הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות בבנץ' פרס

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
טוב אז ככה..
בתרגילי הבסיס (אתייחס כרגע לבעייתיים עבורי) בנצ' ופרס אני די תקוע (או מתקדם ממש לאט)
ואולי פשוט צריך סבלנות, אבל אשמח לחוות דעת.

המשקל שלי כרגע כרגע לאחר 3 שבועות במסה הוא 70.3 (לאחר חיטוב סיימתי על 69.1)
ואני על פלוס קלורי של 300-400 כשעיקר הקלוריות מגיע משומן.
פחמימה עד 150 גרם לרוב. (יש חריגות)

בפרס אני לוחץ 49 ל 3 סטים של 5 חזרות כשבסט האחרון בחזרה האחרונה אני כמעט מגיע לכשל.
סיימתי את החיטוב כשלחצתי 42.5-45 אז אני מניח שההתקדמות כאן בסדר..

ובבנץ' סיימתי את החיטוב בלחיצה של 79.5 (כן אני יודע, הדקויות האלה..) ואתמול ניסיתי לדחוק 82.5 ובסט השלישי הגעתי לכשל (עם עזרה להשלמה מספוטר) בחזרה הרביעית.

איך מתקדמים במשקלים כאלה? (ביחס למשקל שלי כמובן)
מן הסתם לא התקדמות שבועית.. אז חודשית?
אני גם עושה מקבילים עם משקל של 20 ק"ג עליי, לא יודע אם זה עוזר יותר מידיי.

אני יישן 7-8 בלילה, אוכל מסודר, מתסף במגנזיום,מולטי ויטמין וויטמין סי ולוקח קריאטין ובטא אלאנין (כסייקל כמובן על הבטא-אלאנין)

איפה אפשר לשפר?
או שמידת ההתקדמות במשקלים האלה אמורה להיות כל כך איטית?

האם זה לא מפריע לגדילת מסת השריר או שעצם הגירוי שהשריר מקבל זה מספיק כל עוד יש תזונה מספקת?

חפרתי,
אבל סומך עליכם שתייעצו 😛

נערך לאחרונה:
יודע מה זה "דיון"? רוצה שאני אסביר לך מה משמעות המילה "דעה"?

אני רוצה שתסביר לי באיזה הטעמה אתה קורא את המשפט הבא כדעה:
זה לא קשור למה שרשמת. הליניארית בנויה יותר חכם, גם אם לדעתך פחות מאתגרת.

5X5 היא תכנית שנבנתה סביב הרעיון של התכנית הפשוטה ביותר. אין בה שום תכנון כמעט, חוץ מהרעיון של התקדמות על בסיס שבועית (מה ששם אותה בקטגוריה של intermediate). היא גם לא מיועדת לפאוורליפטינג בכלל ואתה לא אמור להתקדם בה יותר מדי, לדעתי מי שמתקדם בה יכל לסחוט עוד בSS או להתקדם יותר בתכנית אחרת באותה מסגרת זמנים.
טקסס לעומת זאת, בנויה סביב GAS (General Adaptation Syndrome), יום התאוששות הוא לא בשביל "להזרים דם" אלא בשביל לאפשר התאוששות תוך כדי שהוא מספק גירוי כדי שלפחות לא תהיה ירידה בביצועים מהאימון של יום ראשון לזה של חמישי.

תודה על הרפרנס ועל המידע.
המחקר במאמר שלו שפירסמת קצת מוזר לי..
לא הצלחתי להבין לגמרי מה הוא ממליץ שם כשזה מגיע לזמני מנוחה ולחימום לפני אימון כבד.
הוא די סותר את עצמו בסוף כל פסקה.
אולי תוכל להבהיר לי טיפה.. ✌️
התכוונתי למחקר של מס' החזרות נמוכות\גבוהות.

זה לא עניין של סותר את עצמו, הוא מנתח את המחקר ואת החולשות שלו (תמיד יש).
ככה למשל, במחקר שהראה שזמן מנוחה קצר יותר הביא ליותר מסת שריר הוא הראה למה צריך לקחת את המחקר בערבון מוגבל.

• פותח/ת השרשור

5X5 היא תכנית שנבנתה סביב הרעיון של התכנית הפשוטה ביותר. אין בה שום תכנון כמעט, חוץ מהרעיון של התקדמות על בסיס שבועית (מה ששם אותה בקטגוריה של intermediate). היא גם לא מיועדת לפאוורליפטינג בכלל ואתה לא אמור להתקדם בה יותר מדי, לדעתי מי שמתקדם בה יכל לסחוט עוד בSS או להתקדם יותר בתכנית אחרת באותה מסגרת זמנים.
טקסס לעומת זאת, בנויה סביב GAS (General Adaptation Syndrome), יום התאוששות הוא לא בשביל "להזרים דם" אלא בשביל לאפשר התאוששות תוך כדי שהוא מספק גירוי כדי שלפחות לא תהיה ירידה בביצועים מהאימון של יום ראשון לזה של חמישי.

התכוונתי למחקר של מס' החזרות נמוכות\גבוהות.

זה לא עניין של סותר את עצמו, הוא מנתח את המחקר ואת החולשות שלו (תמיד יש).
ככה למשל, במחקר שהראה שזמן מנוחה קצר יותר הביא ליותר מסת שריר הוא הראה למה צריך לקחת את המחקר בערבון מוגבל.

אוקיי
מעניין, אבל אני לא אסתמך על זה יותר מידיי כרגע.
תודה בכל אופן על ההפנייה.

כל המשפט שציטטת הוא דעה. כל מילה שבו. הייתי חייב להכניס את המילה "לדעתי" בתחילתו? אולי. אני בדרך כלל מקפיד על זה. הפעם התפספס.

ואחר כך גם הסברתי את דעתי, באחת ההודעות שבאו אחריה.

כל המשפט שציטטת הוא דעה. כל מילה שבו. הייתי חייב להכניס את המילה "לדעתי" בתחילתו? אולי. אני בדרך כלל מקפיד על זה. הפעם התפספס.

ואחר כך גם הסברתי את דעתי, באחת ההודעות שבאו אחריה.

כן אחר כך היית אחלה.
חוץ מזה, שאם אתה משתעמם בטקסס ונהנה בלינארית, זו סיבה מספיק טובה בשביל להעדיף אותה. בסופו של דבר, זה באמת אינדיוידואלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית