה שאפשר לעלות 30 ק"ג שריר בחודש ואז שוגרזאזא יבוא ויגיד הינה אני עליתי 60 ק"ג בשנה וזה יחזור על עצמו... הינה חסכתי לכם לא צריך לקפוץ בראש.
בקשר ללמה יש כללים מוגדרים, הם לא מוגדרים כי תמיד יהיו יוצאים מין הכלל (מתבגרים במיוחד, ההורמונים במצב נורא גבוה).
ההגדרות הן כי יש טווחים הגיוניים לא הגיוני שבן אדם יעלה 5 ק"ג מסת שריר בחודש (בן אדם ממוצע, שעבר את גיל ההתבגרות והוא לא בתת משקל [זהו הרסתי לכם את כל הפרמטרים]) כי זה לא אנושי זה הכל. זה כמו שאני אגיד לך, למה כשאתה מגיע לרופא הוא אומר לך שאתה לא תגבה יותר מ5 ס"מ בשנה? יש כללים והגדרות אבל תמיד יהיו יוצאים מין הכלל.

זהו.. פתחת תיבת פנדורה עכשיו כל החמולה תקפוץ על זה שאפשר לעלות 30 ק"ג שריר בחודש ואז שוגרזאזא יבוא ויגיד הינה אני עליתי 60 ק"ג בשנה וזה יחזור על עצמו... הינה חסכתי לכם לא צריך לקפוץ בראש.
בקשר ללמה יש כללים מוגדרים, הם לא מוגדרים כי תמיד יהיו יוצאים מין הכלל (מתבגרים במיוחד, ההורמונים במצב נורא גבוה).
ההגדרות הן כי יש טווחים הגיוניים לא הגיוני שבן אדם יעלה 5 ק"ג מסת שריר בחודש (בן אדם ממוצע, שעבר את גיל ההתבגרות והוא לא בתת משקל [זהו הרסתי לכם את כל הפרמטרים]) כי זה לא אנושי זה הכל. זה כמו שאני אגיד לך, למה כשאתה מגיע לרופא הוא אומר לך שאתה לא תגבה יותר מ5 ס"מ בשנה? יש כללים והגדרות אבל תמיד יהיו יוצאים מין הכלל.
איך זה שרמת ההורמונים בגיל ההתבגרות גבוהה יותר? לפי מה שאני יודע בגיל ההתבגרות הרמה האתלטית תמיד תהיה יותר נמוכה משנות ה20 של בן אדם כלשהו.
אה ו60 ק"ג שריר בשנה זה סבבה :]

איך זה שרמת ההורמונים בגיל ההתבגרות גבוהה יותר? לפי מה שאני יודע בגיל ההתבגרות הרמה האתלטית תמיד תהיה יותר נמוכה משנות ה20 של בן אדם כלשהו.
אה ו60 ק"ג שריר בשנה זה סבבה :]

אין קשר בין רמת ההורמונים שיש לך כרגע בגוף לבין הרמה האתלטית שלך .
שמע אם זה מעניין אותך תקרא , להסביר איך כל המנגנון של התפתחות מינית עובד אי אפשר בכמה שורות .

לדעתי: לשנות את שם הכותרת של האשכול ל"דיון חובה לקריאה: פורום הריפטואים" כדי שכל המרגלים של קקי שקוראים כאן לא יפספסו בטעות.
הרי עד היום בלילה כל מה שנכתב כאן יהיה כתוב גם שם בידי המרגלים האהובים שלנו.
מרגלים - אנחנו אוהבים אתכם!

נ.ב
נכון לרגע זה המשתמש THE SUN עשיר אחו******, נכנס המענק שיחרור. יש לי 8000 שקל בעו"ש. אני מיליונר.

לא הובהר כלום.

לא אתה, ולא אף אחד אחד מהסנגגורים של השיטה חשב לשאול אותו מה הוא ניסה בכלל. מבחינתכם, כל מי שאומר משהו שלילי על השיטה לא יישם אותה כלל, או נכשל ביישומה.

"נכון, אז אותו אחד כזה שלא יבוא וישאל אם התוכנית ABCDEFG באימונים של טרפז עליון ורגל אחורית היא טובה." תאכלס, צודק. העניין הוא שאנשים לא מגיעים לכאן (פורום אימונים) כדי לשאול איך נראה התחתון של בר רפאלי כשהיא הולכת. העובדה שחלקם ליצנים שצריכים להתאשפז היא נושא לדיון אחר.

"דוגמא מטומטמת ולא קשורה." עניין של השקפה.

האופנה הזו כבר 40 שנה מפה לשם, פשוט בישראל כמו בישראל תופסים דברים מאוחר. התחום פה כזה שואף לאפס שהוא בחיים לא יהיה מפותח, אין לו עתיד ואני גם לא מאמין בעתיד שלו גם לא בעוד 20 שנה. אנשים פה עצלנים כל כך שאין להם כוח לקרוא אפילו מאמר מסכן, בניגוד לחו"ל שהם יושבים וקוראים מה שנדרש, מנטליות? אולי אבל גם אולי טיפשות ו הIQ המסכן של הישראלי הממוצע כי כל ה"חומר האיכותי" נמצא באנגלית, והוא לא רוצה לקרוא באנגלית כי "קשה לו" אבל את התמונות במגזין FLEX הוא מבין טוב מאוד איך רוני מחזיק את הקופסה של BSN ועושה דאבל באק בייספס, פתטי. כל ההסבר הזה אולי מוסיף, אך לא משנה כלום ממה שאמרתי. אופנה באה, אופנה הולכת, וכל צד הולך עם הראש בקיר.

אין פתיחות, פתיחות מקבלים ליד הבורסה ברמת גן. אני לא יודע מה הולך שם, ומצער אותי (במידה מסויימת) שאתה נוסע עד לשם כדי למצוא פתיחות 😉. אגב, זה משל די מעניין שמתאר את המצב.

Black365 - אתה לא מבין שזו לא אופנה. זו הדרך שדברים עובדים. אי אפשר להתווכח עם זה, זה פשוט הטבע.
גירוי, טריגר, תגובה. ככה גם הגוף עובד: גירוי, תגובה, הסתגלות.

מה יוצר יותר גירוי: דאמבל של 8 קילו בכפיפות מרפקים או 80 קילו על הגב בסקוואט? אני בטוח שאתה עכשיו מתחיל להבין את ההבדל.

קיבלתי חוברת עבודה לחופש ללימוד הבנת הנקרא באנגלית - ABCDE. יש מספיק גירוי?
לא הגיוני, אתה מערבב 3 יחידות ו4 יחידות, אבל בכל מקרה כנראה שאין מספיק גירוי..תוסיף 6 סטים לבייספ.
דאוס, יש לך לינקים למאמרים בנושא?

לא הובהר כלום.

לא אתה, ולא אף אחד אחד מהסנגגורים של השיטה חשב לשאול אותו מה הוא ניסה בכלל. מבחינתכם, כל מי שאומר משהו שלילי על השיטה לא יישם אותה כלל, או נכשל ביישומה.

"נכון, אז אותו אחד כזה שלא יבוא וישאל אם התוכנית ABCDEFG באימונים של טרפז עליון ורגל אחורית היא טובה." תאכלס, צודק. העניין הוא שאנשים לא מגיעים לכאן (פורום אימונים) כדי לשאול איך נראה התחתון של בר רפאלי כשהיא הולכת. העובדה שחלקם ליצנים שצריכים להתאשפז היא נושא לדיון אחר.

"דוגמא מטומטמת ולא קשורה." עניין של השקפה.

האופנה הזו כבר 40 שנה מפה לשם, פשוט בישראל כמו בישראל תופסים דברים מאוחר. התחום פה כזה שואף לאפס שהוא בחיים לא יהיה מפותח, אין לו עתיד ואני גם לא מאמין בעתיד שלו גם לא בעוד 20 שנה. אנשים פה עצלנים כל כך שאין להם כוח לקרוא אפילו מאמר מסכן, בניגוד לחו"ל שהם יושבים וקוראים מה שנדרש, מנטליות? אולי אבל גם אולי טיפשות ו הIQ המסכן של הישראלי הממוצע כי כל ה"חומר האיכותי" נמצא באנגלית, והוא לא רוצה לקרוא באנגלית כי "קשה לו" אבל את התמונות במגזין FLEX הוא מבין טוב מאוד איך רוני מחזיק את הקופסה של BSN ועושה דאבל באק בייספס, פתטי. כל ההסבר הזה אולי מוסיף, אך לא משנה כלום ממה שאמרתי. אופנה באה, אופנה הולכת, וכל צד הולך עם הראש בקיר.

אין פתיחות, פתיחות מקבלים ליד הבורסה ברמת גן. אני לא יודע מה הולך שם, ומצער אותי (במידה מסויימת) שאתה נוסע עד לשם כדי למצוא פתיחות 😉. אגב, זה משל די מעניין שמתאר את המצב.

אני לא נוסע עד לשם, יש מספיק בראשל"צ בחינם 😉

Black365 - אתה לא מבין שזו לא אופנה. זו הדרך שדברים עובדים. אי אפשר להתווכח עם זה, זה פשוט הטבע.
גירוי, טריגר, תגובה. ככה גם הגוף עובד: גירוי, תגובה, הסתגלות.

מה יוצר יותר גירוי: דאמבל של 8 קילו בכפיפות מרפקים או 80 קילו על הגב בסקוואט? אני בטוח שאתה עכשיו מתחיל להבין את ההבדל.

להבדיל אלף אלפי הבדלות, אופנה היא כמו אורגניזם: הכל מתחיל מתא אחד, מתפתח ומתפשט אל תאים נוספים שחוברים אל המקור. כך הגוף האנושי מתקיים, כך אמצי המחיייה שלו מתקיימים, וכך המחשבה שלו מתקיימת. ו... כך גם האופנה מתקיימת. לצערי גם תאים ממאירים חיים כך, אך זה נושא לדיון אחר.
נכון, כך הטבע פועל. מעולם לא היטלתי ספק בכך, ואני לא רואה סיבה לעשות זאת.

נחזור לעניינו. אדם אחד ממציא רעיון. בשלב מסויים הוא מיישם אותו, ומעביר את הידע הלאה. אחרים מאמצים ומשיימים בעצמם.

זמן מה לאחר מכן, קם מישהו אחר וממציא משהו אחר (גם אם דומה בבסיסו לרעיון הקודם). יש מאבק קיומי, ולאחריו מאבק התרחבות. גם זו אופנה. העניין הוא שאופנה, כמו הרעיון שתיארתי, היא תהליך הדרגתי, מתפתח. אני מטיל ספק רציני על הרעיון שכל האנושות הרימה את הרים וסלעים, בדיוק באותו הזמן, כדי לפתח שרירים. מישהו התחיל להרים משקולת למען מטרה מסויימת, אחרים הצטרפו.

אתה באמת מאמין שהייתם שומעים על שיטות האימון המעודפות שלכם אלמלא המידע היה מועבר ע"י אנשים שניסו אותן? זה התחיל מריפטו, עבר אל התלמידים שלו, ומשם אל שאר העולם. פשוט!!

לכן איני מסכים איתך על כך שלא מדובר באופנה.

באשר לעניין דוגמת הגירוי, אני חושש שתצטרך להסביר לי למה זה קשור. אולי אני זקן מדי, חח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית