הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר נושא שלדעתי צריך לפתוח - הקיבוע המחשבתי בפורום

• פותח/ת השרשור James23
  • פורסם בתאריך

James23

משתמש מתחיל
57
1
נק' מוניטין:
1
57
1
אז ככה, אני קורא די הרבה זמן בכל מיני קהילות. בכל תקופה של זמן יש איזשהו זרם שכולם הולכים אחריו- עכשיו זה התוכניות בסגנון של ריפוטו עם המעט סטים, אך עצימות כבדה ותרגילים מורכבים, בעבר הלא-רחוק (כשנה וקצת) שלטו תוכניות ה-AB עם עצימות נמוכה, אבל הרבה סטים.

אבל באמת שאני לא מבין את הקבעון המחשבתי הזה שיש פה בפורום ובכלל. אני התאמנתי בשתי השיטות, ויכול להיות שבאמת לרוב האנשים השיטה של מעט סטים ועצימות גבוה טובה יותר, אך לא לכולם. כל אדם שנכנס לפורום ישר מעמיסים עליו עשרות קילוגרמים בסקוואט ואומרים לו לא לעשות כפיפות מרפקים (סתם דוגמאות, אל תתפסו אליהם עכישו כי זה סתם יחרוג מהנושא).

ואני לא מבין- למה ? הרי כולנו יודעים שבסופו של דבר כל אדם הוא אינדבידואל בפני עצמו, ולכל אחד עדיף משהו אחר. לדעתי, צריך להפסיק את המנטרה הזו שכל אחד צריך להתאמן בשיטה אחת, אנחנו חברה מתקדמת עם ראש פתוח- ואין סיבה שזה לא יגיע גם לנושא הזה של בודיבילדינג/פאוורליפטינג.

- שלא תבינו לא נכון, אני לא מנסה להתווכח עם אף אחד מה עדיף לו, אלא מדבר על הנושא באופן כללי-

אחלה תגובה ושאלה.
עומס פרוגרסבי על הגוף יביא לגדילה והתקדמות. אם אני יעבוד על RM1 כול אימון ויעלה משקלים אני אוכל להתמיד יותר ככה מאשר בתוכנית SS שם עושים 3X5. זה אומר שאני יגדל יותר מתוכנית שמעלים את הRM1 כול אימון?

לא, זה אומר שאתה תתקע יותר מהר. לא יהיה לך מספיק ווליום בתוכנית ואתה תתיש לעצמך את המערכת הנוירולוגית. אי אפשר לעשות שלוש פעמים בשבוע 1RM לאורך זמן.

אבל כמה אימונים אתה חושב שתצליח להתקדם על בסיס של RM1? זה בדיוק הקאץ'

אם תוסיף 2.5 קילו לRM1 כול אימון אתה תוכל ללהתקדם לאורך זמן יותר מאשר אם תוסיף 2.5 ל3X5.

לא, זה אומר שאתה תתקע יותר מהר. לא יהיה לך מספיק ווליום בתוכנית ואתה תתיש לעצמך את המערכת הנוירולוגית. אי אפשר לעשות שלוש פעמים בשבוע 1RM לאורך זמן.

הגוף לא יצליח להתאושש מסט אחד של RM1 שלוש פעמים בשבוע? נגיד שבאמת לא תצליח. אז תעשה פעמיים בשבוע עם אימון "התאוששות". בסופו של דבר אתה תעלה על המוט משקל לאורך זמן אורך מאד, הגוף יצטרך להסתגל ולכן תעלה במסת שריר.

אם תוסיף 2.5 קילו לRM1 כול אימון אתה תוכל ללהתקדם לאורך זמן יותר מאשר אם תוסיף 2.5 ל3X5.

הגוף לא יצליח להתאושש מסט אחד של RM1 שלוש פעמים בשבוע? נגיד שבאמת לא תצליח. אז תעשה פעמיים בשבוע עם אימון "התאוששות". בסופו של דבר אתה תעלה על המוט משקל לאורך זמן אורך מאד, הגוף יצטרך להסתגל ולכן תעלה במסת שריר.

אז אולי נוסיף יום אחד בתחילת השבוע עם קצת יותר ווליום. אולי נקרא לזה Tomer method. אני מקווה שלחברה מטקסס לא יהיה אכפת.

אני חשבתי על מין מתקן כזה שאין לו זויות בכלל. אפשר להעביר איתו דברים ממקום למקום. אני חושב לקרוא זה דלדל.

אחלה תגובה ושאלה.
עומס פרוגרסבי על הגוף יביא לגדילה והתקדמות. אם אני יעבוד על RM1 כול אימון ויעלה משקלים אני אוכל להתמיד יותר ככה מאשר בתוכנית SS שם עושים 3X5. זה אומר שאני יגדל יותר מתוכנית שמעלים את הRM1 כול אימון?

כן, אתה תתקדם, אבל יש עם זה כמה בעיות.

1. אם אתה ברמה של להתקדם מאימון לאימון, אתה לא במצב שצריך לעשות 1RM ואפילו לא במצב שיש לך אחד כזה, כי הוא משתנה ברגע שעשית אותו.

2. זה ישרוף אותך יותר מהר בגלל העומס על מערכת העצבים.

3. לא בטוח שיהיה שם מספיק נפח (כן כן, נפח) בשביל לגרום להתקדמות ממושכת, אבל כן זה יעבוד במשך תקופה מסויימת.

אלכס בקשר לסעיף 1,ברגע שמתאמן מתחיל מבע RM1,הוא נהיה חזק יותר ויהיה מסוגל לעשות עם יותר משקל אימון הבא(בהנחה שאכל וישן כמו שצריך כמובן)?

אז אולי נוסיף יום אחד בתחילת השבוע עם קצת יותר ווליום. אולי נקרא לזה Tomer method. אני מקווה שלחברה מטקסס לא יהיה אכפת.

אני חשבתי על מין מתקן כזה שאין לו זויות בכלל. אפשר להעביר איתו דברים ממקום למקום. אני חושב לקרוא זה דלדל.

אני מדבר על התקדמות של פעמיים בשבוע וזה תוכנית שונה.

כן, אתה תתקדם, אבל יש עם זה כמה בעיות.

1. אם אתה ברמה של להתקדם מאימון לאימון, אתה לא במצב שצריך לעשות 1RM ואפילו לא במצב שיש לך אחד כזה, כי הוא משתנה ברגע שעשית אותו.

2. זה ישרוף אותך יותר מהר בגלל העומס על מערכת העצבים.

3. לא בטוח שיהיה שם מספיק נפח (כן כן, נפח) בשביל לגרום להתקדמות ממושכת, אבל כן זה יעבוד במשך תקופה מסויימת.

1.אם הוא משתנה ברגע שעשית אותו אתה תוכל להמשיך להעלות משקלים לנצח (על פי הטענה שלך)

2.ללכת ל2 אימון RM1 בשבוע שהם לא באמת "RM1" בגלל שהמתאמן עדין מתחיל זה לא יעמיס עליו כול כך על מערכת העצבים.

3. זה מוביל אותי לנקודה שרציתי להגיע אליה, מה הוא הנפח האידאילי? מי קבע שSS זה הנפח הכי טוב? אולי עדיף לעשות 3X3? 2X2? 1X1? (למתאמן מתחיל)

אם יצאת מתוכנית עם נפח גדול (מאוד) ועצימות בינונית, נניח משהו בסגנון רוסי, תוכל לדעתי למשוך ככה שבועיים, אם לא תפצע קודם.

2. אבל זה גם סביר להניח לא יהיה מספיק עומס בשביל ליצור תגובה, במיוחד שהוא לא מאומן והRM1 שלו לא אמיתי (מעבר לסיבה שאלכס ציין, מתאמן מתחיל גם לא יודע לייצר RM1 אמיתי).

3. תלוי מתי, אין משהו אידיאלי לנצח. לוקחים דברים שיודעים שעובדים (מנסיון שלנו או של אחרים) ומשנים בהתאם לצרכים ולנסיבות בשטח.

4. אם תקבל מיוחדת ותרצה לשחק עם סינגלים כל אימון, אז לדעתי הרעיון שהצעת של ללכת לRM1 כל פעם לא ממש יעבוד, אבל אם תנסה ללכת לסינגל כבד (עפ"י הרגשה ויכולת באותו אימון) כל אימון (אבל לא בהכרח RM1) ואחריו לעשות עם 90% ממנו 3*3 ותדאג שלפחות פעם ב4-5 אימונים תנסה לשבוא שיא, אני מוכן להמר שדבר כזה יעבוד לא רע לאורך זמן. לא חושב שיותר טוב מהרבה שיטות אחרות, אבל זה יכול לעבוד.

נערך לאחרונה:
3. זה מוביל אותי לנקודה שרציתי להגיע אליה, מה הוא הנפח האידאילי? מי קבע שSS זה הנפח הכי טוב? אולי עדיף לעשות 3X3? 2X2? 1X1? (למתאמן מתחיל)
לבצע חזרה אחת למקסימום באופן קבוע זה פסול למתאמן מתחיל מכיוון ש:
1. הוא מתחיל, הוא לא ביצע את התנועה מספיק פעמים כדי לשלוט בה במשקל שהוא הגבול עבורו.

2. מערכת העצבים שלו לא בנוייה עדיין לעומס כזה, הוא יתקע מהר, וזה פוסל את ההתקדמות הליניארית שלא צריכה להתקע כל כך מהר.

3. אין נפח הכי טוב. מתחילים צריכים לצבור מאסה, בהנחה שקראת את הספר אתה צריך לדעת שחמישיות זה בדיוק הטווח שעונה על כל הצרכים של מתאמן מתחיל עד שלב מסויים.

1.אם הוא משתנה ברגע שעשית אותו אתה תוכל להמשיך להעלות משקלים לנצח (על פי הטענה שלך)

2.ללכת ל2 אימון RM1 בשבוע שהם לא באמת "RM1" בגלל שהמתאמן עדין מתחיל זה לא יעמיס עליו כול כך על מערכת העצבים.

1. הוא יתקע מהר מאוד. או יפצע.

2. זה כן. וזה יותר איטי מלהתקדם 3 פעמים בשבוע.

3. אין נפח אידיאלי. אמרתי את זה כבר, זה תלוי ברמה שלך. תאורטית, הנפח שאתה מסוגל לעמוד בו אמור לגדול עם הזמן, אחרת אתה תמצא את עמצך דורך במקום.
SS נכון לעכשיו היא אידיאלית לבן אדם מתחיל למשך תקופה מסויימת. לא ידוע לי על תוכניות שמאפשרות התקדמות יותר מהירה. אתה מוזמן לכתוב אחת.

למה לחשוב בקטן, למה רק פעמיים, אפשר לעשות תכנית שמתקדמים 3 פעמים בשבוע, נשמע לי יותר אפקטיבי. נקרא לזה Starting Tomer. מקווה לריפטו לא יהיה אכפת.

shovel26sn.jpg

SS זו באמת התוכנית שתעלה מתאמן מתחיל בצורה הטובה ביותר במאסה אבל יש לי כמה הסתייגויות אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי אותם:
1) מתאמן מתחיל שואף להיפוטרפיה מקסימלית אבל פרופורציונית, בתוכנית כמו SS אם אני לא טועה הרגליים ייגדלו הרבה יותר מאשר הידיים, וזה ייצור מראה לא פרופוציוני שמתאמן ממוצע בחדר הכושר שלא מעניין אותו שום דבר חוץ מאיך שהוא נראה לא מעוניין בו.
2) תוכנית כמו SS מחייבת כמות קלוריות גבוהה מאוד (אם אני לא טועה ההמלצה היא על 5000?) כדי להתאושש , ולכן מתאמנים עם מבנה גוף אנדו' שנוטים לעלות בשומן במהירות יגיעו לאחוז שומן מאוד גבוה בסוף התוכנית ויצטרכו לעבור חיטוב ארוך שישרוף הרבה שריר מה גם שבשלבים הסופיים של התוכנית הם יהיו באחוז שומן שהעלייה בשומן כנגד העלייה בשריר לא תהיה פרופורציונית, לכן התוכנית לא בהכרח מתאימה לכל אחד?

אני לא חושב שזה ש"בSS הרגליים יגדלו יותר", כמו שזה שבתכניות המצחיקות הן יגדלו הרבה פחות ממה שהן אמורות. ופרופורציות זה עניין שתלוי בגנטיקה ובטעם אישי. מה פרופורציונאלי בידיים גדולות ורגליים רזות? לא עדיף ידיים גדולות ורגליים גדולות?

SS זו באמת התוכנית שתעלה מתאמן מתחיל בצורה הטובה ביותר במאסה אבל יש לי כמה הסתייגויות אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי אותם:
1) מתאמן מתחיל שואף להיפוטרפיה מקסימלית אבל פרופורציונית, בתוכנית כמו SS אם אני לא טועה הרגליים ייגדלו הרבה יותר מאשר הידיים, וזה ייצור מראה לא פרופוציוני שמתאמן ממוצע בחדר הכושר שלא מעניין אותו שום דבר חוץ מאיך שהוא נראה לא מעוניין בו.
2) תוכנית כמו SS מחייבת כמות קלוריות גבוהה מאוד (אם אני לא טועה ההמלצה היא על 5000?) כדי להתאושש , ולכן מתאמנים עם מבנה גוף אנדו' שנוטים לעלות בשומן במהירות יגיעו לאחוז שומן מאוד גבוה בסוף התוכנית ויצטרכו לעבור חיטוב ארוך שישרוף הרבה שריר מה גם שבשלבים הסופיים של התוכנית הם יהיו באחוז שומן שהעלייה בשומן כנגד העלייה בשריר לא תהיה פרופורציונית, לכן התוכנית לא בהכרח מתאימה לכל אחד?

1. מתאמן מתחיל צריך להתרכז בלשים מסה על הגוף , כל גוף שלו יגדל .
2. כמות הקלוריות שאתה צורך נועדה לעזור לך להתאושש אין חובה לצרוך כמות כזאת גדולה , ההמלצה לכמות הזאת שאתה מביא היא למתאמנים בתת משקל .

אני לא חושב שזה ש"בSS הרגליים יגדלו יותר", כמו שזה שבתכניות המצחיקות הן יגדלו הרבה פחות ממה שהן אמורות. ופרופורציות זה עניין שתלוי בגנטיקה ובטעם אישי. מה פרופורציונאלי בידיים גדולות ורגליים רזות? לא עדיף ידיים גדולות ורגליים גדולות?

לדעתי עדיף רגליים פסיכיות שניראות כמה רמות מעל הפלג גוף העליון (אבל שגם העליון יהיה מרשים), יוצר מראה מאוד גברי. אבל העניין הוא שג'וני חזה בייספ מעוניין בגדילה פרופורציונית של הגוף, דבר שלא קורה ב-SS (בהנחה והגנטיקה שלו מאפשרת גדילה פרופורציונית ברמה סבירה בין השרירים בגוף)

אז מה שאתה בעצם אומר שאתה מעדיף לאכול פחות, להתקדם יותר לאט ולעבוד על פלג הגוף העליון בעיקר, נכון?

לדעתי עדיף רגליים פסיכיות שניראות כמה רמות מעל הפלג גוף העליון (אבל שגם העליון יהיה מרשים), יוצר מראה מאוד גברי. אבל העניין הוא שג'וני חזה בייספ מעוניין בגדילה פרופורציונית של הגוף, דבר שלא קורה ב-SS (בהנחה והגנטיקה שלו מאפשרת גדילה פרופורציונית ברמה סבירה בין השרירים בגוף)
למה שזה לא יקרה בSS?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית