הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון דופק מרקיע שחקים בתרגיל מכרעים

David999

משתמש מתחיל
258
25
נק' מוניטין:
103
258
25
שלום,
אני מתאמן כבר תקופה ארוכה ועשיתי הרבה תרגילים...
מסיבה כלשהי במכרעים אני מרגיש שהדופק שלי מרקיע לרמות גבוהות מאוד... וזה קורה רק בתרגיל הזה

זה נורמלי?

אם הוא ישפר כושר אירובי, זה לא יעזור?
זה לא קשור, שיפור בכושר אירובי יוכל לעזור לו להתאושש בין האימונים
הוא מגיע לדופק מירבי (או קרוב למירבי) כי הוא נותן מאמץ של 100% בפרק זמן קצר ומערב קבוצת שרירים גדולה, בדיוק כמו בספרינט או בסט של סקוואט או דדליפט.

דרך אגב, להרגשתי כושר אירובי טוב במידה מסיימת פוגע בביצועים דווקא בגלל הדופק הנמוך והקושי לעלות דופק

דרך אגב, להרגשתי כושר אירובי טוב במידה מסיימת פוגע בביצועים דווקא בגלל הדופק הנמוך והקושי לעלות דופק
אני לא חושב שיש קשר בין כושר אירובי ודופק יום-יום נמוך יותר, לדופק גבוה בזמן פעילות אנאירובית עצימה

אני לא מבין. כושר אירובי גבוה ודופק נמוך יותר ביום יום מרמזים על יכולת אספקת דם טובה יותר של הלב, לא?

בסקוואט ובספרינטים הדופק גבוה כי צריך אספקת דם גדולה בזמן קצר. אז איך כושר אירובי גבוה (=יכולת הזרמת דם גבוהה יותר של הלב) לא עוזר לסקוואט או לספרינט?

בסקוואט ובספרינטים הדופק גבוה כי צריך אספקת דם גדולה בזמן קצר. אז איך כושר אירובי גבוה (=יכולת הזרמת דם גבוהה יותר של הלב) לא עוזר לסקוואט או לספרינט?
בתהליך אנאירובי, כמו סקוואט או ספרינט, לאחר השימוש ב atp-crp (קריאטין פוספט) יש שימוש בגלוקוז, הגלוקוז יוצר עוד מולקולות atp ואין שום צורך בחמצן.
הספקת דם יעילה יותר, כלומר הספקת חמצן לשריר בצורה יעילה יותר, תסייע בפעילות אירובית לא בפעילות אנאירובית

אז למה מגיעים לדופק גבוה בפעילות אנאירובית?
הבנתי לאן אתה חותר.
אני יסביר מההתחלה - כשאתה מתחיל לבצע פעילות גופנית הדופק עולה, צריך יותר דם שיזרום לשרירים.
עכשיו מתחילות 3 פעולות, כאשר הדומיננטיות שלהן היא לפי הסדר הבא (כלומר הראשון יהיה דומננטי ל-10 שניות הראשונות, השני ל-2-5 דק' שאחר כך, וכן הלאה):
atp-crp .1
2. גליקוליזה (אנאירובי)
3. אירובי

שתי הפעולות הראשונות לא דורשות שום שימוש בחמצן, הפעולה השלישית כן דורשת שימוש בחמצן אבל היא תצליח להתקיים רק אם קצב פינוי חומצות החלב יעלה על קצב הייצור שלהן. אם לא, משמע הפעילות היא מעבר לסף האנאירובי, לא יהיה אפשר להתמיד בפעילות לאורך זמן.
ובלי קשר שלדם יש עוד תפקידים מעבר להולכת כדוריות דם אדומות (חמצן), גם למשל פינוי חומצות חלב.

אחלה הסבר. אבל עדיין אני מפספס פה משהו. אם בסט סקוואט לא מגיעים למעגל האירובי, למה מגיעים לדופק גבוה? הרי תהליך שריפת ה-ATP והסוכרים מתבצע במיטוכונדריה, לא?

אחלה הסבר. אבל עדיין אני מפספס פה משהו. אם בסט סקוואט לא מגיעים למעגל האירובי, למה מגיעים לדופק גבוה? הרי תהליך שריפת ה-ATP והסוכרים מתבצע במיטוכונדריה, לא?
הדופק הגבוה הוא בגלל הצורך בזרימת הדם, בשביל לנסות לספק חמצן לשריר (זה שיש מחסור והגוף נאלץ להתמודד בדרכים אחרות אם מחסור בחמצן זה משהו אחר), וגם כמו שאמרתי בשביל הצורך בפינוי חומצות החלב.
מחסור בחמצן יהיה לכולם וכולם ישתמשו בשני המעגלים הראשונים, ההבדל יהיה בסף האנאירובי. אבל בדפקים האלה של מאמץ מירבי כולם עוברים את הסף האנאירובי כך שזה לא משנה.

• פותח/ת השרשור
תודה אבל בסקוואט אני לא מגיע לדופק כזה... אני בהחלט מרגיש את השרירים, אני מרגיש את הקושי, אני מרגיש את הנשימות... אני לא מרגיש שהלב שלי עוד שניה יוצא מהחזה.... במכרעים אני מרגיש דפיקות כמו שאני לא מרגיש בשום דבר אחר - כולל ספרינטים או כל פעילות עצימה רגעית אחרת. התרגיל הזה גומר אותי לקרשים, אין גם שיפור מהבחינה הזאת לאורך זמן... אני לא עולה במשקלים בתרגיל והדופק לא יורד.
אני מרגיש מאוד את השריר כשאני עובד...

שאלתי כי זה פשוט מוזר לי, זה לא קרה לי באף תרגיל אחר

שמע, סקוואט ודדליפט זה אולי שני התרגילים הכי אינטנסיביים. הגיוני שהדופק שם יהיה יותר גבוהה מתרגילים אחרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית