מידע ,תזונה טבעונית

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
אני חוגג בקרוב שלוש שנות טבעונות.
כל מי שהכרתי, אמר בהתחלה, שאאבד את כל הכוח שלי,
אהיה צנום ושדוף....
אני, שמטבעי קטן אמונה, אמרתי ננסה.
כיום אני שוקל בדיוק כמו בעבר,
חזק יותר, מהיר יותר, ומרגיש קליל יותר (רק שמנים באופי מבינים מה זה להרגיש קליל)
החלטתי לכתוב פה, ולהסביר איך יוצרים תפריט טבעוני, עשיר בחלבון, בריא וטעים.

מידי פעם אחשוף מתכון (עוד תחביב קטן)
או מוצר חדש שנתקלנו בו בניכר....

המוצר היום - לחם חלבון של חברת VYOMAX.
מדובר בלחם במרקם המזכיר את הפומפרניקל מהארץ. כל פרוסה מכילה 130 קלוריות, 10 גרם של חלבון, 7 גרם פחממה, 5 גרם סיבים תזונתיים. 5.5 גרם שומן.
http://www.vyomaxnutrition.com/vyomax-protein-bread-9-slices-1999-p.asp

תקן אותי אם אני טועה אבל רב החלבון שלך מגיע מאבקות וכו'...הייתה מצליח להגיע לאותה כמות חלבון בלעדיהן? אם כן, איך?
זה מעניין אותי, אם אתה לא יכול להגיע לכמות חלבון מסוימת בלי אבקות אז מה שאתה אומר בעצם זה, אם הייתה חי לפני עידן האבקות לא הייתה לך ברירה אלא להיות חלש וקטן אם הייתה טבעוני.

• פותח/ת השרשור
סאנשיין, אני רגיל, אבל לקרןא לזה אנשים? הוא עוד ילד... בגיל הזה ההורמונים ממלאים את המוח. קשה לחשוב ברור...

הוקיסט - אתה לא טועה. רוב החלבון שלי מגיע אכן מאבקות, אתה כן טועה לגבי הגודל... ניתן להגיע לאותן כמויות חלבון מחלבון צמחי בלבד (לא מעובד) אבל צריך לאכול הרבה הרבה יותר. אתן לך רמז, החיות הכי חזקות הן כאלה שאוכלות כמעט אך ורק ירק ירוק

סאנשיין, אני רגיל, אבל לקרןא לזה אנשים? הוא עוד ילד... בגיל הזה ההורמונים ממלאים את המוח. קשה לחשוב ברור...

הוקיסט - אתה לא טועה. רוב החלבון שלי מגיע אכן מאבקות, אתה כן טועה לגבי הגודל... ניתן להגיע לאותן כמויות חלבון מחלבון צמחי בלבד (לא מעובד) אבל צריך לאכול הרבה הרבה יותר. אתן לך רמז, החיות הכי חזקות הן כאלה שאוכלות כמעט אך ורק ירק ירוק
זה לא ארגומנט להגיד שגורילה,פיל ופר אוכלים ירק- יש מספיק חיות שטורפות וחזקות ומהירות.
להגיע ל300 גרם חלבון בצורה טבעונית? בלי מוצרי סויה וסייטן(שממש יקרות בארץ והסויה מעובדת לרוב), אין לך דרך להגיע ל300 גרם חלבון בלי להגיע גם ל500 גרם פחמימה. תזונה כזאת דורשת הקפדה ברמת המיקרו- אם אתה טועה אתה מקבל אנמיה ונפצע. יש אנשים עם רגישויות לפחמימות(גזים) וקשה להם לאכול עדשים,שעועית וחומוס. במקרה שלהם בכלל לא הייתי נכנס לטבעונות+עולם המשקולות.. מסכים שזה יותר בריא אבל הארגומנט של החיות- אם זה שאנחנו החיה היחידה שיונקת(גם החיה היחידה שמכחידה עמים ויושבת במחשב), או זה שיש חיות שאוכלות 10 קילו עשב ונראות שרירניות(אתה בחיים לא תגיע לכמות של מעל 100 גרם לאורך זמן). פשוט אי אפשר להשוות בין בני אדם וחיות. להם אין ברירה, לנו יש- לעשות סלקציה של חיות חמודות ובשר חלק מהמציאות אבל בלי תוספי ברזל,אבקות חלבון טבעוניות,הרבה מוצרי סויה וחלבון חיטה קשה להתקיים בטור טבעוני. התזונה הכי קשה לטעמי..

ניתן להגיע לאותן כמויות חלבון מחלבון צמחי בלבד (לא מעובד) אבל צריך לאכול הרבה הרבה יותר
מן הסתם, עם כמות פחמימה פשוט ענקית.

זה לא ארגומנט להגיד שגורילה,פיל ופר אוכלים ירק
נכון. לחיות יש מערכת עיכול אחרת וצרכים אחרים.

• פותח/ת השרשור
אתה צודק, כמות פחממות ענקית.
אני מעריך שלא הייתי יורד מחמש מאות ליום.
יחד עם זה, זה רק מחזק את הטיעון שלא הייתי נהייה קטן....

לחיות אכן יש מערכת עיכול אחרת.
המערכת שלנו,אגב, הרבה יותר קרובה לזו של חיות צמחוניות מאשר לטורפים, ובכל מקרה, אף חייה בטבע לא צורכת חלב

המערכת שלנו,אגב, הרבה יותר קרובה לזו של חיות צמחוניות מאשר לטורפים, ובכל מקרה, אף חייה בטבע לא צורכת חלב
להגיד שנהיית קטן, עם המשקלים שהרמת, זה מגוחך. עזוב את זה.

זה פוסט יפה של מתכונים, לא נלכלך אותו בויכוח אידיאולוגי (מה גם שאני מסכים עם הרבה מהאידיאולוגיה, גם אם אני לא טבעוני), אבל זה שאף חיה לא צורכת חלב, לא אומר כלום. גם אף חיה לא משתמשת במיקרוגל. זה לא אומר אוטומטית שחלב זה רע. וגם אם מערכת העיכול שלנו קרובה לזו של אוכלי צמחים, היא עדיין דיי שונה, למשל הן מסוגלות לעכל תאית. אבל שוב, זה לא משנה פה.

יש לך כתבה\מאמר\מחקר שמראה שמבחינה אנטומית אנחנו דומים יותר לפרה מאשר לזאב?(הייתי בטוח שאדם נחשב לאוכל כל וזה שיש לו בגוף זכר לכך שהוא לעס עשב לפני אלפי שנים לא ממש הופך אותנו לאוכלי דשא)

• פותח/ת השרשור
אני לא זקוק לכתבה כדי לדעת שהקיבה שלנו דומה יותר לזו של אוכלי עשב מאשר של אוכלי בשר. ראיתי מספיק קיבות פתוחות, של אנשים ושל חיות, בשביל לדעת.

קיבה של טורף קצרה, פחות ממטר מצד לצד. אוכלי עשב קיבה ארוכה בהרבה, והפרה יוצאת דופן בכך שיש לה אף מספר קיבות.

אני כמעט בטוח שאני מתבלבל בין מעיים וקיבה, אבל בכל מקרה מדובר במערכת העיכול.

אנחנו פיתחנו סבילות במהלך השנים למוצרי בשר וחלב, אבל אנחנו לא מיועדים לעכל את זה.

אני לא זקוק לכתבה כדי לדעת שהקיבה שלנו דומה יותר לזו של אוכלי עשב מאשר של אוכלי בשר. ראיתי מספיק קיבות פתוחות, של אנשים ושל חיות, בשביל לדעת.

קיבה של טורף קצרה, פחות ממטר מצד לצד. אוכלי עשב קיבה ארוכה בהרבה, והפרה יוצאת דופן בכך שיש לה אף מספר קיבות.

אני כמעט בטוח שאני מתבלבל בין מעיים וקיבה, אבל בכל מקרה מדובר במערכת העיכול.

אנחנו פיתחנו סבילות במהלך השנים למוצרי בשר וחלב, אבל אנחנו לא מיועדים לעכל את זה.
אתה אכן מתבלבל. מעיים, לא קיבה. אבל מול זה, יש לנו ניבים של טורף. בקיצור, אנחנו במקום טוב באמצע.

העיניים שלנו נמצאות בקדמת הראש, ולא בצדדים בהבדל מנטרף.
יש קופים שיעדיפו לאכול אוכל צמחוני אבל אחרי שהם תופסים קוף משבט אחר הם יאכלו את בשרו.
שלא נדבר על עדויות של פרות אוכלות ציפור, או איילים שהגיעו ראשונים למקומות בהם השאירו איילים שחוטים ואכלו אותם.

מעבר לכך שבני אדם לא אוכלים בשר חי אלא בשר מבושל, מה שהקפיץ אותנו מליוני שנה קדימה ובמקום לחכות לאבולוציה לפתח לנו
מעיים קצרות.

כל הכבוד !! שרשור מעולה 😃

מה אתם אומרים על החטיפים של 9BAR ?
הזמנתי את זה
http://www.bodyenfitshop.nl/eiwittenwhey/eiwitrepen/9bar/9bar-original/
זה אחד הטעימים,ערכים סבבה ? 9ג' לחטיף ו200 ומשהו קלוריות

מישהו מכיר איזה חטיף טוב עם מלא חלבון וטבעוני?

Clif Builder's® 20g Protein Bar Chocolate
Calories 270
Protein 20 g

Squarebar Organic Protein Bar Cocoa Crunch

Calories 200
Protein 12 g

Vega Sport Protein Bar Chocolate Coconut

Calories 250
Protein 15 g

The Simply Bar Simply Protein Chips™ Pea Protein Chips
זה חטיף צ'יפס בשקית
Calories 140
Protein 15 g

The Simply Bar Protein Bar Peanut Butter Chocolate
Calories 160
Protein 16 g

PureFit Nutrition Bar Gluten Free Almond Crunch
Calories 220
Protein 18 g

תראי מה יכול להתאים לך מבחינת מחיר וטעם 😃

והנה סקירה כללית של חטיפי חלבון טבעוניים עם עוד מוצרים-
http://www.mindbodygreen.com/0-2259/Vegan-Protein-Bar-Breakdown.html

איך אפשר לדעת אם מישהו טבעוני?
אל תדאג,הוא יגיד לך.
ואגב לא ראיתי סימוכין לכל הטענות שזה הרבה יותר בריא להיות טבעוני מאוכל כל.
אני יכול לפתוח שרשור על דיאטת סיגריות?זה נשמע לי אש

מי שלא רוצה שהאשכול שלו יהפוך לוויכוח בנושא טבעונות שלא יזיין את השכל עם טענות מפגרות כמו ״החיות הכי חזקות אוכלות דשא״ ו״אף חיה בטבע לא צורכת חלב״.
מה עם הטיעון הבא?:
אלכס אוכל בשר ולא מצליח להסקביט 220

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית